Gå til sidens hovedinnhold

Den yngste er den beste

Vi klemmer til med bankeren direkte i tirsdagslunsjen på Leangen. Sjekk våre lunsjtips.

Leangen travbane i Trondheim er vertskap for tirsdagens lunsjtrav. Og det er svært gode sjanser for flott utbetaling. Flere av løpene er svært uoversiktlige og det lukter overraskelser.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Leangen

Vi spiller altså banker direkte i den første avdelingen. 6 Pershina Simoni gjorde en flott treårssesong og vant fire av de seks løpene hun gikk. To starter er gjennomført i 2011. I den første starten galopperte hoppa håpløst fra start og den dagen var ødelagt. Sist derimot gikk trolig Pershina Simoni karrierens beste løp. Vi har tidligere oppfattet denne hoppa som litt avhengig av å få det servert underveis og kanskje ikke som den tøffeste jenta i klassen.

Men sist havnet Pershina Simoni utvendig lederen tidlig, og holdt koken strålende derfra til tredjeplass (gode More Caviar hett vinneren fra tet) og leverte et kanonløp. Tirsdag har hoppa fått sjettespor bak bilen, hun er normalt kvikk i vei på startsiden og konkurrentene på innsiden vil nok være mer enn fornøyd med ryggen til favoritten. Det er fortsatt litt galopprisiko i startfasen, men uten galopp må det være en topp vinnersjanse for S.J.'s Photo-datteren.

12 Remolino peker seg ut som hovedutfordrer, men selv om motstanden er litt enklere i ettermiddag for Remolino, så er spor tolv fortsatt vrient på en sprint. 3 Patrol F. innledet lovende for Magne Olsen, men utviklingen har vært nedadgående og også her er galopprisikoen høy fra første rekke bak bilen.
Rangering V5-1: A: 6 B: 12-3-10 C: 4-9-1-11-8 D: 5-2-7

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-2:
Det vrimler av vinnerkandidater i den andre avdelingen, og vi lanserer et helfrekt førstevalg i form av 5 Friendly Fire. Sist var det tidlig over etter heidundrende startgalopp, men avslutningen til tredje nest sist var strålende. Viste også knallform ved flere anledninger på slutten av fjoråret og dersom Arve Sjoner unngår galoppen med sin traver fra start, kan dette bære rett til tet. Og da skal vinnersjansen være god. Kun markert på 14 prosent og et sjuendevalg i spillet tirsdag morgen.

Et pangløp levertes også 11 Kramer Lavec sist på Leangen. Tross dødens hele veien, vant vallaken enkelt. Spor elleve og sprint gjør det muligens litt vanskeligere tirsdag. Kraftig på vei opp i form er 7 M.T. Ego Trip. Svært knepent slått til tredje nest sist (slått av gode Trons Baron og Lython Abroad etter å ha kjørt seg til tet etter 500 meter). Sist fikk hesten luken for sent fra lederryggen til å true vinneren Kramer Lavec.

Variabel i prestajonsnivået er defintivt 9 Mister K. Men vant tre løp i fjor og dersom Mister K. er på skuddhold når oppløpet tar til kan han vinne dette. 3 Dell Charm S.R. satt bom fast sist, tilsynelatende med krefter på lager. Ledet et sprintløp hele veien 7. desember (selv om Frindley Fire hadde vunnet uten oppløpsgalopp (som ikke er notert i programmet). Dell Charm S.R. trives på sprint og skal passes her.

4 Ninepoints Sheryl har kanskje ikke vært som best i sine to siste starter, men er travsikker og lettplassert og kan vurderes ved ytterligere garderinger.
Rangering V5-2: A: 5 B: 11-7-9-3 C: 4-6-12-8-2-1-10

Annonse: Øivind Grøstad lanserer en "vill" 30-oddser i V5-3 på Leangen

V5-3:
Svært vrient er det i V5-3, der det er sviktende form på mange av deltagerne. I mangel av andre alternativer setter vi favoritten 2 Seven Of Nine først. Svenskegjesten var god vinner fra dødens sist den gjestet Leangen (i sin nest siste start). Måtte også trave i dødens i sin tredje siste start (også det på Leangen) og holdt koken fint til femte ved den anledningen. Var imidlertid svak etter innvendig løp i sin siste start på Østersund.

1 Kitty Cat hadde vi god tro på sist, men fra bakspor på en sprint mot overkommelig motstand syns vi heste ikke var mer enn den måtte være til femte. Innerspor bak bilen er litt sjanseartet, men vi glemmer ikke at denne hoppa slo gode hester på Biri i fjor høst. 8 Vision kan utfordre om teten selv fra spor åtte. Satt i tet også sist, men måtte da gi tapt for gode Novo Perfect oppunder mål. Litt enklere imot i dag. Outsider.

Løp i kroppen har 6 Change My Name fått. Gjorde en rekke fine løp i fjor, litt usikker form nå, men løp i kroppen skal ha gjort godt. 5 Håstens Cavalier gjorde et sterkt seiersløp nest sist, skuffet veldig for Tom Erik Solberg sist. Variabel, men duger på en bra dag. 12 Boggy Victoria ble tøft matchet som treåring i fjor (gikk også fem løp som toåring) og innfridde vel ikke de lovende taktene den viste på vårparten. Billig selskap tirsdag og Blekkan som kusk. Garderingskryss.
Rangering V5-3: A: 2 B: 1-8-6-5-12 C: 3-10-9-11-4-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-4:
Mer oversiktlig er det i den fjerde avdelingen der vi prøver med den mulige tethesten, 4 La Contessa som førstevalg. Måtte riktignok se seg klart slått av favoritten 7 Vacation Kosmos 26. desember. Men da fikk La Contessa et mye tyngre løp (store deler av løpet i dødens). Garberg-hoppa galopperte seg bort sist, i ettermiddag er det sprint og spor fire. Klare plussvarianter for Brief Encounter-hoppa det. Markert på skarve 5 prosent og et sjuendebalg i spillet gjør Garberg-hoppa ytterst spennende i ettermiddag.

9 Flying Princess gjorde et helsvett seiersløp nest sist etter ledelse fra start til mål. Lørdag satt hoppa litt fast i et steintøft V75-løp som ble vunnet av Keanu Hanover. Fin rygg på raske 2 Be My Banker fra start, og flott vinnersjanse. Svært forbedret sist var 6 Candy Man Dream, niåringen klarte ikke å utfordre vinneren Flying Princess nedover oppløpet, men var uansett god toer. Med ytterligere fremgang kan Candy Man Dream ta karrierens åttende seier (ingen seire i 2010, men vant fem løp i 2009).

Mye spilt blir 7 Vacation Kosmos, men spor sju var nok ikke det sporet trener og kusk Magne Olsen ville ha. Burde strengt tatt vunnet sist etter et fint løp (ble tatt ned av Justaminute oppunder mål). Men uansett en vinnerkandidat her. 8 Gazz Away kommer tilbake etter to måneders pause. Vant seks løp i fjor, men var meget svak i sine tre siste starter før pausen.
Rangering V5-4: A: 4 B: 9-6-7 C: 8-2-1-3-5-12-11-10

V5-5:
Normalt ville 3 Haveaheart vært en bankerkandidat i V5-finalen, men nå er det all mulig grunn til å stille spørsmålstegn ved formen til V75-vinneren fra 8. januar på nettopp Leangen. Har gitt seg urovekkende mye i sine to siste løp, selv om løpsopplegget ikke har vært ideelt. Haveaheart har normalt ikke hatt problemer med tøffe opplegg underveis, men har muligens fått et vel tøft løpsprogram nå og kan rett og slett være sliten.

Selv fra spor tolv setter vi 12 Cassius Hall først. Svært overkommelig motstand i dag, og Jomar Blekkan disponerer som alltid godt underveis. Løpets uromoment og klare outsider er 5 J.J. Course. Den 11 år gamle vallaken har ikke startet siden juni 2010, og kan flytte beina skikkelig fort på en sprint. Mosjøen-hesten har vunnet 11 av sine 63 løp.

Fin form er det også på 8 Mama's Jack, men Garberg-traveren er dessverre bløt oppunder mål. Er rask fra start og skaffer seg uansett en bra posisjon selv fra spor åtte og med ryggløp underveis kan Mama's Jack ta en sjelden seier igjen (har ikke vunnet siden 26. oktober 2008 - men har vunnet ni løp i sin karriere). 7 Living Shadow skal heller ikke utelukkes. Gjorde noen fine løp rundt årsskiftet og dersom det blir tempo i løpet (svært sannsynlig med J.J Course på startstreken) er Living Shadow blant dem som går til mål.
Rangering V5-5: A: 12 B: 3-5-8-7 C: 10-9-11-2-4-1-6

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken