Denne hesten er ingen bløff

Foto: hesteguiden.com

Det ble en enkel seier for Zetus i den siste starten, og i hovedstaden i kveld tror vi at 3-åringen bokfører en ny triumf. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Riktignok var ikke motstanden av den tøffeste sorten ved triumfen på 17.0 full vei i den siste starten for 5 Zetus (V65-1), men vi synes at Kolnes-traveren så riktig lekker ut ved den anledningen. Eirik Høitomt så ut til å ha et tonn i tømmene i målgangen den gangen (passet kun på at hesten i ryggen ikke skulle få åpning), og etter at 3-åringen stadig har slitt litt bak startbilens vinger (blir for ”busete” i oppkjøringen, og da stemmer ikke aksjonen helt som best når bilen går), og da tror vi at dagens startmetode (voltestart) bare er en fordel i så måte.

Løste feilfritt fra et tilsvarende spor i debuten her til lands (sølv på 17.7 full vei), og championen slutter ikke å kjøre før han sitter i føringen med Andover Hall-sønnen. Vel i tet skal det da nornmalt dreie seg om en solid vinnersjanse, og når undertegnede ikke ble veldig blendet av favoritten 8 Cantabs Gal ved triumfen på 14.0 over en sprint (hang tøm, og var til tider skjev) på Åby i den tredje siste starten (og har ikke fungert som best etter det), var vi i grunnen aldri inne på tanken om å gardere nestfavoritten.

Full fart i ”kassa” i et meget tøft treårsløp forut for den siste starten var det på vår første banker for dagen uten å få premie på fine 15.7 full vei, og vi synes at dette ligner en hest i rivende utvikling. Nykommeren 13 Zamotie Heikant ser på papiret ut til å være snakk om en bra hest, men vi satser på 5-åringen trenger et løp i kroppen etter litt pause før han er seiersaktuell (treneren ligger da også litt lavt).

Vår rangering: A: 5 B: 8-13-3 C: 2-1-4-7-9-12-14-15 D: 11-10-6

Vi satser på at det løser seg
Ja, litt sjanseartet til står 1 Skogbryn Svarten i den femte avdelingen (offensive Cato Antonsen finner dog nok en luke ned startsiden dersom han skulle bli overflydd), men helt utenkelig at 8-åringen forsvarer sitt innerspor er det ikke. Etter hvert fått langt mer fart i beina, og fra spiss taper ikke storfavoritten dette løpet.

Dunkel form på de aller fleste av dagens konkurrenter, og med løp i kroppen etter en mindre pause er nok Alm Svarten-sønnen riktig på hugget til kveldens dyst. En type som går og sparer seg litt dette, og da tror vi egentlig at litt tette starter bare er en fordel. I V75`en på lørdag ble det litt feil i en stoppende rygg (Tao Prins) rundt den siste svingen, men avslutningen til fjerde på 26.4 full vei mellom hester uten at han helt fikk sjansen til slutt var av den spenstige sorten.

Totalt overlegen på 25.0 full vei mot tilsvarende motstand i den tredje siste starten, og vi tror på gjentagelse av den bedriften i kveld. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben Cato Antonsen har gjort med den tidligere så viljeløse krabaten, og ved suksess ved denne anledningen bokfører i så fall hesten den tiende triumfen i Østfoldingens regi.

Vår rangering: A: 1 B: 3-2-5 C: 11-10-4 D: 7-8-9-6

Annonse: Øivind Grøstad klemte til med sjettevalget Jossegutt som banker på Leangen mandag, i V65-1 er en nye "Josse på gang"

V65-2, 1609 meter autostart
Vi synes dette sprintløpet for kaldblodshester i den andre avdelingen ser veldig åpent ut, og vi garderer da selvsagt bredt. Det begynner å bli en stund siden 2 Jesper Mollyn bokførte fem strake triumfer (i 2008), men nå er nok formen bedre enn på lenge. God til tredje på 27.3 over aktuell distanse i den nest siste starten, og dersom stridsmoralen er på topp leder fort 8-åringen et slikt løp rundt om.

Positiv til sølv på 29.1 full vei var 6 Jærvsøtuva i den siste starten, men vi synes at hoppa står litt langt ute bak startbilens vinger denne gangen. Det kan bli en vel tøff innledning på løpet, og vi vil gjerne se at 6-årshoppa følger opp den fine innsatsen fra sist før vi skriker for høyt (fryktelig dårlig på slutten av fjoråret). Tilbake etter litt pause kommer 4 Gosen Tass, og på full form er ikke Lønn-traveren noe dårligere enn de andre (og dagens kusk Eirik Høitomt har vunnet med hesten før).

Veldig sjanseartet til står 8 Fykeneld, men fartsressursene er det ingen ting å utsette på der i gården (og selv fra dette sporet sitter 10-åringen i en fin posisjon direkte). Hestene fra Leangen har det med å hevde seg godt på Bjerke, og Elding-sønnen var jo da også kun slått av seiersmaskinen Frakast i den nest siste starten. Matchet i tøffe lag uten å kunne nå helt opp har 9 Borg Emil blitt nå på slutten, og vi synes at dagens oppgave ser litt mer riktig ut. Fin form er det på både 10 Smedanne og 12 Moe Linder, men de er veldig avhengig av tøft tempo på løpet for å komme inn i matchen.

Vår rangering: A: 2 B: 4-8-6-9-10-12 C: 5-11-3 D: 1-7

V65-3, 2140 meter voltestart
Relativt svak kvalitet på deltagerne i dette kaldblodsløpet i den tredje avdelingen, og vi kan fort få en smell. Fem hester hever seg dog litt over mengden, og fremst setter vi duoen 6 Lykke Berit og 12 Snosøy Kvikka. Førstnevnte var enormt forbedret etter en mindre pause til fjerde på 31.5 full vei etter galopp i den siste starten, og det er neppe noe minus at Thor Borg setter seg opp bak Bjerring-traveren ved denne anledningen.

Sistnevnte var velidig god til seier på 26.9 over en sprint for dagens kusk Hans Chr. Holm i den nest siste starten, og i den siste starten gikk 7-årshoppa et fullt godkjent løp til tredje på 28.9 full vei. Full distanse er ingen fordel, men mot ikke alt for skarp motstand bør hun være seiersaktuell.

Tre outsidere finner vi i form av 3 Irma (mistet interessen ved en bråstopp runden igjen på Jarlsberg på lørdag, men fra tet i kveld er ikke Gravdal-traveren ueffen), 5 Odins Lill (variabel frøken, men kapasiteten er fin) og 8 Skøylill (håpløst usikker, men klart god nok i en feilfri utgave), og da har vi nevnt de fem hestene vi har krysset av for på våre tre minste spilleforslag.

Vår rangering: A: 12-6 B: 5-8-3 C: 9-4-11-7 D: 2-10

V65-4, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den fjerde avdelingen, og veldig stor favoritt med sine 71 % blir 4 Global Karanar. Det er ingen tvil om at det er snakk om den beste hesten i løpet, og på sitt beste leder 6-åringen rundt om. Det kan dog ligge an til en veldig tøff innledning på løpet med tre startkatapulter på innsiden (og da kan det fort bli litt stive bein til slutt), og vi synes at Coktail Jet-sønnen er litt for mye av og på (stadig strøket fra løp, og da blir det for oppstykket til at den helt rette spensten i steget sitter der) til at vi kan stole på storfavoritten.

Det optimale løpet i tøft tempo i fine rygger får etter alt å dømme 9 Espresso (blir fryktelig tung å stå i mot til slutt denne), og vi synes at den flotte 5-åringen må krysses på alle bonger. Hoppet seg vekk i den siste starten, men imponerte voldsomt i to seiersløp forut for den starten. Sprintet flotte 12.3 i den fjerde siste starten, og da er det intet å utsette på fartsressursene der i gården (kun streket av på hver fjerde kupong).

Annonse: Øivind Grøstad sier mer enn nja på Global Karanar og har funnet en strålende outsider i dette løpet

Profitere på tøft tempo vil også 5 Mr. X.F. Royal gjøre, og i en feilfri utgave ser vi ikke bort i fra at Hamre-traveren feller samtlige til slutt. Rotet fryktelig før litt pause med uttalige galopper, men i følge treneren ser det nå stabilt ut etter at det har blitt foretatt noen utstyrsendringer. Kapasiteten er enorm, og vi krysser på våre to største spilleforslag.

Der får vi også plass til 1 Grand Canyon, og da snakker vi om en spesialsprinter med formen helt på topp. Sprintvant på flotte 13.8 i den siste starten, og det er ikke helt utenkelig at Eirik Høitomt prøver 6-åringen i tet denne gangen (ingen henter en lengde på denne hvis ikke championen vil ha en rygg å gå i). På vei opp i form er 2 Sweet Gill, og 4-prosenteren i spillet får da en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 4 B: 9-5-1-2 C: 3-11-12-10-6-8

V65-6, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp venter oss i avslutningen på denne rebusen, og dersom ikke 1 Photo Bear skulle ruse av gårde (blir ofte i hissigste laget), ja så leder fort 6-åringen rundt om. Det ble galopp i den siste starten (slet med en hov), men i følge treneren er alt i skjønnest orden til kveldens dyst. Full distanse er dog ingen fordel (og han har ikke vunnet løp siden 26. mai), og da må vi gardere.

Det er tiden for 8 Beat The Wiz utover nå, og når trener Arild Eggen melder om at 5-åringen ser helt lysende ut foran dagens oppgave, krysser vi på alle bonger. Har vært litt av og på i sommer (men sliter med allergi i denne årstiden), men i den tredje siste starten ved tredjeplassen på flotte 12.5 gikk 28-prosenteren i spillet et enormt løp. Går alltid gode løp på landet hovedbane, og dersom det ikke skulle bli helt feil fra dette sporet, tror vi på en topp vinnersjanse.

Tapt sportrekningen har 12 Kendrick`s Victory gjort, men Nordby-traveren kan reddes inn i matchen dersom favoritten ruser av gårde i front (og det er ikke helt utenkelig). Sprettlett fra tet i den siste starten i billig lag, men hesten så fin ut. Helt ned på 13.0 til sølv over aktuell distanse i den tredje siste starten, og det forteller det meste om hvilken kapasitet det er på denne hesten. Veldig ofte er 10 Arctic Bear god etter litt pause, mens duoen 3 Global Jinx (toppform, og det kan bli riktig med tøft tempo på løpet i kveld) og 5 Alpha Romeo R.R. (spennende i ny regi) også er hester vi må se litt opp for.

Vår rangering: A: 1-8 B: 12-10-3-5 V: 7-2-6-4-9-11

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 140, 420, 840 og 1920 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.22 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.