Denne hesten er nøkkelen til 18 millioner

Foto: Hesteguiden.com

Han er bare fire år og Trav-Norge klamrer seg til ham.

Ingen fikk sju rette i de to siste V75-omgangene. Det innebærer at det er dobbelt jackpot når spillerne retter blikket mot Biri travbane lørdag.

Sportspills spilleforslag til V75-løpene på Biri kan du levere her!

Men ikke nok med det: Jokerpotten har kommet opp i hele 4.443.514 kroner, og det er derfor mulig å vinne formidable 18 millioner kroner i lørdagens V75-omgang.

Dobbel jackpot i V75:
Sportspill travekspert Håkon Einar Hansen: Jeg må gardere dagens største favoritt
18 millioner til en eventuell alenevinner: Slik kan du vinne dem

Oddstips lørdag: Huddersfield fosser videre

Tippetips lørdag: Det går mot storutbetaling

Mestvinnende på Biri
Geir Vegard Gundersen har vunnet 25 løp på Biri travbane hittil i år og er også regjerende kuskechampion på den vakre travbanen ved Mjøsas bredder. Totalt har Geir Vegard Gundersen vunnet 110 løp denne sesongen og GV (som han kalles) går mot nok en veldig flott sesong og har for lengst etablert seg som en av Norges aller beste kusker.

Travtrener Gundersen
Men Geir Vegard Gundersen har også en trenerstall ved siden av i Nittedal, der han har et tiltalls hester i trening. Millionæren Playful er foreløpig den største stjernen, men bakfra jager ungdommene Fetter'n T.G. og Trivento. Og en av lørdagens største favoritter i den doble jackpotomgangen blir nettopp Fetter'n T.G (markert på 40% av kupongene lørdag morgen)

- Jeg har god seierstro, selv om motstanden hardner til, sier Geir Vegard Gundersen til Sportspill. Hesten var kanskje ikke som best sist, men han vant uansett lett. Og med tanke på at hesten har vunnet alle sine fire løp hittil i år, så må jeg ha lov til å tro på seier igjen.

Her er cv'en til Fetter'n:
År Starter 1.pl 2.pl 3.pl Øvr.pl Bestetid Innkjørt
2010 4 4 0 0 0 28,6a 66 000,-
2009 4 1 3 0 0 34,2 43 444,-

Sportspills travekspert Håkon Einar Hansen garderer Fetter'n T.G.: Les hans fyldige V75-vurderinger her

Hvordan er hesten fra start?
- Han er nok ikke mer enn middels fra start, så selv om vi har trukket et fint sjettespor i volta fra 20 meter tillegg, så kan ikke hesten utnytte det særlig til sin fordel. Men uansett så er det på slutten av løpene han har styrken sin, og det er jo samtidig der pengene deles ut, sier reflekterte GV. I videovinduet under kan du Fetter'ns siste seiersløp fra Biri 1. august.

GV forteller også at det kribler litt ekstra når han skal kjøre en så stor favoritt i en V75-omgang der en eventuell alenevinner kan kvittere ut rundt 18 millioner kroner.
- Men jeg prøver alltid å forberede meg best mulig og være mest mulig skjerpet i løpsbanen, og har også opparbeidet meg mye erfaring etterhvert. At løpet kjøres på Biri er muligens også en fordel for meg og hesten, da jeg vinner såpass mye løp på nettopp denne banen og da kjører jeg gjerne med ekstra selvtillit og disponeringene blir oftere riktige underveis i løpene da, analyserer GV.

Det å være toppkusk, travtrener og familiefar er et mildt sag krevende yrke. Geir Vegard Gundersen har til nå i 2010 kjørt 1094 travløp, det vil si et snitt på 4,5 løp hver dag. Med trenerstall i tillegg som selvsagt krever sjefens tilstedeværelse titt og ofte, er travtreneryrket like mye en livsstil som et yrke for sympatiske Geir Vegard Gundersen. Som tok sin største seier som kusk da Jetstile vant Forus Open i 2007.

Følger Kongsvinger
- Jeg prøver å få med meg flest mulig av Kongsvingers kamper i Tippeligaen, sier GV, selv om comebacket i Tippeligaen har vært strevsomt for Kongsvinger (ligger på klar nedrykksplass i øyeblikket). Med travkjøringer nesten hver eneste dag og forpliktelser på sin egen stall, er det godt å kunne koble av med fotball, resonnerer GV, som er oppvokst på Magnor bare noen mil øst for Kongsvinger.

Du kjører også hedershoppa Tinita Love i V75-6, hvordan vurderer du hennes sjanser lørdag?
- Hun har hatt en ganske så variabel sesong i år, men løpet sist gav forhåpninger om at det kan bli en fin høst og vinter for hennes del. Da satt hun fast bak ledende Cromwell og kjentes veldig fin ut for dagen. Dessverre så frykter jeg at vi må gå utvendig for Megaman Neo i dette løpet, og jeg tror ikke Tinita Love kan slå Megaman Neo fra dødens. Skulle vi derimot få rygger å henge på i sisterunden, har jo denne hoppa ved en rekke anledninger vist at hun springer styggfort til slutt.

Sportspills spilleforslag til V75-løpene på Biri kan du levere her!

Noen andre seiersmuligheter i V75 lørdag?
- Tja, 5 Jetman (V75-1) har veldig fin form og gjorde nok et flott løp sist, selv om han har gjort bedre løp tidligere i sommer. Jetman har ingen problemer med 2600 meter, men jeg synes flere av tilleggshestene ser sterke ut og blir overrasket om vi skulle vinne dette løpet og sier meg fornøyd med en brukbar premie.
-Innenfor V75 skal jeg også kjøre 6 Tenor Hornline (V75-2) og 11 Tjurastjerna (V75-4), dette er to hester som kommer fra Trøndelag som jeg dessverre kjenner lite til, men på forhånd ser ingen av dem ut som noen seierskandidater, da motstanden er svært tøff, vurderer Gundersen.

Annonse: Øivind Grøstad byr på brennklar jackpotbanker og et vidunderlig bankerdrag

Geir Vegard Gundersen har tross få hester på stallen, fått frem riktig så¨fine hester. Mandag førstkommende kjøres kvalifiseringen til Norsk Travkriterium (viktigste løpet for norskfødte 3-årige varmblodshester og der sender GV ut stortalentet Trivento. Trivento viste meget lovende takter på vårparten, men har slitt med sykdomsproblemer i sommer. Nå er hesten tilbake etter å ha vært halsoperert og GV er svært spent foran mandagen
- Jeg skulle gjerne sett at hesten hadde et løp i kroppen før mandagens kvalifisering, og med både Azeem og Just Superb i feltet, er det tøff motstand. Jeg håper hesten gjør et fint løp og at vi kvalifiserer oss for finalefeltet i Kriteriet, avslutter en spent og forventningsfull Geir Vegard Gundersen.