Denne jenta kan bli historisk

Norsk Rikstoto byr på 26 millioner til en eventuell alenevinner i lørdagens V75 og for første gang er et monteløp med i V75-spillet. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fana testes til flott odds
Oddstips 2: Spania fikser Frankrike
Tippetips: Helnorsk lørdagskupong

Vi ga dere en strålende banker på Bergen travpark torsdag.12 Lifeisachallenge var fjerdevalg i V5-4B når vi lanserte våre tips torsdag formiddag, og ble tilslutt spilt opp som andrevalg. Uansett innfridde hesten og hadde lederhesten Money Brother i V5-2B holdt helt inn hadde det blitt ca 20 000 kroner i utbetaling på forslaget til 360 kroner i V5B-spillet. Dessverre vant nest sistevalget Alert Ås (vi krysset ti av tolv hester i det løpet) og dermed ble vi likevel sittende med svarteper. Vi håper dog at noen av dere fikk utnyttet den strålende bankeren.

Drammen travbane er vertskap for lørdagens V75 i en omgang med svært fine spilleløp. All den tid det ikke ble utbetaling for fem rette sist lørdag, fikke også jokerpotten påfyll. Det betyr at en eventuell alenevinner lørdag tar med seg ca 26 millioner kroner i en omgang der vi føler flere sv storfavorittene kan få trøbbel. Norgesmesterskapet i monte avvikles også denne helgen (starter på Jarlsberg fredag) og ett av disse løpene får altså plass i V75-spillet. Det er første gang og således et historisk øyeblikk. Vår hovedbanker er også å finne i det løpet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det handler om 8 Lumiere De Nuit i V75-2. Den seksårige vallaken som alltid har vist stor kapasitet, kan bli en real slager i monte. Hesten får sine daglige treningsdoser hos Øystein Tjomsland på Sørlandet, og kommer fra en stall i knallform. Lumiere De Nuit har gjort fire starter i monte. Det startet med en disk i montedebuten på Klosterskogen i påsken, og fortsatte med et bra løp til andreplass i Drammen noen uker senere. Men i de to siste løpene har hesten vært strålende vinner og overbevist stort. Eier Rolf Lerum fra Bergen kan fortelle oss at hesten fortsatt trener strålende og selv om startsporet er litt sjanseartet lørdag, har Rolf svært god tro på sin hest og han tar derfor turen til Drammen selv lørdag. I og med at det er NM så trekkes rytterne på hestene her. Den faste rytteren Siv Emilie Løvvold rir derfor 6 Becky's Snowstar, mens det er Stine Marlen Bendiksen som skal ri vår banker lørdg.

Stine Marlen Bendiksen er travtrener og tilknyttet Harstad travpark. På 165 oppsitt i 2011 (både trav og monte) vant Stine 24 løp, fem av disse var monte (ble kun avviklet 10 monteløp på Harstad i fjor). I år har Stine fire seire på 44 oppsitt, to av seirene er kommet i monte (begge forøvrig gode Muskelmann G.T.). Det er altså en bra rytter som setter seg opp lørdag, selv om vi hadde følt oss enda tryggere med Siv Emilie Løvvold opp siden hun kjenner hesten bedre.

Vi fikk fatt på en smørblid Stine på telefon fredag morgen, da var hun på plass i Harstad med to stallhester som skal starte under V65-løpene der lørdag kveld. Stine som har sin base i Bodø hadde da kjørt i seks timer for å komme til Harstad. Hun har seks hester på sin stall i Bodø, og er utdannet lærer. Travtrenerlivet i nord er ikke lukrativt, og for å spe på inntekten jobber Stine også 50% som lærer på en barneskole i Bodø.

- Men nå vurderer jeg å flytte til Harstad for å etablere meg som travtrener der all den tid det er optimisme i travsporten i nord, forteller Stine til oss. Hun kunne også fortelle at hun bare gleder seg til helgens norgesmesterskap for monteryttere og at hun ikke kjørte av veien da vi fortalte at helgens V75-artikkel på Nettavisen ville bli vinklet på henne.

Motstandsmessig møter ikke Lumiere De Nuit særlig tøff motstand lørdag og løpsplanen er å ta det rolig fra start og kjøre for fullt i sisterunden. Vi tror Lumiere De Nuit rett og slett er best i V75-2 og bankerspiller hesten både i V75 og i V5 og satser på at Stine Marlen Bendiksen blir historisk lørdag.
Rangering V75-2/V5-4: A: 8 B: 4-6-1 C: 2-9-3-5-7-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Vinner selv fra dødens
Vår andre banker denne lørdagen må trolig gjøre grovjobben selv, men det er hesten vant med. Vi retter fokuset mot 5 Solvang Balder i V75-7. Femåringen etter Åsajerven har ikke gjort mye feil hittil i karrieren og vunnet ni ganger på elleve forsøk. De to gangene han har tapt het vinnerne Rognfaks og Eikdølen, to klare derbykandidater til høsten. Ellers har Solvang Balder stort sett lekt seg med konkurrentene og står nå med fire strake seire. Med 1 Torpa Jo i førstespor bak bilen (har vunnet i enkle selskap og møter mye bedre hester nå), må nok Thor Borg belage seg på dødens her, men det tror vi ikke skal by på problemer. Solvang Balder er normalt veldig travsikker og selv om det finnes bra hester i dette feltet, tror vi ingen av dem rår på Balderen her. Banker nummer to i V75-spillet.
Rangering V75-7/DD-2: A: 5 B: 9-4-1 C: 2-3-8-7-6-11-12-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Nå får Vikingen kamp
Fireårige 6 Viking Frecel kommer til å bli en av omgangens største favoritter, det er ikke så vanskelig å forstå all den tid hesten har vunnet 11 av 13 løp i karrieren. Men denne lørdagen kommer vi til å spekulere da det neppe blir tet og det er stor fare for at hesten havner i dødens. Viking Frecel var som kjent ute i Oslo Grand Prix og hang greit med der. Men vi synes ikke hesten var helt overbevisende på Forus i Stavangerløpet sist fra tet. 2500 meter er trolig heller ingen fordel, og da skal hesten vært sykt god dersom han skal vinne dette fra dødens. Vi må spekulere da hesten blir for mye spilt.

Vi er så frekke at vi setter 9 K.L.M. Buymethemoon først. Vidar Hop vraker naturlig nok Holm-traveren denne lørdagen til fordel for Viking Frecel, men Thor Borg er på ingen måte noen dårlig erstatning. 9 K.L.M. Buymethemoon var fantastisk god i to strake seiersløp, før han ble sendt til ulvene på Solvalla i sin siste start. Landet der på råsterke 12.5/2140 og holdt farten strålende til mål. Vi tror 3 Bogle Superb svarer ut 6 Viking Frecel lørdag og det åpner opp for hestene bak. Derfor tror vi Thor Borg og 9 K.L.M. Buymethemoon kan tygge ned alle tilslutt her. Lars Anvar Kolle vil garantert ønske å sitte foran med 3 Bogle Superb lørdag og kan selvsagt vinne derfra. Men vi frykter at det kan koste også og at Bogle Superb kan få kjenne det litt på slutten. Men Kihle-traveren er i fantastisk fin utvikling for tiden, og kan selvsagt holde unna.

Geir Kihle har mer å by på han, han er også trener bak 8 J.T.'s Crown, men han ble nok ergerlig når han fikk se startsporet. Fra åttendespor blir det sjanseartet, men Buckaroo K.-sønnen var knallgod i Stavangerløpet og utfordret Viking Frecel mot mål. Det er trolig mellom disse fire løpet vil stå, men vi utelukker ikke helt formhestene 2 Yankee's Photo (burde vunnet sist, men har fordel av distansen og startsporet er bra) og 4 C.C. Simon (utviklet seg flott nå, men er han god nok?) eller 10 Sgt.Pepper (Østre mente han hadde vunnet sist uten trafikktrøbbel på siste bortre)
Rangering V75-6/DD-1: A: 9 B: 3-6-8 C: 2-10-4-1-5-11-12-7

Storfavoritten kan galoppere
Minst like stor favoritt som Viking Frecel blir 7 Grude Jenta i V75-4. Tjomsland-hoppa har utviklet seg enormt på slutten og var helt rå i seiersløpet på Sørlandet nest sist da hun landet på 26.8/2160. En lignende prestasjon betyr seier her. Også sist vant Grude Jenta, men hun var aldeles ikke like fin da. Galopperte fra start i det løpet og gjorde for all del en flott opphenting, men var ute av taktene også mot mål og var slett ikke like fin i travet som starten før. Springspor lørdag, men disse damene er ikke til å stole på og vi velger altså å spekulere.

I meget fin utvikling er 2 Gomnes Odin som nesten holdt unna for Grude Jenta sist. Da satt hoppa i dødens underveis, en posisjon hun normalt ikke trives i. Med litt mer økonomisk løpsopplegg lørdag har hoppa vinnerform i kroppen. Det har også 13 Alvine S.K. som er i absolutt toppform. Hun har måttet strekke våpen for stallkompisen Hornnes Even i sine to siste løp, men vært veldig bra i begge de løpene. Klaffer det for Ruttenborg underveis, speeder hoppa fort. Vi er litt mer usikre på 12 Odine U.N. som heller ikke har trukket et perfekt startspor. Taper ikke Undem-hoppa for mye fra start, vet vi at hun går til mål.

Det gjør også trønderhoppa 10 Eng Glupa dersom hun holder seg på beina. Etter et par innsatser på det jevne, var hoppa tilbake som en flott vinner i Østersund i sin siste start. 1 Kor Faksa trakk igjen førstespor, det er et klart minus for Braaten-hoppa som lett trøbler innledningsvis.
Rangering V75-4: A: 7 B: 2-13-12-10 C: 1-3-6-9-8-5-11 D: 14-15-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under

V75-1 - Kaldblodshester. 2900 meter voltestart.
Oppfører 1 Stilfaksen seg like eksemplarisk som på Bjerke under OGP-helgen skal det ikke bli lett for tilleggshestene i dette stayerløpet. Stilfaksen smalt til med 25.7/3120 på Bjerke da etter ledelse hele veien og var egentlig aldri i nærheten av å tape det løpet. Forutsetningene er noenlunde de samme lørdag og med kun to hester på strek kommer Stilfaksen til å lede dette løpet svært lenge og han er en berettiget favoritt.

Fra førti meter tillegg er det masse bra hest på farten. 10 Remelden er en av dem som både liker distansen og tåler grovjobb underveis. Sprintet råsterke 22.4 i Sverige sist og trønderen bekreftet storform. Første motbud. 12 Høstbo Fredrik gjør nesten aldri et dårlig løp og trives svært godt i Norge. Klaffer det sånn noenlunde underveis er han med i seierskampen. 13 Ramstad Eld var ikke noe god i vinter, men den godeste Jan Rune Gaustad har fått hesten i form igjen. Det må naturligvis klaffe fra tillegg, men hesten blir altfor lite spilt lørdag.

5 Tuxi Titan var heroisk som toer i et V65-løp på Bjerke sist onsdag da han mørnet storfavoritten Frakast, men vi er ikke helt sikre på at Tuxi Titan har fordel av langløp nå på sine eldre dager. Helt outstanding i det samme løpet var 11 Mjølner Flaks, men han står 20 meter tøffere til lørdag. 7 Pedrus duger bra de dagene han traver feilfritt og dersom Kristian Malmin lykkes med å gi 8 Torpa Glad et snilt løp underveis, speeder denne bra. 9 Rinde Kvikken holder storform, men også denne vil være avhengig av smyg i det lengste på en slik distanse.
Rangering V75-1: A: 1 B: 10-12-13 C: 5-11-7-8-9-15-4-2-14-3-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. Norskfødte 3-årshopper. 2100 meter autostart.
Overraskende nok er Asbjørn Mehlas fremragende hoppe, 9 Oh Superb, nede som et tredjevalg i spillet i formiddagstimene fredag. Det er overraskende all den tid hoppa har vært strålende i to strake seiersløp og vist at hun tåler hardkjør underveis. Sist på Klosterskogen måtte Oh Superb trave i dødens store deler av løpet, men hadde ingen problemer med å vinne. Vår klare favoritt her og bakspor trenger aldeles ikke bli feil.

2 C.C. Dream var toer i seiersløpet til Oh Superb sist, men kunne ikke tross et fint løp gå i nærkamp med vår favoritt. Lørdag har Kihle-hoppa trukket et perfekt startspor og da skal hun regnes tidlig. Jens Kristian Brenne varsler offensiv kjøring med 3 Golden Feline som galopperte som slagen i tet sist. Fra tet kan hun vinne, men hun skuffet altså litt sist. Folkehesten Sørlandet 7 Thai Holiday har gledet sine mange andelseiere hittil med tre strake seire. Har møtt svært enkel motstand hittil, lørdag er det opp til bevis fra et krevende startspor. Vi setter hoppa ned som fjerdevalg. Vi synes vel disse fire skiller seg noe ut, men bemerker at 6 Seaborn Simona (nest sistevalg) var riktig fin å skue i seiersløpet på Leangen i sitt første løp.
Rangering V75-3/V5-5: A: 9 B: 2-3-7 C: 6-10-11-5-4-8-12-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Norskfødte.
Til tross for en rekke sterke løp i vår var 9 Belmont allerede glemt av spillerne før starten på Momarken sist ettersom hesten pådro seg disk nest sist. Men en brenngod Belmont tok en råsterk seier fra dødens og bekreftet at formen sitter i. Niendespor trenger ikke bli feil lørdag i et løp det lukter tempo av.

2 K.L.M. Budweiser blir spillefavoritt og det er forståelig. Steinar Holms fireårige Steinlager-sønn holder fortsatt toppform. Men kan neppe utnytte startsporet og det er en viss sjanse for at hesten må ta på seg drajobben i annetspor her. 5 McDreamy slo minst like gode hester som dette i V75 nest sist, men var uforklarlig blek sist. Kan være tethesten der og derfra er hesten bra. 6 Village King dukker opp i regi Frode Hamre. Hesten har gjort bra løp i Bergen og havner femåringen noenlunde på det fra dette sporet, er han aktuell.
Rangering V75-5: A: 9 B: 2-5-6-3 C: 12-7-4-8-10-11-1

V5-1 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Til tross for kun 20 000 i førstepremie i V5-1, er det V75-klasse over løpet. 7 Pas På Jokum har ikke vunnet sportrekningen, men sik Midtfjeld-traveren opptrer for tiden er det vanskelig å ikke sette ham først. Trolig klemmer Midtfjeld til fra start her, så får vi om han lykkes med tet.

2 Luciano har endelig perfekte forutsetninger og stallhestene til Steinar Holm går som toget for tiden. Luciano skal tidlig på for de som velger å gardere. 3 Petter Rags var strålende toer bak en svært opplagt Bogle Superb i V75 nest sist på Klosterskogen. En feilfri Petter Rags skal duge godt her. På en sprint regner vi heller ikke bort speedige 5 Veeren Dior som får Eirik Høitomt som gjestekusk. 1 Wilson Star gjorde et kanonløp nest sist, men skuffet betydelig sist. Hesten er ujevn, men fartsmessig følger han de fleste her.
Rangering V5-1: A: 7 B: 2-3-5-1 C: 6-4-11-8-9 D: 12-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Kaldblodshester. DNTs 4-årsserie. Hopper. 2100 meter voltestart.
75 000 kroner venter vinneren av dette flotte spilleløpet (hvorfor er ikke dette løpet innenfor V75-spillet?). 13 Søreng Spika skal rundt mange damer fra sitt lengste tillegg og det skal ikke bli mye feil på veien for Holtung-hoppa. Men går det sånn noenlunde problemfritt, vinner trolig Søreng Spika som holder kanonform om dagen.

Eirik Høitomt velger selv å kjøre 7 Urd fremfor 14 Voje Eldina og Høitomt velger sjelden feil. Urd har 40 meters forsprang på Søreng Spika og kan vinne dette. Det kan også 14 Voje Eldina som hadde uflaks med dårlige rygger på Biri sist, men avsluttet strålende når det endelig løste seg. 5 Nebbenes Helen er kraftig forbedret, og vi obset for hoppa sist. Ole Johan Østre mener hans hoppe kan rundt 31 på distansen og da skal hun regnes. 10 Hellin Jærva tok en fortjent seier sist og Mjølnerød-hoppa er bra på sitt beste.
Rangering V5-2: A: 13 B: 7-14-5-10 C: 9-11-3-2-15-4-6-8 D: 12-1