Gå til sidens hovedinnhold

Derbysøndag med internasjonal V75 på Bjerke

Storløpene står i kø når Bjerke byr på en feiende flott V75-omgang søndag ettermiddag.

En fantastisk fin Bjerkesøndag står foran oss når begge finalene i Kriteriet og begge Derbyfinalene utgjør rammen rundt en nydelig V75-omgang. V75-omgangen byr også på tradisjonsrike Per Ulvens æresløp og Karsten Buers æresløp. V75-1 starter kl 15.00. Det er faktisk store favoritter i alle de fire finaleløpene og kanskje innfrir samtlige av dem. Uansett gjelder det å velge rett og jeg velger mine to V75-bankere i de to Kriteriefinalene, og prøver å "få" bort de to store Derbyfavorittene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Brenne/Tengsareid innfrir i V75-1
V75-omgangen innledes med Kriteriet for kaldblodshester der ubeseirede 3 Brenne Odin blir stor favoritt. Moe Odin-sønnen tok seg enkelt av det svenske Kriteriet og så ut som han var på en treningstur i sitt kvalifiseringsløp for drøye to uker siden. Skal opp mot seks hester fra Øystein Tjomslands stall i finalen og støter også på en god svenske i 1 Mjølner Malvin. Men fra tredjespor bak startbilen, tyder alt på at Åsbjørn Tengsareid styrer dette løpet fra start til mål. 3 Brenne Odin i V75-1 blir den ene av mine to V75-bankere på Bjerke søndag.
Rangering V75-1/V4-4: A: 3 B: 2-5-1-4 C: 9-10-6-7-11-8-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Østre leder hele veien
Kriteriet for varmblodshester går som V75-3/V5-1 og har en førstepremie på voksne 750 000 kr. 1 I.D. Exceptional lekte med konkurrentene i Märtha-finalen på Biri for en drøy måned siden og betalte 11 igjen for 10 som overlegen vinner av sitt kvalifiseringsløp på Bjerke for drøye to uker siden. Er eksepsjonelt rask fra start og det er bortimot tetgaranti. Møter naturligvis skarpskodd motstand i finalen, men det er ingen tvil om at Stian Eilefsens flotte treåring er en motivert storfavoritt. 1 I.D. Exceptional blir min andre V75-banker på Bjerke søndag og bankerspilles også i V5-spillet.
Rangering V75-3/V5-1: A: 1 B: 2-4-9-3 C: 8-11-5-6-10-12-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2 - Kaldblodshester. Hoppecupen. 1609 meter autostart.
Det er ikke så ofte kaldblodshoppene i denne klassen møtes over sprint og det er veldig fint spilleløp. Jeg spiller fire hester på de fleste V75-forslagene, men tar med seks hester på det største.

7 Stas Eldi står veldig godt inne på pengene i dette løpet og hun har vært meget bra i sine to siste løp. Solid fjerdeplass i NM nest sist og sterk tredje bak formhestene Thale og Hauan Mina i sin siste start. Sjuendespor bak bilen er sjanseartet, men løser det seg noenlunde er hun blant de beste i dette løpet. 3 Lome Perla var sjanseløs på å hente 20 meter på en knallgod Thale på Momarken sist, men var blant annet solid tredje i NM for hopper tredje sist. Flott tredjespor bak bilen og skal tidlig med.

6 Børke Billie har funnet tilbake til toppformen og etter to strake seire, kom hun flott tilbake til tredje sist. Sprint er neppe ønskedistansen, men feilfritt skal hun være med i toppen her. 8 Nordli Alma gjør en spennende debut i regi Frode Hamre. Vi vet at denne dama er god nok i feilfri utgave.

Ute på kanten betaler jeg også for 10 Valle Gulla tross litt usikker form og 1 Briskeby Anna som fikk maks som tredje sist. Spennende nå fra førstespor bak bilen med dyktige Bjørn Steine som kusk.
Rangering V75-2: A: 7 B: 3-6-8-10-1 C: 9-5-4-2-11-12

Du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 13.00


V75-4/V5-2 - Varmblodshester. Per Ulvens æresløp. 3100 meter voltestart.

Tradisjonsrike Per Ulvens æresløp lokker med 100 000 kr i førstepremie og hestene er fordelt over fire distanser. Jeg nøyer meg med tre hester på samtlige V75-forslag.

15 Ble Du Gers er den svært naturlige favoritten og kanskje er det bare så enkelt at Frode Hamres OGP-vinner rett og slett bare vinner. 3180 meter er mest bare et pluss og fungerer vallaken sånn noenlunde, er det topp vinnersjanse. 14 Kick Off Classic vant over denne distansen både fjerde sist og tredje sist. Ikke helt på topp sist, men uansett den som står nærmest den store favoritten. 6 Rittmester Hill står 40 meter foran ovennevnte duo. Har kun gjort toppløp i år og på sitt beste, er det ikke utenkelig at han kan holder unna for kanonene fra lengste tillegg.
V75-4/V5-2: A: 15 B: 14-6 C: 13-7-5-1-11-8-10-12-3-2-9

V75-5/V5-3 - Norsk Travderby - Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
I og med at jeg har valgt to store favoritter som bankere i Kriteriefinalene, velger jeg altså å syne storfavoritten 2 Tangen Bork i kaldblodsderby. Det kan godt være det er totalt bortkastet, men Tjomslands fantastiske fireåring så ikke helt perfekt ut i kvalifiseringen, selv om han vant kontrollert. Enorm i det svenske derbyet, men de tøffe løpene kan også ha satt sine spor. Uten tvil en svært motivert favoritt i Derby, men jeg velger altså å gardere.

9 Oppgårdsdrängen rakk nesten fram i det svenske derbyet og var meget solid toer i sitt kvalifiseringsløp. Persson-traveren er den står nærmest den store favoritten. 1 Langlands Høvding trakk seg mot mål i det svenske derbyet, men var nær å spurte forbi Tangen Bork i sin kvalifisering. Fra førstespor bak bilen, blir det en optimal reise.

I jakten på en overraskelse tar jeg med ytterligere tre hester på de to største V75-forslagene. 8 Kavaleren fungerte ikke som best i sitt kvalifiseringsløp, men berget finaleplassen. Har et skyhøyt toppnivå og kan overraske. 11 Stormjerven er fersk på dette nivået, men var knallsterk fjerde i samløp med Tangen Bork i sitt kvalifiseringsløp. Med ytterligere fremgang i finalen, kan hesten sjokke. 4 Grisle Tore G.L. er Øystein Tjomslands tredje hest i finalen. Skuffet kanskje litt i sitt kvalifiseringsløp, men har kapasiteten til å ta hjem seieren, dersom storfavoritten faller.
Rangering V75-5/V5-3: A: 2 B: 9-1-8-11-4 C: 5-10-7-6

V75-6/V5-4/DD-1 - Varmblodshester. Karsten Buers æresløp. 2100 meter auto.
Tradisjonsrike Karsten Buers æresløp har blitt ett herlig spilleløp og kan friste med 100 000 kr til vinneren. Jeg spiller fem hester på de fleste V75-forslagene og tar med sju på det største.

4 Lionel tok en bejublet NM-seier på Biri for halvannen måned siden etter et meget imponerende løp. Står i et gunstig fjerdespor bak bilen her og kan kanskje sitte tidlig i tet. 1 Bill's Man risikerer å bli overfløyet fra sitt innerspor. Skuffet kanskje litt på Forus sist, men toppnivået er solid. 8 Hickothepooh har sprunget inn over 2,2 mill kr i år, men åttendespor er uansett sjanseartet på dette nivået. Løpets outsider.

2 Ferrari B.R. fikk maks som tredje i NM i sin siste start, men har vist før at han kan slå disse opp mot sitt beste. 6 Always On Time holder koken på imponerende vis. Skulle det klaffe maksimalt kan han vinne. 3 Sam The Man blåser normalt til tet, men mot disse hestene velger nok Bjørn Goop ryggløp. Sammen med stabile 9 Gigant Invalley får han plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-6/V5-4/DD-1: A: 4 B: 1-8-2 C: 6-3-9-7-10-11-12

V75-7/V5-5/DD-2 - Norsk Travderby. Varmblodshester. 2600 meter autostart.
I og med at jeg har valgt to store favoritter som bankere i Kriteriefinalene, velger jeg altså å syne storfavoritten 2 Tangen Bork i kaldblodsderby og 3 Cicero T.G. i varmblodsderby. Hele 1 million venter vinneren i oppgjøret for varmblodshestene.

Det er godt mulig at det er fånyttes å prøve å få bort 3 Cicero T.G. slik denne har leverte i år. Seks løp har gitt seks seire og prestasjonen i Jarlsberg Grand Prix var overdådig. Men det er gode konkurrenter med og det er "mat" i flere av dem. 3 Cicero T.G. blir uansett min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Kriterievinneren 5 High Flyer blir min første garderingshest i V75. Viste endelig litt av fjorårstaktene som toer bak Cicero T.G. i kvalen, selv om han var helt sjanseløs på å utfordre. Det blir nok et helt annet løp i finalen og tøffingen High Flyer kan vinne. 4 Kræsj er det bortimot tetgaranti for. Vant helt uanstrengt sitt kvalifiseringsløp, så får vi se om Magnus Teien Gundersen velger å sitte foran i finalen med tanke på at 2600 meter neppe er ønskedistansen for Kræsj.

2 Falcon Eye har vist strålende form i det siste og skulle storfavoritten ha en dårlig dag, kan Høitomt-hesten være vinneren. 9 Joshua B.R. er Kim Pedersens andre hest i Derby. Oppkomlingen står spennende til i niendespor og skulle det bli råkjør foran, kan den tøffe Maharajah-sønnen overraske.
Rangering V75-7/V5-5/DD-2: A: 3 B: 5-4-2-9 C: 1-11-6-7-10-12-8