Det blir Tema på Momarken

Foto: Hesteguiden.com

Storfavoritten Tema ble sittende bom fast i Hoppekriteriet. I kveld er det svært gode muligheter for revansje på Momarken.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Årets første for superhoppa?
Lunsjtrav Forus: Vi går Down Under
V4 Bergsåker: Ohlsson blir førstemann ut
Oddstips 1: Rumensk sjokk for United?
Oddstips 2: Vi tror på Brentford

Champions League: Siste nytt før kveldens kamper

Vi øker vår travsatsing fra og med denne tirsdagen og vil heretter også komme med V4-tips etter utallige forespørsler fra våre lesere. Vi vi da i tillegg til de norske travløpene, ha tips til V65/V64 i Sverige på søndager, mandager, tirsdager og på eventuelle torsdager (de gangene Norsk Rikstoto tilbyr dette på torsdager). I tillegg blir det V4-tips både mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Denne tirsdagen blir det dermed V4-tips til Bergsåker, lunsjtrav-tips til Forus, tips til den doble V5-omgangen på Momarken og tips til V65-løpene på Jägersro. Samtlige tips til Sverige vil Thomas Svensen ha ansvaret for (Leirvåg vil være vikar ved noen tilfeller), mens Håkon Einar Hansen og Kurt Leirvåg tar seg av de norske travløpene.

Vi hadde flotte vurderinger til mandagens V65-løp i Ørebro. Fjerdevalget Monas Invercote og andrevalget Nestor Gel var våre luringer for dagen, mens bankeren Harvey Tornado innfridde med letthet. Dessverre fanget vi ikke norske S.J.s Majesty i den første avdelingen og måtte nøye oss med to femmere på alle spilleforslagene.

Lunsjtipsene til Klosterskogen og Forus henholdsvis mandag og tirsdag har begge sittet klokkeren. Mandag ble det snaue 6 500 kroner tilbake på Klosterskogen og i dag ble det snaue 8 000 kroner tilbake på Forus.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Kveldens doble V5-kjøring på Momarken står i hoppenes tegn all den tid det skal kjøres seks kvalifiseringsløp til Norsk Oaks. Tre kvalifiseingsløp for treårige kaldblodshopper og tre kvalifiseringsløp for treårige varmblodshopper og alle seks kvalløpene er inkludert i V5-spillene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Per Dave Holtung-trente 5 Tema ble offer for førstesporet i Hoppekriteriet på Bjerke for tre uker siden og 1,4 oddseren ble sittende bom fast i mål bak vinneren Wik Ida. Stod med fire imponerende seiersløp før den starten og hadde nok vunnet Hoppekriteriet også om det ikke hadde strulet seg slik til. I kveld får Lars Anvar Kolle sjansen bak Spikeld-datteren all den tid den faste kusken Geir Vegard Gundersen er på USA-ferie. Det er bortimot tetgaranti fra spor fem bak bilen, og selv om vi har sansen for 3 Lidå Ø.K. har vi svært vondt for å se Tema tape dette løpet fra tet. Hoppa blir megafavoritt, men vi kan ikke spekulere bort slike hver eneste gang heller. Kveldens sikreste vinner i en favorittpreget meny kommer ut i V5-4A/V5-1B og blir vår banker i begge V5-spillene i kveld.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 3-9 B: 1-8-4-6-7-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshopper. 1640 meter autostart.
Den første avdelingen er ett av to V5-løp denne tirsdagen som ikke er forbeholdt treårshoppene, men også dette er et hoppeløp. 1 Valuable galopperte seg bort fra start i årets eneste start for halvannen uke siden. Hammersborg-traveren hadde en fin sesong i fjor og vant fire løp på tretten starter. Er normalt kjapp i vei og slett ikke utenkelig at velkjørende hans Wilhelm Storås kan spore hele veien i dette stallmannsløpet.

5 I Love Stacys Mom leverte flere fine løp i Sverige i fjor og var også god toer i et V75-løp på Bergen travpark nest sist. Meget løfterike Erlend Rennesvik er spennende kusk i kveld. Vi synes disse skiller seg noe ut i dette løpet, men siden er kun er seks hester med i dette løpet streker vi for alle på vårt største forslag.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 5-3 C: 4-7-2

V5-2A - Kvalifisering Norsk Trav Oaks. Treårige kaldblodshopper. 2140 meter autostart.
Hoppekriterievinneren 7 Wik Ida blir naturligvis stor favoritt i det første kvalifiseringsløpet. Fire seire på sju starter er det blitt på Mørtvedt Jerkeld-hoppa, men hun ikke hundre prosent til å stole på og vi har altså en annen banker. Det kommer til å bli levert mange samlebonger i kveld og således skal det lite til for at det blir penger.

2 Eldjenta trøtnet fra tet i Hoppekriteriet etter en steintøff innledning. Med litt saktere tempo i førsterunden ser vi slett ikke bort fra at Bjørn Garberg kan snyte favoritten på seieren her. Det kan også 5 Bjørnli Cille gjøre. Steinseth-hoppa slo på en ulykksalig galopp 100 meter fra mål i Hoppekriteriet og gikk glipp av en innbringende tredjeplass. Hun er under fin utvikling denne Mørtvedt Jerkeld-hoppa.

1 Jærvsø Blomster stivnet litt fra dødens i et av kvalifiseringsløpene til Hoppekriteriet og mistet finalen med minste mulige margin. Fra førstespor kan Persson-hoppa overraske i kveld. 4 Rams Lilja var svak i kvalifiseringen til Hoppe-kriteriet, men sterk vinner i et vanlig grunnlagsløp sist. 9 Stuve Sol er bra og skal ikke overses dersom hun går feilfritt.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 2-5-1 C: 4-9-10-3-8

Annonse: Klokken til Grø "løp løpsk" på denne sist. I kveld skal vi til lukene i V5-3A på Momarken.

V5-3A - Kvalifisering Norsk Trav Oaks. Treårige kaldblodshopper. 2140 meter autostart.
Ny blytung favoritt på farten i dette kvalløpet. 6 Arien blir minst like mye spilt som Wik Ida etter en flott V75-seier i sin siste start. Det var imidlertid to måneder siden og formen er således uviss. Hun støter i tillegg på noen gode konkurrenter og blir altfor mye krysset her.

9 Fillippa holdt koken mer enn godkjent til tredje i Hoppekriteriet og kom også strålende tilbake til andre i kvalen etter startgalopp. Hoppa er under kraftig utvikling og en klar opponent til storfavoritten her. 8 Spikra ble toer i det svenske Hoppekriteriet, men fungerte svært dårlig i kvalen til det norsk Hoppekriteriet. Også i den siste starten på Leangen var hoppa i galopphumør. Kapasiteten er det uansett lite å utsette på.

4 Vertigo Ella tar teten, men har vist litt svak stridsmoral nedover oppløpet og er kun aktuell på bred gardering sammen med oppkomlingen 2 Millionolga.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 9-8 C: 4-2-7 D: 1

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Amatørkusken Bjarne Albinsson er definitivt ikke den beste kusken i V5A-finalen, men vi er rimelig overbevist om at han har den beste hesten i form av 8 Elstar Pride i dette løpet. Selv fra spor åtte bak bilen setter vi ekvipasjen først, ikke minst siden hesten har fordel av full vei kontra hovedopponentene.

2 Vegas Yankee er tethesten dersom Midtfjeld vil sitte foran. Det er vi ikke helt sikre på, all den tid Vegas Yankee er aller best på sprint. 1 Outstanding Night er som veldig mange andre stallhester fra Bjørn Goop, ikke den som liker hardkjør underveis. Spor en er som alltid perfekt i travløp og motstanden skremmer ikke.

Litt opp og ned går det med 6 Cosmo M.L. men vallaken tåler å gjøre en del selv. 7 Yvana R. har ikke et gunstig startspor, men varslet klar formstigning sist.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 8 B: 2-1-6-7 C: 3-5-4

V5-3B - Kvalifisering Norsk Trav Oaks. Treårige varmblodshopper. 2140 meter autostart.
Vi avslutter B-spillet med tre kvalifiseringsløp for varmblodshoppene. I den første kvalifiseringen gir vi tipset til oppkomlingen 7 Queen Corall som har vært glitrende god i to strake seiersløp etter tre måneders pause. Både tidsmessig og prestasjonsmessig har det vært veldig bra av Kihle-hoppa og ikke utenkelig at Solberg klinker til i kveld også for å komme seg foran.

Hoppekriterievinneren 3 Dream Play blir favoritt, men har foreløpig vært klart best med ryggløp og dermed kan Solberg komme seg foran med Queen Corall. Nevnte Dream Play kan selvsagt vinne. Det kan også 6 Vijaya som var den store skuffelsen i Hoppekriteriet. Men i følge kusken da, Kai Johansen, ble hoppa helt tatt bort av labert tempo i front. Vijaya var var knakende fin i tre strake seiersløp forut for det løpet.

Vi må også ha med oss 1 Golden Feline. Hoppa så lysende ut på vårparten, men har ikke hatt tur i det siste. heller ikke 2 G.M. Fairytale er sjanseløs. Hoppa var god som tok ned Golden Feline i et av kvalifiseringsløpene til Hoppekriteriet nest sist. I finalen holdt hoppa flott etter innvendig løp bak i feltet.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 3-6-1-2 C: 10-4-5-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-4B/DD-1 - Kvalifisering Norsk Trav Oaks. Treårige varmblodshopper. 2140 meter autostart.
Det må være en meget stor vinnersjanse for 6 Chocolatique i det andre kvalløpet. Arild Eggens fine Chocolatier-hoppe avsluttet flott til tredje i Hoppekriteriet og møter svært overkommelig motstand her. Sannsynligvis sender Gunnar Austevoll hoppa fremover tidlig i håp om å overta føringen.

1 C.C. Juliana settes nærmest mye grunnet sporfordelen. Goop-hoppa holdt farten fint på Biri tredje sist og skal duge godt her. 9 Noras Photogenic fikk 150 000 kroner for sin overraskende seier i Biri oppdretningsløp etter innvendig løp. Kapasiteten til Blekkan-hoppa er udiskutabel, men galopprisikoen er fortsatt skyhøy. Vi har også sansen for 5 N.Y. Peace Talks som er klart bedre enn raden. Klaffer det i kveld, blir vi ikke det minste overrasket om hun vinner. Andre vinnerkandidater er det ikke lett å få øye på her.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 1-9-5 C: 3-8-4-10 D: 7-2

V5-5B/DD-2 - Kvalifisering Norsk Trav Oaks. Treårige varmblodshopper. 2140 meter autostart.
Folkehesten Sørlandet 6 Thai Holiday blir både spillernes og vår favoritt i V5B-finalen. Tjomsland-hoppa ledet i det lengste i Hoppekriteriet, men var sjanseløs til å svare lederryggens Dream Plat når denne fikk luken. Får Thai Holiday teten uten sverdslag her og dempe litt underveis blir hun svårslagen, men ellers er hun sårbar.

5 What A View har muligens større kapasitet, men kan neppe svare ut favoritten ned startsiden. Da må kanskje hoppa gjøre grovjobben selv, så får vi se om hun er god nok til det. Hadde krefter spart i Kriteriet som fjerde i mål. 10 Oh Superb møtte eldre hester sist på Bjerke og gjorde en strålende sisterunde selv om hun ikke fatt tak i vinneren Ruth Reerstrup. Familiehesten til Asbjørn Mehla er avhengig av litt tempo her, men går til mål alle dager i uken.

2 Thai Passion får mest sannsynlig lederrygg og selv om hun skuffet i selve Hoppekriteriet, har Gottling-hoppa ellers vist fine ting hittil. 8 C.C. Dream bankerspilte vi sist på Bjerke i et V65-løp, men fra dødens ble det litt for tøft selv om hun stilen bra til mål. Åttendespor bak bilen i kveld trekker klart ned.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 6 B: 5-10-2 C: 8-1-9-3-4