Det er bare å spille...

Foto: hesteguiden.com

Champion Eirik Høitomt soper rent om dagen, og på Klosterskogen i kveld tror vi rogalendingen sørger for at våre lesere på ny kan besøke utbetalingslukene. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

I løpet av helgen vant vår ubestridte ener i sulkysetet hele seks løp, og etter alt å dømme sitter seierssankeren bak en ny vinner i form av 7 Gurifax i den andre avdelingen i A-spillet i kveld. 4-åringen gikk et voldsomt fint løp til seier etter grovt terrengtap i debuten ved triumfen på 33.7 full vei før han fikk maks som tredje på solide 31.1 full vei i den siste starten, og ved denne anledningen er det klart enklere i mot i forhold til i den siste starten. Vi tror således sterkt på at Åkre Lurifaks-sønnen legger dagens konkurrenter bak seg, og vi kan aldri tenke oss annet enn at den lille teknikeren er snakk om en type som klipper svingene på dagens arena.

Vår rangering: A: 7 B: 6-11-3-4-5 C: 1-2-9-12 D: 8-10

Nettavisen spilte inn 75.000 kroner på foreslåtte spill i forrige uke!

V5A-1, 1700 meter voltestart
Et varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi finner fem vinnerkandidater. Uten at vi har stålkontroll på startferdighetene til 6 Zipin Rapida så setter vi 5-årshoppa fremst all den tid Eirik Høitomt sitter i sulkyen (er jo stort sett 10 meter foran de andre etter 50 meter fra omvendt volte den karen der), og med løp i kroppen etter litt pause synes vi at Halle-traveren skal være tidlig aktuell mot ikke alt for skarp motstand.

Beste hesten er etter alt å dømme 1 Herr Feinschmecker, men formen etter lang pause er uviss. 4-åringen viste voldsomt fine takter ved flere anledninger i fjor, og dersom Undem-traveren skulle komme seg av gårde i rett gangart (kan være litt usikker på voltestart) bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Etter å ha gått veldig fine løp over en lengre periode var 11 Buzz Lightyear litt svak fra tet til femte i den siste starten, men tilbake i slag skal Super Nick-sønnen være seiersaktuell i et løp som dette.

Vår rangering: A: 6 B: 1-11-7-3 C: 2-8-9-12 D: 4-5-10

V5A-3, 2100 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i den tredje avdelingen i dette varmblodsløpet, og den beste hesten mener vi ganske bestemt at 9 Chip Line er snakk om. Vant et V75-løp på nettopp dagens arena i den fjerde siste starten, men etter det har det gått litt i dur og moll (men formen tror vi er uforandret fin). Sporet er bra, og 5-åringen er utstyrt med en god kusk i form av Dag S. Dalen.

Bedre til enn på svær lenge står 1 Honest Harry, og formen skal være litt bedre enn raden der i gården (tøft ute i den siste starten). Kanonform er det på 8 Novize (god til seier på fine 16.4 full vei i den siste starten), men sporet ved denne anledningen var ikke mye å rope hurra for (dog til slutt 6-åringen gjør løpene sine), men duoen 7 Burj Al Arab og 10 Noahtheboatman er snakk om to hester som innehar kapasitet som bør bringe dem langt opp på premielistene i et løp som dette.

Vår rangering: A: 9 B: 1-8-7-10 C: 4-6 D: 5-2-3-11-12

Annonse: Grøstad/Lerum åpner med en frekkis i Skien, tipsene finner du her.

V5A-4, 2100 meter voltestart
På tross av at dette kaldblodsløpet ikke teller mange deltagerne (ni stk) så synes vi at vinnerkandidatene er mange, og vi garderer da følgelig bredt. På vei opp i form er 10 Rabb Odin, og selskapet i kveld er ikke verre enn at 9-åringen kan ta årets første triumf. Klart godkjent til premie i et tøft langløp i den siste starten, og i et lite felt kan Moe Odin-sønnen få det rette løpet på rulle i fine rygger til ut i oppløpet (speeder fort da).

Både 5 H.G. Elessar og 7 Jubel Sture har billigere oppgaver enn på svært lenge, og normalt dukker de begge opp i striden helt der fremme til slutt. Det ser ut til at det skal bli vanskelig for 3 Rinde Kvikken å få full klaff (stadig litt motflyt på denne hesten), men Thygesen-traveren kan fort få uttelling for fin form ved denne anledningen. Litt lurt til på strek står 2 Lex Maijon, og det er litt spennende med skrellkusk Gunnar Austevoll opp bak 8-åringen denne gangen.

Vår rangering: A: 10 B: 7-5-3-2 C: 1-8 D: 4-9

V5A-5, 1700 meter autostart
Et fint varmblodsløp avslutter denne rebusen, og det kan være så enkelt som at 1 Livi Candy bar leder rundt om. 7-årshoppa har løftet seg flere hakk i regi dyktige Erik Killingmo, og innsatsene til tredje to ganger på rad nå på slutten har vært helt greie. Neppe noen som henter en lengde på Coktail Jet-datteren ned startsiden, og uten alt for mye press underveis sitter fort årets tredje triumf.

Eirik Høitomt sikter etter alt å dømme inn ryggen på favoritten med 9 Fabian As, og etter at 5-åringen debuterte med sølv i championens regi ser vi ikke helt bort i fra at det kan bli seier via siste indre til slutt ved denne anledningen. Best på kapasitet er nok 11 Cadabra Tooma, men det må klaffe litt på veien fra dette sporet for at Halle-traveren skal kunne gå til topps. Tidlige garderinger skal både 5 One Lomomba Siem (liker seg godt på dagens arena) og 6 Delicious Daughter (på vei opp i form) være snakk om, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 1 B: 9-11-5-6 C: 2-3-4 D: 7-8-10

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 75, 375 og 955 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.