Det er jenta si det

Foto: hesteguiden.com

Vi satser våre kroner på ei sprek dame i en rebus på Leangen som er preget av storfavoritter vi ikke stoler helt på i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Arne Nilsen har vært en av sportens tro tjenere i en årrekke, og i en alder av 61 år er trønderen still going strong. 1369 løp har blitt vunnet i en innholdsrik karriere, og i kveld tror vi en ny pinne blir bokført med 3 Marmorjenta i V5-1. Elding-datteren har vist seg frem i en kraftig forbedret utgave etter at nestoren overtok treneransvaret, og i kveld står 5-årshoppa helt nydelig til i sitt løp.

Vår banker for dagen vant et V75-løp sprettlett i den nest siste starten, mens hun stod for en heroisk innsats til sølv sist på sterke 28.1 full vei. Nilsen kjørte oppløp ned den siste langsiden ved den anledningen, og det var således sterkt å nesten fullføre til seier den gangen. Veien til tet tror vi blir billig med hester som skriker etter å få en rygg å gå i innenfor seg i kveld, og fra spiss mistenker vi i så fall at løpet er kjørt.

Annonse: Over 400.000 innspilt i april

Blekkan herjer fælt om dagen
Ja, banens ubestridte ener har forsynt seg grovt i lengre periode på sin hjemmebane, og i de to siste avdelingene setter Jomar seg opp bak to tunge favoritter (to 90-prosentere!) i form av hhv 5 Riverside Royal og 6 Vik Bjørn.

Førstnevnte har overbevist med tre strake triumfer i ny regi, men selv om 4-åringen vant over stayerdistansen sist (vi syntes dog ikke han var like spenstig som ved sine to første triumfer) tror vi ikke dagens distanse er noen fordel. Veldig ofte takler sprintere langløp bedre enn mellomdistanse, og vi syntes det er spennende å gå litt i mot i kveld. Sistnevnte er en type vi ikke liker veldig godt (uryddig sak dette), men i en feilfri utgave er det trolig ikke snakk om saken, mot ikke alt for skarp motstand. Etter to fine triumfer ble det noen galopper sist, men 7-åringen gikk allikevel ny rekord på 31.1 full vei til tredje.

I V5-4 står 1 Haveaheart litt sjanseartet til i sitt innerspor, men dersom det løser seg for den svært kapable 6-åringen, ja så skal han være hyperaktuell i et løp som dette. Rosalind`s Guy-sønnen har stått for to strålende innsatser etter sitt comeback, og formen virker bare til å peke en vei. To spennende outsidere finner vi i form av 3 Naipin Surprise (fire strake før hvilen, og dette er snakk om en klassehest) og 10 Ninepoints Sheryl (veldig positiv nå på slutten, og Gigant Neo-datteren kan profitere på tøff kjøring der fremme), og begge bør vurderes tidlig.

Dersom favoritten skulle svikte i finalen er det flere om beinet, og vi krysser av for hele seks hester på samtlige spilleforslag. En oppløftende innsats til femte etter galopp sist leverte 8 Helle Sol, og Elding-datteren har trolig gått kraftig fremover på form med det løpet innenfor vesten etter lang pause. Det samme kan sies om 10 Bottolf, mens 11 Låhne Snippen rapporteres å trene forbedret. Atle Solhus er tilbake på 7 Sjekon, og da er den kapable Spang Best-sønnen tidlig aktuell, sammen med 1 Odins Lill (kan trolig klart bedre enn rekorden, og treneren er forsiktig optimist).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-2: Et kanonløp til tredje etter startgalopp gikk 1 Gazz Away sist, og i en feilfri utgave er det neppe noen som rører 4-åringen. Kusk Atle Eggan mente at hesten snublet, og at det da var snakk om et arbeidsuhell. Vi syntes dog at Gazza Degato-sønnen virket hissig i oppkjøringen bak bilen, og hvis dette stemmer er det ikke sikkert at relativt urutinerte Veronika Bugge (kun kjørt 81 løp, og for det meste kaldblods) kjører i trav når bilen slipper i kveld heller.

Svikter favoritten er løpet vidåpent, men vi vil trekke frem 6 Zuperpuz og 9 Pegisabell som to outsidere. Førstnevnte var positiv sist, og kusken kjenner jo hesten veldig godt. Sistnevnte gikk relativt fine løp før hvilen mot klart tøffere konkurrenter enn dagens, og sporet er perfekt med tanke på et flott smygløp.

V5-3: Tre hester hever seg klart over mengden, og i kraft av sporet setter vi 5 Hemne Nikken først. Etter en oppløftende innsats til tredje mot Marmorjenta & Co i et V75-løp i den nest siste starten satt Braute-sønnen litt fast sist (og det var positivt fra de bakre regioner på en hest som tidligere har vist seg å være klart best når han er med der fremme direkte), og fra tet er 8-åringen hesten å slå.

Sviktet som storfavoritt sist gjorde 9 Ernst, men med dagens startmetode øker sjansene for et feilfritt løp betraktelig. Ulfigg-sønnen bekreftet sin fine form ved å levere en solid sisterunde sist, og når vi også tar med 12 Moberg Even på vårt største spilleforslag er vi rimelig trygge på at vinneren nå er nevnt.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 384 og 1134 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Sportspill.no on Facebook