Det ligner en joggetur

(Hesteguiden.com)

Hyperkapable Acolyte Hanover har et gaveløp søndag. Sjekk våre tips til Sørlandet.

Sørlandets travpark inviterer til dobbel V5 denne søndagen, og det er flotte hester som gjester Sørlandet denne søndagen, der Acolyte Hanover uten tvil er den største stjernen.

5 Acolyte Hanover var ute i Sprintermästeren på Halsmtad i sine to siste løp. Da møtte han de beste fire åringene i Europa og kom fra det møtet med toppkarakter. I selve finalen spurtet han fortest av alle og var ikke langt unna en trippelplassering. Denne gangen møter Hamre traveren helt riktig motstand og konkurrentene har så respekt for hesten at han sitter tidlig i tet. Dagen sikreste vinner er nevnt. Banker.
Vår rangering V5B-5: A: 5 B: 6-2-3 C: 11-1-4-9-10-8 D: 7

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

I V5A-spillet står vi på to hester i V5-1A som skiller seg voldsomt ut fra mengden. 14 Torpa J er en hest for de store fireårs løpene hvis han blir mer voksen i oppførselen sin. Han har teknikk, styrke, kapasitet og stamme til å følge i broren Torpa Carl's fotspor, men da må han være mer fokusert på jobben sin. I dag står han vanskelig til i bakspor på tillegg, men det er trolig bare det er en fordel med tanke på feilfri avgang. Bare Moe-Odin sønnen går feilfritt så vinner han dette løpet, men han er ikke til å stole på enda. 3 Teng Kongen er hesten som står klar til å overta da, som trolig kan ned mot 29-tallet fra strek. Disse to hestene er mange hakk bedre enn sine konkurrenter.
Vår rangering V5A-1: A: 14 B: 3 C: 9-7-10-11-2-6-1-13-12 D: 8-5-15-4

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5A-2
Åpent løp for treårige hopper med lavt grunnlag. 12 Restless Queen kommer ut fra vinnerstallen til Trond Thorseth (mannen bak Sweet Case og Macho) og imponerte oss under Jarlsberg-uka. Nå er sporet trist, men klaffer det bare litt med posisjonene så er vinnersjansen bra. 6 Savannah Dun Dee er en fin Scarlet Knight-hoppe som sliter til tider med temperamentet, men opptrer hun slik som sist er hun i utvikling og skal krysses.

11 Fricky har ingen fin rad, men det er brukbar kapasitet i denne hoppa. Får også champion Eirik Høitomt i sulkyen og da skal hun krysses. 9 Vicky`s Voice står spennende til med tanke på en fin reise og Øverdal-hoppa har vært ute mot gode hester i det siste, og dersom galoppen unngås kan hun være seiersaktuell. For øvrig ser løpet vidåpent ut, og her er det trolig mange kryss som gjelder.
Vår rangering V5A-2: A: 12 B: 6-11-9 C: 4-5-10-1-2-8 D: 7-3

V5A-3:
10 Credit Crunch settes først fordi han er stabil og galoppfaren er minimal. Kommer nå ut i regi Frode Hamre og kretsen rundt hesten kan fortelle om en hest i fin forfatning som kom fra Bjørn Goops stall, men de har endret litt på balansen til denne gangen. Sprint og bakspor er sjelden en fordel, men bare det klaffer litt er vinnersjansene fine.

Motbudet er 2 Master Blaster som har fin kapasitet og sist han hadde lignende forutsetninger så bare danset han unna til seier fra tet, men etter den seieren har det blitt to løp der han har galoppert seg bort. En feilfri Master Blaster over sprint distanse blir vanskelig å fange. Som i V5A-1 er det to hester som skiller seg veldig ut.
Vår rangering V5A-3: A: 10 B: 2 C: 6-9-7-4-11-3-1-12-8-5

Annonse: Rolf Lerum lanserer en deilig frekkis i V5-4A/V5-1B på Sørlandet

V5A-4/V5B-
9 Lauvås Jejo ble speedet ned sist , men tror formen hans er på topp for det. Han er uansett klart best når han får gå i rygg og bruke speeden sin tilslutt. Møter motstand han normalt skal slå, men stridsmoralen til Nordli Svarten-sønnen er ikke alltid på topp. En annen egenrådig type er 3 Aabergen som speedet ned favoritten sist, men da ble løpet helt perfekt for Spikeld-sønnen. Skulle de prøve å kjøre i tet med Aarbergen i dag, er det fare for at han setter på bremsene midt på oppløpet. Med ryggløp er han uansett skummel.

1 Pepp Evy er i fin form, men hun er ikke enkel å vinne med. Dagens oppgave er kanskje den beste hun har hatt på lang tid. Hun er over middels fra start og klarer Øystein Tjomsland å svare ut teten, kan hun fort vinne dette løpet. Men hun er jo uansett sikret et fint løp fra denne utgangsposisjonen. 7 Junibritt står litt langt ute på vingen, men motstanden er riktig så bare hun kommer inn i løpet kan hun vinne. 5 Særheims Kongen kommer ut i regi Øystein Tjomsland og er verdt litt oppmerksomhet grunnet det. Han kjemper klart best fra tet så får Vidar Tjomsland den posisjonen, kan han sitte bak en liten overraskelse.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 9 B: 3-1-7-5 C: 4-12-11-2-6-10 D:8

V5A-5/V5B-2:
7 Conclude radet opp seire for Øystein Tjomsland tidligere i år, men Conway Hall-sønnen fikk mye penger på kort tid og ble matchet vel tøft. Dermed har det blitt tyngre i de siste løpene. I kveld kommer imidlertid hesten ut mot riktig motstand, men sporet kunne selvsagt vært bedre. På sitt beste er han en het seierskandidat, men formen er usikker nå. 4 Opus One F.H har blitt stabil den siste tiden og da kommer også resultatene. Stoler ennå ikke helt på den tidligere usikre krabaten, men i en feilfri utgave er han med i toppen.

3 Rite Sakra har foreløpig ikke slått ut i full blomst i regi Frode Hamre. Han er meget kjapp fra start denne karen. En opplagt Rite Sakra i tet blir ingen enkel herremann å slå. 11 Ann`S Jets T har kapasitet for en plass i toppen, men han har til nå ikke vært tøff nok i jevne oppløps dueller. Stallformen til Wiig-hestene er ikke på topp om dagen, men det snur fort i dette gamet så synes han er verdt et kryss som en gardering. 5 Bullmeister har vært bra i regi dyktige Morten Haugland. Sporet er perfekt denne gangen, så han får normalt en fin reise og klaffer det 110% kan han vinne.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 7 B: 4-3-11-5 C: 2-6-8-9-12 D: 10-1

V5B-3:
Lite felt, men mange bra hester for grunnlaget. Vi setter 5 Atle Newport først. Vant første gang ut i Norge, men var fryktelig skjev på svingene ved den anledningen. Nå er hesten fikset på og kommer hesten ut etter lang pause og er blitt friskere i kroppen siden det løpet. Treneren er optimist og fungerer Pearsall Hanover-sønnen er vinnersjanse gode.

6 Dominik De Champs var mektig til seier sist og scorer mye på at han er sterk. Gjentar han prestasjonen fra sist er vinnersjansene fine. Eirik Høitomt får naturligvis fornyet tillit i sulkyen etter at han bar hesten rundt sist. En annen spennende hest i dette feltet kan være 1 Playful Win som galopperte seg bort som favoritt i debuten for Frode Hamre. Er behandlet siden det løpet.og her velger trolig Frode Hamre og sitte i tet så lenge det går. Kan selvsagt vinne derfra.
Vår rangering V5B-3: A: 5 B: 6-1 C: 4-2-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5B-4:
7 Ramstad Loke gikk bra for Eirik Høitomt sist til andre, men Høitomt fikk aldri kjørt Moe Odin-sønnen for fult. Møter denne gangen helt riktig motstand og bare han fungerer som best for dagen er vinnersjansene store. 9 Rinde Kvikken er bra de dagene han får løpet sitt med rygg og bruke speeden siste 400-500m. Skulle det klaffe slikt for han i dag er han en vinnerkandidat.

6 Torpana er fort en tidlig tethest og fra den posisjonen har Tjomsland-traveren vunnet mange løp tidligere. 1 Lome Sjefen kan være et lite sjokk fra en flott utgangsposisjon. Trener Kjell Løvdal kan fortelle om en hest som er behandlet og at treningsjobbene fungerer utmerket. Skrellbud fra tet?
Vår rangering V5B-4: A: 7 B: 9-6-1 C: 8-4 D: 3-10-5