*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Det ligner en klink vinner

Foto: hesteguiden.com

Grand Tealight var god i årsdebuten møter direkte svak motstand i Bergen torsdag. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny skjærtorsdag:
Trav Momarken: Fra Rogaland til Mysen

Tippetips midtuke: Omtale og vurdering av 10 kamper torsdag

Oddstips: (kommer kl 10)

Skjærtorsdag er det ingen hvile i trav-Norge. I Bergen skal det kjøres åtte løp og spilles enkel V5. Innleveringsfristen i Bergen i V5-spillet er kl 18.30. Litt tidligere på dagen Momarkan avvikle ni løp og på Mysen er det dobbel V5. Innleveringsfrist i A-spillet er kl 14.30, mens V5-bongene må være levert innen kl 15.50.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bergen travpark

På Bergen travpark setter vi bankeren allerede i V5-1, der fjorårets komet 9 Grand Tealight har noe som ligner et gaveløp. 428 661 kroner sprang vallaken inn i fjor på kun 11 starter. I årsdebuten på Forus for drøye to uker siden dro Grand Tealight opp angrepene fra køen 800 meter fra mål og holdt farten flott til tredje. Med løp i kroppen og svært billig motstand, er det nesten bare galopp som kan felle Handeland-hesten her. Vi tror Åsbjørn Tengsareid sitter bak en vinner i V5-1 og har ingen betenkeligheter med bankerspillet.
Rangering V5-1: A: 9 B: 7-6 C: 10-5-8-3 D: 4-2-1

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Åsbjørn Tengsareid setter seg opp bak formsterke 1 Omer Borken og blir vår favoritt også i den andreavdelingen. Omer Borken holder toppform og møter slett ikke avskrekkende motstand her. Hesten er kjapp i uttaket og det ligger i kortene at Åsbjørn vil prøve å lede så lenge det går her.

Til tross for 28.8/2600m var 10 Tekno Viktor førtt meter bak den knallgode vinneren Stilfaksen i sin siste start. Uansett bekreftet Tekno Viktor atter toppform, etter å ha vunnet fra dødens gangen før. Topp vinnersjanse. 5 Stingers matcher begge disse på kapasitet, men Stingers er nærmest håpløs å få feilfritt rundt. Outsider.

3 Kandidaten har vi jaktet gjennom hele vinteren, men fortsatt mangler hesten både tur og det lille ekstra. Oppgaven torsdag ser veldig fin ut. 11 Are Odin tapte fra tet mot Tekno Viktor nest sist. Nå er det bakspor og full vei, det gagner ikke Are Odin.
Rangering V5-2: A: 1 B: 10-5-3 C: 11-6-7-9 D: 4-2-8

V5-3 - Kaldblodshester. 2100 voltestart. Hoppeløp.
Fin oppgave for 2 Lomepia i dette løpet. Hoppa var uheldig i V75 sist og har ellers vist toppform i lengre tid nå. Med 20 og 40 meter forsprang på de antatt tøffeste konkurrentene, skal det være bra mulighet for at Rune Wiig loser hoppa først i mål.

5 Ness Tjo Alma fulgte Johan Herbjørn og Mjølner Faks til døra på Forus tirsdag og hadde veldig fin fart over mål. Betydelig enklere oppgave her, to løp på tre dager betyr lite. Denne dama er vant til å bli hardt matchet. Stallvenninnen 7 Ness Tjo Oda har ikke vist toppform på slutten, men hevder seg normalt godt i disse hoppeløpene i Bergen. Form er det heller ikke på 8 Bjørøy Tulla, men dette løpet er billig.
Rangering V5-3: A: 2 B: 5-7-8 C: 3-4-6-1

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart. Hoppeløp.
5 Nikita må bli et klart førstevalg i dette løpet. Etter å ha vunnet overraskende på Forus tredje sist (tet hele veien), fulgte Nikita opp med et pangløp nest sist. Ble toer da etter galopp på startsiden og gjorde kanskje sitt beste løp i karrieren. Også sist kom hoppa flott tilbake etter galopp. Her ligger alt til rette for tidlig tetkjenning. Topp vinnersjanse.

10 Little Samo er også i pangform og står med tre strake seire. Denne hoppa tåler å gjøre grovjobben selv og er garantert med på målfotoet igjen. 7 Lady Cigar Bar var ikke mye slått av Little Samo sist og snuser på en sjelden seier nå. 6 Moa Crown hadde fint fart over mål i et V75-løp sist og holder hoppa seg på beina, duger hun bra her. 3 Harmony Ribb har mest gått på det jevne på slutten. Nå prøver Rune Wiig seg som kusk.
Rangering V5-4: A: 5 B: 10-7-6 C: 3- 4-11-9-1-2 D: 12-8

Klikk her for å se våre V5-tips til Bergen travpark

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Den store favoritten 11 Ann's Jets T. er blitt strøket og dermed seiler 2 Noah Cæsar opp som den store favoritten i V5-finalen. Helt i toppform er nok ikke 2 Noah Cæsar, men Wassberg-hesten er uansett en av de klare forgrunnsfigurene i dette bedrøvelig svake løpet. Det er heller ikke helt utenkelig at Ove Wassberg prøver å komme seg tidlig foran, da blir ikke hesten lett å slå.

7 Britney Spur er nok hesten som vil være utfordringen da for å få tet. Sannsynligvis velger Tore Totland å sitte foran om han kommer dit, hoppa presterer klart best derfra. Men nå er formen svært usikker. Tilbake etter svært lang pause kommer 10 Alert Ås. En klar outsider direkte. 12 Zico H. Limburgia og 6 Eck Legendary K. har begge kapasitet, men formen er ikke mye tess om dagen. Uggent løp om ikke favoritten innfrir.
Rangering V5-5: A: 2 B: 7-10-12 C: 6-3-5-8-4 D: 9-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.