Det ligner et straffespark

Foto: hesteguiden.com

Selv ikke etter er god natts søvn, fant vi ut hvordan storfavoritten Bokli Jerven skal tape V5-3 på Bjerke tirsdag.

Det lå an til fest på Leangen mandag, men når Leivågs hovedobjekter 5 Jora Eld i V64-4 ble utsatt for hodeløst trykk av formløse Dag Jerven (om knapt gikk i mål) og måtte åpne 26 første fem og likevel var utrolig tapper som tredje og delikatessen 8 Durgrosa i V65-6/V5-3 ikke hadde noen marginer med seg underveis og i tilllegg hadde en svært defensiv kusk i vognen som ikke hadde vett nok til å dra i høyretommen inn i den siste svingen. Durgrosa ble i tilegg hindret av galopperende konkurrent på oppløpet og når luken endelig åpenbarte seg 100 meter fra mål var overraskelsen Sørengjo allerede i mål.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi bankerspilte som kjent Durgrosa på flere andelslag, vi bankerspilte hoppa i V5 og i DD. All den tid det ikke ble utbetaling for fem rette i V5-spillet på Leangen mandag og fire rette ga solide 2 262 kroner, så er det ingen tvil om at vi gikk av en V5-utbetaling på rundt 100 000 kroner mandag, i tillegg til flotte DD-oddser og selvsagt en rekke andelslag, Både Durango og Jora Eld var tredjevalg i sine løp og selv om ingen av dem vant mandag, var de med i seierskampen og Leirvåg har ingen planer om ikke å fortsette jakten på de underspilte objektene på Leangen.

Vi må ikke glemme at Nettavisen har lagt bak en svært innbringende helg. Sportspills travekspert Kurt Leirvåg traff med et 13. valg i V5-spillet i Kalmar fredag og hentet ut 32.484 kroner til tre forskjellige andelslag på Eksperten . Søndag hadde Leirvåg feeling for at det kunne smelle i V4-4 på Östersund og fikk rett igjen da 66-oddseren og 13. valget Kiss Me Broline vant løpet. Tre nye andelslag suste dermed inn med fire rette og V4-utbetaling på herlige 35 680 kroner. Dermed har Sportspill og Leirvåg håvet inn ca 205 000 kroner fra Sverige fredag og søndag.

Også på Jägersro ble det utbetalingsfest, selv om Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen måtte opp på forslagene på kr 1500 og høyere på Eksperten for å fange seks rette. Seks andelslag fikk inn, og disse ga hver en utbetaling på ca 21 000 kroner. Totalt ble det ca 135 000 kroner innspilt på Jägersro, og sammen med de flotte gevinstene på Östersund spilte Nettavisen inn ca 240 000 kroner. Tar vi med fredagens V5-gevinst fra Kalmar, hentet vi 350 000 kroner i gevinster sist helg.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Da er det bare å bla om og tirsdagens byr som vanlig på en fullspekket meny. Vi starter på Åby travbane i Gøteborg som byr på V4, før Bjerke overtar med lunsjtrav. Til kvelden byr Momarken på V65 her hjemme, mens Jägersro og Malmø er vertskap for V64-omgangen fra Sverige.

Blir ikke underspilt
9 Bokli Jerven (V5-3) blir derimot ikke underspilt i V5-spillet på Bjerke tirsdag. Seksåringen til Dag Gihle og Anne Gulbransen har vært litt egenrådig tidligere i år og ikke alltid bydd seg til for fullt, men i de to siste startene har hesten sett strålende ut. I ettermiddag møter han stort sett "ingenting" og selv om det er "kjedelig" å lansere megafavoritter som bankere gjør vi ingen sprell i dag og Bokli Jerven blir vår soleklare lunsjbanker på Bjerke tirsdag.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Magne på langtur
Den tidligere Frode Hamre-trente fireårshoppa 9 Roux The Day har fått et oppsving i regi Magne Olsen. I seiersløpet nest sist på Leangen ble altså megatalentet F.X. Pips slått (selv om denne var langt under pari for dagen). Med herlig offensive Amanda Robertsen som kusk satt hoppa tidlig i tet den dagen, og i imponerte ved å holde unna i sluttfsen. Sist ble det galopp. I V5-4/DD-1 er det langt mellom profilene og Magne Olsen har vunnet løp på Bjerke før i år med sine stallhester (Saxo K). Blir et fjerdevalg i spillet og i DD-spillet prøver vi et frekt spill på Roux The Day.