Gå til sidens hovedinnhold

Det løsner nå

Det er rett før kapable Bear Cub slår ut i full blomst, og vi tror han vinner på Bjerke i lunsjen i dag.

Først av alt må vi bare beklage at vi ikke fikk publisert mandagens V4-tips og lunsjtipsene til Leangen før sent mandag formiddag. Dette skyldtes tekniske problemer hos Norsk Rikstoto. Spesielt på Leangen ble det levert fine tips. Kurt Leirvåg fornektet seg ikke på sin favorittbane, og det som fulgte hans minste V5-forslag her på Nettavisen (innl.pris kr 180) kunne hente ut drøye 1500 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Tirsdag er det som vanlig nok å henge fingrene. Visby er første bane ut med V4, før Bjerke overtar med sitt lunsjtrav. Til kvelden er det V64 fra Eskilstuna, mens Momarken byr på en svært spennende V64-omgang. I lunsjen på Bjerke denne tirsdagen er det flere bankerkandidater, men vi falt til slutt ned på 10 Bear Cub i V5-4. 4-åringen kommer fra en stall i form med toppkusk i sulkyen, og det er aldri feil.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Uforløst potensiale
En litt vrien, hissig og vimsete krabat har 10 Bear Cub som kommer ut i et stayerløp for varmblodshester i V5-4 vært så langt, og da har han ikke helt fått vist hva han er god for. 4-åringen begynner dog å få litt rutine nå, og vi synes innsatsen til sølv på fine 15.8 full vei sist, var et stort steg i riktig retning.

Han oppførte seg fint der, og med løp i kroppen etter en mindre pause, er han neppe noe dårliger til dagens dyst. Bakspor er en klar fordel med tanke på feilfri avgang, og dagens lange distanse skal også være et pluss. Trener Jan K. Waaler ha full form på hestene om dagen, og kusk Vidar Hop gjør sjelden noen feil.

Vi tror Bear Cub legger dette feltet på rygg til slutt, og vi bankerspiller. Stall Kolnes har ingen form på stallen om dagen, og da er vi litt skeptiske til 5 Axel Buitenzorg som debuterer for Kolnes. Hesten rapporteres å være en hissig krabat (ikke noe fordel på 2600 meter), og da føler vi oss enda tryggere på bankeren.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

To løp vi går tynt i
I hhv V5-2 og i finalen, synes vi ikke vinnerkandidatene er mange, og i et kaldblodsløp i den andre avdelingen ligner det et tohesters oppgjør. Kapabel som få er 8 Viktor K., men han er en usikker krabat. 5-åringen har dog gått feilfritt i de tre siste løpene han har gått på autostart, og da tror vi på et feilfritt løp i dag.

Da skal vinnnersjansene i så fall være solide (han tapte kun for svært gode Spang Korbest i sitt siste feilfrie løp), men vi føler oss ikke helt trygge på ham. Det har vært mye stang ut for 5 Nito Nicklas nå på slutten, men det er full form der i gården. 5-åringen kan sitte tidlig i tet i dag, og da leder han i så fall svært lenge.

En liten outsider kan 6 Gea være snakk om, og hun krysses på vårt største spilleforslag. Kapasiteten er høy på Røste Bo-datteren, men formen etter litt pause er uviss. I et sprintløp for varmblodshester i V5-5 kan vi ikke få øyet på mer enn tre vinnerkandidater, og en naturlig favoritt skal 9 Ultimate Rock være.

5-åringen gikk et solid løp til fjerde på fine 16.6 over 3120 meter sist, og han går alltid gode løp på Bjerke. Sporet er perfekt for ham i dag, og Wolden-traveren skal tilmåles solide vinnersjanser. Det som kan tale i mot favoritten er den korte distansen, og det gjør sitt til at vi garderer (ligner ingen utpreget sprinter).

Et solid løp til fjerde på 15.3 full vei med innlagt galopp gikk 10 Galliano i den siste starten, og i en feilfri utgave i dag, kjemper 8-åringen om seieren. Det er som tidligere nevnt dunkel form på stallen til Sigbjørn Kolnes om dagen, men på sitt beste er det ingen tvil om at 1 Shoguns King duger langt i dette laget her i dag.