Gå til sidens hovedinnhold

Det smeller i V75

I en meget spennende V75 fra pottbanen Leangen, ligger det store penger i luften.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Solskjær kan ikke tape
Oddstips 1: Start byr på mer festfotball
Oddstips 2: Kan ikke slippe Portsmouth nå

V5 Leangen: Vi trår til med tredjevalg banker

Tippeligaen: Siste skadenytt

Leangen travbane i Trondheim er vertskap for lørdagens V75-omgang, og en eventuell alenevinner kammer hjem rundt 8 millioner kroner. Det er Sigbørn Rishaugs Minneløp i et sprintløp for varmblodseliten med 75 000 kroner til vinneren som er dagens hovedoppslag, og nær sagt som vanlig kan det ligge store utbetalinger i luften i V75-spillet på dagens arena.

Kurt Leirvåg er ansvarlig for V5-tipsene til Leangen lørdag, da han er Sportspills faste travekspert på Leangen. Hans tips og vurderinger til en hyperspennende V5-omgang kan du lese her.

Sist lørdag fikk vi to ganger V75 (begge verd over 125 000 kroner) på et systemspill satt opp av Espen Edvardsen og Håkon Einar Hansen og også denne lørdagen er det flere systemspill tilgjengelig i Eksperten . Sportspill har ellers opplevd voldsom suksess med Eksperten og rundet torsdag over 2 millioner kroner innspilt på våre andelslag i Norsk Rikstotos meget vellykkede storsatsing på Eksperten .

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Innleveringsfrister Leangen lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.05
DD kl. 16.45

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Skreddersydd oppgave!
Ja, vi synes i hvert fall det ligner en helt perfekt oppgave for 7 Chanto Photo i V75-finalen, og den flotte 5-åringen til Knut Brevik blir vår hovedbanker for dagen (det vil si at den vil stå alene på samtlige andelslag undertegnede legger ut på Eksperten). Vi snakker da om favoritten i løpet, og vi tror han innfrir.

I Frankrike er det veldig vanlig at en del hester blir gitt såkalte prepareløp foran større oppgaver som venter, men i Norge er det slik at kuskene er pålagt å kjøre for best mulig premie, for å ivareta spillernes sikkerhet. Det var ikke tillfelle med Chanto Photo sist, og kusk Edvard Kristiansen burde fått kraftige bøter.

Dersom 5-åringen hadde vunnet i den siste starten hadde han vippet ut av dette løpet, og det var helt åpenbart at kusk Edvard Kristiansen kun målte inn tredjeplassen til slutt, for at den saken skulle være i orden. Vipper han ut i angrep 100 meter før vinner han det løpet sprettlett, og hesten så veldig fin ut for dagen. Hesten var en av favorittene i det løpet, og det burde vært reagert fra dommerne på den incidenten.

Uansett på lørdag blir det ikke avventende kjøring, og den sterke S.J.`s Photo-sønnen setter veldig pris på lørdagens lange distanse, og vi tror årets første triumf blir bokført. Chanto Photo bankerspilte vi jevnt og trutt utover høsten i fjor på Leangen i vanlige grunnlagsløp, og hesten vant hele seks av ni starter i fjor. Han har vist at han duger i V75, og feilfritt tror vi Edvard Kristiansen sitter bak den klart beste hesten i V75-7, og vi bankerspiller uten særlig tvil.

Vår rangering V75-7/DD-2: A: 7 B: 11-3-2-9-8-12-1 C: 6-10-5-4

V75-1, 2140 meter voltestart
Et litt åpent hoppeløp for varmblodshester innleder denne V75-rebusen, men vi har god tro på at vi har plukket vinneren på våre fem utvalgte. Utviklet seg enormt nå på slutten har 4 Ådra Hornline gjort, og 5-årshoppa kan fort lede rundt om. Hun fikk fjerde på 16.2 full vei sist, og den innsatsen var svært god.

Det var bak litt bedre hester enn dagens konkurrenter, og Tengsareid-traveren skal være favoritt. Solid form holder 12 Lobella B.B., og det må vel snart være slik at 6-årshoppa får full klaff. Hun gikk et solid løp til syvende på 15.7 full vei med galopp sist, og hun står helt perfekt til i sitt springspor på 20 meter tillegg.

Det har ikke klaffet helt for 7 Corazon Amok nå på slutten, men sist hun gjestet dagens arena ble det seier i et V75-løp. Neppe noe minus at Jomar Blekkan setter seg opp i sulkyen på lørdag, og vi tror 16-prosenteren i spillet er livsfarlig. Det er også 8 I Love Stacus Mom, og hun er vel lite spilt med sine 10 % på lørdag.

Hun har vært ute i tøffe løp på Solvalla nå på slutten, og tilbake i litt mer normale omgivelser, tror vi Stenberg-traveren duger (avsluttet flott til fjerde siste hun gjestet dagens arena). Vi synes 13 Estrella var positiv til femte på 15.6 full vei sist, og Hamre-traveren trekker fordel av dagens lange oppløpet på dagens arena.

Vår rangering V75-1: A: 4-12 B: 7-8-13 C: 1-6-2-9-11-5-14 D: 3-10-15

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V75-2, 2140 meter voltestart
Vi synes vinnerkandidatene er mange også i dette kaldblodsløpet i den andre avdelingen, og vi krysser av for syv hester på samtlige av våre spilleforslag. Lekkert til på strek står 1 Tao Elda, og det kan være slik at 5-årshoppa leder rundt. God til seier på 29.7 full vei sist, men kanskje ikke helt som best nest sist.

Således litt variabel, og da kan vi ikke stole på favoritten. Et rått løp var 13 Myklejenta i ferd med å gå før hun slo på en ulykksalig galopp ut i oppløpet i et knalltøft V75-løp sist (svært gode Røster vant det løpet), og da gikk hun glipp av en 27-tid full vei. Hun sliter med aksjonen, men hun er god når hun fungerer.

Det lange oppløpet på dagens arena taler til hennes fordel, og hun er vel lite spilt med sine 11% Fra Harstad kommer 8 Lyssjø Faxa til start med en fin rad å vise til, og en hest som vinner på 29.9 full vei der oppe i Nord, kan fort duge også her. Går trolig en 28-tid full vei, og med Tengsareid i sulkyen, krysser vi tidlig.

En spennende start etter pause gjør 7 Eldjenta, og 4-årshoppa som tjente 182 000 kroner i fjor, kan ha utviklet seg mye over vinteren (treningsrapportene er gode). Full form er det på trioen 9 Jærvsørappa, 14 Mørtvedt Edel og 15 Jentungen, og alle tre må regnes med solide vinnersjanser, i dette åpne løpet.

Vår rangering V75-2: A: 1 B: 13-8-7-9-15-14 C: 4-12-11-10-2-5-6 D: 3

HTML EMBED

V75-3, 1640 meter autostart
Eliten for varmblodshestene støter sammen i et sprintløp i Sigbjørn Rishaugs Minneløp med 75 000 kroner til vinneren i V75-3, og det er heldekk alle veier med tre hester. Full form er det på 4 Mr. X.F. Royal, og hvis kusk Lars A. Kolle skulle klare å erbore føringen i løpet med 6-åringen, kan løpet fort være kjørt.

Anderssen-traveren har avsluttet flott i de to siste startene i tøffe lag, og han vant et sprintløp på 12.4 på dagens arena i fjor sommer. Vi bankerspiller på våre forslag her på hjemmesiden (men på de største bongene på eksperten garderer vi). Stall Hamre kommer også til start med to sterke kort på hånden her.

Dersom Frode Hamre fyrer av 7 V.C. Chocoholic kan 5-åringen blåse til tet, og da kan i så fall nest favoritten lede rundt om. Han vant i billig lag på 14.8 full vei i den siste starten, men formen er nok sterkt stigende med noen løp i kroppen etter pause. Sprintet 11.0 på Solvalla i fjor, og det sier sitt om fartsressursene.

Dersom det skulle bli fryktelig kjøring der fremme i front mellom favorittene, kan fort Vidar Hop bak 11 Harpers Joker dukke opp til slutt og snyte de for konfekten, og sistnevnte er veldig lite spilt med sine 15% 9-åringen avsluttet strålende til seier på 14.3 full vei sist, og tidligere i karrieren var sprint en fordel.

Vår rangering V75-3: A: 4 B: 7-11 C: 8-9-6-1 D: 5-2-12

V75-4, 2140 meter voltestart
I et kaldblodsløp i V75-4 faller alt spillet ned på to hester, men vi tror det er mer åpent enn som så. En god vinner på fine 27.5 full vei i debuten for Erik Killingmo var 4 Sagi Allvinn, men banen på Sørlandet den dagen var hyperrask. Da legger vi ikke alt for mye vekt på den tiden, og fjerdesporet er ikke gull.

En hest som har galopperte i 25 av 34 starter i karrieren er det ikke lett å stole på, og vi synes dagens konkurrenter er tøffe nok. Vi synes ikke 5 Alsaker Elfaks så all verden ut i den siste starten, selv om han galopperte vekk en trolig seier midt på oppløpet, men løp i kroppen etter lang pause kan ha gjort godt.

Kapasiteten er udiskutabel, men vi mener han må være kraftig forbedret i fra sist (jobbet tungt hele veien der), for å kunne gå helt til topps. En pangstart i fra sitt springspor på 20 meter tillegg får 13 Engas Odin, og 8-åringen som avsluttet flott til seier på 30.5 full vei i den siste starten, er latterlig lite spilt med sine 5 %!

Galopperte seg bort inn mot den siste svingen i et løp som gikk i 26-fart gjorde 3 Rapp Odin sist, og vi tror formen på 5-åringen som vant fire løp i fjor, er sterkt stigende. Sistnevnte er nesten ikke rørt i spillet med sine 7%, og det synes vi er feil. Veldig god på sitt beste, og vi tror Gundersen kan sette inn et sjokk her.

Vår rangering V75-4: A: 4 B: 5-13-3 C: 7-11-8-10-1-15-9-6-12 D: 2-14

V75-5, 2140 meter autostart
Et varmblofsløp hvor vi synes det er jevnt blandt flere venter oss i V75-5, og vi krysser av for syv hester på samtlige av våre spilleforslag. Vi byr på et herlig drag her, og da snakker vi om 11 Kiwi Quattro. Toppform der i gården, og hun er nesten ikke spilt med sine 6 % Steingalt det, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Hun fullførte flott til tredje på 17.3 full vei i Skien i den nest siste starten, og i et tøft langløp sist, satt hun bom fast. Vi tror dagens arena med det lange oppløpet passer henne som hånd i hanske, og kusk Tor Wollebæk har et godt tak på henne. Veldig sjanseartet til står 1 King Of Friday, men det er full form der i gården.

5-åringen gikk en strålende sisterunde etter galopp i den siste starten, og dersom det løser seg underveis, skal han være aktuell for seier. Vi ble mektig imponert av 10 Mister Pepper ved triumfen på 15.7 full vei i den siste starten, og selv om baksporet er litt sjanseartet på lørdag, må 6-åringen krysses på alle bonger.

Pent til står 2 Alegra (god sist), og hvis 7-årshoppa for en gangs skyld slipper å gjøre grovjobben selv, kan hun gå helt til topps. Spennende etter lang pause er 5 Tobrosboy Augustinu, mens duoen 4 Seaborn Simona og 6 French Prestige også er snakk om hester som bør vurderes tidlig i dette veldig åpne løpet.

Vår rangering V75-5: A: 11 B: 1-10-2-5-6-4 C: 3-12-8-9-7

V75-6/DD-1, 2140 meter voltestart
Et herlig kaldblodsløp venter oss i V75-6, og vinnerkandidatene er veldig mange. Vi må dog gå tynt i noen løp i et spill som V75. og da tar vi en frekkis i dette løpet. Vi låser løpet på to hester, og da snakker vi om duoen 6 Krusen og 15 Moe Svarten. Førstnevnte er lite spilt med sine 13%, mens sistnevnt er favoritten.

Et helt sykt løp til seier på 26.1 full vei gikk 6 Krusen i den siste starten etter en tung sisterunde via sporene, og han var totalt overlegen til slutt den dagen (kanonfin i målgangen). Formkurven peker rett opp på 7-åringen med et par løp i kroppen etter pause, og i fjor vant han fem løp og gikk fine 24.4 full vei som best.

Vi minner om løpet Lome Kongen-sønnen gikk på Leangen 14. april i fjor, hvor han presset saften ut av Solør Stegg i fra "dødens" i et løp hvor Tekno Jerkmin var en vinner til slutt på 25.1 full vei, og da feilet han som slagen midt på oppløpet. Gikk dog et kanonløp da, og vi tror på en topp vinnersjanse på lørdag!

Tung å stå i mot til slutt kan dog 15 Moe Svarten vise seg å bli, og 6-åringen til Bjerring er på vei mot absolutt toppform med noen løp i kroppen etter lang pause nå. Vant på 25.6 full vei i den nest siste starten, og sist gikk trolig seieren fløyten på at ryggstykket på selen røyk ut i oppløpet, noe som resulterte i galopp.

Vår rangering V75-6/DD-1: A: 15-6 B: 8-9-12-3-7-5-10-1-14-4-13-2