Det svinger av Svein Ove Wassberg

Svein Ove Wassberg er vår bankerkusk fra Bergen. _Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Svein Ove Wassberg er vår bankerkusk fra Bergen. _Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Herlig banker! Favoritter i fare! Delikatesser på løpende bånd! Vi er klar til å tømme lukene fra banen mellom de syv fjell.

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Det må bli stor utbetaling
V64 Bollnäs: Bergh debuterer med Tangen Didrik
V4 Østersund: Norske Spang Draupner bankerspilles
Oddsdobbel: Färjestad har fått opp farten
Premier League skaderapport: United mangler tolv mann
Oddssingel: Shampos gamleklubb er undervurdert

Bjerke står for ukens GEDIGNE V75-omgang, og det er ikke snakk om en hvilken som helst V75-omgang. Denne uken så spiller vi nemlig i sammen med Sverige, og det er altså duket for en SUPERPOTT! Hele 60 millioner ligger i den totale premiepotten, og det er voldsomme kroner å spille om. Vil du være med i millionkampen denne lørdagen, ja, da kan du allerede i dag kjøpe deg inn i en av våre bonger. Det gjør du her : Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Når det gjelder dagen som vi har i vente så starter den opp fra Östersund. Her skal det kjøres V4, og omgangen er i gang kl.12.20. Fra Bjerke kl.13.37 så venter det et V5-spill fra landets hovedbane. Om kvelden så blir det V65 fra Bergen Travpark samt V64 fra Bollnäs. Som du skjønner så er det nok av muligheter til å fylle opp lommeboken før den store lørdagen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Innleveringsfrister Bergen:

V65: kl.18.30

V5: kl.19.41

DD: kl.20.03

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Seks hele klokketimer er lagt ned med løpene til Bergen Travpark denne torsdags-kvelden, og det er nok å glede seg til. Dagens to tyngste favoritter blir fort VC Chocoholic (V65-1) + Be My Gangster (V65-5). Begge kan selvfølgelig vinne, men vi spekulerer faktisk litt i mot begge, og går for en helt annen banker!

Her er vår tekst mot lukene fra Bergen denne torsdagen:

V65-1 : 1 V.C. Chocoholic – Har kommet inn på stallen til Geir Mikkelsen, og det var en fin stil på den nå sist. Trykket seg tidlig til tet i det nevnte løpet, og den vant lett med krefter igjen. Er matchet mot mye bedre hester enn dette, og normalt sett så vil den gjøre det skarpt på Vestlandet i tiden fremover. Forsvarer den sporet så er løpet kjørt, og det er en motivert storfavoritt. 3 Shining Lantern – For de som jakter en luring i innledningen, ja, de skal se opp for Tvedt-traveren. Har nå fått seg tre løp i kroppen etter pause, og den holder en stigende form. Er meget kjapp i vei når man ladder med den, og den har perfekte betingelser foran seg her. Herman Tvedt er opp på sin hest før denne oppgaven, og det er første motbudet slik vi ser det. Andre aktuelle hester er selvfølgelig 4 Gigant Nico samt 2 John Paul’s Legacy.

V65.2 : 3 Nibley L.B. – Står med en rusten rad, men den har fått ELENDIG betalt, og raden kan man bare se bort ifra. Tredje sist så gjør den et helt svett løp, og vi har 13,1/1900m – 11,3/1000m på klokken. Vi lanserte den derfor som en godbit nest sist, men da blir den bortkjørt, og den hadde vunnet det løpet med et mer offensivt opplegg. Kommer nå ut etter en liten pause, men Aina Skjelde pleier å ha hestene på G når de kommer ut, og Nibley LB vet vi så veldig fin ut i et banejobb for ikke lenge siden. MÅ BARE PRØVES! 2 Novize – Røpet flott form sist med å gå pigg i mål. Den så veldig bra ut for dagen, og den viste at den er skikkelig pågang igjen. Er kjapp i fra start, og på torsdag så vil nok Jan Erik Landaas prøve å kjøre i tet. Kan fort taue dette løpet hele veien da, og den skal i a-gruppen. Disse to hestene skiller seg for oss klart ut. 9 M.T. Funky Dude – Er en hest som vi har kommet litt feil på, men den er selvfølgelig aktuell her om man går imot de vi tror mest på. Er sylvass på speed, og fra et ypperlig smygspor så kan den fort få løpet sitt. Dette er outsideren i løpet slik vi ser det.

V65-3 : 8 Vertigo Ella – Har et «gaveløp» foran seg her, og den har også en stor sjanse til å vinne dette om kusken sparer hesten til siste 1000m. Kom ut etter pause sist, og den ble aldri kjørt med. Ble sittende bom fast mellom hester i kulissene, og det var krefter igjen på tanken. Takler distansen bedre enn de fleste, og kjører Håkon Steine siste 1000m her så burde den blåse rundt denne relativt formløse gjengen. 2 Erdinger – Er 20m billigere ute kontra Loke Faks fra sist, og den er det opplagte motbudet. Viser ikke toppform, og den får kun godkjent minus sist. Skulle den trampe avgårde på riktig fot her og komme seg tidlig foran så er den spennende. OBS. 3 Våler Flaks – Er noe bedre enn raden uten likevel å være helt på topp formmessig. Sist så ble den sittende fast i det lengste, mens den nest sist fikk et «umulig» opplegg. Har et riktig løp foran seg nå, og det er den siste hesten i feltet som vi ser med en BRA sjanse.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

V65-4 : 1 Nubgards Juni – Har et helt riktig løp foran seg her, og den har en alle tiders mulighet til å lede dette løpet rundt om. Nå sist så ble den sjenert til galopp som PIGG på siste bortre, og den gikk glipp av en plass helt der foran. Nest sist så går den bra i kulissene, og den noterer seg for en tid på 30 tallet. Går den 32 fra tet denne torsdagen så dreier det seg om en vinner, og den må bare spilles her! For de som jakter en mulig godbit i løpet, ja, de skal følge/spille 11 Jenny May. Har gjort fine løp den siste tiden, og på torsdag så går den ned mange klasser når det gjelder motstand. Legg også merke til at den er enormt kuskeplusset med Svein Ove Wassberg. Må tas på alvor om man garderer Nubgards Juni, og dette kan fort vise seg å være en godbit i løpet. 6 Moe Frygg - Vi ELSKER å spille Rune Wiig på lånehester, og Moe Frygg blir svært interessant her. Er 20m billigere ute enn 10 Børke Bajas fra løpet sist, og sjansene for at den kan få rygg leder på Nubgards Juni burde være store. Er noe variabel, men har denne dagen, ja, da er den god nok i massevis til å overraske. OBS! 10 Børke Bajas – Gikk bra i kulissene sist, og den har litt inne. Nå har den fått et løp i kroppen etter pause, og den er kuskeplusset med Herman Tvedt. Skal med om løpet garderes. Disse fire skiller seg klart ut på forhånd, og det kan vise seg å være et spennende lås.

V65-5 : 9 Fakir Va Bene – Er slik vi ser det feltes beste hest på ren kapasitet i dette løpet, og når vi da får odds i den så må den bare prøves i fra et spennende smygspor i en startrask rygg. På Forus nå sist så feiler den på den første svingen, og den taper en del. Kommer voldsomt tilbake nedover oppløpet, og vi har 12,8 s 500m på klokken. I motsetningen til favoritten så sitter Fakir Va Bene direkte i et par her, og det kan fort bli utslagsgivende på en oppjaget sprint. 7 Be My Gangster – Har fått noen tøffe opplegg på slutten, og vi likte dessuten ikke aksjonen på den til slutt nå sist. Mister nemlig travet. Her står den sjansebetont til på en distanse som neppe er noe pluss. Duger på kapasitet, men blir etter vår smak for hardt betrodd. 3 Lamborghini Face – Har løftet seg en hel del i år, og den har gjort flere sterke løp på slutten. Nå sist så leverte den en flott sisterunde i 15 fart, og den tapte kun for to gode hester (N.Y. Love Game + Global Perfection). Glem ikke at den tredje sist slo meget solide Cronos F. Boko. Hesten til Ole Gaute Gudmestad trenger ikke å være helt ueffen nå. OBS!

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V65-6 : 9 Swinging Face – Dette blir vår småfrekke banker for dagen. Er den eneste hesten i feltet som har en viss moral, og her er det form pågang! Vi synes nemlig den var klart positiv sist etter en tøff innledning på løpet. Nå har den fått seg to løp i kroppen etter en lengre pause, og den henger betydelig bedre sammen i aksjonen sin enn tidligere. Fra første omvendt så kan Svein Ove Wassberg være på rask vei fremover, og den bør fakta vinne dette løpet selv om den skulle havne utvendig leder! Topp sjanse! 8 Juliana K. – Gikk pigg i mål sist etter sene luker, og den varslet form. Skal med om løpet garderes. 4 Shogun Bahama – Er veik, men den dukker ofte opp blant de fire/fem når den går feilfritt. Var helt OK sist selv om den stummet. Er klart best med et ryggløp, og den er trippelaktuell. 1 The Winner – Er ikke så verst på kapasitet, men den er DUM i fra start. Kommer den seg avgårde uten galopp så kan det gå veien, men vi vil se denne i ny regi før vi tror for mye på det. 5 Cecilia Linn – Er en feig hoppe som fakta var skikkelig positiv tredje sist. Kommer nå ut i ny regi, og den skal med om løpet garderes.

Litt om V5-løpene:

V5-4 : 8 Blityra – Er nok den hesten i feltet som er best på fart, og den er dessuten travsikker. Kommer til å få gratis kontakt med streken her, og med lavt tempo på veien så kan den felle alt på speed. 3 Mos Tina – Er billigere ute nå kontra sist, og den er på riktig vei. Er blant annet 40m billigere ute kontra Magnums Mocca, og den MÅ passes! 2 Høiby Pila – Virker stadig bedre, og selv om den her er 20m tøffere ute kontra Mos Tina så er den klart aktuell. 5 Spik Lotta – Kan være et sjokk i løpet. Gikk nemlig bra i kulissene sist etter en grov galopp, og den er her 40m billigere ute kontra Magnums Mocca som den møtte sist. OBS! 6 Magnums Mocca – Vant sist, og gjorde et bra løp. Nå er den klart tøffere ute, men med Svein Ove Wassberg opp igjen så er den uansett aktuell på gardering. Løpet ellers er vidåpent, og her er det bare å gardere opp.

V5-5 : 2 Komnes Viktor – Er skikkelig pågang nå, og den gikk et veldig bra løp mellom galoppene nå sist. I monte nest sist så er den helt OK. Er normalt sett bra i monte, og med stadig stigende form så må den bare prøves her. Legg merke til at den nå er 40m billigere ute kontra Seier Kongen fra monteløpet 28.10.2014. Når det gjelder rytteren, Martin Opheim Gløersen, ja, så har han vunnet monteløp tidligere, og han vil passe bra på denne. 6 Seier Kongen – Har funnet en helt fantastisk form, og det kan meget vel hende at den bare bomber rundt disse selv om den nå er tøffere ute. Var strålende sist, og rå i monte nest sist. MÅ MED PÅ ALT!