Dette taper du ikke, Solhus

Foto: Hesteguiden.com

Dyktige Atle Solhus har en sikker vinner mandag.

Leangen travbane i Trondheim byr på dobbel V5 mandag. I skyggen av mangeårig Leangen-champion er Jomar Blekkan, er Atle Solhus en like klar toer når det gjelder antall seire i Trondheim de siste årene. Solhus har 33 seire hittil i år og og totalt 1257 ganger har Solhus kjørt først over mål i sin karriere.

Fyker til tet
I kveldens sjette løp (V5-5A/V5-1B) sitter Solhus opp bak den begavede femårshoppa 3 Ulvsås Alma. Sju starter i 2010 har Elding-datteren gjennomført og tre seire er bokført. Sist på Leangen måtte tettravende Ulvsås Alma gi tapt oppunder mål for vårt store spilledrag Trulson, men holdt uansett stilen flott. Motstanden var betydelig tøffere da, enn det motstanden er i kveld. På sine livs ti starter har Ulvsås Alma to ganger startet bak startbilen. 12. juli løste hoppa som en rakett selv fra tiendespor bak bilen og satt i tet etter 400 meter. Måtte da gi tapt for gode Lygne Pål og Bottem Faks oppunder mål, men da var distansen 2100 meter og tapte for gode hester.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Den eneste gangen Ulvsås Alma har hatt første rekke bak bilen var på Biri 31. juli. Da suste hoppa til tet fra femtespor bak bilen, men en hissig Silkerapp presset henne over i galopp midt i den første svingen. Solhus fikk hoppa raskt i trav igjen, men måtte trave utvendig for ledende Silkerapp resten av løpet, men knakk denne lett og vant overbevisende. Se løpet i videovinduet under:

Alt ligger til rette for tidlig tetkjenning i kveld og da kan vi ikke se hvem skal ta ned 3 Ulvsås Alma og Atle Solhus og hoppa blir vår soleklare banker i både V5A og V5B. Se statistikk over løpskarrieren til Ulvsås Alma her

Kvalitetsforskjell
I den første avdelingen i A-spillet er det stor kvalitetsforskjell på hestene og vi ser maks fem vinnerkandidater. Men syns en trio skiller seg ut av disse. 5 Lauvås Prinsen hadde festet grepet på ledende Ildfuksa sist, men tok noen ulykksalige galoppsteg rett før mål og mistet seieren på det. Holder han seg på beina i kveld, skal vinnersjansen være god. 8 Teigen Vinn gjorde en flott debut på Biri nest sist, og gjorde også et flott inntrykk på Leangen sist. 12 Spik Viktor var knallgod i to strake seiersløp, men skuffet betydelig i V75 sist i Bergen (mulig lang reise var årsaken). På den lille bongen står vi på disse tre. Men vi tilmåler også en ørliten vinnersjanse til 7 Gaardens Lat Hans (har kapasitet) og 10 Lex Ole (skuffet sist). De to sistnevnte med Atle Solhus og Jomar Blekkan i sulkyen.

Her kan du levere ekspertspill fra Sportspill

Damene gjør opp
V5-2A byr på et flott sprintløp med flere formsterke hester på farten og er også et dameløp (kun kvinnelige kusker). 1 Megabuck har god kusk, flott form og nydelig startspor, men er lur oppunder mål. 5 Lord Francis utstyres med svært dyktige Monika Fremstad og har superform i kroppen. 9 Kings Way møter kanskje vel gode hester denne gangen, men vi liker denne hesten og 10 Mister K. er variabel. 12 Sweep The Floor gjorde en flott avslutning sist den gjestet Leangen, og 2 Golden Jasmin har fått noen løp i kroppen etter lang pause (var god i fjor). Småskummelt løp dette og heller ikke 4 Tenor Hornline (skuffet i V75 sist) og 6 Monster of Joy (sjokkvant i vår) utelukkes helt.

Leder hele veien
Vi tror 3 Faste Hellin har en ypperlig mulighet til å lede hele veien. Hadde seirene på gaffelen sist, men trøblet med travet nedover oppløpet og måtte gi tapt helt oppunder mål for 6 Jåra Stjerna. Dersom Atle Solhus får sluppet Faste Hellin skikkelig til i dag, skal det være en mulig bankerkandidat. 6 Jåra Stjerna har vi jaktet på lenge og sist kom seieren etter et tungt løp utvendig for lederen. 7 Juni Gull har holdt toppform i en evighet og er selvsagt en seierskandidat. Mens 1 Norrøn Jenta, 4 Rigel Junior og 5 Ådnes Mai fortsatt sliter med kamplysten nedover oppløpet.

Annonse: Øivind Grøstad byr på et spillesjokk i DD-spillet på Leangen Sjekk dette objektet.

Blekkan eller mange?
I V5-4A/V5-1B tror Jomar Blekkan på solid seierssjanse med 9 Jet Caltina. Mon tro om det er så enkelt? For Jet Caltina støter på formsterke kamerater. 2 Aprilia står flott til i andrespor bak bilen og holder absolutt toppform. 5 Midsummer Eve imponerte i flere seiersløp i fjor og er garantert forbedret med løp i kroppen. 1 Change My Name vant et bløffløp sist, mens 4 M.S Barbiegirl var meget imponerende i et lunsjløp sist. 6 Carmela's Wallet og 7 Selma Rags kan også flytte beina på en rask sprint.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Bjørn Garberg melder om et knallfint rutineløp med 5 Gjølmes Kamaka i V5-B3 og selv om programraden er svært uoversiktlig på denne hoppa, henger vi oss på rapportene fra Garberg og setter henne først. 11 Looking Flowersong er i klar fremgang og har et fint startspor. Snakkhesten 7 Nice Moment har en klart nedadgående formkurve og 8 Keen Story med formkusk Atle Eggan har store fartsressurser, men et vanskelig startspor.

Vinner igjen?
Vi setter Atle Eggan først i V5-4B med 9 Helacs Maya vel vitende om at hoppa trolig er best på sprint. Men med proffkusk (har tidligere vært eierkjørt) var Helacs Maya smellfin sist på Leangen og vant på sterke 14.6. Hoppa vant også femte sist ( i et dameløp) og det var på full vei. Hoppa er god fra start, lettplassert og speedig. 8 Orions Caramba havnet i dødens i kvalifiseringen til Hoppe-Kriteriet og måtte fire litt på slutten. Formen er fortsatt utmerket. 11 Newnews var god i et stayerløp nest sist og har springspor fra start. 3 La Contessa har ikke tjent ei krone på sine fem siste starter, Bjørn GArberg melder om en hoppe som er mye bedre enn raden og La Contessa ser ut som den heteste vinnerkandidaten fra strek. Jernhoppa Creek's Tamina har ladet batteriene og har vunnet tilsvarende løp en rekke ganger, men formen er uviss nå. 12 Magdalena Spur kan ta alle til slutt og 6 Crusetta er et uromoment.

Vi spiller 9 Helacs Maya som singel i DD-spillet. Se våre to Dagens Dobbel-forslag her.

Fin klasse på V5-5B/DD-2. Vi setter formtoppede 8 Beljue Gutten først, knepent foran den sannsynlige tethesten 6 Bokli Pia. 5 Mille Mollyn viser litt fremgang for hver start, og kan få det sydd opp i kveld. 10 Marmorjenta har surret mye i det siste, men er mer enn god nok. 9 Sanor står spennende til og 4 Grennebrun er tung til slutt. 7 Remsvarten har egentlig et fint løp, men formen er ikke på topp hos seks-åringen.

INNLEVERINGSFRISTER:

V5A kl 18.35 (løp 2-6)
V5B kl 19.35 (løp 5-9)
DD
kl 20.30 (løp 8-9)