Dobbel dobbel på Leangen?

Vi har god tro på at Edvard Kristiansen vinner begge DD-oppgjørene for eier Bjørn Rishaug.

Klikk her for Nettavisens DD-tips

Edvard Kristiansen ble historisk som den første vinnerkusken da Dagens Dobbel-spillet ble introdusert 28. oktober 1991. Det var gamlingen Dallyvar som dengang sensasjonelt slo Atom Vinter, og Edvard var ikke snauere enn at han også vant den andre avdelingen.

Edvard er still going strong, men i kveld vil en dobbel Kristiansen gi adskillig lavere odds. Vi har dog veldig god tro på at både Armbro Dave og Sharapova leder sine løp fra start til mål, og spiller tynt i kveldens DD-veddemål.

Toppstammende US-importer
Det er hardtsatsende Bjørn Rishaug som eier begge våre favoritter, og det er ikke akkurat dårlig blod som renner i årene på yankeene. 5 Armbro Dave er etter Conway Hall og en hoppe etter selveste Speedy Crown. Dave vinner stort sett de gangene han traver feilfritt, men sist ble han sittende når toget gikk. Avslutningen til tredje var formidabel, og i kveld står han faktisk 20 meter bedre til enn de hestene som var foran ham sist. Gangen før vant han et lignende løp med største selvfølgelighet fra tet. Vi tror sterkt på reprise og 5-åringen blir vår banker.

Tennisdama eller Jessen
I den andre avdelingen er det 3 Sharapova som skal sørge for jubel for Kristiansen/Rishaug. Den 4-årige hoppa har om mulig enda bedre gener med selveste Andover Hall som far. Moren heter Wimbledon (e American Winner) og det forklarer jo navnevalget. Det hjelper ikke alltid å ha god stamme, men Sharapova har vist seg som en meget talentfull dame som allerede har en V75-gevinst på samvittigheten. Da vant hun fra bakspor på Biri etter en flott avslutning på 16.8 full vei - ikke dårlig av en 3-åring i bare hennes fjerde start. Den triumfen var hennes tredje strake, men gangen etter var hun merkelig svak i et V75-løp hjemme på Leangen.

Når så Sharapova årsdebuterte etter tre måneders pause for 14 dager siden var hun den gamle gode igjen. Kristiansen valgte å gi den begavede hesten et fornuftig løp første gang ut, og hun kom akkurat forsent til å vinne. I kveld ligger det meste an til tidlig tet, men uansett løpsforløp skal Rishaug-traveren ha en solid sjanse. Hun er dog urutinert, og voltestart har hun kun testet en gang. Vi registerer at Stallskriket mener spillbar odds er 1.30 - det klinger svært dårlig i våre ører da hoppa er altfor lite startet til å kunne forsvare en slik bunnodds. Det finnes også hester i feltet som har god form, og som står klare til å overta dersom storfavoritten har en litt dårlig dag, eller skulle tulle seg bort.

10 Mama`s Jack jakter nemlig sin tredje strake seier for Simen Jessen. Den Garberg-trente vallaken har vunnet fra tet begge ganger, men vi vet fra tidligere at hesten også kan bakfra. Slo gode hester sist, og når oddsen er så til de grader skjevsatt kontra favoritten velger vi å spille begge.

Ekspertforslag
Vi spiller kun to kombinasjoner med hhv 50 og 200 kroner rekkepris denne gang.