Drammen vikarierer med herlig V76-omgang

Åsbjørn Tengsareid og Tomeld Ø.K. seiersdefilerer etter å ha vunnet Telemarksløpet på Klosterskogen i påsken.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Åsbjørn Tengsareid og Tomeld Ø.K. seiersdefilerer etter å ha vunnet Telemarksløpet på Klosterskogen i påsken. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Bjerke travbane hviler etter helgens OGP, og dermed er det Drammen travbane som er vertskap i kveld. Nettavisen bankerspiller allerede i V76-1.

Sportspills meny onsdag:
V5 Drammen: Treårstalent bankerspilles
V4/V5 Täby: Galopp med høy vanskelighetsgrad
Tippekupong: Midtukekupong med potensial
Oddstips: Tre "sikre" fra norsk 3. divisjon
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Bjerke travbane hviler ut etter sin fantastiske OGP-helg og dermed er det Drammen travbane som er gjestearrangør av onsdagens V76-løp. Sportssjef Tron Gravdal har snekret sammen en flott meny, og det er spesielt gledelig at elitehesten Gylden Balder er tilbake etter langvarig skadeavbrekk i V76-6.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

For øvrig er det to spennende fireårsløp på menyen i henholdsvis V76-1 og V76-5, og vi finner vår banker i kaldblodsutgaven av fireårsløpene. 

Rolf Lerum leverte strålende objekter til Sørlandet tirsdag. 7. valget 11 Sky Air Born G.G. var hans store objekt i V65-5/DD-1 og i V65-6/DD-2 tro Lerum til med bankerspill på 2. valget 7 Elegant. DD betalte tilbake praktfulle 44,42 i odds og var altså ranket på en rekke.

5 Tomeld Ø.K. svek som storfavoritt i Bergen sist han var ute i løp, men du verden for en opphenting Bernt Øksnevads fireåring leverte. Var rett og slett strålende i to strake seiersløp før det og selv om vi har den aller største respekt for 6 Teddy Gutten Støen, er det vår klare oppfatning at 5 Tomeld Ø.K. er den beste av disse to per dags dato.

Galopprisiko finnes, men det gjelder også Teddy Gutten Støen. 2500 meter og kun seks hester på startstreken minker nok galopprisikoen for Tomeld Ø.K. og da blir det bankerspill på rogalendingen i V76-1 i Drammen onsdag.
Rangering V76-1: A: 5 B: 6 C: 2-4-1-3

To ganger to i bånn
Vi låser både V76-6 og V76-7 på to hester og starter med kaldblodsløpet i V76-6, der vi vraker mye spilte 13 Fetter'n T.G. og står på høykapable 11 Elmer og 14 Gylden Balder.

Vi setter førstnevnte knepent først, vel vitende om at hesten har pauset i to måneder. Gjorde et strålende løp i siste starten før pausen, og selv om startsporet er litt trangt på 20 meter tillegg, har Elmer møtt bedre hester enn dette det siste halvåret. Silje Kristin Eilertsen kjenner hesten godt fra tidligere oppsitt.

Årsdebuterende 14 Gylden Balder har tilsynelatende en tøff oppgave med 40 meter tillegg i et 15-hesters felt.Men treningsrapportene etter gaffelbåndskaden er positive og hesten hadde som kjent en fenomenal fjorårssesong før han brøt ned i september i fjor. Kai Johansen varsler at hesten ikke skal kjøres "i hjel" i den første starten etter skadeavbrekket, men elitehester er som kjent elitehester og trenger neppe blåsere i kroppen for å være best.

Det betyr at vi dropper blant annet 13 Fetter'n T.G.. Gundersen-traveren er nok best når han får være med der fremme på direkten og selv om det er mye formløst på farten her, velger vi å la hesten stå utenfor kupongforslagene. 15 Timian Scott er kanskje farligere å utelate. Romtveit-hesten har vært matchet i sprintløp på slutten og kommer nok betydelig mer til sin rett på 2100 meter. Vi tar sjansen og står på to hester i V76-6.
V76-6/V5-3/DD-1: A: 11-14 B: 15-13-1 C: 12-5-10-9-8-7-3-2-4-6

Fordel Westergaard
Også i V76-7 står vi på to hester, men i utgangspunktet er dette langt mindre sjanseartet. 3 Thai Navigator og 12 Glen Ord Superb er normalt klassen bedre enn sine jevnaldrende konkurrenter per dags dato og kanskje er det så enkelt at 3 Thai Navigator gjør som han gjorde i Stavangerløpet og leder rundt om og i DD-spillet bankerspiller vi. I tillegg kommer vi garantert til å bankerspille hesten på noen andelslag på Eksperten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men 2500 meter er kanskje en ørliten fordel 12 Glen Ord Superb og selv om Gundersen-hesten var sjanseløs mot nettopp Thai Navigator på Forus sist, så gir vi Glen Ord Superb en sjanse til onsdag.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 3-12 B: 2-8 C: 7-6-5-9-11-10-4-1

V76-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Slitne elitehester på farten i V76-2 og her kan det komme en smell. Sju hester markeres på det minste forslaget og til tross for tvilsom form, setter vi 6 Shaman Star M. først. Hesten får trolig tet og i Drammen er som kjent det et stort pluss. Det er vanskelig å få øye på hvem som skal trykke opp farten underveis og ikke utenkelig med tet fra start til mål.

8 Azeem så lekker ut i comebacket, men ble sittende bom fast over mål. Åttendespor er ikke noe pluss, men Azeem er normalt bra fra start og kan sitte fint på det direkte. 3 Amir B. er også i form. Er variabel fra start, men står så fint til at han er tidlig aktuell. 2 Luciano har betydelig mindre penger på konto enn konkurrentene, men startsporet er ypperlig og hesten tåler å bli brukt underveis.

Ungheststjernen 5 J.T's Crown finner neppe tilbake til taktene fra ungdommen, men får ikke billigere oppgave enn dette. 4 Robin Laser, 9 Warrawee Lizzy og 10 Strong Knight er heller ikke sjanseløse, i et meget svakt felt.
Rangering V76-2: A: 6 B: 8-3-2-5-9-4-10 C: 7-1

V76-3 - Kaldblodshester. Stallansatte. 2100 meter autostart.
Vi valgte å gardere 2 Teo på Bjerke sist onsdag, men til ingen nytte. Sammen med Kristine Kvasnes hadde femåringen full kontroll og innfridde sitt store favorittstempel. Blir nok like stor favoritt denne onsdagen, men også denne onsdagen velger vi å gardere.

Han støter på to meget gode konkurrenter i 9 Kvikk Tojo og 12 Skeie Prinsen. Sistnevnte var strålende til V75-seier i sin siste start i Bergen og selv fra spor tolv, kan han  utfordre Teo. Det kan også kapable 9 Kvikk Tojo som er tilbake etter noen ukers pause. Vi velger å stå på disse tre, vel vitende om at 7 Roli Eld heller ikke er noen kastekjepp i seierskampen.
Rangering V76-3: A: 2 B: 12-9-7 C: 3-1-4-5-8-6-11-10

V76-4/V5-1 - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
Teten kan fort bli avgjørende i V76-4 og det er ingen tvil om at forhåndsfavoritten 1 Forever Va Bene har de beste kortene på hånden fra spor en i volta. Fast Photo-sønnen er imidlertid ikke den tøffeste gutten i klassen og det skal ikke bli for mye hardkjør, før vi snakker om en favoritt i fare. Uansett førstevalget.

Også 3 Kingstile kan flytte beina fra start, slik han gjorde i seiersløpet på Klosterskogen tredje sist. Kommer denne seg foran, er han seig å ta ned. 5 Cosmic B.T. er svært variabel, men går noen pangløp fra tid til annen. Ikke helt utenkelig at Gunnar Austevoll kamn prikke teten her. 12 Whisky In The Air står i det "lure" tolvtesporet på volte, og Eirik Høitomt finner som kjent luker på startsiden som få andre gjør.

På det største betaler vi også for 10 Dream Superb som har vist formstigning på slutten og det klaffer fra bakspor, kan hesten muligens vinne.
Rangering V76-4/V5-1: A: 1 B: 3-6-12-2 C: 10-5-4-9-8-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksenV76-5/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Stor favoritt på farten i V76-5 i form av 2 Ronato og Thor Borg. Hesten som eies av Rolf Mangelrød fra Larvik har levert varene etter at han kom til Norge, og spor to betyr normalt tet. Men var i kjelleren sist og blir etter vår oppfatning for stor favoritt onsdag og vi garderer.

Først med startkvikke 5 Perhaps Dalimo som holdt farten strålende til fjerde i det samme løpet Ronato ble tredje sist. 4 Pantini er høykapable, men også ujevn i prestasjonene. Har kapasitetstraveren en "på-dag" matcher han alle i dette feltet. 8 Gigant Invalley er en herlig traver, men åttendespor i Drammen gjør det sjanseartet.

På videre gardering betaler vi også for trøndergjesten 6 J.J. Funkies (sørget for Leangenfest for Nettavisen i seiersløpet sist og er i kalasform) og lite spilte 9 Next Photo Diamant (bom fast tredje sist, flott toer bak unntakshesten Dejaterio nest sist og god treer bak to topphester sist).
Rangering V76-5/V5-2: A: 2 B: 5-4-8-6-9 C: 7-3-1-12-11-10