Driver en helt annen idrett

Jan Kristian Waaler har allerede hjemført begge Derbyoppgjørene med Lucky Buck og Qtee. Det blir trolig mer laurbær når Kriteriefinalene går neste søndag.

Lucky Buck og Qtee ledet sine klassiske oppgjør hele veien, og i kveld vant han tre av de fire kvalene til åpen klasse. Legg så til at Royale var overlegen vinner av sitt hoppe-kriterietkval i går så skjønner alle hvem som er landets desidert beste trener.

Først ut i kveld var Limerick (e Master Thoj) som etter en tøff 10.7-åpning styrte inn til enkel seier på 15.5/2100a.

Deretter startgalopperte storfavoritten Gazpower, og da var igjen en Waaler-traver i tet, nemlig Dream Vacation-sønnen Sierra Victory. Selvom 3-åringen ble bedagelig mot mål ble det grei seier på billige 17.1.

Kriteriefavoritt blir uansett First Eleven L. som også hun kontrollerte alt fra tet (11.7/500 og 15.2/1000) og kunne vinne på 16.1. Som vanlig var det Vidar Hop som styrte alle Waaler-hestene, og han kunne fortelle at han ville kjøre den toppstammede hoppa (e Coktail Jet u Eight Eleven L.) i finalen.

I det siste kvalet hadde ikke Waaler hest til start og da var det en sjanse også for andre. Diablo Va Bene (e Kadabra) måtte åpne i 10-fart første 500, og hadde siden fin kontroll på hendelsene på 16.2 - selvom New Varenne L.A. avsluttet flott ute i banen. Alexander Heisholt har virkelig fått dreis på stallen og kvalet også Crown Va Bene.

Finalefeltet, søndag 5. oktober (500.000 i førstepremie)

1. Diablo Va Bene - Alexander Heisholt
2. Sierra Victory - Jan Kristian Waaler
3. Limerick - Jan Kristian Waaler
4. First Eleven L. - Jan Kristian Waaler
5. Creek`s Speed - Olav Christiansen
6. New Varenne L.A. - Gro Anita Nordby
7. Crown Va Bene - Alexander Heisholt
8. Be My Love - Per Dave Holtung
9. Caesar Endurance - Lars Magne Søvik
10. Expensive Royal - Øystein Tjomsland
11. Helmax Egon - Tom Erga
12. Grand Canyon - Sigbjørn Kolnes

Blant de kalde ble den svenske Kriterievinneren Wik Elden slått ut etter å ikke ha fungert i det hele tatt. Lome Mix og Vidar Hop kunne kneble ledende Remelden og vinne det første kvalet med den John Hasle-trente Lome Elden-sønnen.
Nok et jevnt oppgjør i det andre heatet der Johan Herbjørn (e Spikeld) var sterk vinner fra dødens for sin trener Johan Herbjørn Undem. Storfavoritten Troll Tarzan ga seg her fra tet og reddet såvidt en finaleplass selvom han åpnet på moderate 32.4/1000.
Soleklar favoritt til finaleseieren blir dog Romtveit-trente Bork Odin som igjen imponerte voldsomt. Moe Odin-sønnen føyk til tet og vant tilsynelatende ukjørt på flotte 28.4/2100a for Tom Erik Solberg.

Fullstendige resultatlister finner du her.