Dronninga vinner igjen

Og dronningen innen monte heter Liv Pedersen. 40-åringen fra Biri leder landsstatistikken suverent og har sterke 26 seire på kun 88 travritt.

Liv Pedersen har dobbelt så mange seire som nummer to på listen, og Liv Pedersen dominerer som så mange ganger før innen monte. Tirsdag sitter hun opp bak storfavoritten 10 Nugga Hydrup i V5-3, som har tatt to strake seire i monte. Begge seirene er tatt over full distanse, og det har vært krefter igjen ved begge seirene. Og siden hovedutfordreren Objectionoverruled er blitt strøket må det være en svært god mulighet for at Nugga Hydrup tar sin tredje strake seier. Dermed bankervalget gitt på Drammen tirsdag i lunsjen.
Rangering V5-3: 10-9-1-3-2-7-5-8-6

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips: Stoke for alle penga

V4 Bergsåker: Her kan du spille til Sverige

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

To hester holder neppe til å komme seg "levende" gjennom V5-1, for her er det ymse rart på farten av formløse hester. Vi gir et meget sjanseartet tips til 4 Tor Henry. Henry'en hadde en klart godkjent sesong i fjor, mens årets sesong har vært skuffende. Gjorde en helt grei innsats etter innvendig løp i sin siste start, og det var første løpet etter lang pause. Har vært strøket etter det, men er nok i orden igjen nå. I svært billige omgivelser er det ikke umulig at formkusk Lars Anvar Kolle sitter bak en vinner. 6 Trigger Ess har faktisk vunnet seks av sitt livs sytten starter, men har ikke vist noe som helst på årets tre starter. Trenger trolig ikke være mer enn i halvform for å duge i disse omgivelsene. 9 Rindevar var en smule forbedret sist og selv om dette er en real antivinner (kun en seier på 75 forsøk), er det nettopp i slike løp at Eirik Høitomt kan lure alle. 2 Kipalill ble tredje sist, men var en "mil" bak vinneren. Har et veldig fint løp på papiret tirsdag, men heller ikke her er vinnerviljen fremtredende (en seier på 38 forsøk). 1 Baldrian har ikke løsnet en krone i verken 2009 eller 2010, men har fem seire på 29 forsøk, og har i tillegg trukker vinnersporet. Fidus etter lang pause. Vi noterer også at 7 Troll Odin holder brukbar form og at 11 Bø Katinka ikke er så aller verst. Det kan smelle i V5-1 og helgardering kan være lønnsomt.
Rangering V5-1: 4-6-9-2-1-7-11-5-12-8-3-10

Annonse: Øivind Grøstad spilte inn kr 108 000 på Biri fredag, tirsdag er det nye festobjekter i Drammen.

Noen riktig fine hester er det på farten i V5-2 og vi setter treårige 5 Copa Del Mundo først. Vallaken utfordret gode Royal Ducal nest sist og galopperte da som trolig vinner i kampens hete. Hadde landet på sterke 17.7 full vei da. Sist vant Copa Del Mundo helt uanstrengt fra tet og avviste enkelt gode Gary's Coktail da (som lett slo stortalentet Thai Tanisha på Sørlandet søndag). Det indikerer hvilken fin type denne treåringen er og kommer HC Holm seg feilfritt avgårde med vallaken, må det dreie seg om en flott vinnersjanse. Imponerte sist gjorde også 7 Inside Man med en knallsterk siste 700 meter. Credit Winner-sønnen hadde stort sett vist galopp før han sist virkelig viste hvilken kapasitet som bor i Teigen-traveren. Men sjuendespor i Drammen er vanskelig og det selvsagt stor galopprisiko igjen. Og nettopp på grunn av galopprisikoen, krever dette løpet ytterligere garderinger. 11 Photo Flash var god fra dødens nest sist, men hadde tapt for nettopp Inside Man da galoppen kom ut på oppløpet sist (satt da i tet). Nå ligger det an til ryggløp og Photo Flash er under utvikling. Treårige 2 Wannabegood kommer ut i regi stall Eggen. Gjorde en fin innsats til tredje sist fra rygg leder (Wee Nita vant), men holder nok ikke klassen til våre favoritter. Men fra et fint spor kan hoppa vinne dersom favorittene gjør seg bort. Ellers er det tynt med vinnerkandidater i et ujevnt felt.
Rangering V5-2: 5-7-11-1-8-1-4-6-10-12-9-3

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Drammen

I V5-4 støter vi på mange formsterke kaldblodshester over sprint. 1 Bokli Best har ledet tilsvarende løp fra start til mål tidligere,senest femte sist, og blir vår knepne favoritt. 11 Bernoldi har trukket et litt kjelkete startspor, men er i form og speeder som kjent fortere enn de fleste. Dessuten er Halle-stallen på vei mot sin velkjente vinterform etter en svært mager sommer (Mazetti overrasket senest søndag på Sørlandet). 3 Eirik var meget solid vinner nest sist på sterk tid, og dersom det stemmer med posisjonene underveis kan en ny seier komme. 2 Hjerteborken utfordrer Bokli Best på startsiden, og dersom tetkjenning nås er Hjerteborken seiersfarlig. 6 Tusse Perla er i hysterisk form, men kan komme vondt på det fra et spor litt langt ute med mange startraske hester på innsiden. 7 Høiby Knoll (varslet form sist) og 9 Ellestad Hero (kan få et optimalt smygløp herfra) og også 4 Rakspent har vist en viss fremgang i det siste.
Rangering V5-4: 1-11-3-2-7-9-4-8-10-12-5

Kjøp en andelskupong og øk dine vinnersjanser betydelig

Vinner i ettermiddag?
Det er umulig å ikke sette 9 Non Stop Laser først i V5-finalen. Hoppa var råsterk og tapper fra tet i V75 sist og tapte da kun for to svært gode svenskehopper ved den anledning. Var også veldig sterk treer under V75-kjøringen på Färjestad tredje sist og fra spor ni kan Høitomt gi hoppa et fint løp i det som ser ut som et svært overpacet løp. 3 Delicious Queen jager tet og gjør sin første start siden Jarlsberg Grand Prix i juli. Var da knallgod kvalifiseringsvinner fra tet, men galopperte seg bort i finalen. Dersom det ikke koster skjorta å komme seg til tet, kan det bli ledelse hele veien. 7 Maggie Augustinu kan også flytte beina på startsiden og kan være tethesten selv fra spor sju. Gjorde et fint prøveløp, og kan være en vinner direkte selv om det er første løpet på elleve måneder. Også 8 Lucky Carpenter er brennkvikk på startsiden og kusk Gunnar Austevoll vil nok også prøve seg på startsiden. Lucky Carpenter var knallsterk toer fra på Biri sist (satt da i tet og ble tatt ned av Kendrick's Victory i siste steget på sterke 12.8). Vi er veldig sikre på at vinneren er blant disse fire.
Rangering V5-5: 9-3-7-8-12-2-5-11-1-10-6-4