*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Dronninga vinner igjen

Foto: hesteguiden.com

Tinita Love har aldri tap løp på lørdagens arena, og i en omgang hvor 38 millioner kroner venter en alenevinner tror vi hun vinner igjen. Sjekk våre V75-tips her.

07.09.11 15:34

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det høres nesten utrolig ut, men på 10 forsøk har ikke 2 Tinita Love i V75-finalen hatt noen foran seg i mål så langt i karrieren på Biri. Da kan vi vel trygt si at Hoppestad-traveren trives helt fortreffelig ved Mjøsas bredder, og nettopp dette oppgjøret vant jo da også Super News-datteren på fine 12.4 fra tet i fjor (dundret noe overraskende til tet fra spor fire den gangen).

Vi synes at 8-årshoppa viser en tilsvarende tendens på formkurven som i 2010-sesongen (har alltid hatt kanonform på høsten etter å ha slitt litt sommerstid), og vi er rimelig sikre på at vår banker for dagen sitter i føringen ut av den første svingen (blir muligens overflydd av 3 I`M Simonis Molar, men får overta mer eller mindre direkte). Da skal i så fall sjansene være svært gode for at dronninga leder rundt om, og når de antatt tøffeste i mot står litt sjanseartet til, garderer vi ikke.

Vi ble ikke fryktelig imponert ved triumfen på enkle 15.1 over stayerdistansen i NM i den nest siste starten, men formutløsningen så ut til å komme i EM for hopper i den siste starten på Solvalla. Etter et løp innvendig i køen avsluttet nemlig hoppa noe helt voldsomt til slutt til tredje på fine 12.8 full vei ved den anledningen, og vi kan ikke skjønne annet enn at det skal kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på lørdag.

Vi er ganske sikre på at 1 Hitchcock blir overflydd ned startsiden (og da blir det sjanseartet), og selv om 5-åringen holder absolutt toppform (overlegen på fine 13.5 full vei i den siste starten) synes vi at Hamre-traveren har karrierens tøffeste oppgave foran seg denne gangen (foreløpig ikke slått hester av Tinita Love`s kaliber fra utvendig posisjon).

Vi synes at 11 Garland Kronos står iskaldt til i dårlige rygger fra start, og på en kjapp sprint på en arena som dagens blir vi litt overrasket dersom den tetglade 8-åringen (klart best i front tidligere i karrieren i hvert fall) runder til seier første gangen ut i regi Per O. Midtfjeld.

Vi tror således at 9 Gentle Tilly blir den klart tøffeste i mot vår banker for dagen, og det kan fort bli riktig fra et flott spor for den formsterke 8-åringen denne gangen (ikke noe å utsette på innsatsen til fjerde på 14.1 full vei fra utvendig posisjon i den siste starten).

Vår rangering: A: 2 B: 9-1-11 C: 4-12-3-6 D: 8-7-10-5

To hester gjør opp?
Et herlig oppgjør venter oss i Vintillatravet i den sjette avdelingen, og det er her femten skarpskodde kaldblodshester som møtes til dyst i kampen om en førstepremie på hele 150.000 kroner. Veldig mye av spillet ser ut til å falle ned på duoen 14 Åsajerven og 15 Moe Brage fra lengste tillegg (40 meter), men vi dropper dem begge to på våre spilleforslag (og da får vi heller stå for den støyten).

Førstnevnte var urdårlig i comebacket ved fjerdeplassen på 24.5 full vei i den siste starten i Sverige (sto nærmest stille siste 100), og vi tror ikke det kan ha skjedd noe revolusjonerende på knappe 14 dager på formen.

Sistnevnte har ikke prøvd stayerdistansen alt for ofte (men han har ikke vunnet løp på aktuell distanse siden han tok seg av en kvalifisering til Derby som 4-åring, og det begynner å bli en stund siden...), og angrepet på times helt perfekt av champion Eirik Høitomt for at skal kunne bli seier denne gangen (noe han ikke gjorde sist, og vi tror ikke han er like giftig på en speed etter et par svinger i tredjespor).

Vi har i grunnen ståltro på at vinneren er å finne på strek i dette løpet, og vi står da på duoen 1 Remelden og 5 Stiv Kuling på samtlige spilleforslag. Førstnevnte holder helt hysterisk form (gikk et vanvittig løp til sølv på flotte 22.4 over en sprint i den siste starten), og på denne tiden i fjor holdt da også 6-åringen absolutt toppform. Vant da bl.a et V75-løp på aktuell distanse på Leangen på fine 27.0 senhøstes, og han er minst 30 meter bedre enn det nå... (og Lome Elden-sønnen står helt nydelig inne på pengene på strek i dette løpet).

Sistnevnte har vært formidabel i de to siste startene etter litt pause til hhv sølv og seier, og når 5-åringen gikk 26.3 med galopp på dagens distanse i Drammen i den nest siste starten, ser vi ikke helt bort i fra at Moe Odin-sønnen underskrider 25-tallet på lørdag (og da blir han i så fall ikke lett å fange). Eivind Gravdal må skru opp på farten på sisterunden bak 19-prosenteren i spillet, og vi tror da at det er 1 Remelden (kun markert på snaue 14 % av de innleverte kupongene) som kan få alt sydd opp til slutt.

Vår rangering: A: 5 B: 1-15-14-9-4-13 C: 10-2-3-6-7-8-12-11

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Biri finner du her og spilleobjektene står i kø denne lørdagen.

Storfavoritten borte
Ja, nå i morgentimene på fredag har 4 Acolyte Hanover blitt strøket i V75-1, og da finner vi tre stekhete vinnerkandidater i dette flotte varmblodsløpet. Vi synes at det skinte litt igjennom før den store favoritten ble strøket at Frode Hamre ikke trodde at 10 Winmecredit var stort dårligere på kapasitet (i og med at han da valgte å kjøre denne), og vi synes da at dette blir snakk om en naturlig favoritt i løpet.

Etter å ha imponert i tre strake seiersløp på norsk jord synes vi at Credit Winner-sønnen falt med flagget til topps ved fjerdeplasen på fine 12.5 over en sprint etter et veldig strevsomt opplegg underveis i den siste starten, og vi tror på en topp vinnersjanse på lørdag.

Danske Bo Westergård har gjort en god jobb med svært kapable 5 Armbro Dave, og etter at undertegnede ble mektig imponert av prestasjonen til 8-åringen ved triumfen på fine 14.8 full vei med voltestart i den siste starten i Sverige, synes vi at 10-prosenteren i spillet bør vurderes relativ tidlig denne gangen.

Skylte rundt konkurrentene fra en plass langt ned i køen via fjerdespor i den siste svingen ved den anledningen (og så helt lysende ut), og Conway Hall-sønnen var lett joggende til slutt som en overlegen vinner (og han står jo da også helt nydelig inne på pengene i dette løpet).

Nå kan veien til tet bli billig for 6 Frameable med storfavoritten borte, og da skal selvsagt den formtoppede Anderssen-traveren tilmåles solide vinnersjanser. Enorm i seiersløpet på flotte 11.8 over en sprint i den nest siste starten fra tet, og innsatsen til tredje på 15.5 full vei fra utvendig posisjon i den siste starten var det intet å utsette på.

Vår rangering: A:10 B: 5-6 C: 1-9-3-7-2-8-11-12

V75-2, 2100 meter voltestart
Et vidåpent kaldblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og bred gardering er da å anbefale (vi krysser av for hele ni hester på vårt store system). Fem hester hever seg dog litt over mengden etter undertegnedes skjønn, og fremst setter vi 2 Låhne Lukas. Etter å ha gått et strålende løp til sølv på flotte 28.4 full vei bak seiersmaskinen Ramstad Odin i den tredje siste starten har det blitt mest galopper nå på slutten, men i en feilfri utgave tror vi ingen rører 4-åringen på lørdag. Dagens arena tror vi kan passe Flåten-traveren bra, og det prøves nytt utstyr denne gangen som fort kan slå positivt ut.

Det er selvsagt spennende når Eirik Høitomt setter seg opp bak 1 Tindrande, men 4-åringen må fungere bedre enn ved sjetteplassen på 31.6 full vei i den siste starten for at det skal kunne bli seier på lørdag (ingen fremdrift den gangen, og aksjonen stemte heller ikke helt som best). Klart bedre til sølv på fine 29.7 full vei forut for den starten (fikk muligens en reaksjon på det løpet?), men når Lome Elden-sønnen er snakk om en slowstarter, synes vi at det ser litt sjanseartet ut.

Tre strake triumfer står 4 Torianna med, og selv om det er klart tøffere i mot ved denne anledningen tør vi ikke å avskrive 5-årshoppa av den grunn. La inn en sisterunde ned mot 29.0 ved triumfen på 31.2 full vei i Drammen i den siste starten, og det så ut til å være fryktelig mye å gå på (og hun er nok moden for å kunne senke rekorden betraktelig).

To outsidere finner vi i form av 8 Troll Viktor (imponerte før litt pause, og draskylapper testes for første gang på 10-prosenteren i spillet denne gangen) og 15 Spikrapp (kapasiteten er udiskutabel, og fra sitt springspor med løpesnor fra 20 meter tillegg er nok 6-åringen godt i gang fra start), og da har vi nevnt de hestene vi har krysset av for på våre tre minste spilleforslag. Litt kinkig til innerst på 20 meter tillegg synes vi at 11 Alm Taragon står denne gangen, og da får han først en plass som C-hest på vårt store system.

Vår rangering: A: 2 B: 1-4-8-15 C: 11-5-7-10-3-14-12-13-6-9

V75-3, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester hvor en rekke svært gode hester i grunnlaget sitt setter hverandre i stevne venter oss i den tredje avdelingen, og når en hest som 10 Odessa La Marc med fem strake triumfer kun blir snakk om en C-hest på vårt store system, sier det sitt om kvaliteten på deltagerne i dette løpet. Best på kapasitet er trolig 3 Anthony Boko, men 4-åringen til Frode Hamre har rotet fælt nå på slutten.

Lignet en klink vinner før han hoppet seg vekk ut i oppløpet på Sørlandet i den siste starten, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Dog for ustabil til å kunne stoles på (men en naturlig utgang på vårt store system er det snakk om), og vi tror at Revenue-sønnen må prestere årsbeste for å klatre øverst på pallen denne gangen (og da har han blitt litt for stor favoritt med sine 70 %).

Vi tyr således til veldig bred gardering på samtlige spilleforslag, og vi stryker da kun 1 Showmethesigar og 4 Livi Candy på vårt store system. Vi kan ikke garantere at de to er snakk om helstryk, men vi tror at de to blir litt for lette mot denne gjengen her. Perfekt til står 2 Fifty Cent, og etter en noe overraskende triumf på flotte 13.5 over aktuell distanse i den siste starten er 5-åringen snakk om en opplagt vinnerkandidat på ny.

Vi synes at 9 Shaman Star M. gikk en råsterk sisterunde via sporene til tredje på fine 15.5 full vei med voltestart i den siste starten, og i fra et perfekt smygspor på lørdag kan det fort bli riktig for 5-åringen denne gangen. Viser en sterkt stigende formkurve med et par løp i kroppen etter en mindre pause, og vi synes at 10-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Sjanseartet til står trioen 6 King Astro (tilbake etter litt pause, og 7-åringen er veldig god på sitt beste), 11 Victor Invalley (vi har ikke glemt sprintrriumfen på råsterke 12.0 i den fjerde siste starten, og løp i kroppen etter en mindre pause har trolig gjort godt) og 12 G.H. Trotter (enorm i seiersløpene før han hoppet seg vekk i den siste starten, og med tøft tempo på forestillingen runder Varenne-sønnen de aller fleste til slutt) , men det er ingen tvil om at de alle kan være seiersaktuelle ved klaff på løpet.

Vår rangering: A: 3 B: 2-9-6-11-12 C: 7-10-8-5-1-4

V75-4, 1609 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester støter vi på i den fjerde avdelingen, og de som mener at storfavoritten 3 Grorud Silver (68-prosenter) er snakk om en klink vinner, bør styre unna våre spilleforslag denne gangen. Vant et veldig billig lunsjløp på 27.8 over aktuell distanse i den siste starten fra tet (stod dog nærmest stille siste 50), men at den litt feige 7-åringen skal være snakk om en V75-vinner fra utvendig posisjon har vi vondt for å tro (og da dropper vi Lome Elden-sønnen denne gangen).

Piler til tet gjør nemlig 4 Høvåg Loke (helt overlegen fra tet på 28.1 med tilsvarende forutsetninger som dagens i den fjerde siste starten), og på en arena som dagens kan 4-åringen fort lede rundt om (kort oppløp). Undertegnede var i kontakt med trener Arild Topland i morgentimene, og han kunne fortelle om en hest som var på vei opp i form med et par løp i kroppen etter litt pause, og han hadde ventet inn dagens oppgave all den tid Bokli Eld-sønnen stod perfekt inne i dette løpet på pengene. Spennende det, og da snakker vi om en kraftig underspilt 16-prosenter i spillet! Ble tatt ned fra tet i det siste løpet (sølv på 31.8 full vei), men distansereduksjonen på lørdag er en klar fordel.

Vi synes at 5 Iben H. virker til å være snakk om en 5-åring i rivende utvikling, og med solide treningsrapporter i ryggen forut for lørdagens dyst, synes vi at 11-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger. Avsluttet godt til sjette på 29.1 full vei mot klart bedre konkurrenter enn dagens (Rigel Pål var en vinner av det løpet) etter litt strul på veien på Jarlsberg i den tredje siste starten, og etter det har Minpil-sønnen gått noen veldig sterke sisterunder fra køen til hhv seier og sølv i de to siste startene (hysterisk form på denne).

På våre to største spilleforslag krysser vi også av for 1 Siv Sprintå og 8 Særheims Kongen, men da tror vi også at vinneren av dette løpet er nevnt. Førstnevnte overrasket litt med å vinne på fine 29.1 full vei i et V75-løp i den siste starten, og fra et perfekt spor på lørdag må 7-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser på ny. Sistnevnte har fått en ny vår i regi Øystein Tjomsland, og når 5-åringen var helt nede på 26.9 (sølv) i den siste starten, tilmåler vi også ham solide vinnersjanser (på tross av et dårlig spor).

Vår rangering: A: 4 B: 5-1-8 C: 3-9-7-10-11-12 D: 2-6

Annonse: Øivind Grøstad lanserer et knallobjekt i V75-6 på Biri lørdag på en hest som viste 22.5 siste 1000 i sin siste start

V75-5, 2100 meter voltestart
Vi har et varmblodsløp hvor vi synes at det er veldig kvalitetsforskjell på hestene å se frem til i den femte avdelingen, og vi mener at tre hester hever seg klart over mengden. Spennende etter lang pause er 2 Playwood S.L. (kun markert på hver femte kupong), og vi tror at 4-åringen er klart best på kapasitet. Vant direkte på fine 17.0 full vei etter lang pause i den siste starten, og forut for lørdagens dyst har den toppstammede Ganyemede-sønnen luftet seg i et rutineløp på 19.2 full vei på Biri (likt i mål med gode Melvin Zoot ved den anledningen, og det gikk fort på sisterunden i det løpet).

En ny vår har svært kapable 10 Mr. Fox Trot fått nå på slutten, og dersom 7-åringen kommer seg sånn noenlunde av gårde fra start med voltestart (kusken er litt usikker på akkurat det), bør Felix Santana-sønnen kjempe om seieren på ny. Etter å ha vunnet knepent fra tet på fine 15.2 full vei i den nest siste starten var favoritten i løpet langt sprekere til slutt ved triumfen på 15.8 over en sprint i den siste starten, og formkurven ser således til å kun peke en vei.

Med feilfri avgang skal også 1 Chanto Lady Jet være tidlig aktuell (gått fine løp, og 5-årshoppa virker til å være i rivende utvikling), mens den formsterke duoen 7 French Open (vant fra tet på fine 14.9 over en sprint i den siste starten, men det er litt verre forutsetninger på lørdag) og 9 Space Boss (avslutter sterkt i hvert eneste løp, og dersom 5-åringen er på skuddhold ut i oppløpet er han ikke ueffen) også får en plass på vårt store system som C-hester.

Vår rangering: A: 2 B: 10-1 C: 7-9-3-4-6-11 D: 4-8-12

Spilleforslag
Til V75-løpene på Biri har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 180, 540, 1080 og 2424 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Biri
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Biri på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.