Duell i vente!

Foto: hesteguiden.com

Vi fant ingen sikre vinnere på Momarken i kveld, og da går vi for en trygg dobbeltbanker. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det vil i hvert fall være et sjokk av de helt sjeldne dersom ikke vinneren er å finne på duoen 3 Mill Nitro og 6 Becky i et tynt stayerløp (kun syv deltagere) for varmblodshester i den tredje avdelingen, men vi har litt vondt for å skille de to.

Førstnevnte har vist veldig fine takter i Sverige i hele høst, og i den siste starten gikk 8-åringen et strålende løp til sølv på sterke 15.8 over 3160 meter. Trives helt fortreffelig på dagens arena (vunnet to løp her tidligere i år), og den sterke Alf Palema-sønnen er seiersaktuell uansett posisjon underveis i kveld.

Sistnevnte kan dog bli en lei nøtt å knekke, og 5-årshoppa viste ved triumfen på fine 16.0 over aktuell distanse i den tredje siste starten at det er nok av krefter der i gården. Litt uheldig i et V75-løp i den siste starten (huket hjul med konkurrent ut i oppløpet, og tapte da fart på den insidenten), og normalt skal bare formen være sterkt stigende med et par løp i kroppen etter litt pause.

Vår rangering: A: 3 B: 6 C: 4-7-1-2 D: 5

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5-1, 1640 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og fra tet er 1 Kampen Blessen hesten å slå. Imponerte voldsomt i debuten for Cato Antonsen ved triumfen på sterke 27.1 (og med en tilsvarende innsatst i kveld er det neppe snakk om saken), men i de to siste startene har ikke 4-åringen vært like sprek (selv om han har hhv sølv og seier på 28.8 over aktuell distanse i de to siste løpene).

Det kan ligge an til litt krevende forhold i kveld (regner i Østfold), og da kan fort siste 100 på det lange oppløpet på dagens arena bli litt tunge for Moe Odin-sønnen (og da tør vi ikke å stole på ham). En naturlig utgang på vårt store system er det dog snakk om, men vi tyr til noen garderinger på samtlige spilleforslag.

Dersom det skulle bli litt krevende forhold er det til klar fordel for 2 Lustra Eldar (mer sterk enn speedig), og i et lite felt (kun ti deltagere) trenger det ikke å bli alt for langt frem til tetløperen (er da seiersaktuell dersom har er på skuddhold ut i oppløpet). 4-åringen har variert litt i prestasjonene nå på slutten, men Lome Elden-sønnen viste litt formstigning ved å avslutte bra til femte på 30.7 full vei i den siste starten.

Spennende etter veldig lang pause er 10 Rigel Pojken (vunnet hele fire av syv starter i karrieren), og vi synes at 11-åringen bør vurderes tidlig direkte (treningsrapportene er gode). Med et optimalt smygløp underveis har 4 Myrviks Dokka en fin speed å by på til slutt, og sist dagens kusk Lars A. Kolle satte seg opp bak 4-årshoppa endte det med seier på 30.7 over aktuell distanse.

Vår rangering: A: 1 B: 2-10-4 C: 3-6-9-5-7-8

V5-2, 2140 meter autostart
Urutinerte kaldblodshester i lavt grunnlag på farten i den andre avdelingen (og vi kan da fort få en smell), og på vårt store system krysser vi da av for hele syv av ti deltagere.

Innledet lovende har 9 Krum Odina gjort med hhv sølv og seier i de to siste startene, men i kveld støter 4-årshoppa på litt bedre hester enn i de siste startene. En naturlig favoritt er det snakk om, men ingen banker etter vårt skjønn (vist litt for mye Trineline-tendenser (søsteren) siste 50 ved å "spytte" bittet til at vi tør å stole på Moe Odin-datteren).

Vi likte veldig godt 5 Ederpilen når vi sjekket ham via ATG`s løpsarkiv, og i en feilfri utgave tror vi at 6-åringen kjemper om seieren. Snakk om en veldig fin type dette, og etter litt pause ser vi ikke helt bort i fra at Eder-sønnen viser seg frem i en forbedret utgave. Stod på sterkt til sølv på 32.9 full vei (med en liten innlagt galopp) i den tredje siste starten fra tet, og Strømberg-traveren tapte da kun for gode Lurifaxa.

Veldig fint inne i løpet står 10 Vinndølen, og i en feilfri utgave skal 6-åringen være seiersaktuell i et løp som dette. Avsluttet helt greit til fjerde på 30.7 over en sprint i den nest siste starten (mens det ble en disk i den siste starten), og normalt skal et par løp i kroppen etter lang pause ha gjort godt.

Variabel er 2 Skauge Faks (dog klart god nok på sitt beste), mens trioen 1 Arveprinsen (viser fart og feil), 6 Maiamy (fin form) og 8 Brazze (fin kapasitet) heller ikke trenger å være helt borte.

Vår rangering: A: 9 B: 5-10 C: 2-6-8-1 D: 7-3-4

V5-4, 2140 meter autostart
Vi synes at fire hester hever seg klart over mengden i dette varmblodsløpet, og etter at utstyrsendringer slo veldig positivt ut på 10 Fritz Othello (vært håløst usikker tidligere) ved triumfen på fine 17.0 på Bjerke i den siste starten, er det ikke mulig å ikke sette Nilsen-traveren fremst.

Så nærmes ukjørt ut etter et løp utvendig hele veien ved den anledningen (krefter i overflod på denne karen der), og i en feilfri utgave taper neppe 5-åringen i kveld. Vi banker på vårt minste spilleforslag, men vi vil gjerne se en stabil trend før vi setter hele budsjettet på Peace On Earth-sønnen.

Litt stive bein ut i oppløpet etter en tøff 13-åpning på løpet fikk 5 Copa Del Mundo i den siste starten (og han slo da på galoppen til slutt), men løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt. 4-åringen skal være av de bedre i dette løpet, og ny kusk Hans Chr. Holm setter seg trolig opp bak en hest med solide vinnersjanser.

Det er opp en liten klasse for 3 Perfect News ved denne anledningen, men 3-åringen er under kraftig utvikling (kjemper i toppen i hvert løp han går). Spennende etter veldig lang pause er 4 Antonia Start (svært god på sitt beste), og mot ikke alt for skarp motstand tror vi at 4-årshoppa er seiersaktuell direkte (matchet mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter hele veien før hvilen).

Vår rangering: A: 10 B: 5-3-4 C: 7-6-8-1-9-11-12-2

V5-5, 1640 meter autostart
Et flott sprintløp for kaldblodshester avslutter denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange (på vårt store system streker vi da av for hele åtte hester).

Piler til tet gjør ventelig 2 Aaby Borken, og det er slett ikke utenkelig at 7-åringen leder rundt om. Spikeld-sønnen vant tre sprintløp på rad (gikk da som best solide 27.6 i den tredje siste starten) før han satt fast til slutt med mye krefter spart i et langløp i den siste starten, og derosm ikke Sørum-traveren blir for hissig underveis (kan til tider bli det) sitter fort årets fjerde triumf.

Nær sagt som vanlig ligger Erik Killinmgmo lavt når sender nye hester til start (og da vektlegges de kommentarene mindre), og med 12 Spik Tara er det intet untak (trener brukbart, men vi får kjøre og se...). Skyhøy kapasitet på 6-årshoppa (vant hele åtte løp i fjor), og vi blir slett ikke overrasket dersom Spikeld-datteren bare blåser rundt konkurrentene til slutt (denne treneren har forbedret en rekke hester noe helt enormt tidligere). PS! Denne har nå blitt strøket!

Fartsressurser til å kunne legge dette feltet på rygg innehar 10 Garli Mollyn, men det er som kjent ikke alltid viljen er på topp der i gården. Ny kusk Geir V. Gundersen kan fort slå positivt ut, og på en god dag er 6-åringen seiersaktuell. Veldig fin form holder 4 Rinde Rappen (avsluttet strålende til tredje i et langløp i den siste starten), mens 3 Brendli Stjerna kan være skummel i en feilfri utgave (enorme fartsressurser på 7-årshoppa, men stø på beina er hun ikke).

Vår rangering: A: 2 B: 12-10-4-3 C: 5-8-11-9-7-6-1

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 480 og 1200 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.