Dunderfavoritten går på en smell?

Vi spekulerer i mot storfavoritten Låhne Trym, og går for en dobbeltbanker i V5-3A på Sørlandet i kveld.

Klikk her for gratis V5A-tips.

Her kommer Nettavisens DD-forslag.

Klikk her for å laste ned program.

Storfavoritten faller tungt?
Vi støter på en megafavoritt i den fjerde avdelingen i form av 2 Låhne Trym og Øystein Tjomsland. Moe Odin-sønnen radet opp på slutten av fjoråret, og imponerte stort ved flere anledninger. Ved de to siste triumfene var ikke 5-åringen helt på topp, og han fikk seg en velfortjent pause. Vi synes det er verdt å spekulere i mot storfavoritten idag siden Tjomsland melder om en hest som virker litt tung i kroppen, og trolig trenger et løp i kroppen før formen er helt på topp. Når vi så mener at konkurransen er betydelig skjerpet i forhold til hestens siste seiersløp, ja så kan vi ikke gjøre annet en å gardere - vi snakker tross alt her om en 90-prosenter!

Dobbeltbanker
Vi velger istedet å gå tynt i V5-3 der vi mener duoen 1 Even Bajaz og 3 Ulsrud Mikk skiller seg klart ut. Førstnevnte kommer tilbake etter lang pause, og kapasiteten er udiskutabel. Pål Even-sønnen er vant til å møte klart bedre hester enn dette, og er formen sånn noenlunde inntakt etter hvilen dreier det seg om en solid vinnersjanse. Sistnevnte feilet med seieren på ”gaffelen” i sin siste start i Skien, som vårt store skrik for dagen. Gaustad-traveren står nydelig inne i løpet, og kan her få sin etterlengtede triumf.

3 Ulsrud Mikk og Jan Rune Gaustad er en vinnerkandidat i V5-3A på Sørlandet i kveld.
3 Ulsrud Mikk og Jan Rune Gaustad er en vinnerkandidat i V5-3A på Sørlandet i kveld.

Spennende nykommere sørger for nytt favorittfall?
Nok en Tjomsland-traver må bære et tungt favorittstempel i den andre avdelingen. 4 Nobs vant enkelt i sin siste start på Forus på fine 17.3 full vei, men Bosphorus-sønnen opptrer variabelt, og vi tror han får mer kamp enn ha setter pris på av to nykommere. Vi har klart mest tro på duoen 3 Lyngsigne Rush og 5 Lightfire Flamingo som kommer fra Danmark med fine meritter i ”bagasjen”. Erfaringsmessig er slike hester langt bedre enn sitt grunnlag da premienivået i Danmark er svært lavt. Felles for dem begge er at de har prestert 17-tider full vei på en ikke alt for kjapp bane i Odense.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på 80 og 400 kroner som kan kjøpes i boksen oppe til venstre.

På det største forslaget spiller vi et ringsystem der vi dekker to løp med to utgangshester i hvert løp. Stammen er på 2.520 rekker, men ved å kreve at minst en av utgangshestene vinner reduseres innleveringsprisen til 1.440 kroner. Systemet er fylt ut på to kuponger og kan kjøpes her.