Emil og Ole i V75!

Foto: hesteguiden.com

I en omgang hvor svimlende 28 millioner kroner venter en alenevinner på Forus på lørdag, ser vi ingen grunn til å gardere dagens to største favoritter. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V7-forslag.

Det er Forus i Stavanger som er arena for lørdagens V75-omgang, og sportslig sett har vi mange godbiter å se frem til. Eliten for varmblodshestene braker sammen i Gunnar Oppsahls Æresløp med 100.000 kroner til vinneren i den sjette avdelingen, og jevnt over er det svært høy klasse på forgrunnsfigurene i de øvrige løpene.

Vi tror favorittspillerne får en fin dag på Forus, og vi var i grunnen aldri inne på tanken om å gardere dagens to største favoritter. Vi går kun for syv rette denne lørdagen, og vi får da 2.5 ganger gevinsten av syv rette ved klaff (men fraskriver oss da retten til utbetalingen for fem og seks rette).

Dersom vi finner skjær i sjøen på tunge favoritter er vi ikke sene om å gå i mot, men vi synes at det er svært vanskelig å finne tegn som kan tyde på at det kan gå galt for favorittspillernes holdepunkter ved denne anledningen.

Vi følger dermed salen denne gangen, og først ute av våre to bankere for dagen er 7 Garland Kronos i V75-6. Etter at 4 Winmecredit fikk litt stive bein fra tet i den siste starten kan vi aldri tenke oss at kusk Frode Hamre vil ta i mot 9-åringen til Per O. ”Emil” Midtfjeld når han kommer fykende inn på den første svingen, og vel i tet kan vi da ikke helt se for oss at Viking Kronos-sønnen taper dette løpet.

Hesten stod for en heroisk innsats til sølv på 15.1 full vei bak Yarrah Boko i den siste starten, og i den fjerde siste starten nærmest lekte han med tilsvarende motstand som dagens fra spiss (vant da på 14.8 full vei). Det er ingen i dette feltet som er tøffe nok til å holde tempoet oppe utvendig for storfavoritten (den som ofrer seg spyr i så fall til slutt), og da tror vi at 10-traveren har plenty av krutt å spa på med siste biten.

Vår rangering: A: 7 B: 11-4-8 C: 3-5-9-10-1 D: 2-6-12

Like sikre er vi på at 6 Jærsvø Ole tar seg av V75-7, og ved suksess bokfører i så fall den flotte 5-åringen den tredje strake triumfen. Vant enkelt fra tet på sterke 26.4 full vei med draproppene spart i den siste starten, og tet fra start til mål virker som et svært sannsynlig scenario også denne gangen.

Järvsöfaks-sønnen slo klart bedre hester i den siste starten enn han støter på ved denne anledningen, og Gunnleif Tollefsen bak 3 Horgen Yx er nok svært tilfreds med å få ryggen på den store favoritten underveis.

Da blir i så fall veien til tet billig, og vi har vanskelig å se for oss at noen av dagens konkurrenter kan utfordre Gottling-traveren til slutt. Lange reiser har denne krabaten taklet utmerket ved flere tilfeller tidligere, og slik vi ser det er det kun akutt sykdom for dagen som kan felle vår andre banker for dagen.

Vår rangering: A: 6 B: 3-13-8-9 C: 1-11-4-5-7-10-12-14 D: 2

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V75-1, 2040 meter autostart
Et herlig varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi synes at det ligner et to hesters oppgjør. En strålende sesong med hele tolv triumfer og i overkant av 400.000 kroner innkjørt hadde 2 Anthony Boko i fjor, og 5-åringen innledet dette året på beste vis med en seier på 15.2 over en sprint 8. januar. Vant sprettlett fra tet den gangen, og på ny er Revenue-sønnen snakk om hesten å fange fre tet. Litt tette starter nå tror treneren bare er en klar fordel, og vi bankerspiller da på våre to minste spille forslag.

Vi tror det er kun 5 Dacke Håleryd som kan utfordre favoritten til slutt, og da betaler vi for den flotte 5-åringen til Alf T. Skeie på våre to største spilleforslag. Vi satte et flott bankerspill på 20-prosenteren i spillet ved triumfen på råsterke 14.5 full vei i den tredje siste starten, og Goetmals Wood-sønnen var ved den anledningen en totalt overlegen vinner. Avsluttet i 09-fart til slutt den gangen for Tom E. Solberg, og på ny setter eksilbergenseren seg opp bak Skeie-traveren (og da er det snakk om en opplagt vinnerkandidat også denne gangen).

Vår rangering: A: 2 B: 5-1-3 C: 7-9-11-6-4-8-10-12

V75-2, 2040 meter autostart
Et nytt varmblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og fra tet er 1 K.L.M. Thunderadam snakk om hesten å fange til slutt. Ga seg litt til slutt fra den posisjonen ved fjerdeplassen på 17.4 full vei i den siste starten, men det ble en tøff åpning på det løpet når 4-åringen fikk en hissig Lady Va Bene over seg første 700. Med en litt roligere innledning på lørdag kan det gå veien denne gangen, og da setter vi 21-prosenteren i spillet fremst.

Tre strake triumfer har 9 Fux Pride innledet sin karriere med, og med litt flyt på veien fra en litt sjanseartet utgangsposisjon på lørdag sitter fort den fjerde strake. Tok ned vår friske banker K.L.M. Buymethemoon i det siste steget ved triumfen på fine 17.1 full vei i den siste starten, og Juliano Star-sønnen virker til å være i rivende utvikling. Det ser ikke ut til at Midtfjeld-traveren gjør mer enn han må i løpene, og da er det trolig mye å gå på der i gården.

Det er ikke ofte vi bli imponert av hestene i Bergen, men 11 Gigant Queen virker til å være en traver av rett sort. Vunnet sprettlett fra tet i de to siste startene, og vi synes at 4-årshoppa så lekker ut ved triumfen på 18.1 full vei i den siste starten. Vi har ikke helt kontrollen på hvordan den stammesterke (moren Hotblooded Queen var perverst god, og med Gigant Neo som far er genene i orden der i gården) Austevoll-traveren fungerer bakfra, men vi krysser tidlig denne gangen.

To outsidere finner vi i form av 7 Grey Man og 8 Thymian, og begge får da en plass på våre tre største spilleforslag. Førstnevnte gikk jevnt gode løp før litt pause, og kretsen rundt 6-åringen har nok ventet inn dagens oppgave all den tid han står helt perfekt inne på pengene i dette løpet. Blir dessuten kraftig kuskeforsterket med Åsbjørn Tengsareid ved denne anledningen, og da synes vi at 10-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig. Det er nok også slik at trener og kusk Tom Erga har hatt siktet innstilt mot lørdagens oppgave for sistnevnte et stykke tid, og 5-åringen er svært god på sitt beste (vant fire løp i fjor, og som best gikk han 17.1 full vei).

Vår rangering: A: 1 B: 9-11-7-8 C: 3-4-5-10-2-6-12

V75-3, 1600 meter autostart
To svært kapable kaldblodshester setter hverandre i stevne i dette sprintløpet i den tredje avdelingen, og i en feilfri utgave er 3 Torpa J. snakk om hesten å slå. 5-åringen var tidligere av den svært usikre sorten, men i de to siste startene har Moe Odin-sønnen fremstått i en langt stabilere utgave (begynner nå muligens å bli voksen). Da har det blitt to enkle seiere, men en kjapp sprint trekker litt ned denne gangen. Løste dog veldig fint bak startbilens vinger i en kvalifisering til Derby i fjor høst, og feilfritt skal det være snakk om en solid vinnersjanse.

Det er selvsagt fryktelig spennende når 10 Kolnes X.O. dukker opp i regi Eirik Høitomt, og dette kan være snakk om en type hest championen kan forbedre noe helt enormt. 4-åringen gikk en rekke strålende løp for sin eier i fjor, og som best gikk han 28.5 over aktuell distanse i den siste starten. Spikeld-sønnen har sett veldig fin ut på 30.0-1600 meter i trening, og vi ser ikke helt bort i fra at andrevalget i spillet viser frem en 26-tid på lørdag (og da har han i så fall ikke mange foran seg i mål).

Dersom det skulle strule seg til for begge de to favorittene (ikke helt støe på beina noen av dem) kan 6 Gylden Kongen stå klar til å overta, og da betaler vi for 5-åringen på våre tre største spilleforslag. Vant lett på 30.2 over aktuell distanse i den siste starten, men det er ikke så veldig lenge siden Elding-sønnen sprintvant på flotte 27.1 (i slutten av oktober på Momarken). Wigdal-traveren står helt perfekt inne i dette løpet på pengene, og da er han etter vårt skjønn litt for lite spilt med sine 10 %

Vår rangering: A: 3 B: 10-6 C: 4-11-2-1-8-5-7-9-12

V75-4, 2040 meter voltestart
Et hoppeløp med kaldblodshester fordel over tre distanse venter oss i den fjerde avdelingen, og vi finner syv hete vinnerkandidater. Etter å ha gått tre strålende løp mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter synes vi at 13 Tangen Mari er alt for lite spilt med sine 10 % denne gangen, og da setter vi Lome Kongen-datteren fremst. Var kun slått med en liten lengde av hester som Moe Granar og Moi Elden ved femteplassen på 26.9 full vei under litt krevende forhold i den siste starten, og eieren har garantert ventet inn dagens oppgave (står helt nydelig inne på pengene i løpet).

Vel så god tro har vi på 3 Hålands Liz, og da spiller vi en dobbel utgang på vårt store system sammen med førstnevnte. Sistnevnte stod for en sterke innsats til tredje på 30.1 full vei bak svært gode Ulsrud Tea & Co i den siste starten, og 8-årshoppa står da også helt perfekt inne i dette løpet på pengene på strek. Pål Even-datteren er sparsomt startet (vunnet fem løp på atten starter i karrieren), men 20-prosenteren i spillet innehar utvilsomt kapasitet til å kunne legge dette feltet på rygg.

Det er heller intet å utsette på kapsiteten til 1 Sagina, men 6-årshoppa er fryktelig usikker. Vant på 30.3 full vei i den siste starten, og hun slo da en så god hest som Bottolf (og da duger hun også her i en feiflri utgave). Det gjør også 4 Øyseira (stabilt god i de fire siste startene), og som svært sansynlig tidlig tethest tilmåler vi Karlsen-traveren solide vinnersjanser. Litt tøft inne i løpet på pengene står 2 Kap Viktoria, men det tror vi ikke betyr så mye (6-årshoppa så veldig fin ved triumfen på 29.6 full vei i den siste starten).

Sjokkerende god var 8 Børke Luna ved triumfen på 28.3 over en sprint i den siste starten, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt (og da skal Kolnes-traveren regnes tidlig denne gangen). Kapasitet til å kunne blåse rundt denne gjengen til slutt besitter 14 Voje Spika, men 5-årshoppa har som kjent humøret litt i mot seg (blir til tider i hissigste laget). Det ble hun i den siste starten, og da stivnet 5-årshoppa til slutt (sølv på 29.6 full vei).

Vår rangering: A: 3-13 B: 1-4-2-8-14 C: 9-10-6-5-12-15-7-11

V75-5, 2040 meter voltestart
Vi for øyet på syv hete vinnerkandidater også i dette hoppeløpet for varmblodshester i den femte avdelingen, og når hestene fra 20 meter tillegg har løpesnor der bak synes vi det er klar fordel dem.

Vi setter dermed en alt for lite spilt duo fremst, og da snakker vi om hestene 11 C.C. Athene og 14 Mighty Lady. Førstnevnte gikk et strålende løp til femte på 16.6 full vei etter startgalopp mot klart bedre konkurrenter enn dagens i den siste starten, og da tror vi på en topp vinnersjanse for 16-prosenteren i spillet i en feilfri utgave denne gangen.

Sistnevnte vant sprettlett fra tet på 15.6 over en sprint i den siste starten, og kusk Tom E. Solberg vet nok å utnytte springsporet fra 20 meter tillegg. Vi tror at 6-årshoppa er vel så effektiv med et løp i rygger bakfra (blåste rundt konkurrentene via en drøy siste sving til seier på 15.1 over en sprint fra spor tolv i den femte siste starten), og på full form takler Gottling-traveren dagens distanse på utmerket vis (og hun er da også alt for lite spilt med sine 14 %).

Litt sjanseartet til i sitt innerspor står 1 Enhanced Credit, men dersom kusk Åsbjørn Tengsareid skulle klare å erobre føringen med 5-årshoppa (noe vi ikke er sikre på at han gjør), ja så skal favoritten selvsagt regnes tidlig. Vi synes dog ikke at Credit Winner-datteren var mer enn hun måtte være ved tredjeplassen på 18.0 full vei i den siste starten før litt pause, og med litt uviss form forut for lørdagen dyst synes vi at det er snakk om en litt tynn favoritt (kusken tviler også på seier).

Det er slett ikke utenkelig at champion Eirik Høitomt (driver en helt annen idrett enn de øvrige kuskene fra start den karen der) prikker teten fra et litt trangt fjerdespor med 4 Livi Goal, og selv om det er opp en klasse for 4-årshoppa denne gangen, krysser vi tidlig. Tidlig aktuell skal også 7 Penetta være (vi har veldig sansen for denne 5-årshoppa), mens duoen 13 Thaia Classic (toppform der i gården) og 15 Bella La Stella (trengte løpet etter litt pause sist) også skal være snakk om tidlige garderinger.

Vår rangering: A: 11-14 B: 1-4-7-13-15 C: 2-5-10-12-6-8-9 D: 3

Spilleforslag
Til V75-løpene på Forus har vi satt opp fire V7-forslag på hhv 147, 367.50, 735 og 2475 kroner (ab-samlebongsystem over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.