*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Emil oppfører seg?

Seiersmaskinen Torpa Emil har ladet batteriene, og fra perfekte forutsetninger tror vi 6-åringen er en vinner på direkten.

Her finner du Nettavisens V5B-tips

Klikk her for DD-tips

Her kan du laste ned Forusprogrammet

7 Torpa Emil møter hester han har slått mange ganger tidligere, og selvom han kommer ut etter pause tror vi det dreier som en såkalt "klink vinner" - ihvertfall når trenernestor Kjell "Rex Rodney" Håkonsen kan fortelle om flotte treningsarbeider.

Moe Odin-sønnen har vunnet ikke mindre enn 12 av sine 33 starter, og er en skikkelig vinnermaskin. Vallaken er nok aller best på sprint, og hyperkjapp som han er fra start har han flotte betingelser når han i kveld kommer tilbake etter snaue to måneders løpsavbrekk. Vi tipper Håkonsen har gitt Emil overskuddet tilbake etter noen tøffe løp på slutten av fjorårssesongen - som innbrakte hele seks seire. Vi har liten tro på at noen kan svare ut Wiig på startsiden, og da skal normalt 25.1-traveren lede dette helt inn. Torpa Emil satte forresten rekorden i sin nest siste start da han vant overlegent fra nærmest identiske betingelser.

Torpa Emil har tross sine mange triumfer faktisk aldri vunnet løp med mer enn 16.000 i førstepremie. I kveld jakter han en Dagens Dobbel-seier verdt 20.000, og vi bankerspiller ham også i den spilleformen.

3*voltesprint
Mens vår banker starter bak bilen er de fire øvrige avdelingene voltestartløp, og tre av disse sogar likestartløp over 1600 meter. I V5-innledningen er det veldig mange om beinet, og vi spiller hele ni hester på alle forslag. I V5-2 er det flere gode travere på farten, og her vil posisjonene avgjøre mye. En svært åpen startside gjør at vi spiller seks hester på alle forslag.

V5B-3 er nær sagt som vanlig en poengjakt der kun ni hester "sikler" etter startpoeng (man trenger jo ikke poeng for å komme med i løp på Forus så poengjakter virker strengt tatt overflødige). 3 Labella Halbak vant tilsvarende løp forrige løpsdag, og feilfritt skal danskeimporten til trener Kåre Refsland regnes med solide seierssjanser igjen. Hoppa så dog ikke helt stø ut i startfasen sist, og falt også litt ut av stilen tilslutt - muligens fordi hun ble veldig alene. Vi synes derfor Tengsareid-traveren blir altfor hardt spilt denne gang. Vi tar med en hest inntil allerede på det minste forslaget, mens vi sper på med ytterligere tre meget lite spilte ekvipasjer på de to største forslagene.

Flott finale
I V5B-avslutningen står vi overfor et meget interessant løp der vi velger å stå på fem hester - deriblant to spennende importhester som norgesdebuterer. 6 Fanny Speed er nok en import i regi Ove Wassberg - denne gang en dansk 5-årshoppe som kommer med fin statistikk i bagasjen. Treningsrapporetene er dessuten gode, og fra springspor må selvfølgelig Fanny Speed strekes på alle bonger. Ja, Deliberate Speed-datteren vant tre av atten starter og travet flotte 13.9 i fjor. Det duger veldig langt i dette løpet og fra et perfekt startspor sjanser vi på denne på lillebongen.

8 Munson kommer fra Sverige, og selvom vi ikke har sett 6-åringen i løp virker det til å være en skikkelig plussvariant. Den toppstammede vallaken har vunnet tre løp i nabolandet - deriblant to ganger fra køen - en reisevei kusk Eirik Høitomt må regne med igjen. I det siste seiersløpet på Hagmyren 4. juli derimot overtok Supergill-sønnen teten midtveis, og etter en avslutning i 12.5-fart siste 500 vant hesten med to lengder på rekordtiden 14.6. Hesten ikke har startet på nesten fem måneder, men er formen sånn nogenlunde påplass må det være snakk om en vettug vinnersjanse. Det er tydeligvis en ukomplisert traver siden han bare har galoppert en gang i sitt liv på 21 starter. I de to siste startene sto hesten håpløst til spormessig, mens han ved andreplassen femtesist avsluttet i 12-fart og kun tapte for en meget god traver (som vant på 13.7 gangen etter).

Nei, vi tror fort disse to importene gjør opp og spiller kun disse to på det mellomste forslaget.

Stor favoritt blir imidlertid en annen svenskeimport, nemlig 9 Big In Japan. Som dere husker er dette hesten vi stormvarslet for i hans første start i Norge - det ble nesten fullklaff for hesten som omtrent ikke var streket mot storfavoritten Ambrosius D. (hesten travet et enormt løp fra dødens til sølv på flotte 15.1 full vei). Vi er dog mer skeptiske fra et trangt startspor denne gang. Hesten viste seg nemlig usikker fra start sist, og selvom opphentingen var glitrende har 7-åringen neppe tid til galopputskeielser på en sprint - typisk favoritt i fare. 7 Chancy Express holder nok ikke samme klasse som de tre nevnte, men hun dokumenterte flott form sist og spor og kusk kan man heller ikke klage på. 1 Indian Star D.K. står innbydende til i førstespor og får vår siste strek på storbongen.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 540 og 1.350 kroner som kan kjøpes i boksen oppe til venstre.

En oppsummering av V5B-løpene samt DD-løpene ser du på nrk2 kl. 23.05.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag