En av årets beste spilledager

Danske Jeppe Juel kommer til Momarken på lørdag med to svært gode hester.
Danske Jeppe Juel kommer til Momarken på lørdag med to svært gode hester.

Vi spiller om 60 millioner kroner i V75-spillet på Momarken på lørdag. Håkon Einar Hansen guider deg gjennom alle de sju V75-løpene.

Det er klart for Unionstrav på Momarken på lørdag, og dette skjer for syvende året på rad. Dette er det du må forholde deg til på lørdag i følge Norsk Rikstoto:

Alt spill skjer i felles pott med Sverige, Danmark, Finland, Malta og en rekke øvrige nasjoner. Det skal spilles om 60 millioner kroner. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Momarken byr på tolv løp. Det er internasjonal pott i både V75, V5, V4, Dagens Dobbel, Vinner, Plass, Tvilling og Trippel. Merk at V75 har frist allerede klokka 14.30 og at det denne lørdagen er svenske spilleregler som gjelder.

Det betyr at 65 prosent av V75-omsetningen går tilbake til spillerne. Premiepotten fordeles seg med 40 prosent til syv, 20 prosent til seks og 40 prosent til fem riktige.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Avviklingen

Slik er avviklingsskjemaet på Momarken:
12.45: 1. løp/V4-1
(travritt)
13.05: 2. løp/V4-2 (4-års-løp for varmblods)
13.25: 3. løp/V4-3 (løp for stallpersonell)
13.45: 4. løp/V4-4 (stayerløp for varmblods)
14.30: 5. løp/V75-1
(sølvdivisjonen)
14.52: 6. løp/V75-2 (klasse 1-løp)
15.15: 7. løp
/V75-3/ V5A-1 (hoppeeliten)
15.37: 8. løp/V75-4/V5A-2 (Østfoldpokalen)
16.00: 9. løp/V75-5/V5A-3 (klasse 2-løp)
16.23: 10. løp
/V75-6/V5A-4/ DD-1 (Steinlagers æresløp)
16.46: 11. løp/V75-7/V5A-5/DD-2 (bronsedivisjonen)
17.03: 12. løp (kaldblodsløp)

Undertegnede har brukt en del timer i løpet av uken i løpsarkivene i Sverige og i Danmark for å prøve å få en god oversikt over V75-løpene på Momarken på lørdag, og da får vi satse på at den jobben kan bære frukter. Det er ikke alltid like lett å sette de enkelte hestene opp mot hverandre i disse løpene, men vi har blitt imponert av hva begge vår bankere har prestert i det siste.

PS! Vår første banker 11 Braås Palema i V75-3 har nå blitt strøket fredag ettermiddag, og da lar vi favoritten 5 Nalda Nof stå ugardert!

Sportspill har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til lørdagens stevne på Momarken, og nå er det vel verdt å satse litt ekstra. Det ligger svimlende 60 millioner kroner i potten, og på Eksperten ligger det andelslag ute i alle priskategorier. Alt i fra 50 kroner andelen og opp til 3000 kroner andelen, og alle de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


V75-1, 2140 meter autostart

Kredittfakta AS løpet (Silverdivisionen)
Et løp i Silverdivisjonen innleder denne V75-rebusen, og vi har klart mest tro på to hester i dette oppgjøret. En topphest er 12 Your Highness snakk om, og selv om det er snakk om årsdebut i fra et dårlig spor, tror vi hun dukker opp i striden helt der fremme til slutt. Hun satt fast i Derbystoet i fjor (tredje på 13.8 full vei), og siden gikk hun et flott løp til sølv på 12.4 full vei i et kvalifiseringsløp til Europaderbyet (galopperte seg vekk i finalen).

Trener Ulf Stenstrømer pleier å ha vel forbredte hester når de sendes til start, og så er trolig også tilfellet med denne. Sporet er heller ikke det beste for 1 Jaguar Broline, men hvis det løser seg underveis, skal 8-åringen tilmåles solide vinnersjanser. Han har gått to strålende løp i år (sølv på 13-tallet full vei), og da har han kun tapt for topphestene Nougat Ås og Orali. Sist stod han i spor tolv, og da leverte han en solid siste 1200 i fra "dødens"

Vi synes ikke dette Silverdivisjonsløpet er det tøffeste vi har sett, og Jaguar Broline støter ikke på Nougat Ås og Orali denne gangen. Da tror vi på en topp vinnersjanse, og vi krysser på alle bonger. Vi tror 6 Burning Line Gral kan vise seg å være forbedret med løp i kroppen etter lang pause (fikk sølv på 13.4 over en sprint sist), og han holder et høyt toppnivå. Han gikk en rekke sterke løp i fjor (vant fire), og han står nydelig inne på pengene i løpet.

Vi ble muligens litt skuffet over 8 Nonstop Sas i den siste starten (tredje på 17.7 over 2960 meter), men det er tøft å runde til seier i fra lange tillegg i Drammen. Han speedet forrykende ved triumfen på 15.2 full vei nest sist, og han holdt toppform på denne tiden i fjor. Veldig mye spilt blir 3 Stormysky (nestfavoritt med 20% av innsatsene på seg), men undertegnede forstår ikke hvorfor. Han avsluttet greit til femte nest sist (stoppet i fra tet tredje sist), men sist kunne han etter mitt skjønn ingenting. Således formløs slik jeg ser det, men han har tidligere i karrieren vunnet på fine 12.7 full vei.

Vår rangering V75-1: A: 12 B: 1-6-8 C: 3-11-10-5-4-7-2

V75-2, 1640 meter autostart
Eidsberg Sparebanks løp (Klass I)
Et sprintløp for varmblodshester i grunnlag under 375 000 kroner venter oss i V75-2, og undertegnede sitter med følelsen av at det kan komme en smell i dette løpet. Jeg synes favoritten ser ut til å være kraftig overspilt, og etter å ha sjekket hesten via ATG`s løpsarkiv, tror jeg storfavoritten 1 Pedro Bi kan henge i en tynn tråd. Det er ingen tvil om at han har gått gode løp i det siste, men han har blitt kjørt veldig aktivt med pisken i alle løpene.

Det virker således til å være snakk om en litt flegmatisk type, og jeg tror han vil savne pisken. Jeg er heller ikke siker på om han kan forsvare teten (han gjorde det i den tredje siste starten i fra et tilsvarende spor, men han katapultstarter ikke), og da kan det bli sjanseartet. Han var helt overlegen ved triumfen på 13.9 full vei i den nest siste starten, og sist gikk han også et godt løp til sølv på 14.8 full vei (tapte for en smygkjørt konkurrent der).

Ok, vi tror det er snakk om en favoritt i fare, og vi garderer veldig bredt på våre spilleforslag (helgarderer på storbongen). En hest vi liker svært godt er 12 Naughty Me Hanover (hun har nå blitt strøket fredag kl. 11.00!), og etter at det har kommet til to strykninger i løpet hjelper det litt på for henne. Hun leverte en råsterk siste 700 via sporene til tredje på 13.1 over aktuell distanse sist, og hun forventes å være forbedret til lørdagens dyst.

Avsluttet enormt til seier på 15.2 full vei gjorde 2 Roxy Hill sist, og i fra et perfekt spor for hennes del, er hun tidlig aktuell. Vi likte 11 Formation ved tredjeplassen på 12.7 på en sprint nest sist, og han kommer ut skoløs rundt om for første gang på lenge. To gode hester er 3 Send In The Clowns og 7 Dionne Sisu snakk om, og vi tror heller ikke den norske duoen 6 Invictus og 9 M.T.Good Looking er noe dårligere enn de svenske hestene i løpet.

Vår rangering V75-2:A: 2 B: 1-11-3-7-6-9 C: 4-10

V75-3, 2140 meter autostart
Dekk Partner Bil-Vulkan løpet (Hoppeeliten)
Vår banker 11 Braås Palema i dette varmblodsløpet for hoppeeliten i V75-3 har nå blitt strøket fredag ettermiddag, og da lar vi favoritten 5 Nalda Nof stå ugardert. Hun startet ikke så ofte i sitt nye hjemland i fjor, og hun var variabel. Hun viste dog litt av sin enorme kapasitet ved triumfen på 12.7 full vei i et løp på Åby 20. april i fjor, men siden var det nærmest slutt for året.

I årsdebuten i år så hun stresset ut før start i et løp som gikk med voltestart, og hun fikk "tusen" bein ned startsiden der. Det endte i galopp, og etter den utskeielsen ble hun bare kjørt rolig rundt der bak. Hoppa så dog spenstig og fin ut, og på autostart skal det ikke være galoppfare. Hun fikk sølv i et løp på denne dagen i fjor, og viste da at hun takler dagens arena utmerket.

Bak favoritten er det åpent, men 3 Simb Ruby bør vurderes tidlig på gardering. Hun hoppet vekk en fremskutt plassering nest sist (Francais Du Gull vant det løpet på 11.3), og hun er således bedre enn raden.

Vår rangering V75-3: 5 B: 3-4-8-10 C: 9-1-2-6-7

V75-4, 2140 meter voltestart
Østfoldpokalen for kaldblodshester, 110 000 kroner til vinneren
Et tradisjonsrikt kaldblodsløp har vi å se frem til i V75-4, og fjorårets vinner av dette løpet, gjør her et meget spennende comeback. Da snakker vi om styrkefenomenet 13 Gylden Balder, og i følge trener Pål Sem er hesten noe i nærheten av toppform. Da vet vi hva det betyr, og Gylden Balder må tilmåles solide vinnersjanser direkte. Han var enorm ved triumfen på 23.9 over 2960 meter i den siste starten, men ble som kjent veldig syk etter det.

Fjorårets Derby-vinner 15 Timian Scott løfter seg for hvert løp han nå går, og innsatsen til sølv på 23.7 full vei bak Tekno Odin i den siste starten var svært god. Han avsluttet strålende til slutt i det løpet, og 5-åringen står i et perfekt springspor på 20 meter tillegg. I tillegg er det snakk om løpesnor for hestene på tillegg, og det vet nok kusk Vidar Hop å utnytte seg av. Han sitter trolig i en fremskutt posisjon direkte, og han blir tung å stå i mot til slutt.

Stort sett alt spill ser ut til å falle ned på 13 Gylden Balder og 15 Timian Scott, men vi tror det finnes en joker i leken. Da snakker vi om 6 Norheim Jærv, og hvis han er tilbake på topp, blir han ikke lett å hente 20 meter tillegg på. Han er kapabel til å kunne gå 24.0 full vei, og han kan lede svært lenge (lite spilt med kun 4% av innsatsene på seg). Han var ikke helt som best i Frankrike i de siste startene, men rapporteres å trene forbedret nå.

Helt borte er heller ikke 5 Briskeby Rauen (slått med tre lengder av 15 Timian Scott sist, og nå står han 20 meter bedre inne i løpet kontra denne) og 9 Art Kjarvald (kom bra tilbake etter galopp sist, og formen på ham er trolig sterkt stigende med et par løp i kroppen etter pause), men vi fikk ikke råd til dem på lørdag. Utover disse fem har vi vondt for å få øyet på hete vinnerkandidater, og vi satser på at en av våre tre utvalgte går til topps.

Vår rangering V75-4: A: 13 B: 15-6 C: 5-9-14-12-10-3-2-7-8-11-1

V75-5, 2640 meter autostart
Radio Prime løpet (Klass II)
Et stayerløp for varmblodshester i grunnlag under 190 000 krone venter oss i V75-5, og her fant vi vår andre banker for dagen. Danske Jeppe Juel har en helt fantastisk form på stallhestene om dagen, og her sender han ut en riktig blåser. Da snakker jeg om 3 Salina D.K., og henne har jeg blitt fryktelig imponert av. Slik jeg har oppfattet hoppa, skal dagens lange distanse bare vær en klar fordel, og jeg tror hun legger dette feltet på rygg til slutt.

Hun leverte en strålende årsdebut ved triumfen på 14.4 full vei i Billund sist, og undertegnede hadde ned mot 12.0 siste 700 på klokka der. Full spenst i målgangen, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt. Ved triumfen på 15.0 full vei i den tredje siste starten gikk hun ned mot 13.0 siste tusen, og når hun fikk sølv på 15.1 full vei i den nest siste starten, tapte hun for gode Sweet Home Alabama (hun har en million kroner på kontoen).

Trener og kusk Jeppe Juel mener dette er snakk om en topphest, og etter å ha sett alle de siste løpene til 5-årshoppa, tror undertegnede han har helt rett i den påstanden. Vi tviler ikke, og vi bankerspiller nestfavoritten 3 Salina D.K. i V75-5. Vi har i hvert fall ikke blitt fryktelig imponert av favorittspilte 12 Solo Nolo, og når kretsen rundt denne hesten, mener den lange distansen trekker ned, snakker vi om en kraftig overspilt favoritt.

Han vant et billig løp på 13.2 over en sprint i fra tet i årsdebuten, og han så ganske fin ut der. Ble dog fryktelig sliten til slutt etter en drøy siste 700 i den nest siste starten, og viste vel da at dette ikke er snakk om en hest som enkelt klyver rundt de via sporene til slutt i denne klassen. Vi har i grunnen fått et bedre inntrykk av trioen 5 Reims Gasti, 7 Eastwind Cooper og 10 Old Wild West, og alle tre bør vurderes tildig på gardering. De to førstnevnte har hevdet seg godt på Solvalla (styrketegn det), mens sistnevnte vant lett sist.

Vår rangering V75-5: A: 3 B: 5-7-12-10 C: 1-4-8-6-2-9-11

V75-6, 1640 meter autostart
Steinlagers Æresløp, 250 000 kroner til vinneren
Et flott felt har blitt samlet i eliten for varmblodshestene i Steinlagers Æresløp i V75-3, og klar favoritt på ranken både i Norge og i Sverige har 1 Francais Du Gull blitt, med rundt 40% av innsatsene på seg i begge land. 7-åringen vant lett på sterke 11.3 i et gulldivisjonsløp i Sverige sist, og viste i det løpet at han trives helt fortreffelig med Erik Adielsson som makker.

Erik Adielsson har kjørt inn 470 000 SEK på Francais Du Gull på seks oppsitt, og han får en voldsom snurr på denne hesten. På lørdag setter dog Torbjørn Jansson seg opp, og det er med respekt å melde intet pluss. Han er etter vårt syn "over the top", og når Francais Du Gull kun vant et løp på 20 starter i fjor (og da vunnet et løp i år), synes vi det er en overspilt favoritt.

Dette er da etter vårt skjønn ikke typen som rader opp, og det er ikke lett å forsvare innersporet (galopperte fra start i fra det samme sporet i dette løpet i fjor). Da værer vi favorittfall, og 9 Oasis Bi må være tidlig aktuell. Hun var en sterk vinner av et løp i Frankrike i årsdebuten på 12.6 full vei, og vi tror dette er snakk om den beste hesten. Hun tapte kun for Maharajah i den fjerde siste starten (sølv på 12.9 full vei), og vi tror på en topp vinnersjanse.

En slager i Sverige i fjor var 7 B.W.L. Champion (vant hele åtte løp, og tjente over 1.1 millioner SEK), og 9-åringen ser ut til å ha tatt ytterligere et steg i år. Han fikk sølv på 13.3 full vei bak Raja Mirchi sist, og han avsluttet strålende der.Det ble ikke noe velykket opphold i Frankrike for 2 Mr. X.F. Royal i vinter, men treningsrapportene etter en mindre pause nå, er gode. Han duger svært langt på sitt beste (sprintvant på 11.7 som best i fjor), og i fra et perfekt spor for hans del på lørdag, tror vi han kjemper langt fremme.

Vår rangering V75-6: A: 9 B: 7-2-1 C: 10-5-3-4-6

V75-7, 2140 meter autostart
NorLines AS løpet (Bronsedivisionen)
Et løp i Bronsedivisjonen for varmblodshester avslutter denne V75-rebusen, og klar favoritt blir 1 More Than Enough. Vi i Norge er godt kjent med 9-åringen til Jeppe Juel fra tidligere besøk, og han har gjort det skarpt her på berget før. Formen er helt på topp hos favoritten nå, og han vant lett ved triumfen på fine 13.5 full vei i den siste starten. Han kan dog neppe forsvare sitt innerspor, og da kan det hele bli litt sjanseartet for den store favoritten.

Da velger vi å gardere, og vi ser ikke helt bort i fra at det kan komme en smell i dette løpet. Vi likte godt 6 K.L.M. Buymethemoon ved triumfen på 12.7 over en sprint i årsdebuten, og han er neppe noe dårligere til lørdagens dyst med løp i kroppen etter lang pause. Det er ikke helt utenkelig at han kan sitte tidlig i tet, og fra spiss skal vinnersjansene være solide. Trener Anders L. Wolden gjør det stadig bedre med sine hester, og vi krysser tidlig.

Frode Hamre fikk nok ikke det sporet han ønsket seg med topptraveren 11 Sejr Gammelsbæk, men han skal unasett regnes tidlig. Det har vært herlig stil på ham i de to siste seiersløpene, og ved triumfen på gode 13.8 full vei i den siste starten, avsluttett han 09 siste 500 Sterkt det, og det skal bli gøy å se 5-åringen mot litt mer kvalifisert motstand. Med startspor i første rekke hadde vinnersjansene vært solide, men nå blir det litt mer outsiderpreget.

Det var intet å utsette på avslutningen til 10 Huge Start til tredje på 13.8 full vei i den siste starten (favoritten More Than Enough vant), og han trekker trolig fordel av det lange oppløpet på dagens arena. Trolig forbedret med det siste løpet i kroppen etter litt pause, og han bør vurderes tidlig. Vi synes 5 Megamuscle står fint til på lørdag, og vi ser ikke helt bort i fra at han kan overraske. Det bli helstengt hodelag på ham for første gang på lenge, og med Vidar Hop i sulkyen, synes vi 4-prosenteren i spillet er spennende.

Vår rangering V75-7: A: 1 B: 6-11-10-5-3-8-7 C: 9-2-4-12

Lykke til med alt spill!