Gå til sidens hovedinnhold

En banker av jern

Vi hadde kanontro på Iron Rouge sist som imponerte med sterk seier. Vi tror på ny seier søndag. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå slår Cardiff tilbake

Oddstips 2: Uniteds overmenn får stryk

Tippetips: Liverpool vil ha mer Wembley

Etter at Sørlandets travpark og Harstad har alternert o å ha søndagskjøringene i 2012, er det Klosterskogen travbane i Skien som får gleden av å arrangere trav denne søndagen. Det skal kjøres dobbel i V5 i Skien og det er riktig fin kvalitet på flere av løpene. Vi finner vår banker i V5-4A/V5-1B.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

Det handler om V75-vinneren (juli 2010) 7 Iron Rouge som var tilbake som strålende vinner i et lunsjløp på Bjerke i sin siste start. Til tross for tolvtespor bak bilen på en sprint, leverte Iron Rouge en strålende sisterunde til seier. Vi hadde førstevalg på hesten den dagen (var tredjevalg i spillet) og i dag går vi enda et skritt til og bankerspiller hesten. Nå som 4 K.L.M. Brooklyn er blitt strøket, blir det enda bedre plass i volten og fra et strålende springspor tror vi Kai Johansen styrer rett mot tet. På Klosterskogen er det som kjent siste indre, men vi mener Iron Rouge er den beste hesten og tror på flott mulighet søndag. Vår banker i begge V5-spillene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 1-3 C: 8-6-2-5-12-10-9 D: 11

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

V5-1A - Kaldblodshester. 1700 meter voltestart.
Det dukker opp en klar bankerkandidat også i den første avdelingen i A-spillet. Fireårige 1 Alm Kiwi har ikke gjort mye feil på travbanen hittil og står med seks seire på åtte forsøk- Fra førstespor er det svært gode sjanser for tetkjenning hele veien og da er vinnersjansen stor. I og med at vi har en annen banker, velger vi dog å spekulere litt.

Vi hadde ikke ståltro på 11 Korat i et V75-løp i Bergen sist, men Korat gjorde våre spådommer til skamme og vant såre enkelt. Det må klaffe litt fra denne utgangsposisjonen, men Korat er første motbud. 2 Eng Tassen kunne faktisk utfordret om seieren sist. Kommer hesten seg feilfritt avgårde, er han en bra sprinter. På vei opp i form er også 4 A.B. Rusken og 7 Hvindjerven er garantert forbedret med løp i kroppen.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 11-2 C: 4-7-6-3-9-12-10 D: 8-5

V5-2A - Kaldblodshester. 1700 meter voltestart.
Ringreven Magnus Helland holder fortsatt koken og her må vi prøve Magnus med ni år gamle 1 Daline. Kun tre hester starter fra strek og denne dama er i form. Strålende tilbake etter galopp sist, og søndag må løpsopplegget bli optimalt. Feltet holder ikke høy klasse og dette kan være ledelse fra start til mål. Spennende bud.

3 Gåte gjør en svært interessant start etter lang pause. På fart er hun trolig best i feltet. Men hun kan galoppere, hun kan gi blaffen eller hun kan være dårlig for dagen. Borg'n klemmer trolig til fra start her. Fra tillegg vrimler det av outsidere. 7 Espe Elle hadde vi nok satt først om ikke startsporet hadde vært så vrient. Kommer hoppa seg noenlunde av gårde er vinnersjansen bra.

5 Lustra Tyra er i knallform, feilfritt er hun farlig. 4 Lomana ga helt opp på Biri sist, men hadde gjort flere fine løp før det. 9 Gea var ikke på topp på Jarsberg fredag, men hadde tre strake seire før det.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 3-7-5 C: 9-4-11-12-13-14-2-8 D: 10-6

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Nok en ener blir vårt førstevalg og her dreier det seg om 1 Nyssia Va Bene. Hoppa holder toppform, men har hatt dårlige spor på slutten. Spor en bak bilen på Klosterskogen er så perfekt som det kan bli og vi prøver et småfrekt vinnertips i et åpent løp.

9 Emilie Dreams innfridde som vår herlige V65-banker på Jarlsberg forrige fredag. Nå er det full vei og kusk Høitomt er litt usikker på hvordan hoppa takler det. Da nøyer vi oss med andrevalget. 5 Aidensfield holder uforandret fin form, men har kanskje skuffet litt i sine siste løp. Vi må ha litt mer stridsmoral i denne fireåringen før vi setter ham enda høyere på rangeringen.

4 Boyd innledet svært lovende, men har ikke helt fulgt opp. Også der i gården savner vi det lille ekstra, men han skal selvsagt på bongen. Galopplystne 8 Cherry Va Bene er et usikkerhetsmoment fra et kultent startspor, men kapasiteten er solid.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 9-5-4 C: 8-3-6-11-10-12 D: 7-2

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Når vi pratet med Tom Erik Solberg onsdag, meldte han klar seierstro på 9 C.C. Athene. Romtveit-hoppa her møtt betydelig tøffere motstand enn dette på slutten og fra et fint startspor setter vi hoppa først. C.C. Athene opptrer stadig ujevnt, men på gode dager er det bra V75-klasse på denne dama.

1 Ofelia Vic fikk meg seg 100 000 kronersom 131-oddser da hun vant som dønn sistevalg i V75 i sin siste start. Sånn sett stiller hoppa tøft inne på pengene denne søndagen, men det var slett ikke hverdagshester hun slo i nevnte seiersløp i Drammen og fra et perfekt førstespor må hun regnes igjen. Tilbake etter pause kommer kapasitetshesten 4 Cadabra Tooma. Gjorde en rekke sterke løp i fjor, men har vært skadet og trenger muligens løp i kroppen.

8 Xavier og 7 Super Fighter holder begge svært hyggelig klasse, men fra tunge startspor må det klaffe på veien.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 1-4-8-7 C: 3-11-6-5-2 D: 10-12

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Til tross for at Eirik Høitomt manet det han var kar om klarte ikke 5 Justloveyou å holde unna til seier på Bjerke sist. Burde nok vunnet det løpet for å fått fullt godkjent, men her er motstanden så svak at vi setter fireåringen først. Det kan være tet og slutt, men vallaken ga seg vel enkelt sist.

8 Bullyoung ble treer i det samme løpet, men stod da på 20 meter tillegg. Er således bedre inne i dette løpet, til gjengjeld er startsporet bedrøvelig. Uansett et klart motbud til favoritten. Bak disse to ser løpet vidåpent ut og i et løp helt uten sportslige profiler kan heldekk være en smart løsning.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 8-2-7 C: 10-9-1-6-3

V5-4B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Han var på vei mot tet, 2 Nice Guy, da galoppen kom i tøffe V75-omgivelser på Sørlandet i sin siste start. I dette amatør- og ungdomsløpet har Nice Gy vunnet sportrekningen og sammen med friske Malin Berås tror vi på flott vinnersjanse. Sitter ekvipasjen i tet ut av den første svingen, blir ikke kapasitetstraveren lett å slå.

En av dem som kan gjøre det er årsdebuterende 9 Jules. Vår V75-banker fra 26. oktober i fjor (vant veldig greit da), var ikke som best i sine to påfølgende løp og fikk en velfortjent pause. Flott rygg på startraske Nice Guy og sammen med flinke Bjørn Duestad et klart motbud til favoritten. Bak disse kan vi også se 5 Uno D'Man (klart best med ryggløp), 10 Steamer (duger bra feilfritt) og 8 J.C. Heigen (vanskelig startspor) og heller ikke 11 Monticello Avenue eller 12 Petter Rags er sjanseløse til tross for tøffe spor.
Rangering V5-4B: A: 2 B: 9-8 C: 5-10-11-12-3-1-5-7-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-5B - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Med fine rygger fra start og med turbo-Solberg opp setter vi uten tvil formhesten 9 Bo Jular først i dette fine kaldblodsløpet. Den tidligere frontrunnere er blitt mye tøffere i regi Finn Holmen og viser knallform i både trav og monte. Får Bo Jular sitte på vent i gode rygger, har han en svært giftig speed. Blir neppe favoritt.

10 Alsaker Piril hadde vi litt feeling for på Bjerke nest sist og Bø-hesten var strålende toer (kun en knallgod Idbalder ble for god). Littt enklere imot her, men møter speedige hester og det kan felle den sterke, men litt entaktede femåringen. 2 Motgang var uheldig sist, men spurtet strålende. Fra et nydelig startspor kan det bli medgang for Motgang i kveld. Umulius kan være tethesten og var klart forbedret sist. Passes. Speedkulen 8 Grans Trygve kommer tilbake etter sju måneders pause. Herfra må det klaffe mye.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 10-2-3 C: 8-6-7-11-4 D: 1-12-5