Gå til sidens hovedinnhold

En banker med energi

Tom Erik Solberg får tillitt som vår V65-banker denne lørdagen der det venter 32 millioner kroner på en eventuell alenevinner. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Lett match for Tottenham?
Oddstips 1: Leeds lukter på Premier League
Oddstips 2: Cagliari til kvelds (kommer)
Premier League: Oversikt over skader og karantener

Det er Leangen travbane i Trondheim som er arena for lørdagens V75-løp, og nær sagt som vanlig er Frode Hamre i fokus. Eksilbergenseren topper V75-statistikken, og ved denne anledningen setter den dyktige kusken og treneren seg opp bak tre klare favoritter.

Hovedoppslagene denne gangen er Sigbjørn Rishaugs Minneløp og Egil Alnæs`Æresløp, og i begge de to oppgjørene kan vinnerne vente seg en seierssjekk på hele 100.000 kroner. Sportspill har spilt inn 13 000 kroner de to siste dagene, og vi får håpe på at den positive trenden fortsetter på Biri i kveld og i helgen.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Leder hele veien?
Vi var litt skeptiske til vår hovedbanker for dagen som favoritt i et langløp mot veldig tøff motstand i den siste starten, og vi ble i grunnen litt positivt overrasket over den flotte innsatsen til sølv på 18.9 for 1 The Taste Of Energy som kommer ut i den femte avdelingen på lørdag.

Tapte kun for en smygkjørt 14 Livi Goal (står veldig tøft inne i løpet nå) ved den anledningen, og når det nå er snakk om en kjapp sprint denne gangen (skal være en klar fordel det), tror vi at Gottling-traveren skal vise seg å bli svært vond å fange til slutt.

Veldig god i fra start, og dersom kusk Tom E. Solberg treffer starten sånn noenlunde, har vi vondt for å se at noen kan nekte 5-årshoppa teten (var jo nærmest 10 meter foran de øvrige konkurrentene på kjør i den siste starten fra et tilsvarende spor).

Det går sterke rapporter på 8 Boggy Victoria (vunnet en lokalkjøring på 16.0 full vei), men innersporet på tillegg synes vi er veldig sjanseartet (kan fort bli veldig langt frem fra køen). De aller fleste mener at det er svært spennende når 7 Puk dukker opp i regi Sigbjørn Kolnes, men når har en hest som har forlatt stallen til Bo Westergaard blomstret?

Ikke noen som vi kan komme på i farten i hvert fall (og hun har aldri gått voltestart), og en hest som har trøblet mye på svingene (skakk), kan ikke ha noen fordel av de krappe svingene på dagens arena (meget mulig undertegnede tar feil her, men det får stå sin prøve). Litt bedre enn raden er stadig 9 Thaia Classic, men 6-årshoppa får sjelden klaff. Nei, vi synes at det lukter tet fra start til mål for favoritten i løpet, og vi bankerspiller i god tro.

Vår rangering: A: 1 B: 8-7-14-9 C: 6-15-12-5-11-13-12-3-4

Annonse: Øivind Grøstad sjokkerer spille-Norge i V75-5 på Leangen lørdag og byr på en "vill" rangering

V75-1, 2140 meter voltestart
Fem hester skiller seg litt ut i dette kaldblodsløpet som innleder denne rebusen (på vårt store system fikk vi dog plass til hele åtte hester), og fremst setter vi 10 Solør Stegg.

Bunnsolid ved triumfen på 30.1 over en sprint på en blytung bane i den nest siste starten, og vi synes at 5-åringen holdt anstendig til sjette på 29.2 i et stayerløp i V75`en i den siste starten etter en strevsom reise underveis (eier Jon A. Høgstad melder også om at turen til Jarlsberg også var av den strabasiøse sorten den gangen). Står 20 meter foran vinneren av det løpet på lørdag, og vi synes at Alm Viktor-sønnen er alt for lite spilt med sine 13 % da.

Det ser tøft ut for 15 Tord Viking fra lengste tillegget (40 meter), men denne hesten er svært god. Vant sprettlett et langløp på sterke 28.5 i den siste starten etter lang pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Det lange oppløpet taler til 8-åringens fordel, og vi ser ikke bort i fra at Spikeld-sønnen feller samtlige til slutt.

To feilfrie løp på rad har 5 Nordlirappen gått (og dersom den stabile trenden fortsetter er hesten seiersaktuell denne gangen), og muligens begynner 5-åringen nå å sette seg litt (til tider plundret fælt med aksjonen). Kusk Jomar Blekkan kjører for teten, og dersom trønderen skulle lykkes med den taktikken, kan andrevalget i spillet holde unna helt hjem.

Noen kløpper fra start er ikke 2 Pondus (og med en dårlig start kan det bli tøft å gå helt til topps denne gangen), og da synes vi ikke at 5-åringen skal være favoritt med sine 68 % mot denne gjengen her. Selvsagt vært god nå på slutten (knepent tap på 28.6 full vei i den siste starten for Pave Loma), men for oss er Nilsen-traveren kun en gardering litt ute.

Det går fine rapporter på 6 Atom Extra etter litt behandlig og en mindre pause, og sist 6-åringen gjestet dagens arena ble det sølv i et V75-løp på 31.1 full vei. Det er fine forutsetninger for 6-åringen på lørdag, og 10-prosenteren i spillet bør da vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 10 B: 15-5-2-6 C: 4-8-13-3-9-7-11-14-12-1

Annonse: Øivind Grøstad er i knallform om dagen og hentet nye 40 000 kroner under onsdagens V65 på Bjerke

V75-2, 2140 meter autostart
Et litt åpent varmblodsløp har vi å bryne oss på i den andre avdelingen, og på vårt store system får vi plass til hele ni hester (fire hester hever seg dog litt over menden på kapasitet). Det er en skreddersydd oppgave for 1 Brickbybrick, og slik hestene til Frode Hamre herjer om dagen, ser vi ingen grunn til at 4-åringen ikke skal være vel forberedt etter lang pause til lørdagens dyst.

Viste til tider flott kapasitet i fjor (sterk innsats til sølv på 16.5 full vei i den tredje siste starten), og på sitt beste kan Lindy Lane-sønnen lede et slikt løp rundt om. Treneren har trolig hatt siktet instillt mot dagens oppgave i lang tid all den tid hesten står perfekt inne i løpet på pengene, og da tror vi på en topp vinnersjanse (treningsrapportene er gode).

Det er intet å utsette på kapasiteten til 8 International Lover, og i den siste starten holdt 4-åringen seg i skinnet (alt for ofte tydd til galoppen). Da ble det en enkel seier på 18.0 full vei, og dersom Anderssen-traveren takler de litt ugne svingene på dagens arena (hvilket vi er langt i fra sikre på at han gjør), ja så er 19-prosenteren i spillet seiersaktuell også denne gangen.

Skyhøy kapasitet er det også på 10 Dominik De Champs, men 5-åringen sliter også til tider med å holde sammen i aksjonen. Vant på enkle 23.1 full vei på en blytung bane i den siste starten, og etter den starten har hesten sett lysende ut i trening i følge kusk Jomar Blekkan. Husk på at denne hesten gikk et kanonløp til seier på 16.8 full vei etter grov startgalopp i den femte siste starten, og vi synes at Goetmals Wood-sønnen må krysses på alle bonger.

Det er litt opp til bevis mot klart skjerpet motstand for 2 Blueson, men når 5-åringen virker til å være dønn travsikker og står i et perfekt spor, tør vi ikke annet enn å krysse tidlig. Kaldahl-traveren har vunnet lett tre ganger på rad, og det har sett ut til å være en del å gå på. En mil bedre enn i den siste starten må 9 Pantini være (ga seg fullstendig til slutt i et billig V75-løp) for å kunne gå helt til topps, og vi krysser først på vårt store system (på tross av et perfekt smygspor).

Vår rangering: A: 1 B: 8-10-2 C: 9-5-4-7-12-6-3-11

V75-3, 2140 meter voltestart
Stallhestene til Frode Hamre holder fortsatt toppform, og i dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen seler eksilbergenseren ut en av dagens største favoritter i form av 3 No Big Deal med sine 70 %

6-åringen gikk trolig sitt beste løp i karrieren i ved triumfen på 15.2 full vei i den siste starten (ble riktignok dønn riktig med kraftig overpace i front på førsterunden), og på ny skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (sitter trolig i teten ut av den første svingen).

Undertegnede kan berolige de spillerne som lurer på hvordan Viking Kronos-sønnen takler dagens startmetode volte (kun vært ute på auto i Norge) med at det normalt ikke skal være noe problem, og det begrunnes med et løp vi sjekket i Danmark i fjor sommer (1. juni).

Løste veldig kvikt i fra spor 1 fra 20 meter tillegg den gangen (og det så i hvert fall veldig stabil og fint ut da), og fra utvendig posisjon underveis var han en bunnsolid vinner på 15.9 full vei den gangen (rundt 13.0 siste tusen).

Vi synes dog at 10 Orion Hindø er så spennende på kryssene med sine 15 % at vi betaler for Glittum-traveren på samtlige spilleforslag, og når 6-åringen med respekt å melde blir kraftig kuskeforsterket med Vidar Hop ved denne anledningen, ja så tror vi på en topp vinnersjanse.

Gikk en forrykende siste 700 fra femte par utvendig underveis til sølv på 15.7 full vei i den siste starten (samme løpet som No Big deal vant), og Great Challenger-sønnen hentet da lengder på favoritten nedover oppløpet til slutt. Løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt, og dagens lange oppløp bør kunne passe den alltid sterkt avsluttende krabaten (på full form) som hånd i hanske.

Vår rangering: A: 3 B: 10-11-14-15-4-13 C: 6-12-9-1-8-2-5-7

V75-4, 2140 meter voltestart
Et hoppeløp for kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser har vi å se frem til i den fjerde avdelingen, og vi synes dette oppgjøret ikke ser så åpent som det pleier å se ut i denne typen løp på forhånd. Vi finner fem vinnerkandidater, og en naturlig favoritt må 14 Voje Spika bli.

5-årshoppa har avsluttet voldsomt fint til hhv sølv og fjerde fra tilsvarende forutsetninger som dagens i de to siste startene, og dersom kusk Thor Borg timer angrepet riktig denne gangen, kan det ende med seier. Spikeld-datteren har dog tidligere vært av den veldig variable sorten, og en hest som er full av nerver har ingen fordel av en lang reise.

Da må vi gardere, og etter en noe overraskende triumf på flotte 28.6 full vei i den siste starten skal 5 Pave Loma være tidlig aktuell fra strek (slo gode hester i den siste starten). Neppe noe minus at formkusk Tom E. Solberg setter seg opp ved denne anledningen, og fra tet er Lome Elden-datteren snakk om hesten å fange til slutt (den offensive kusken kjører seg trolig til tet ut av den første svingen).

Innledet årets sesong på beste vis med to triumfer på tre starter har 10 Børke Luna gjort, og på ny må 5-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser. Sterk til slutt ved triumfen på 29.5 full vei i den siste starten, og vi krysser av for 19-prosenteren i spillet på våre tre største spilleforslag.

På de forslagene får også 13 Vill Dina en plass, mens 8 Ylvruna først får en plass på vårt store system. Førstnevnte hevdet seg med bravur i denne typen løp hele veien på slutten av fjoråret (sølv på solide 27.8 full vei i Drammen i den nest siste starten), og 6-årshoppa har noen fryktelig avslutninger å by på ved full form (litt for lite påakted med sine 15 %). Sistnevnte vant et stayerløp på 29.5 i den siste starten, men det er klart tøffere i mot for Elding-datteren ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 14 B: 5-10-13-8 C: 11-15-12-7-3-1-2-9-6

V75-6, 1640 meter autostart
Vi støter på en av dagens største favoritter i form av 10 Sexy Dirty Money med sine 84 % i dette sprintløpet for varmblodshester i den sjette avdelingen, og vi garderer ikke den flotte 4-åringen på våre to minste spilleforslag. Litt usikkert er det med lang reise for første gang, men disse yankeene pleier å ta takle den biten på utmerket vis.

Vi var litt skeptiske til Cash Hall-sønnen forut for den siste starten mot klart skjerpet motstand , men det var det ingen grunn til å være. Hamre-traveren trillet ball i hatt med konkurrentene ved den anledningen (og tok sin tredje seier for året), og triumfen på flotte 15.3 full vei ble av den overlegne sorten til slutt den gangen. Henger dog litt høyretøm, og det er ingen fordel på de krappe svingene på dagens arena.

Da sikrer vi oss med en gardering på våre to største spilleforslag, og vi synes at 11 Juliano Rags så rålekker ut i sin årsdebut (da snakker vi om en 14-prosenter i spillet). Kusk og trener Noralf P. Brækken klarte det kunststykket å kjøre seg fast til slutt ved den anledningen (hadde fri bane inn mot den siste svingen, men valgte da å styre ned i førstespor), men på lørdag får trolig Brækken-traveren spille ut hele sitt register.

Gikk således helpigg i mål som tredje på 16.0 full vei den gangen (og vi synes at hesten så lysende ut), og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjor veldig godt. 4-åringen var snakk om en av de beste i årgangen i fjor (gikk 13.9 full vei som best), og dersom kusken klarer å sikte inn ryggen på storfavoritten siste 700, ser vi ikke helt bort i fra at den lovende krabaten kan stille et alvorlig spørsmål til slutt.

Vår rangering: A: 10 B: 11-1-7-9-12 C: 6-4-3-2-5-8

V75-7, 2140 meter voltestart
Et fantastisk flott kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser hvor en del av de beste i klassen skal i aksjon avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange (på vårt store system får vi plass til hele åtte hester).

Fem hester hever seg dog litt over mengden, og fra tet er 7 Torpa Glad snakk om hesten å fange til slutt (etter vårt skjønn litt for lite spilt med sine 20 %). Sterk ved triumfen på 26.5 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten ble det en ny seier på 24.2 over en sprint.

Tidligere i karrieren var Spikeld-sønnen veldig vanskelig å slå i fra spiss (og fra sitt springspor på strek er vi rimelig sikre på at hesten når sin favorittposisjon), og dersom Johnsen-traveren går i underkant av 26.0 fra strek, skal hestene fra hhv 20 og 40 meter tillegg få litt å slite med.

Et voldsomt løft i regi dyktige Per Gottling har 8 Voje Faks fått, men 9-åringen står litt sjanseartet til i sitt innerspor på 20 meter tillegg denne gangen (samtlige fra omvendt volte overflyr trolig Järvöfaks-sønnen ned startsiden).

Da kan det fort bli en tung tur rundt for favoritten denne gangen (vært tidlig i tet i de to siste løpene), men helt utenkelig at det kan gå veien allikvel er det ikke. Vant Laumb-løpet i den siste starten, og forut for den starten ble det også seier på nettopp dagens arena i et V75-løp på fine 24.9 full vei.

Tilbake etter en mindre pause kommer speedfenomenet 14 Moe Brage, og ved klaff på løpet er selvsagt 10-åringen hyperaktuell. I følge eier Tor-Martin Moe hadde ikke hesten en optimal oppladningen forut for den siste starten (fikk ikke gitt ham den siste finpussen p.g.a vanskelige treningsforhold), og det kan kanskje forklare den litt svake innsatsen den gangen.

Det ser ut til at 15 Åsajerven stadig blir bedre, og Aasen-traveren skal være snakk om en tidlig gardering. Kunne ikke hente 20 meter tillegg på favoritten sist de møttes (hadde da fryktelig langt frem runden igjen), men på lørdag er trolig 10-åringen likt med Voje Faks ut av den første svingen (og da kan han ta revansje denne gangen).

Det gikk strålende rapporter på 13 Dotterud Teddy forut for den siste starten etter lang pause (gikk 25.6 full vei i et rutineløp på Biri 10. januar), men fra spor tolv med debutanten Fredrik Eng i sulkyen fra spor tolv kunne selvsagt ikke det gå (fikk ikke premie på 26.0 full vei). Trolig forbedret løp i kroppen, og på lørdag setter dyktige Edvard Kristiansen seg opp bak ungheststjernen (og da vi krysser tidlig av for 10-prosenteren i spillet).

Vår rangering: A: 7 B: 8-14-15-13 C: 3-4-12-5-11-6-1-10-9-2

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 200, 400, 800 og 2340 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.