En banker under kraftig utvikling

Foto: Hesteguiden.com

Donn Lyn har vist kalasform i det siste og blir vår Leangen-banker. Sjekk våre V5-tips

Sportspills meny 16. mai:
Oddstips 1: Gutan og Bruntrøyene vinner
Oddstips 2: Swansea til play-off finale
Tippetips: Sikker H på Lerkendal
Se hva andre spiller: Lesernes oddstips
Trav Drammen: Sjeldent spill på Espen Schem

Trav-Norge hviler ikke etter en heidundrende Bjerke-helg og mandag er det kveldskjøring både i Drammen og på Leangen og nye muligheter til å hente fine feriekroner.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

På Leangen er det som alltid en flott meny og spillemessig er det høyinteressant med fulle felter og mange vinnerkandidater i flere av løpene.

Bankeralternativene står definitivt ikke i kø, men i V5-2 må det være en kanonsjanse for 6 Donn Lyn som endelig har begynt å stabilisere seg. Galopperte riktignok sist etter 500 meter, men hadde en svært urutinert damekusk bakpå da. I kveld setter den faste kusken Edvard Kristiansen seg atter i vognen, og nest sist gjorde Donn Lyn et råsterkt seiersløp for nettopp Edvard. Sist gjorde hesten en imponerende opphenting etter galoppen for Janne Olsen. Spor seks i volten mandag, det skal bety gode muligheter for feilfri avgang og da tror vi på topp vinnersjanse.

7 Dag Jerven og 10 Pondus er to riktig fine fireåringer som kan utfordre, men førstnevnte er nesten umulig å få feilfritt rundt, mens sistnevnte får det tøft med å hente 20 meter tillegg på vår banker i årsdebuten. Vi stoler på meget velkjørende Edvard og bankerspiller i V5-2.
Rangering V5-2: A: 6 B: 10-7 B: 13-11-4-8-3-14-15-1-5 D: 9-12-2

V5-1:
Det er en meget åpen V5-innledning denne mandagen og nesten hele feltet kan vinne på en god dag. Vi setter 11 Glad Coctail T. først under tvil. Fungerte ikke hundre prosent i et hurtigarbeid i forrige uke, men har et fint løp på papiret her og gjorde en bra figur til fjerde i V75 sist. Får hesten de riktige ryggene i sisterunden, kan han speede ned alle tilslutt.

8 Pershina Simoni har sviktet som storfavoritt i et par sprintløp tidligere i vinter, og er nok klart best med ryggløp. Avsluttet utmerket tredje sist og fullførte flott til tredje i V75 sist. Klaffer det med posisjonene fra bakspor er fireårshoppa med og gjør opp om seieren. 15 Camilla Rags var overlegen vinner 11. januar, men har ikke vært som best i de fire påfølgende løpene. Men dette er ei dame med skyhøy kapasitet, og det er full form på stallen til Noralf Brækken om dagen. Fungerer Camilla Rags sånn noenlunde etter en liten pause, har hun kapasitet til å blåse denne gjengen.

3 Remolino har lagt inn et ekstra gir i sine to siste starter. Solid vinner på bra tid nest sist etter en effektiv langspeed og avsluttet flott til tredje sist i et langløp som ble et bløffløp (lavt tempo underveis). Og skulle Veronika Bugge treffe fra start med 7 Prince Platini så vil vi ikke slippe denne ekvipasjen enda. Formen er fortsatt fin.
Rangering V5-1: A: 11 B: 8-15-3 C: 7-1-2-9-12-13-14-4-6-5-10

Annonse: Øivind Grøstad knaller til med et sjuendevalg som sin tipsener i V5-1 på Leangen

V5-3:
Damekusker fra Leangen, Biri og Nord-Amerika setter hverandre stevne her og da er det grunn til uro, da slike løp alltid blir veldig spesielle. Nå har damene heldigvis fått bra materiell å kjøre med og det hjelper på.

Ragnhild Sveen er uten tvil en av de beste kuskene i feltet og da vi må prøve 10 Be My Hero som førstevalg. Garberg-traveren var endelig tilbake som en vinner sist etter mange skuffende løp. 2100 meter er ingen fordel, men heller ikke noe stort problem for den lettplasserte og speedige femåringen.

Cecilie Bråthen klarte å vinne med Engesve Odin på Bjerke for et par uker siden, og verken Eirik Høitomt eller Gunnar Austevoll har lyktes med det samme etterpå. Cecilie skal her kjøre 6 One of the Best som avsluttet hyggelig sist og holdt flott til andre fra tet nest sist. Ikke veldig tøft selskap her og Cecilie er flink til å kjøre hest.

12 Crusetta har fått Anne Marie Sveen som kusk og Crusetta gjestet Leangen flere ganger i fjor også, og noen ganger med suksess. Kommer nå tilbake etter sju måneders pause, men god kusk og bra kapasitet på denne hoppa gjør at vi setter henne tidlig på. 7 Canny Boy og 8 Prince Monet har begge fin form, men vært litt uheldige i sportrekningen. 2 Pine Elegance var forbedret igjen sist, men full vei og ukjent kusk trekker ned.
Rangering V5-3: A: 10 B: 6-12-7-8 C: 2-11-9-1-4-5-3

V5-4:
4 Speed Cavalino var veldig positiv utapå Tag Endurance til andre fjerde sist, var så middels i de to påfølgende startene. Ble dermed glemt av både oss og spillerne i sin siste start der han sjokkvant som et niendevalg. Nå skal det tillegges et Speed Cavalino stod tolvtespor bal bilen den dagen, og da er det ikke lett å forutse at hesten skal havne i andre par utvendig direkte. Uansett var prestasjonen bra da han lett tok ned ledende Viking Queen. Mandag er betingelsene veldig fine og Tamin Sandy-sønnen kan legge på til to strake.

10 Money For Nothing galopperte som frisk 600 igjen sist, men kom flott tilbake i kulissene. Har samlet opp til en seier nå og selskapet er ikke veldig tøft. 9 Worship Limburgia satt bom fast på Biri sist. Har ikke vist noe på lenge nå, men så faktisk fin og pigg ut over mål på Biri. Mot svært billig motstand setter vi ham tidlig på. 3 Mr. Dunbar så seiersfarlig ut mot oppløpet sist, men speeden ebbet litt ut nedover oppløpet. Det var første løpet etter etter åtte måneders pause og Mr. Dunbar går sikkert fremover med det løpet i kroppen.

11 Tanita's Delegate holdt farten flott fra lederryggen i et lunsjløp på Bjerke nest sist (gode Panter Neo vant). Kan ta en meget sjelden seier her (kun en gevinst på 42 forsøk). 12 Against The Moon skal jo normalt duge i dette laget, men formen er svært usikker om dagen.
Rangering v5-4: A: 4 B: 10-9-3-11 C: 12-1-8-6-2 D: 5-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5:
Flott oppgave for 2 Nuuk i V5-finalen, som holder mye bedre form enn det raden indikerer. Svært tapper etter tredjespor hele veien nest sist som toer, sist ble det galopp. Full vei er normalt en fordel og her kan det bli tetkjenning direkte.

13 Even Oliver har stått i førstespor bak bilen i sine to siste løp, og for den starttrege Sørmo-traveren er jo ikke det noen fordel. Sist var det i tillegg på en rask sprint og nå er det tilbake til full vei. Sprintløpet sist kan ha peppet Even Oliver og her plukker han mange i sisterunden. 10 Gjerv Prinsen var solid og velfortjent vinner i et V75-løp nest sist og holdt koken strålende til tredje sist etter et tøft løpsopplegg. Gjerv Prinsen er helt klart en seierskandidat her.

3 Røste Mo sviktet som vår banker sist, men havnet da helt feil på det underveis. Fint startspor og fine betingelser her og Røste Mo har fortsatt vinnerform i kroppen. 12 Hjelset Lissi avsluttet storveis til annen i årsdebuten sist og den fine femårshoppa til magne Olsen kan være med og kjempe om seieren her. Fin form er det også på 8 Bottolf, men et trangt startspor gør det vanskelig denne gangen.
Rangering V5-5: A: 2 B: 13-10-3-12 C: 8-7-11-1-5-6-9-14 D: 4