En diva inntar Bjerke

Viva La Diva Rick og Frode Hamre stiller til start med solide vinnersjanser i V65-6 på Bjerke i kveld.
Viva La Diva Rick og Frode Hamre stiller til start med solide vinnersjanser i V65-6 på Bjerke i kveld. Foto: Hesteguiden.com

Viva La Diva Rick var flyvende til slutt sist, og hun blir vårt holdepunkt i en hyperspennende V65-omgang på Bjerke i kveld.

Etter at lunsjløpene på Täby galopp i Sverige er over denne onsdagen, kan det spillende publikum hos Norsk Rikstoto sette sine innsatser til en V5-omgang på Billund i Danmark på ettermiddagen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Det er som vanlig V65-spill til landets hovedbane Bjerke som gjelder i kveld, og vi synes denne omgangen ser svært spennende ut. Det vrimler av vinnerkandidater i stort sett alle løpene, og vi har vondt for å tro, at ikke de som prikker seks rette i kveld får rikelig betalt. 

Dagens to største favoritter er 8 Tangen Bris i V65-2 og 4 Quickstile i V65-4, men vi finner skjær i sjøen for dem begge. Førstnevnte er riktignok snakk om en meget lovende 4-årshoppe, men på en kjapp sprint mot eldre hester i autodebut, synes vi hun blir vel tung favoritt.

En formsterk krabat som går ned en klasse i det løpet, har kun 6% av innsatsene på seg, og det er spennende! Det gikk riktignok greit for 4 Quickstile som kommer ut i V65-4 i kveld, på voltestart sist (men da med løpesnor), men i fra et trangt spor nå, er det fare for startgalopp.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

Enda bedre i kveld?
Det er veldig langt mellom de sikre holdepunktene i kveld, men vi er ganske sikre på at 3 Viva La Diva Rick stiller til start med solide vinnersjanser i et flott sprintløp for varmblodshester i V65-finalen. 4-årshoppa var ikke helt som best første gangen ut for Frode Hamre, men hvilket løp hun gikk sist.

Der satt hun dønn sist 500 igjen, men hun var flyvende nedover oppløpet til seier på fine 14.1 over aktuell distanse. Trolig ytterligere forbedret til i kveld, og i et ellers vidåpent løp, satser vi på at hun legger på til sin andre strake triumf. Frode Hamre tok opp fra start sist, men nå blir det satset offensivt.

Undertegnede sjekket en del løp hun gikk i Sverige i fjor som 3-åring, hvor hun hadde fine spor bak startbilen (bl. spor 2 og 4), og da løste hun veldig bra bak bilen (satt i tet/rygg leder). Da ser vi ikke helt bort i fra at hun fyker til tet i kveld, men uansett posisjon underveis, er vinnersjansene gode.

Vår rangering V65-6: A: 3 B: 4-5-8-10-12 C: 11-9-6-7-2-1

V65-1, 3140 meter voltestart
Et herlig langløp for varmblodshester innleder denne V65-rebusen, og som i stort sett alle løp denne kvelden, kryr det av vinnerkandidater. Vi må dog gå tynt i noen løp, og da velger vi oss dette løpet. En perfekt oppgave foran seg har 1 Thai Armani, og 4-åringen til Frode Hamre kan fort lede rundt om.

Han avsluttet strålende til sølv på 15.4 full vei sist, og da var han kun slått av gode Globale Oracle. I et langløp på Leangen i februar fikk han tredje, og han var da en halv lengde bak 6 Rafolo i mål. Han har 20 meter ekstra forsprang på Rafolo kontra det løp i kveld, og han er bedre enn i februar nå.

Da skal det kunne dreie seg om en topp vinnersjanse, og vi bankerspiller på lillebongen. Vi synes 12 Goldomaster har sett helt lysende fin ut nå på slutten, og han trives som fisken i vannet på Bjerke (vunnet ni løp her før). Dønn overlegen i to seiersløp, før han satt bom fast i en V75-finale sist.

Vår rangering V65-1: A: 1 B: 12-3-11-6-8-7 C: 2-10-9-13-5

V65-2, 1609 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester støter vi på i V65-2, og dette er et av få løp i kveld, det er begrenset med vinnerkandidater. Øystein Tjomslands 8 Tangen Bris var ubeseiret på fire forsøk i fjor som 3-åring, og i årsdebuten gikk hun et fint løp til tredje på 28.1 full vei med galopp (tapte 20 meter).

Løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt, og på tross av en litt kinkig utgangsposisjon, må 4-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser. Siden det er snakk om en kjapp sprint, velger vi å sikre oss med meget formsterke 10 Gurifax. Han har kun 6% av innsatsene på seg i kveld, og det er for lite!

Han har litt vondt for å vinne løp, men kontra de siste løpene han har vært ute i, er det ned en klasse i kveld. Han fikk fjerde på 28.1 full vei bak Alsaker Fantom&Co sist, og han er sikret et fint løp med fine rygger i fra start i kveld. Vi tror 1 Jørnstu Vilja blir overflydd, og da blir det sjanseartet.

Vår rangering V65-2: A: 8 B: 10-1-4-5 C: 11-9-6-7-3

V65-3, 2100 meter autostart
Et litt småskummelt varmblodsløp venter oss i V65-3, og vi tyr da følgelig til veldig bred gardering. Vi synes 8 Peder Mykla var sterk ved triumfen på 16.9 full vei i den siste starten (varslet form også i den nest siste starten), og i fra et litt bedre spor, hadde vi gått på et bankerspill på Love You-sønnen.

I en sjanseartet rygg står 9 Thor Hovmand (2 Hickomissexcellence er ingen kløpper i fra start, og hun kan også galoppere), men dersom det skulle løse seg for 4-åringen, er han tidlig aktuell. Han vant på 16.5 full vei i den nest siste starten, og sist avsluttet han også godt til tredje på 16.6 full vei.

En stadig stigende formkurve viser 7 Cosmic B.T. (tredje på 16.9 full vei sist, og han står 20 meter bedre inne i løpet kontra favoritten sist de møttes), og han bør vurderes tidlig. Svak så langt i år har 2 Hickomissexcellence vært (ga seg for lett til slutt sist), men kapasiteten på henne er udiskutabel.

Vår rangering V65-3: A: 8 B: 9-7-2 C: 5-10-6-3-11-1-4-12

V65-4, 2100 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp har vi å se frem til i V65-4, og når 5 Stingers (veldig god hest i grunnlaget sitt), kun har 5% av innsatsene på seg (vi fikk dog ikke plass til ham før på storbongen på Eksperten), sier det sitt om kvaliteten på deltagerne. Vinnerkandidatene er således mange, og vi garderer da bredt.

Vi setter 1 Bravo Turbo fremst, men vi er litt usikre på hvordan han løser startsiden (ingen kløpper på voltestart før). Kommer han seg greit av gårde, får han trolig overta teten tidlig, og da skal vinnersjansene være gode. Han fikk tredje på 27.1 over en sprint sist, og han blir kuskeforsterket i kveld.

Det gikk skeis for 10 Juniorprinsen på Leangen sist (fikk ikke premie på 27.1 full vei med galopp), men noen fare med formen er det neppe (solid til hhv seier og sølv i to løp før det). Bakspor er gull for 12 Ulsrud Ulf, men dette er snakk om en seiersmaskin av de helt sjeldne (vunnet 17 løp på 38 starter).

Da må han selvsagt regnes tidlig (vant lett på 28.0 full vei sist), og vi krysser på alle bonger. Det ble feil med "dødens" for 7 Moe Hrym sist (femte på 29.0 full vei), men med ryggløp speeder han fort. Det er intet å utsette på formen til verken 2 Finnskog Fokus eller 11 Alm Kiwi, men de er vonde å vinne med.

Vår rangering V65-4: A: 1 B: 10-12-7-11-2-5 C: 4-6-8-3-9

V65-5, 2140 meter voltestart
Vi stoler ikke på favoritten i dette varmblodsløpet i V65-5, og vi ser ikke helt bort i fra at det kan komme en grisesmell. Storfavoritt blir 4 Quickstile, men det er overhengende fare for startgalopp på ham. Han kom seg avgårde i fra et andrespor sist, men da hadde han løpesnor (blir ikke like enkelt nå).

Han slo på galoppen 900 igjen sist, men han avsluttet bra til sølv på 16.9 full vei der (hentet dog ikke en meter på vinneren Peder Mykla fra siste svingen og inn). Vi tror det er snakk om en favoritt i fare, og garderer bredt. Fremst setter vi 7 Starfish And Coffee, men heller ikke hun er stø på beina.

Hun blir dog litt ekstra belastet fremme i kveld (setter på jernsko), og da øker trolig sjansene for et feilfritt løp. Hun vant på 18.0 full vei sist, men vi føler ikke at hun er veldig mye bedre enn de øvrige her. En spennende start i regi Bo Westergård gjør 3 Thai Quicksilver, og han kan fort være vinneren.

Han innledet veldig lovende i regi Frode Hamre i fjor som 3-åring (debuterte med to strake triumfer), men så buttet det litt i mot på slutten av sesongen. En spennende årsdebut gjør 6 Dream Superb, mens 1 French Pride dukker opp i ny regi. Positiv sist var 10 Miniera D`oro, og hun er ikke spilt i kveld. 

Vår rangering V65-5: A: 7 B: 4-3-6-1-10 C: 2-9-8-5-11-12