En eksklusiv banker igjen

Foto: Hesteguiden.com

3. juni bankerspilte vi Balder Exclusive på Bergen travpark i et stayerløp.

Denne torsdagen har Balder Exclusive et om mulig enda billigere stayerløp foran seg og vi ser ingen grunn til å gardere den Gaute Lura-trente vallaken i V5-2A. Hesten var ute i stayerløpet under Forus Open-dagen, men klarte ikke å gjøre seg gjeldende der i knalltøfe omgivelser. Tilbake mot den vante og lite fightervillige gjengen, må dette dreie seg om en utmerket vinnersjanse. Kusk Svein Ove Wassberg vinner flest løp på Bergen Travpark og forvalter som vanlig sine oppsitt med gode vurderinger underveis.

For øvrig er det en meget vrien Bergen Travpark byr på torsdag. Lite Forus-gjester og stevnet bærer preg av at både kusker og hester er på Jarlsberg denne uken.

Men i V5-1A ser det ganske så greit ut. Dette vinner enten 7 Timor eller Rau Jo. De er flere klasser bedre enn sine konkurrenter i dette løpet, selv om de starter på 40 meter tillegg. At distansen er 2600 meter er nok bare en fordel for våre to kryss i dette løpet.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Et monteløp over tre distanser er utfordringen i V53-A. Det ligner jo et gaveløp for langveisfarende 8 News Wind, som riktignok var svak sist. Men News Wind har alltid vært variabel og Mette Nyløkken tar nok ikke den lange turen for å ri etter en premie. 9 Ron Keeper fløy 13.9 sist i monte, uten å få penger. Har også et svært fint løp her og må regnes. 6 Max Stensbæk har skuffet stort i Bergen, og prøves nå i monte med dyktige Renate Aarlie.

V65 Ørebro: Kjøp andel til storpotten her

Ung banker
I V5-4A/V5-1B kommer vår banker i B-spillet. Toppstammede 11 H.G Grid viste fin fart i fjor, og gjorde et flott seiersløp sist etter lang pause. Går nok kraftig fremover med det løpet i kroppen, og er helt sikkert god for en tid ned på 32-tallet, minst. Det bør holde til seier her i et felt med svært få hester av en viss kvalitet. Slike løp bør vi V5-spillere spares for. I A-spillet garderer vi med 4 Haukeli Blæsen (greit prøveløp), 5 Lyngens Obelix fart og feil), 8 Søvikterna (litt på frem) og 11 Sagina (sterkt prøveløp)

Annonse: Øivind Grøstad i storform, kr 123.711 innspilt de siste dagene.

I V5-5A/2B kommer en av dagens største favoritter til start i form av 3 Bjørkeodin. Vant sist i meget enkelt lag på Forus, mens han måtte strekke våpen for Erga Svarten og Tormod nest sist. Det er nok ikke den tøffeste gutten i klassen denne Gudmestad-traveren og han møter bedre hester nå. 4 Stilfaksen har ikke innfridd for Ove Wassberg, man kapasitetsmessig er nok denne et strå hvassere enn Bjørkeodin. Også 5 Kandidaten tåler en runde eller to i sporene og 11 Maximus gikk sitt livs løp sist.

Helgardering
V5-3B er et helskummelt løp selv om det bare er sju hester til start. Et hoppeløp over uvante 2600 meter og vi helgarderer. På totalt 81 starter er det kun Nokien som har vunnet et løp av de startende her. Det sier noe om en formløs gjeng.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Morten Pedersen (sønn av sin far Viggo) har vist solid kusketalent i sin foreløpig unge kuskekarriere og sitter med de beste kortene i V5-4B. 1 Maxwill C.N viste endelig formstigning igjen sist og har nydelige betingelser i dag. Kan muligens lede fra start til mål. 3 Pay Streamline gjorde et flott løp på Forus sist i tøffe omgivelser og haiket flott med til annen fra lederrygg. 2 Gino As ble bortkjørt sist av Odd Storetvedt, nå får datteren Tina sjansen og får Gino As et snillere løp i kveld er han seiersaktuell.

15 kaldblodshopper skal gjøre opp i V5-5B/DD2. 10 Flyti har vist flott form den senere tiden og blir knepen favoritt foran 13 Rapp Hege og 5 Lykkje Kristin. 6 Tempranella viste fremgang igjen sist og 15 Borg Trolla duger godt her. 3 Drav Mai kan muligens være en liten luring fra strek, var litt forbedret sist.