En eksklusiv banker

Foto: hesteguiden.com

Bergen Travpark kjører dobbel V5 torsdag kveld med en svært spennende meny på agendaen.

Flere bankerkandidater
Vårt beste bankerforslag denne torsdagen finner vi i V5-3B. 10 Balder Exclusive har vist ypperlig form i det siste og har et nydelig løp på papiret. Den står riktignok på 40 meter tillegg, men i et lite felt og begrenset motstand må dette være en topp vinnersjanse for Balder Exclusive over favorittdistansen 2600 meter. I kveld får kuskechampion Svein Ove Wassberg muligheten i sulkyen, det er definitivt ikke noe minus. I øyeblikket er Balder Exclusive kun et tredjevalg, bare markert på 30%. Vi takker for det og tror på suksess for banker.

Klikk her for våre V5A-forslag

Åsbjørn Tengsareid har vi hatt stor suksess med som bankerkusk i denne spalten. Også i kveld får han vår tillitt. Det handler om 1 B.B.S. Bigbeauty i V5-4A/V5-1B. Hoppa har gjort to fine seiersløp på de tre siste startene, og står i et flott førstespor i volta i kveld med bare fem hester fra strekdistansen. Åsbjørn sier til Nettavisen at han ikke kjent med formen til hoppa, men han trodde uansett på en solid vinnermulighet.

i V5-5B blir 3 Taletta stor favoritt etter den flotte innsatsen sist. Holder Taletta seg på beina, må det dreie seg om en super vinnersjanse og vi lar også Taletta stå ugardert. Med tre store favoritter i V5B-spillet kan det ligge an til samlebonger i B-spillet.

Åpen innledning
I V5-1A ser det derimot ganske så åpent ut. Felles for favorittene er at de liker å få det servert og de er således avhengig av at det klaffer på veien. 3 Frønes Brage blir vår favoritt. 4 Rigel Odin vil helt sikkert ha rygg over denne distansen, og da ligger det an til at 3 Frønes Brage får overta teten tidlig. Får Åsbjørn Tengsareid dempe tempoet litt i front i mellomrunden, bør det dreie seg om en bra vinnersjanse.

Det ser ikke veldig mye enklere ut i V5-2A. 7 Kringelandtellus er kapasitetshesten i feltet, men nå er det lenge siden Aksdal-traveren har vist form. Kommer ut etter en liten pause i kveld, og stemmer travet og formen er noenlunde intakt bør Jærvsøfaks-sønnen ta ned alle til slutt. Svært solide 7 seire på 15 starter i fjor, i kveld er det kanskje dags for årets første seier. Vi registrerer at 1 Kremson er favoritt hos spillerne med sine 63%. Formen er uviss etter svake innsatser i de to siste løpene og Kremson blir kun en gardering for oss. 8 Gjerde Åsar har overlegne fartsressurser, men ingen vinnervilje. 10 Fodnes Corrado er jevn, men vil heller ikke vinne.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Pengeløse hester
I V5-3A møtes svært urutinerte hester. Siden 1 Only Mayflower er strøket, bør det være stor tetsjanse for 3 Support Her. Gjorde en grei debut for sin trener Anders Wolden i Bergen for 14 dager siden. Nå setter Åsbjørn Tengsareid seg opp, en klar fordel. Åsbjørn har god seierstro, og 3 års-hoppa blir vår favoritt. 14 Steamer er en av Ove Wassbergs utallige nykommere. Ryktene forteller om et fantastisk hurtigarbeid i forrige uke, og Steamer er en klar utfordrer til 3 Support Her. Fra springspor på tillegg kan Steamer får en pangstart her. Vi synes disse to skiller seg klart ut i dette løpet, og står på kun disse to på alle våre forslag.

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Kr 49.791 innspilt på Bjerke onsdag 2. juni.

I V5-5A/V5-2B blir 2 Extra Strenght stor favoritt. Mon tro om ikke 2600 meter vil vise seg for langt for hesten i dag. Det er bra klasse over dette løpet, og mange vinnerkandidater. 6 Misty Valley N. er i knallform, 8 Monique Speed likeså. 10 Baron Sign gjør en spennende start etter lang pause og 4 Max Stensbæk er fortsatt mye bedre enn raden.

Alle kan vinne
I V5-4B er det meget krevende å være spiller. Slik vi ser det, kan alle vinne dette løpet. 2 Vikse Janne er av en eller annen merkelig grunn gjort til favoritt av spillerne. Det sier det meste om dette løpet. Vikse Janna har ikke gjort mye vesen av seg i løpsbanen. 12 Elvekongen blir vårt førstevalg. Elvekongen møter klart billigere motstand enn normalt i kveld og kan runde alle. 10 Aprilia H. rangeres nærmest. Bra første gang ut, skuffet sist. 11 Lykkje Liv går til mål og duger her. 4 Huseby Sara gjorde en flott sesong i fjor. 6 Vertigo Faks kan være tethesten i løpet, regnes på det. Kryss i vei folkens.