En favoritt og et voldsomt objekt

Foto: Hesteguiden.com

Arne Nilsen får bankertillit på Leangen mandag med Super Bluff, og i DD-spillet har vi et glitrende objekt til folket.

Sportspills meny mandag:
V65 Färjestad: Lekegrinda til Goop

Oddstips: United med reservelag

Etter en svært innbringende uke for Sportspills travtips, i særdeleshet på de norske travkjøringene, er det bare å brette om til en ny uke med forhåpentligvis gode tips. Mandag har Sportspills traveksperter tips til V4-løpene på Romme, til V65-løpene på Färjestad og naturligvis til den doble V5-omgangen på Leangen. Det har vært en strålende tipsuke for Sportspill og lørdagens V75 var intet unntak.

OPPDATERT MANDAG KVELD:Sportspills travsuksess fortsetter med full styrke. Arne Nilsen innfridde med både vår V5-banker Super Bluff og vårt herlige objekt Sørengjo i V5-3B på Leangen. De som fulgte vårt minste V5B-forslag på Leangen (innl.pris kr 192) kunne kvittere ut pene 1 223 kroner. På Färjestad suste vårt største DD-forslag (innl.pris kr 300) inn med knallfine 1 956 kroner tilbake og på Leangen ble det dobling av innsatsen på det største DD-forslaget (innl.pris kr 400) og nesten 800 kroner tilbake.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Etter to magre sesonger i 2010 og 2011, ble det mer fart på sakene for Arne Nilsen på Leangen i 2012. 24 seire ble det for Nilsen på kun 267 kjørte løp og i pengevei ble det drøye 900 000 kroner innkjørt. Spesielt vinnerhesten Pondus bidro til disse tallene, men også vår V5-banker denne mandagen, 9 Super Bluff i V5-4A/V5-1B, var en sterk bidragsyter med sine fem seire og 124 500 kroner innkjørt.

Når det gjelder Super Bluff så har femåringen vært strålende tredje i to strake V75-løp på Leangen og spesielt nest sist imponerte Super Bluff med råsterk innsats fra dødens. Sist lørdag dro Super Bluff opp angrepene via fjerdespor og holdt både fart og stil på en flott måte nedover oppløpet. Mandag er det helt annen motstand og i dette amerikanerløpet (spor etter økende grunnlag) står Super Bluff svært fint inne på pengene. Niendespor bak bilen er ingen dårlig utgangsposisjon og normalt tygger Super Bluff ned denne gjengen. Super Bluff blir vår banker i både V5A og V5B på Leangen mandag.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 3-12-7 C: 8-10-5-2-6-4-1-11

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
2 Gjølmes Super blir vårt spennende drag her i V5-1A. Sist var vallaken ute i et V75-løp som ble vunnet av hyperkapable Ramos Boy og Gjølmes Super var neppe helt sluttkjørt fra sin innvendige posisjon (satt stengt tilslutt). Normalt er det ingen som nekter Gjølmes Super teten her og Solhus er en rev til å kjøre i tet.

7 Lord Francis var rett og slett brenngod fra dødens nest sist, og derfor var det som Edvard Kristiansen korrekt påpeker litt skuffende innsats i V75 sist. Grunnlagsmessig står Lord Francis fint inne i dette løpet, men sporet er litt sjanseartet. 4 Fellowchip G.T. kan muligens utfordre om tet, dersom Mjøen fyrer av hesten. Fikk alt sydd opp innvendig nest sist og vi lar oss lure veldig av avslutningen der. Fellowchip G.T. er ikke hesten som skal gjøre for mye selv.

En annen eks Hamre-traver er 1 I Wish I Could Fly. Fungerte ikke noe spesielt bra i sine siste løp for Frode, men møter selvsagt mye billigere motstand her og Magne Olsen får sving på det meste om dagen. Skummelt løp dette og vi garderer bredt, da posisjonene vil avgjøre mye.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 7-4-1 C: 6-8-3-10-9-12-11-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi hadde ingen god magefølelse for vårt bankerspill på 3 Husankongen nest sist og dessverre fikk vi "rett". Husankongen var langt under pari og måtte nøye seg med tredje. Sist lørdag var Husankongen ute i et steintøft V75-løp og avslutningen i det løpet til femte, tydet på at innsatsen nest sist var et blaff. Harald "Magic" Johnsens seiersmaskin må bli et klart førstevalg her.

2 Hongslo Gutten hadde en veldig god periode vinterstid i fjor, men mistet formen helt utover sommeren. Har dog varslet form i sine siste løp og kom strålende tilbake til andre i sitt siste løp og slo seg da forbi nettopp Husankongen på de siste metrene. Står 20 meter bedre til mandag kontra det løpet og kan lede dette veldig lenge. 5 Storsjarmøren ble ikke fyrt av fra start i V75 sist og etter nølende kusking endte det med galopp ut av den første svingen. Storsjarmøren kan vinne dette.

6 Ulvsås Alma har kommet seg voldsomt på slutten og er ikke sjanseløs her heller. 7 Dag Jerven har vi ikke kjempetro på, men med få hester i dette feltet får hesten plass på vårt største forslag.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 2-5-6-7 D: 4-1

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
Det har kommet overraskelser jevnt og trutt i monteløpene på Leangen denne vinteren både i varmblods- og kaldblodsløpene og det ser småvrient ut her også til tross for bare ni startende hester. 1 Skylight Step står innbydende til og har brukbare 2-4-6 på sine tre siste monteløp. En hest som 8 Tanita's Delegate var ikke i nærheten av å hente 20 meter tilllegg på henne 14. mai i fjor. Victoria Amundsen vant fire monteløp på Leangen i fjor, på kun 23 forsøk, så rytteren er bra.

9 Powerful Lavec er som vanlig omgitt av strålende treningsrapporter, men innfrir sjelden. Er trolig beste hesten og skal selvsagt på bongen. Det skal også Kleveland-duoen 8 Tanita's Delegate og 6 Pilgrim Fabienne som begge duger bra i monte. 7 Rebbela Donna og 5 Ringo Ducal er begge aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 9-8-6 C: 7-5-2-4-3

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2160 meter voltestart.
Dette er ikke lettløst, men vi gir tipset til 6 Høiby Sico som vi fikk kanonuttelling på den ene gangen hesten vant travløp i fjor. Fra spor seks i volta, er det bra sjanse for at Stensen kan styre til tet her og det er ikke mange kanoner med her.

8 Seter Birk forsvant i galopp direkte i et lunsjløp torsdag, men skal være blant de bedre her. 11 Åsarappen ble etteranmeldt til dette løpet av Jomar Blekkan og fireåringen skal være god nok til å runde denne gjengen. 3 Melling Svarten fikk absolutt maks som toer sist, men tapte for en bra hest den dagen. Klar vinnerkandidat her. 7 Jern Elden og 5 Skogbryn Viktor er ikke hester som er glad i være først i mål, men begge kan litt.

1 Leo Even var oppsiktsvekkende god fra dødens torsdag og helt på line med Lia Gunn over mål. Kan vi få et sjokk fra Magic?
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 8-11-3 C: 7-5-1-10-2-4

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Er det så enkelt at 1 Tverdals Audin er en klink vinner da i dette lavgrunnlagsløpet? Basert på prøveløpstiden på 34.4 er det jo ingen tvil om det, men når vi vet at hesten har vært behandlet flere ganger siden sin debut, må det garderinger til.

8 Hammer Stjernar blir første gardering. Garberg-hesten er trolig god for en tid ned mot 33-tallet og er flink til å holde farten helt til mål. Bortsett fra Tverdals Audin ser dette ut som er en flott oppgave. 9 Lia Gunn spaserte i mål etter innvendig reise i et lunsjløp torsdag og imponerte ikke da. Helt annen motstand her og naturligvis et garderingskryss.

Arne Nilsen har en flott fireåring i 11 Sørengjo og bare denne legger godviljen til hele veien, tror vi nestor Nilsen har beste hesten. 2 Lykkje Steinar er ingen stjerne, men står fint til og kan muligens overraske.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 8-9-11 C: 2-7-10-6-5-4-3

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Formsterke 7 Photoflyer valgte å slippe teten til Marionmetroplitan sist og det ble også hestens bane. Ble sittende bom fast i mål og det er ingen fare med formen. Er Ragnhild Bjørnbeth litt på alerten fra start her, kan det bli tidlig tet og vi setter vallaken først i et flott spilleløp.

11 Regal B.R. fullførte strålende via tredjespor i det samme løpet og knep seg først på streken. Full vei er neppe noe minus og hoppa kan vinne igjen. Svært knepent slått til andre i det samme løpet var 10 Beauty Di Quattro som nærmer seg fin første seier på Leangen. Den kan utmerket godt komme her. 5 New York Gangster var også med i det samme løpet som våre tre favoritter og hadde fin fart over mål som sjette i comebacket. Løp i kroppen har garantert gjort godt.

8 Zeus Blue Chip kom feil på det sist og det blir ikke lettere fra et sjanseartet åttendespor bak bilen, men umulig er det ikke.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 7 B: 11-10-5-8 C: 1-12-3-6-9-2

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Svake favoritter i V5B-finalen og da er det bare å sette varsellampene på full styrke. Vi har et objekt fra dypet og må sette 12 Midnight Spirit først her. Formen er en mil bedre enn raden og torsdag avsluttet hoppa bedre enn de fleste til tredje i løpet som Marlov vant. I et svakt felt er ikke nødvendigvis tolvtespor så galt, og Edvard Kristiansen er som alltid en av våre favorittkusker på Leangen. Blir nesten urørt i totoen og med tre strykninger i dette løpet, blir selvsagt tolvtesporet betydelig mindre utfordrende.

Men det kan bli langt fram til 5 Armani B.R. som også er i mye bedre form enn det raden indikerer. Bom fast i et V75-løp sist og sterk vinner tredje sist. Fireårige 8 Whip'ert er ikke den tøffeste gutten i klassen og selv om hesten er rask fra start, aner det oss at blir tungt til mål dersom hesten blir fyrt av ned startsiden. 10 Dominik De Champs er like galopplysten som alltid, men går et og annet feilfritt løp.

9 Saxo K. vant regelrett fra dødens for Kai Johansen på Bjerke 5. september i fjor, men har knapt løsnet er krone etterpå. Må uansett regnes på Bjerke-løpet og løpspause kan har gjort bra. 1 Bet Online kommer fra en bra dødens-seier i Østersund, men møter klart bedre hester her. 7 Win With Windsong satte vi et stort utropstegn bak etter løpet tredje sist, men vallaken har ikke fulgt opp i sine to påfølgende løp. Garderingskryss.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 12 B: 5-8-10-9 C: 7-6-4-3