En flygende australier

A touch of Flair skulle egentlig startet i Harper Hanover lørdag, men etter en imponerende seier på Meadowlands ble australieren invitert til selveste Elitloppet.

Noel Daley skulle til Solvalla med sin store stjerne Mr. Muscleman. Nyervervelsen A Touch of Flair skulle opprinnelig være med som reisefølge, men nå er begge seiersaktuelle i verdens største sprintløp.

- Vi håper å komme til finalen med begge, sier trener Noel Daley til Kanal 75.

Her kommer Nettavisens tips til lørdagens V75.

Her kommer tipsene til søndagens løp.

Strålende debut
For to måneder siden reiste Daley til Australia og kjøpte landets beste hest, A Touch of Flair. Da var det ikke i tankene å reise til Sverige i det hele tatt, men da Mr. Muscleman ble invitert til Elitloppet, skulle stallkompisen være med over for langløpet Harper Hanovers løp. Det var planen helt fram til debuten på Meadowlands forrige fredag. Men det var før løpet, etter den strålende innsatsen ble S.J.’s Photo-sønnen invitert til selveste Elitloppet.

7-åringen danset rundt Meadowlands på fantastiske 1.10,0/1609 meter.

- Det var hadde vært veldig gøy med en hest med i løpet, og at vi nå med to er supert, melder amerikaneren, som ikke ønsker å sammenligne sine to travere.

- Jeg har hatt Mr. Muscleman lenge og han kommer alltid til å være min favoritt, uansett hva som skjer. Men A Touch of Flair er en rask liten «rackare». Vi reiser over med to hester i orden, så jeg håper på i finale med begge, melder Daley til Kanal 75.

På rett plass til rett tid
Noel Daley har ikke stor respekt for de europeiske konkurrentene. For med flere av de tidligere stjernen borte er det en 4-åring amerikaneren må slå.

- Det er et år der flere av deres beste har avsluttet sin karriere og yngre er på vei opp. Going Kronos har jeg hørt er en veldig bra hest og etter det jeg har hørt er dette hesten å slå. Men han er bare fire år og det kan bli litt tøft for ham. Dessuten kommer han trolig til å være enda bedre neste år. Jeg vil ikke bytte hest med noen andre, og jeg er veldig glad for å ha dem med i løpet, avslutter en spent amerikaner til svenskenes nyhetsbyrå.