En gnistrende duell i vente

Lumiere De Nuit møter Moon Dreamer i det som fort kommer til å bli en fantastisk duell. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Lumiere De Nuit møter Moon Dreamer i det som fort kommer til å bli en fantastisk duell. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

V65-spillet fra Sørlandet denne søndagen er av det jevne slaget, og det byr på nok av utfordringer. Det vil overraske oss om det ikke blir store kroner.

Harstad har ettermiddagstravet, mens det altså er Sørlandet som står for travet om kvelden. Før vi går over til Sørlandet så vil vi minne om at ukens Norske V75-omgang kjøres i morgen på Momarken. Håkon Einar Hansen har brukt deler av helgen for å jobbe frem de beste V75-godbitene til deg.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Når det gjelder V65-løpene fra Sørlandet denne kvelden så er de meget spennende med en relativt høy vanskelighetsgrad. Monteduellen mellom Lumiere De Nuit, og Moon Dreamer er ett av dagens høydepunkter når det gjelder sporten. Interessant blir det også å se folkehesten fra Bjerke, Avalon, som det virkelig har begynt å løsne for.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Innleveringsfrister Sørlandet :

V65 : kl. 18.00

V4 : kl. 19.00

DD : kl. 19.20

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

V65.1 : 5 Sassy Lane – Er en brennkvikk sprinter som er ordentlig på gang i ny regi. Det ble feil for den første gangen ut nest sist. Var da ute i et bløffløp hvor det ble avsluttet i 12 fart der foran. Glem det løpet. Nå sist så fullførte den skikkelig fint i 14 fart, og vi gav den et pluss i kanten. Det er langt fra utenkelig at Kvasnes her klinker til fra start, og da blir det tet/eller rygg leder. Kan vinne fra begge posisjoner, og den MÅ tas på alvor med stigende form i kroppen.

V65.2 : 12 Jet Va Bene – Holder toppform, og den har et interessant løp foran seg nå. Gikk 14,4 s 500m etter galopp nest sist, og den kom bra tilbake da. Nå sist så gikk den en morsk sisterunde, avgjør lett, og vi har 16,0 s 1000m. Står i et perfekt første omvendt i volten her, og vil komme seg fint avgårde. Kan ned på 16 tallet på distansen, og det kan neppe mange straffe her. Spilles.

V65.3 : Monteløp, og da byr vi gjerne på litt ekstra info siden ikke alle følger like godt med i monte. 9 Lumiere De Nuit – Er nå på vei inn i den «riktige» tiden på året, og den er spillbar på søndag. Var syk i Sverige sist, og da ømmet den også litt i beina. Oppvarmingen før løpene var dog gnistrende bra, og han leverte årsbeste der. Nå er Lumiere De Nuit behandlet før denne oppgaven, og den har gjort unna jobbene sine på en fin måte. Er god nok til å vinne dette på 80% form, og legg også merke til at den på søndag blir utstyrt med superdyktige Malin Berås. Har ellers gått med åpent hodelag i ca ett år nå, men på søndag så kommer draskylappene på igjen. Disse pleier han å tenne veldig på. 15 Moon Dreamer – Var en skuffelse i fjor, og man valgte etterhvert å ta den ut av løpene og fikse den opp. Kom ut etter et lengre avbrekk i Finland nå sist, men der synes vi den så småhalt ut. Hadde tydelige aksjonsproblemer, og tiden som den gikk var en red medhenger tid. Siden den kommer ut igjen allerede nå så regner vi med at Wolden har kontroll over problemene som plaget den i Finland. Er god nok på kapasitet, men vi ble usikker etter å ha sett den nå sist.

11 Invisible Power – Er en god montehest. Var faktisk ikke så mange lengdene bak Ysvink nest sist, og den gjorde et fint løp da. Er 40m dårligere enn de to beste i feltet, men den står klar til å overta om de skulle underprestere. 5 Ådra Hornline – Er rytterforsterket så det holder denne søndagen. Ble disponert dårlig sist den var ute i monte, og det løpet velger vi å sette en strek over. Nå får den enormt dyktige Kristine Kvasnes på ryggen, og da kan det fort bli helt andre boller. Røpet form i trav sist, og den skal ikke dømmes bort. 8 Winner Augustinu – Avgjorde lett sist, og la inn 15,8 s 1000m da. Var tapper i nederlaget nest sist, og dette er en hest som slett ikke er verst i monte. Med en topp rytter så hadde vi plassert den høyere opp, men Ida har enda mye å lære så derfor ranker vi den kun som et 5.valg. 3 Oddset Hæstak – Fikk bløffe hjem et monteløp tredje sist, og det løpet går det ikke an å vektlegge for hardt. På tirsdag i monte så fikk den maks, og vi tror at den er mer trippel aktuell enn seiers aktuell.

V65.4 : 1 Avalon – Feilet i et par trange situasjoner i Sverige sist, men den gikk meget bra mellom galoppene, og den hadde stor fart over mål i kulissene etter den siste galoppen. Har vært bra i Norge før det, og på søndag så har den virkelig fine betingelser foran seg. At Høitomt er tilbake i «jolla» er selvfølgelig kun et pluss. Burde lede dette rundt om på en normal dag.

10 Arn – Er en traver som vi enda venter litt på. Vi føler at det er et litt uforløst potensiale over denne kapasitet traveren. Gikk OK nå sist, og da har vi 14,7 s 1000m på klokken. Med tempo så er Arn en veldig spennende hest her, og vi dobler derfor opp a-gruppen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V65.5 : Jærvsø Kristina – Dette er et løp som vi virkelig ser frem imot. Det er nemlig langt mer åpent enn hva flere tror på forhånd, og her jakter vi på et mulig godbit av et sjokk i omgangen! Jærvsø Kristina hadde et flott fjorår, og kronen på verket var 5-års løpet som den vant på Drammen i August. Har vært tung å få i gang igjen i år, men nå peker alle formpiler den riktige veien igjen. På Sørlandet nest sist så feiler den i en trang situasjon ned mot siste sving. Gikk glipp av en plass helt der foran, og en tid ned mot 26,0. Har også vært skikkelig positiv i et monteprøveløp etter sitt siste travløp, og selv om raden er dårlig så MÅ den med på bongene denne søndagen.

3 Tallas – Løste enormt bra i fra start sist, men måtte likevel avfinne seg med dødens. Ble etter hvert avløst, før den ble hindret ca 900m fra mål. Står på fullt godkjent selv om den var litt ute av det kort før mål. Gangen før så avsluttet den positivt i kulissene. Har form i kroppen til å legge dette feltet på rygg. Obs!

V65.6 : 7 Starson SE – Ble kanskje brukt litt for tidlig sist, men den fullførte uansett godkjent. Nest sist så feiler den som helpigg i stengt posisjon på oppløpet med alle kreftene igjen. Tredje sist så ble den bortkjørt, men den fullfører uansett fint. Fjerde sist så gikk den pigg i mål etter veldig sene luker.

På søndag så får den kompromissløse Tom Erik Solberg opp i vognen, og vi ser ikke bort ifra at det her bærer mot tet om TES klinker til direkte. Sporet er jo helt perfekt. Skulle det skje så snakker vi om en solid mulighet. Vi tror heller ikke at det vil være spesielt klokt av dem som prøver å svare. Starson SE er et bra spill i avslutningen, og vi varsler!