En gutt å stole på?

Etter at 4-årige Trollgutt ble vallak har han stort sett gjort som eieren har ønsket, og jakter i kveld årets syvende triumf.

Klikk her for V5-B tips til Sørlandet

Klikk her for DD-tips

Her kan du laste ned løpsprogram

Trollgutt var Nettavisens banker i hans første start for året på Drammen i januar. Da fikk vi opplyst av eier,trener og oppdretter Kjell Løvdal at hesten hadde blitt kastrert i november, og at han trodde det ville hjelpe den toppstammede hesten. Og seier ble det, og forvandlingen har vært enorm. Hesten er nå en etablert V75-hest og med seier i kveld vil årsfortjenesten være 280.000.

Trollgutt bærer edelt blod og er gjennom sin mor Lona Troll bror til bl.a. alvshingsten Troll Kos (1.2 mill. innkjørt) og Troll Eld (706.000). Klare plussvarianter er også Troll Tagg (10 seire) og Troll Spik (5 seire).

Lona Troll var også hun eid av Løvdal, og tjente nesten 200.000 på sine 65 starter og var blant de tre beste hele 30 ganger (11 seire). Det er altså en svært vinnervant familie Trollgutt befinner seg i, men hesten var redd de andre hestene og slapp seg ikke i starten av karrieren.

Fortsatt allerbest der fremme
Trollgutt er fortsatt aller best i tet eller dødens, men 4-åringen blir stadig bedre også når han må angripe. Og det har han måtte gjort mye siden han ofte har stått på tillegg eller hatt dårlige spor.

I kveld er hesten tilbake i et vanlig hverdagsløp, og normalt er det ingen av dagens konkurrenter som kan nekte Spang Best-sønnen seieren. Det som kan felle ham er dog startgaloppen, og på en sprint er det ikke sikkert han har tid til slike utskeielser. Hesten har bare startet fire ganger bak startbilen og da fra sporene 8-10-12 og i sin aller siste start på i V75 på Leangen...8 igjen.

På Leangen gjorde han et heroisk løp fra sitt dårlige startspor....hang lenge i tredjespor, men fullførte flott til tredjeplass på solid ny rekord 25.5/1.640a.

Det som kan felle ham i kveld er paradoksalt nok at sporet er bedre....med hester på alle sider kan Trollgutt bli engstelig og galoppere. Vi synes dog hesten har blitt adskillig støere og tror han sitter tidlig i tet. Det er ingen spesielt startkjappe hester verken på innsiden eller utenfor, og vi tror Kjell Løvdal tidlig tar kommandoen. Da skal det ikke være snakk om saken, Løvdal kan isåfall bokføre sin femte seier bak gullgutten sin. Eirik Høitomt og Gunnar Austevoll har også vunnet med den svarte vallaken som slo mange av landet beste 4-åringer i Bergen 13. oktober.

Eksperttips
Løpene ser relativt oversiktlige ut med 3-4 vinnerkandidater i de fleste øvrige avdelinger. Vi har lagd to vanlige forslag på 108 og 384 kroner, mens vi på det største forslaget finner det mest lønnsomt med samlebong.

Vi har her spilt en 81 rekker 15 ganger med innleveringspris på 1.215 kroner.

Vi håper dermed å gjenta suksessen fra samme bane for 14 dager siden. Da gikk vårt store samlebongforslag til 1.080 kroner inn med over 8.000 kroner i premie.