En gylden vinnersjanse

Gylden Balder og Kai Johansen er på farten i V65-5 på Bjerke i kveld.
Gylden Balder og Kai Johansen er på farten i V65-5 på Bjerke i kveld.

Et strålende comeback til sølv leverte Gylden Balder under Unionstravet på Momarken nylig, og han vinner på Bjerke i kveld.

Etter at lunsjtravet på Axevalla i Sverige er over denne onsdagen, kan det spillende publikum hos Norsk Rikstoto se frem til spill til en V5-omgang til Charlottenlund i Danmark på ettermiddagen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Til kvelden denne onsdagen er det som vanlig V65-spill til landets hovedbane Bjerke som gjelder, og bankeren var ikke vanskelig å finne i hovedstaden i kveld. Da sikter vi til 4 Gylden Balder i et løp for kaldblodseliten i V65-5, og vi tror styrkefenomenet til Pål Sem vinner dette løpet lett. 

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innlveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Et strålende comeback
Et eliteløp for kaldblodshester har vi å se frem til i V65-5 i kveld, og vi kan ikke gardere 4 Gylden Balder. Vi synes han var knallgod til sølv på 23.6 full vei i comebacket under Unionstravet på Momarken nylig, og med løp i kroppen etter veldig lang pause, er han normalt ikke noe dårligere til kveldens dyst.

Både 3 Moe Brage og 5 Norheim Faksen er kvikke i vei, men begge skal ha en rygg å gå i på full vei. Da sitter Gylden Balder tidlig i tet, og vi har da vondt for å se at han taper. Han gikk tidenes løp ved triumfen på 23.9 over 2960 meter nest sist, før han ble syk, og da knuste han Tekno Odin.

Det sier sitt, og vi tviler ikke på dette bankerspillet. Slet med en hovbyll i den siste starten gjorde 10 Timian Scott, og da ble det galopp. Han skal være i orden igjen nå (solid til sølv på 23.7 full vei i Meyeren nest sist), og tilbake på topp, er han snakk om det fremste motbudet.

Vår rangering V65-5: A: 4 B: 10-3-9-2-5 C: 7-8-6-1

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


V65-1, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp hvor de stallansatte skal i ilden innleder denne V65-rebusen, og vi står på fire hester. Fint til står 6 Søyset Kaiser, og med en tilsvarende innsats som ved triumfen på 29.5 full vei sist, blir han ikke lett å slå. Dog strøket til en tiltenkt start nylig, og da er formen uviss.

Kapabel som få er 12 Pingo Ø.K., og han utstyeres med den beste kusken i form av Svein O. Wassberg. Pingo Ø.K. strakk ikke helt til i et tøft V75-løp i den siste starten, men det er litt enklere i mot i dag. Da skal vinnersjansene være solide, og springsporet på 20 meter tillegg, bør borge for feilfri avgang.

En positiv innsats til tredje på 28.1 full vei etter litt pause i den siste starten leverte 11 Nito Nicklas, og løp i kroppen har da normalt gjort godt. Kvikk i vei med voltestart, og han må krysses på alle bonger. Uforandret fin form er det på 8 Stram Vaier, og kusk Silje K. Eilertsen kjører med en fin hånd.

Vår rangering V65-1: A: 6 B: 12-11-8 C: 1-3-4-13-2-7-5-14-9

V65-2, 2140 meter voltestart
Et nytt kaldblodsløp venter oss i V65-2, og vi har mest tro på to hester. Vi har god tro på at Geir V. Gundersen kan prikke teten med 3 Gregor Mollyn, og i fra spiss blir han ikke lett å slå (vi tror han er best i tet). Han fikk sølv på 30.2 full vei etter en mindre pause sist, og er trolig bedre i kveld.

Da synes vi Romtveit-traveren er alt for lite spilt med 10% av innsatsene på seg, og vi tror på en topp vinnersjanse. En stadig stigende formkurve viser 6 Sprett Odin (tredje på 30.7 full vei sist), og sporet er fint for ham i kveld. Det ble seier for 4 Filur på fine 30.0 full vei sist, og han kan selvsagt vinne igjen.

Kusk Vidar Hop viste seg å ha et meget godt tak på 6-åringen sist (og han slo da vår favoritt), men sporet er ikke gull denne gangen. Det er opp en klasse for 1 Sundby Scott, men han er i rivende utvikling. Han gikk et solid løp til tredje på 30.6 full vei etter startgalopp sist, og må regnes tidlig feilfritt.

Vår rangering V65-2: A: 3 B: 6-4-1 C: 9-7-10-8-2-5-11-12

V65-3, 2100 meter autostart
Det er ikke alt for høy klasse på deltagerne i dette varmblodsløpet i V65-3, og da tror vi 9 Alwaysinblackpedia og 12 Hickomissexcellence skal tilmåles solide vinnersjanser. Førstnevnte debuterer for Frode Hamre, og det er sjelden hestene til eksilbergenseren ikke presterer første gangen ut.

I følge Hamre trener 3-årshoppa fint, og sporet er han fornøyd med. Hun gikk 13.3 som best i USA som 2-åring i fjor, og mot relativt svak motstand i kveld, tror vi Muscle Hill-datteren skal duge. Vi gikk på et bankerspill på sistnevnte i årsdebuten i Drammen i den siste starten, men det gikk rett vest.

Hun var alt for hissig den dagen, og det var nærmest game over direkte. Vi tror sporet (fordel med tanke på feilfri avgang) og dagens arena passer hoppa langt bedre, og vi tror hun blir tung å stå i mot til slutt. Hun gikk strålende løp i forbindelse med Norsk Oaks i fjor, og vi likte henne godt der.  

Vår rangering V65-3: A: 9-12 B: 11-2-7-5-10-8 C: 3-4-1-6

V65-4, 1640 meter voltestart
Et litt småskummelt sprintløp for varmblodshester støter vi på i V65-4, og vi kan fort få en smell. Vi garderer således bredt, men fremst setter vi alt for lite spilte 1 Halti H (14% av innsatsene på seg). Vi tror hun kan prikke teten, og selskapet i kveld, er ikke verre enn at hun kan lede rundt om.

Formen er stadig stigende på 6-årshoppa (fast nest sist, og sist gikk hun et godt løp til tredje i et stayerløp), og vi tror på en topp vinnersjanse. Vi ble ikke imponert av 6 Anarchy ved triumfen på 15.4 over en sprint i billig lag sist (stod nærmest stille siste 100), og da er han en overspilt favoritt i kveld.

Han kan dog vise seg å være forbedret med løp i kroppen etter litt pause, men voltestart er også et usikkerhetsmoment. Sporet er ikke det beste for 4 Il Pizzaiolo, men han duger feilfritt. Av de bedre skal 11 Stolen In America og 12 Worth The Wait være, mens 3 All By Myself er en liten outsider.

Vår rangering V65-4: A: 1 B: 6-4-11-12-3 C: 7-9-2-8-5-10

V65-6, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp i relativt høyt grunnlag avslutter denne V65-rebusen, og en spennende start gjør nykommeren 9 Denver. 4-åringen til Frode Hamre startet i mange tøffe løp i USA i fjor som 3-åring (gikk 10.9 som best), og med gode treningsrapporter i ryggen, skal han være favoritt.

En spennende start gjør også årsdebuterende 12 Aqua Challenger, og på tross av en dårlig utgangsposisjon, må han regnes direkte. 5-åringen startet kun syv ganger i fjor, men han rakk å vise skyhøy kapasitet. Han gikk et solid løp ved triumfen på 13.7 full vei tredje sist, og så vant han et kval til Derby.

I Derby gikk det dårlig (stivnet fra "dødens"), men han rapporteres å trene veldig fint nå. Vi er litt usikre på om 1 Standup And Fight kan forsvare teten, men gjør han det, er han stekhet. Bedre enn raden er 11 Bear Beta (satt fast sist), mens 5 Shocking Icon var positiv i ny regi sist (gikk fint til tredje).

Vår rangering V65-6: A: 9 B: 12-1-11-5 C: 4-7-2-3-6-10