En herlig banker på Jarlsberg

(Hesteguiden.com)

Vi spiller mot favoritten på Jarlsberg i V5-1 og spiller ei formsterk hoppe. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny fredag:
V65 Biri: Yngstemann er best

Oddstips: Frekk dobbel fra 3. divisjon

V75 Bergen: Henning Solberg tror på sju rette

Det er fortsatt fullt kjør i trav-Norge og fredag skal det kjøres travløp på både Jarlsberg og Biri, og vi spår flotte kroner på begge banene. Biri er vertskap for fredagens V65, mens Jarlsberg byr på et svært spennende V5-spill.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Vi er ikke redd for å spille mot favorittene i Sportspill-redaksjonen og i kveldens V5 på Jarlsberg går vi tvert imot den store favoritten 1 Little Brown Ace i den første avdelingen. Fagbladet Trav og Galoppnytt bankerspiller hoppa som åpenbart ikke er veldig glad i å vinne travløp (bremset seg over i galopp sist).

Nei, i dette løpet må vi prøve 3 Ami's Queen som en herlig banker. Fireårshoppa var vi litt etter også tredje sist på Biri, men da galopperte hoppa håpløst fra start. Nest sist gjorde Ami's Queen et ålreit løp fra køen til det fjerde, men sist synes vi Mystical Dream-datteren varslet form så det holder. Angrep da i rygg i tredjespor 700 meter fra mål og holdt koken strålende til tredje på bra tid. Gode Writing Gill vant det løpet fra strek.

Ami's Queen løste da veldig fint ut fra start på 20 meter tillegg fra andrespor. I kveld er det tredjespor i volta og hoppa er veldig kvikk i vei. Vi pratet med Gunnar Austevoll i går kveld, og han hadde svært god tro på at han kunne få teten. Vel i tet må det være en svært fin vinnersjanse i kveld og ikke glem at hoppas eneste seier på 16 forsøk kom nettopp på Biri 17. desember i fjor, da hun ledet hele veien mot bra hester.

1 Little Brown Ace har ikke vist seg kjapp bak bilen, hun er ikke prøvd særlig på voltestart, men vi tror neppe hun kan forsvare sitt innerspor. Og dersom løpsscenarioet blir slik vi tror, er vi nødt til å prøve andrevalget Ami's Queen som banker, kun markert på 33 prosent mot favorittens 70 prosent. Skulle favoritten ha en dårlig dag på jobben, vil vi varsle for meget formsterke 6 Menai Songline som er i kalasorden om dagen.
Rangering V5-1: A: 3 B: 1-6-5-11 C: 7-10-4-12-9-8-2

V5-2:
Monte og 4 Sophie's Royal Ride som ikke fungerer i travløp (svakt løp sist) trives utmerket under sal sammen med flinke Siv Emilie Løvvold. Solid vinner sist i monte og flott oppgave igjen i kveld. To løp i kroppen har 3 Nugga Hydrup fått, og hoppa vant tre monteløp i fjor. God toer sist og løp i kroppen har garantert gjort godt for den Kim Mathisen-trente Earthquake-hoppa.

9 Mr. News leverer varene stort sett hver gang i monte sammen med flinke Johanne Ulrica Øveraasen. Var kanskje ikke som best sist, men motstanden er ihvertfall ikke tøffere i kveld. 5 Bar Story slo en så bra hest som Goal Pointer klart på Forus tredje sist, men galopperte seg bort nest sist. Bar Story kan vinne her. 1 Kissimee kommer tilbake etter svært langt fravær, men treningsrapportene er positive, og 10 Rite On Volo gjør en spennende debut i monte.
Rangering V5-2: A: 4 B: 3-9-5 C: 1-10-6-2-8-7

Annonse: Øivind Grøstad måtte sjekke batteriet på klokken sin etter å ha klokket et fantastisk drag sin avslutning i kulissene. Sjekk draget i V5-3 på Jarlsberg

V5-3:
Vi tror de to Spik-hestene 2 Spikperla og 8 Spikrapp er de fremste kandidatene til seieren i et løp uten de store profilene i den tredje avdelingen og setter 8 Spikrapp først fordi vi tror han er sterkest og tøffest. Var veldig bra i seiersløpet sitt tredje sist, og gjorde et fint løp til fjerde sist etter lang pause. Tom Erik Solberg opp i vogna nå, det er spennende.

2 Spikperla vant nest sist etter strålende taktisk kjøring av Lars Anvar Kolle. Sist ble hoppa toer 40 meter bak stortalentet Lome Brage. Flott startspor i kveld og med optimalt løpsopplegg (som hun sikkert får av Kolle) er hoppa seiersaktuell påny. 9 Løkki Vilma og Vilde M. Kals var ikke direkte heldig med posisjonene sist på Sørlandet. Gjorde et kruttsterkt seiersløp etter utvendig reise på Drammen nest sist og er muligens beste hesten i feltet.

3 Drill kommer tilbake etter noen måneders pause. Er kapabel og blant dem som går til mål og trener Stordal er fornøyd med hesten i trening. Kan vinne direkte. 12 Bastian Mollyn har tapt for henholdvis Ramstad Odin og Lome Brage i sine tre siste løp. Møter ingen slike i kveld, men spor tolv bak bilen er sjanseartet. 1 Store Johan står 20 meter bedre til kontra Spikperla, men kan ikke utnytte førstesporet og da er mye av den fordelen borte.
Rangering V5-3: A: 8 B: 2-9-3 C: 12-1-10-5-6-7-11-4

V5-4:
Mange vinnerkandidater i et sprekt sprintløp i den fjerde avdelingen, og selv om formenn er litt usikker på 3 Goalpike nå setter vi vallaken først på sporfordel og at det er sprint. Brenngod vinner både fjerde sist og tredje sist og meget god toer i V75 nest sist. Kunne ikke henge med gode Cadabra Tooma på Klosterskogen sist fra lederrygg, men holdt anstendig. Her blir det trolig tet og da er vinnersjansen bra.

2 Empress Tile trakk seg litt fra tet nest sist, men var uansett forbedret. Sist ble det seier fra et tilsynelatende håpløst tolvtespor bak bilen i Drammen og Kadabra-hoppa er endelig på vei tilbake. Flott andrespor bak bilen i kveld og kan vinne igjen. 9 Pas På Jokum har rotet seg bort på galopp i sine to siste starter. Fjerde sist og tredje sist var hesten solid V75-vinner. Ingen tvil om at denne karen duger feilfritt, men de to siste innsatsene gjør oss betenkt. Outsider. 10 Tiger News var heroisk i nederlaget sist etter gjentatte trykker i tet. Ryggløp passer trolig bedre for Alme-traveren som var bunnsolid vinner av et dameløp nest sist.

4 Whitney As holder kanonform og med klaff underveis er Holtung-traveren aktuell. 1 Victor D' Estino viste ikke noe ekstraordinært i debuten for Alexander Heisholt sist, men løp i kroppen kan ha gjort underverker for den meget grunnkapable Super Arnie-sønnen. 5 Liv I Nortec opptrer svært ujevnt, i kveld er det Frode Hamre som får sjansen bak den kapable dansken til Jeppe Juel.
Rangering V5-4: A: 3 B: 2-9-10 C: 4-1-5-12-11-8-7-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5:
Vi mistet fine V5-kroner på at 5 Gidde R. Icke ikke klarte å hente igjen en svært god 1 Big City Rambler sist på Jarlsberg. Gidde R. Icke gjorde uansett en strålende siste 700 i sporene og varslet form så det holder. I kveld kjører trolig Kristian Bjørnerød tidlig fremover og det lukter litt dødens, men sjuåringen er god nok til å vinne derfra.

Annonse: Øivind Grøstad med over 600 000 kroner innspilt siste fjorten dagene

1 Big City Rambler var kanongod vinner fra dødens sist etter et perfekt kjørt løp av Eirik Høitomt. Førstespor bak bilen i kveld og vi er usikker på om hesten kan utnytte det. Han er i tillegg svært variabel denne vallaken, men må selvsagt regnes på prestasjonen sist. 6 Boreas har et litt sjanseartet spor, men var bra i seiersløpet sist. Klaffer det underveis er den vinnervante Coktail Jet-sønnen atter seiersaktuell. 4 Sugar Fine Photo har endelig trukket et bra startspor, men sliter med helsa og opptrer ujevnt. I kveld er det ikke helt utenkelig at S.J's Photo-sønnen kan komme seg foran og derfra må han vurderes tidlig.

11 Windshear ga opp fra tet på Sørlandet sist etter å ha sett ut som en klink vinner inn i den siste svingen. Ryggløp passer garantert mye bedre og klaffer det underveis skal han ikke oversees.
Rangering V5-5: A: 5 B: 1-6-4 C: 11-7-10-2-9 D: 8-3