En hero på Mysen

Foto: hesteguiden.com

Lome Hero gjorde et kruttsterkt seiersløp på Jarlsberg fredag og vi tror på ny seier tirsdag kveld på Momarken.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Åby: Lar seg neppe slå!

Lunsjtrav Forus: Suksessen fortsetter

Oddstips 1: Lille har kapitulert

Oddstips 2: United hviler stjernene

Tirsdagen starter opp med lunsjtrav til Åby i Sverige og på Forus her hjemme, mens det på kvelden tilbys spill til dobbel V5 på Momarken her på berget og V65 på Axevalla travbane i Sverige. Vi har som vanlig tips til alle stevnene på tirsdagene.

Innleveringsfrister Momarken:
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. kl 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Jens Kristian Brenne er en av fremtidens menn i norsk travsport og har vært travtrener på Momarken i et par år nå. Etter 14 seire og 631 823 kroner i 2011, har det vært litt lengre mellom seirene i 2012. Seks seire står 28-åringen bokført med per 20. november, men i innkjørte penger er fjorårstallene passert (712 492 kroner). Stallens stjerne er naturligvis den flotte treåringen Golden Feline.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Den godeste Brenne er også fast kusk bak den fine femårsvallaken 11 Lome Hero som kommer ut i V5-4A/V5-1B i kveld på Momarken. Vi hadde veldig god tro på hesten på Jarlsberg fredag og etter et kruttsterkt løp vant Lome Hero på imponerende vis. Motstanden i kveld er ned et hakk og selv om hoppene har fått 20 meters forsprang i dette stayerløpet, tror vi det betyr lite. Lome Hero var svært bra i seiersløpet tredje sist på Färjestad og fulgte opp med en strålende innsats til andreplass på Bjerke nest sist og kommer til start med absolutt toppform i kveld. Lome Hero tåler å gjøre grovjobben selv, i motsetning til de fleste andre i dette løpet. Vi bankerspiller i begge V5-veddemålene i kveld på Momarken.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 11 B: 10-1-6 C: 5-7-8-4 D: 3-9-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Fireårige 4 Gershwin viste seg fram i en kraftig forbedret utgave på Bjerke sist onsdag etter drøye to måneders pause. Vi synes Holm-traveren har vist slett stridsmoral i sine første starter her til lands, men onsdag var det spenst i steget nedover oppløpet. Her kan det være muligheter for at dyktige Hans Wilhelm Storås kommer seg til tet. Vårt førstevalg.

3 Glenagle er en treåring fra stall Goop som foreløpig har gjort seg lite bemerket. Åtte starter i Sverige har gitt to tredjeplasser som best. Vanskelig å sette inn i dette løpet, men motstanden er ikke tøff. 1 Royal Chocolate har avslørt fint talent, men også mye galopp. Klart forbedret sist og dersom ikke førstesporet blir aldeles feil er Royal Chocolate en klar vinnerkandidat her.

Vi synes disse tre skiller seg ganske klart ut her i V5-1A, men på gardering er også 6 Rubin Tamsen (ålreit form) og 2 Milli News (skuffet oss veldig sist, bom fast nest sist) aktuelle.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 4-1 C: 6-2-8-7-5-10-9 D: 11-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Varmblodshester. Monteløp. 1640 meter.
Så skal vi spille bingo i et vidåpent monteløp og de samme hestene som starter her, skal også møtes foran sulky i V5-3B. Killingmo-duoen 1 Pols Plåster og 4 Paco Halbak settes sammen først i A-gruppen. Førstnevnte har startet to ganger i monte med en fjerdeplass som best og har ellers vist brukbar form i trav den siste tiden.

4 Paco Halbak debuterer i monte og den fartsfylte Biesolo-sønnen blir spennende å se i monte. 6 Honest Harry utstyres med Siv Emilie Løvvold og viser form både i monte og trav, men har litt vanskelig for å vinne. 7 Fidilo og 3 K.N. Wind er begge kapable, men akk så variable. 8 Overture F.H. er i form og rytteren er bra.
Rangering V5-2A: A: 1-4 B: 6-7-3-8-2 C: 5-10-9

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi var lenge inne på å bankerspille 9 Baldini i dette løpet. Den treårige Standpoint-sønnen avslørte flott talent etter startgalopp i debutløpet på Jarlsberg for en måned siden og kom flott tilbake i kulissene da. Ble likevel sendt avgårde til over 15 ganger pengene på Momarken i sitt neste løp, og tok en vanntett og overbevisende seier fra dødens da. Gundersen var imponert og det var vi også. Vi er ikke i tvil om at dette er beste hesten i V5-3A, men ferske treåringer fra bakspor er alltid litt sjanseartet. Vi bankerspiller på det minste forslaget, men velger å gardere på de to største.

Først og fremst med 4 Blaze som holdt flott fra dødens sist i Drammen til tredje. Fullstendig bortkjørt nest sist, men også bra fra dødens tredje sist. Cato Antonsen vil nok prøve seg mot tet her og da kan han holde unna dersom vår klare favoritt tøyser. 2 Speedfighter E. var en av mange hester som underpresterte i Drammen 13. november. Banen må ha vært spesiell den dagen. Står fint til i kveld og yter nok bedre fra front. 10 Vigilia har undertegnede jaktet en periode, men utviklingen har ikke vært som ventet på slutten. Mikkelborg er fortsatt optimist. Gardering.

Med på gardering skal også 3 Appell's Tornado som kun tapte for gode Jag De Man nest sist, men som var langt under pari sist. 12 Nomorecredit ble favorittspilt sist etter en bra debut på Bjerke 31. oktober, men kunne ingenting tross fint løp. Må være en mil forbedret i kveld for å vinne herfra.
Rangering V5-3A: A: 9 B: 4-2-10-3 C: 12-5-1-11-7-6-8

Annonse: Grøstad skal til lukene i V5-5A/V5-2B og det er ikke noe Moneyline-vinner dette. Ta imot et superobjekt.

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Tross en innsats helt på det jevne på Jarlsberg sist, kommer 5 Moneyline Volo til å bli storfavoritt i V5A-finalen. Tholfsen-hesten var langslått av Laugh At My Face og Underpaid Hanover og selv om det var litt forbedring fra startene forut, må da dette være en favoritt i fare. Vi setter hesten først (i mangel av bedre kaniddater), men garderer naturligvis.

Og vi starter med en ordentlig fidus. 3 Odd Sunshine ble markert i den røde boken etter en gnistrende spurt fra sjakkplass til tredje nest sist på Klosterskogen og fulgte opp med en svært tapper innsats fra dødens i Drammen sist til ny tredjeplass. Fireårshoppa som kjøres av Jan Martin Bjerring er god fra start og det kan være dags for seier i kveld. 1 To Dare Is To Do har ikke fulgt opp en lovende treårssesong og avsluttet helt på det jevne på Momarken sist tirsdag. Men sporfordel og billig motstand gjør henne tidlig aktuell for kupongen i kveld.

2 That's My Pal er på jakt etter startpoeng i Norge. Kommer ut i regi stall Goop i kveld og er en helt naturlig outsider. 7 Cyroline er en også en gjest fra vårt naboland. Hoppa har levert fine løp i Sverige og skal også med på gardering i et skummelt løp.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 3-1-2-7 C: 4-6-9-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3B - Varmblodshester. Dameløp. 2140 meter autostart.
Hestene som møttes i monte i V5-3A, skal konkurrere foran sulky i V5-3B. Ingen tvil om at 6 Paco Halbak er den beste hesten, men stridsmoralen til Killingmo-traveren har det alltid vært grunn til å stille spørsmålstegn ved. Helt iskald etter perfekt smyg i et V75-løp nest sist, men noe forbedret fra lederryggen sist. Martine O. Sørvik som er kusk i kveld, kjører ikke mange travløp. Men hun har vunnet et løp i år, bak sin egen French Destiny på Bjerke 18. juli. Utfordringen for Martine her er om hun skal sitte foran eller slippe teten. Paco Halbak møter ihvertfall så billig motstand at vi setter hesten først og bankerspiller på det minste forslaget.

4 Honest Harry er jevnheten selv, både i trav og monte. Men seirene sitter langt inne, sammen med svært taktisk gode Siv Emilie Løvvold kan en etterlengtet seier komme her. 1 Fidilo er så ustabil at han nesten er spillernes mareritt. Etter et flott seiersløp nest sist på Bjerke, kunne hesten ingenting på Biri sist. 8 Pols Pålster har ikke fordel av verken distanse eller startspor og kusken er urutinert. 9 K.N. Wind venter vi fortsatt på og 3 Overture F.H. skal nok ha det veldig servert over denne distansen, men har en bra kusk.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 4-1-8-9-3 C: 10-5-2-7

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Undertegnede måtte se reprisen både to og tre ganger for å dobbeltsjekke 1 Banker Fly sist på Bjerke. Fireåringen til Kolnes har ikke hatt for vane å sette inn turboen nedover oppløpet (vært veik rett og slett), men sist fullførte hesten strålende via en tøff siste 500. Gjenskaper Banker Fly den prestasjonen i kveld, så vinner han dette løpet. Det blir spennende å se om Gunnar Austevoll vil prøve å sitte foran i kveld og om hesten yter like godt derfra. Vi setter Banker Hall-sønnen først og bankerspiller i DD-spillet.

5 Cayenne Advance er ny på Cato Antonsens stall. Fireårshoppa har levert brukbart i Sverige og kan være en vinner direkte i billige omgivelser. 8 You Talking To Me er som de andre stallhestene Olle Goop har med seg til Momarken i kveld vanskelig å plassere og er garantert på jakt etter startpoeng. Et vrient åttendespor trekker ned. 3 Runaway C.N. underpresterer som svært mange av Sigbjørn Kolnes stallhester for tiden og skuffet stort på Forus lørdag. Kom imidlertid bra tilbake etter galopp nest sist.

11 Everest kan en del, men nå er formen svært tvilsom (er nå strøket). 2 Gusse's Wanna Be så ut som en vinner i 70 meter sist, men speeden ut. Her blir det smygløp i det lengste.
Rangering V5-4/DD-1: A: 1 B: 5-8-3-2 C: 6-4-9-7-10

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Vi bankerspilte fireårshoppa 5 Solmøy Åse på Klosterskogen sist i debuten for stall Antonsen. Solmøy Åse gjorde et bra løp hun, men kunne ikke svare speedige Bjørntvedt Knekten siste 100. Gøran Antonsen setter seg opp som kusk i kveld og vi setter Solmøy Åse knepent først.

Far Cato velger å kjøre jevnaldrende 6 Våler Oda som imponerte i tre strake seiersløp for Cato før det endte i dundrende startgalopp sist. 3 Tamarin avsluttet flott sist på Jarlsberg til tredje, og den toppstammede hoppa ser ut til å være i ferd med å stabilisere seg. Men Elding-hoppa er ustabil og ikke hver dag hun vil. 10 Gårder Eldina var strålende i vinter i en alder av ti år. Kommer nå tilbake etter seks måneders pause og kan vinne på direkten.

7 Alvine S.K. ble offensivt kjørt sist i dødens og ble trøtt siste 100. Full vei og dårlig startspor trekker klart ned her. For de som vil gå langt ut på gardering her, kan vi på en helt maks dag også se 9 Skøylill (litt forbedret sist) og 12 Sør Bruden (har litt kapasitet, men trenger trolig løp) blande seg inn i seierskampen.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 5 B: 6-3-10 C: 7-9-12-11-4-1-2-8