En kejser regjerer

Foto: hesteguiden.com

Dagens største favoritt har trolig ingen konkurranse på Jarlsberg på lørdag. 35 millioner kroner venter en alenevinner. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det har vært en nytelse å se 3 Kejser K.D. i sitt comeback etter lang tids skadefravær, og i V75-5 på lørdag jakter Anderssen-traveren sin fjerde strake triumf. Lett joggende til slutt ved den siste seieren på 16.5 full vei, og selv om det er klart tøffere i mot ved denne anledningen tror vi ingen rører storfavoritten fra spiss. Kusk Eirik Høitomt har uttalt at dette er den beste hesten han har kjørt i Norge noen gang, og det sier ikke så rent lite.

Det sier bare bang og så sitter Action Hall-sønnen i tet, og konkurrentene har nå såpass respekt for 11-traveren at de lar championen få styre og stelle som han vill der fremme i front. Da mistenker vi at vi får se en veldig rolig mellomrunde, og når det da legges inn en avslutning ned mot 10.0 siste 400 tror vi de øvrige i løpet må fokusere på sølvet.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V75-1, 2100 meter autostart
En rekke flotte kaldblodshester skal her forsøke seg på å kvalifisere seg til løpene på Vincennes senere i vinter, og fra et spor litt langt ute mot klart skjerpet motstand tror vi 7 Ramstad Loke er snakk om en favoritt i stor fare ved denne anledningen. Vi er litt inne på at 4 Greis Vinn kan erobre føringen i løpet, og da skal i så fall sjansene for at Antonsen-traveren leder rundt om være gode (klart godkjent til sølv på fine 26.2 full vei i den siste starten).

Hysterisk form holder 3 Vinning Tor, mens seiersmaskinen 6 Vestpol Faxen er spennende etter litt pause. Det kan ligge an til voldsom kjøring innledningsvis i dette løpet, og da åpner vi opp for at det kan komme en smell på vårt største spilleforslag.

Annonse: Øivind Grøstad smeller til med en 20-oddser i V75-3 som gir spille-Norge bakoversveis

V75-2, 2100 meter voltestart
Vi støter på et vidåpent varmblodsløp i den andre avdelingen, og da skjærer vi igjennom og banker 10 Excellent Way. Trolig ikke best på kapasitet, men forutsetningen på lørdag kan neppe bli bedre. Springsporet fra 20 meter tillegg utnytter startspesialist Vidar Hop, og vi ser ikke bort i fra at teten kan være innen rekkevidde på et relativt tidlig tidspunkt med få hester på strek.

Flott innsats til fjerde fra en vanskelig utgangsposisjon i den nest siste starten ble fulgt opp med en kruttsterk innsats til sølv bak Photo Fantasy i den siste starten, og formen etter litt pause ser således ut til å bare være sterkt stigende. Sjansen for at 6 Mighty Lady hopper fra start skal være skyhøye, og når både 11 Streamline Woman og 13 Digital Invention står veldig sjanseartet til satser vi på at favoritten innfrir i dette løpet.

Nettavisens spilleforslag til løpene på Jarlsberg kan du få levert her.

V75-3, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss her, og i kraft av sporet setter vi 5 French Destiny fremst. Flott avslutning til sølv på 16.6 full vei etter innvendig reise i den nest siste starten, men langt kvikkere til fjerde på flotte 14.7 over dagens distanse i den siste starten. Kapasiteten er udiskutabel, og etter litt pause flyter travet nå langt bedre for Anderssen-traveren.

Solide avslutninger er varemerke til både 9 Victor d`Estino og 10 Dorado på full form, og med forventet tøft tempo på forestillingen tror vi begge blander seg inn i striden helt der fremme til slutt. Førstnevnte er litt variabel, men i sin siste start før litt pause ble det en enkel seier på fine 15.6 Sistnevnte holder hysterisk form, og selv om Love You-sønnen ikke er snakk om noen utpreget sprinter kan det bli riktig ved overpace på løpet.

V75-4, 2100 meter voltestart
Vi støter på en relativt klar favoritt med sine 68 % i dette kaldblodsløpet i form av 13 Gylden Tina, og med en sterkt stigende formkurve skal Haakenstad-traveren bli tung å stå i mot til slutt. En meget spenstig avlutning i 26-fart ble levert ved den siste triumfen på 30.4 full vei, men 40 meter tillegg i et fullt felt er aldri enkelt.

Vi tyr således til noen garderinger, og veldig tidlig aktuell i en feilfri utgave skal 9 Mona være. Spikeld-datteren var som forvandlet etter litt pause i den siste starten, og vi synes det så ut til at hoppa hadde tørt krutt på lager i målgangen ved triumfen på fine 29.1 over en sprint. I rivende utvikling er 2 Ull Vilde, og fartsressursene er enorme der i gården. En søster til selveste Frakast er 4 Tamarin snakk om, og pilen peker kun en vei også for Mikkelborg-traveren (trolig moden for en real rekordforbedring).

V75-6, 1609 meter autostart
Eliten for våre varmblodshester braker sammen i dette sprintløpet, og vi synes løpet ser litt åpent ut. Vi forventer å få se en luftig startside, og selv om 2 Cream Of Arnie ikke er snakk om noen utpreget sprinter tror vi den meget formsterke Hamre-traveren vil trekke fordel av tøff kjøring der fremme i front innledningsvis. Innfridde som vår banker sist gjorde 11 Santana Ås, og selv om sporet med fordel kunne ha vært litt bedre på lørdag kan også den svært speedige Spotlite Lobell-sønnen til Tom Horpestad komme inn i matchen ved overpace på løpet.

Det er opp en liten klasse for 1 Having Said That, men dersom det skulle bli tetkjenning er det ikke helt utenkelig at det blir ledelse rundt om (sprintet fine 13.3 ved triumfen i den nest siste starten). Utenfra kommer 5 Sweet Case (gikk 12.2 i sitt siste sprintløp på Jarlsberg, og det er helt riktige forutsetninger denne gangen) i stor fart, mens gullklumpen til Geir V. Gundersen 4 Playful også skal være snakk om en vinnerkandidat.

Nettavisens spilleforslag til løpene på Jarlsberg kan du få levert her.

V75-7, 2100 meter volte
Det ser litt åpent ut i dette kaldblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi garderer da bredt. Best på kapasitet er trolig 2 Varg Spik, men betegnelsen stabil kan ikke den flotte 4-åringen til Jan R. Mjølnerød få enda. Feilfri i sitt siste løp, og da ble det en enkel seier på 31.2 full vei. Etter å ha tapt for Wessel Odin i den nest siste starten ble 9 Espe Trym disket fra seieren i den siste starten, og da gikk en 27-tid over en sprint fløyten (skal være tidlig aktuell her). Kapabel som få er 11 Ariladden, og i den siste starten ble det full uttelling for fin form med seier på fine 29.8 full vei.

Blåser til tet gjør 10 Sør Troll, og siden slipper Høitomt til første og beste som kommer (med perfekte luker til slutt er det ikke helt iskaldt). En fantastisk utvikling har 14 Vorset Martin hatt i vinter, men utgangsposisjonen på lørdag er alt annet enn bra (og da syntes vi ikke dette skal være snakk om en favoritt). Flyter på styrken gjør 7 Konge Blesen, mens 12 Lykke Trubben viser sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter litt pause.

Spilleforslag
Til V75-løpene på Jarlsberg har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 140, 420, 840 og 1680 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.