En kjeltring løs i Drammen

Foto: hesteguiden.com

Det er nok flere enn en, men Cato Antonsens Kjeltringen vil nok forsøke å hente hjem 20.000 kroner til Østfold på redelig vis i finalen i kveld.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Det tror vi han gjør med glans, og da bokfører i så fall 5 Kjeltringen sin tredje strake triumf i V5B-5 i kveld. Dyktige Cato Antonsen har fått fart på mange kaldblodshester før, og i det siste har Spikeld-sønnen virkelig blomstret opp i Østfoldingens regi. Det ble en enkel seier på råflotte 26.2 full vei på Biri i den nest siste starten, mens konkurrentene ikke hadde noen føling med 6-åringen ved triumfen på Bjerke i den siste starten heller.

Det blir nok ingen umiddelbar tetkjenning for Antonsen-traveren i kveld med mange hester med mye fart i beina rundt seg, men når startrushet har lagt seg tror vi dagens soleklare banker for dagen sklir frem og får overta fra hester som skriker etter å få en rygg å gå i på full distanse. Treneren uttaler at hesten bare blir finere og finerer i trening, og da ser vi ingen grunn til å gardere den store favoritten.

Vår rangering: A: 5 B: 8-4-7-11 C: 6-9-2 D: 3-1-10-12

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

På fredag ble det bra klaff på våre V5B-tips Jarlsberg . Femtevalget Obtain var vår favoritt i V5-4B. Og V5B satt dermed klokkerent til fine kr 11 557 i utbetaling.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5B-1, 2100 meter voltestart
Selv om det er ned en liten klasse for 2 Qpid ved denne anledningen syntes vi Home Alone-sønnen blir vel stor favoritt med sine 88 %, og vi tyr til bred gardering i et litt småskummelt løp. Det ble stive bein til slutt på 6-åringen etter et løp utvendig uten rygg i den siste starten (og vi syntes han trakk seg vel tidlig), men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt. Sporet har storfavoritten taklet før (men noen god start får han ikke), og selvsagt skal Brusletto-traveren tilmåles solide vinnersjanser i en feilfri utgave.

Vi er dog litt inne på at 1 Kenny Pine kan lede rundt om, og da snakker vi om en spenstig 18-prosenter i spillet. 3-åringen har hatt mye utur i løpene, og i den siste starten tok Ken Warkentin-sønnen i mot svært gode Mr. X.F. Royal nedover den siste langsiden fra spiss før det ble stive bein midt i den siste svingen. Det resulterte i galopp, noe vi tror en løs og krevende bane må ta sin del av skylden for. Ny kusk Tom E. Solberg får voldsomt fart på hestene, og vi mener Nikkerud-traveren er snakk om en av dagens mest spennende hester.

En flott storvokst hoppe er 9 Natalie Borgø snakk om, og selv om Chipmate-datteren tapte fra spiss på 16.0 over en sprint i den siste starten skal 5-årshoppa være snakk om en tidlig gardering i et løp som dette (bedre bakfra?). Vi syntes 6 Zam Van Camstra løfter seg for hvert løp, og vi likte avslutningen til fjerde på 16.3 over en sprint mellom hester i den siste starten. Tilbake etter litt pause kommer 10 Sweet Gangster, og Rubintor Pri-sønnen får stå som en liten outsider direkte.

Vår rangering: A: 1 B: 2-9-6-10 C: 5-3-7-8 D: 12-11-4

Annonse: Øivind Grøstad lanserer en Dagens Dobbel til 150 ganger pengene på Drammen.

V5B-2, 2100 meter autostart
Det er fortsatt kanonform på stall Hamre, og i dette løpet seler eksilbergenseren ut to hopper i absolutt toppform. Frode kjører selv 8 Madam Lavec, og selv om sporet ikke er det beste tror vi ikke det betyr så mye i et løp som kun teller ni deltakere. Etter en kruttsterk avslutning til sølv bak Vanity Rich på flotte 15.1 full vei i den nest siste starten vant 5-årshoppa enkelt på meget sterke 14.5 i Skien i den siste starten, og på ny skal den formsterke hoppa være hesten å stå i mot til slutt.

Vunnet sportrekningen har dog 2 Nokien gjort, og selv om Golden Globe-datteren har konkurrert i litt enklere omgivelser enn favoritten skal 5-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser sammen med gjestekusk Per O. Midtfjeld. Bedre enn på lenge var 6 Milliondollar Baby i den siste starten, når Chipmate-datteren spurtet inn til sølv på 16.1 full vei. Med ytterligere fremgang ser vi ikke bort i fra at Haugen-traveren kan blande seg inn i striden helt der fremme, mens 5 Blitzie Sign også må krysses relativt tidlig (knapt slått av Nokien i den siste starten).

Forbedret med løp i kroppen er trolig kapable 7 Key To Koreana, men vi mener Austevoll-traveren må være voldsomt mye bedre enn i sitt comeback får kunne hevde seg langt fremme i et løp som dette. Vi syntes Korean-datteren var svak etter et fint opplegg underveis ved femteplassen på 18.3 full vei ved den anledningen mot ikke alt for skarp motstand, og vi har ikke ståltro på at 6-årshoppa vinner dette løpet.

Vår rangering: A: 8 B: 2-6-5 C: 7-9-4 D: 1

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Drammen kan du få levert her.

V5B-3, 2100 meter voltestart
Vi syntes tre hester hever seg klart over mengden i dette kaldblodsløpet, og normalt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse for 7 Føynland Kongen. Geir Flåten har fått fin fart på 4-åringen, og etter en flott innsats til sjette i et tøft V75-løp i den neste siste starten fullførte Lome Kongen-sønnen mer enn anstendig til sølv på 29.3 full vei etter en tøff 24-åpning på løpet i den siste starten, og når Flåten-traveren går ned minst en klasse i dette løpet sitter fort årets fjerde triumf.

Dersom favoritten skulle svikte står trolig 3 Stensvik Faksa nærmest til å kunne overta, men Järvsöfaks-datteren er ikke helt stø på beina. 5-årshoppa fikk dog uttelling for sin fine form ved å vinne enkelt på 30.3 full vei i den siste starten (dog svært nære galoppen ned startsiden), og formkurven har kun pekt en vei i regi Moren L. Johnsen. Det skal bli veldig spennende å se om Hedda E. Assev har fått fart på 10 Wiking Blesen, og en billigere oppgave enn dagens får i hvert fall ikke Moe Odin-sønnen.

Vår rangering: A: 7 B: 3-10 C: 4-1-2-9-8-6 D: 5-11

V5B-4, 2100 meter autostart
Vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange i dette varmblodsløpet, og bred garderinge er å anbefale. Favoritten 4 Kendrick Jr. har imponert med to strake triumfer, men mot klart skjerpet motstand på en distanse som trolig trekker litt ned snakker vi om en favoritt i fare. Nestfavoritten 6 Digital Invention sklei tidlig til tet for siden å ta en kontrollert seier i den siste starten, men vi tror ikke på noe tilsvarende scenario med et spor litt langt ute i kveld. Super Photo Kosmos-datteren er desutten usikker, og med mange hester med mye fart i beina innefor seg tror vi det blir en tung tur rundt for 5-årshoppa denne gangen.

Alt for lite spilt mener vi 2 Imperial Broline er med sine 18 %, og fra sin perfekte utgangsposisjon tilmåler vi den formtoppede Supergill-sønnen solide vinnersjanser. 5-åringen kom aldri riktig inn i løpet fra andre rekke på 20 meter tillegg i den siste starten (dog fin fart i mål), mens han forut for det fullførte strålende til sølv på solide 14.5 over en sprint. Heggedal-traveren står nydelig inne på pengene i dette løpet, og dagens arena har den storvokste krabaten taklet greit tidligere.

Eirik Høitomt sendte 3 Set Me Free først over mål i den siste starten, og på en arena som dagens kan det fort gå veien igjen for Mr. Flirt-sønnen. Veldig fin form holder både 9 Super Fest Boy og 10 Ringo Ducal, og med litt kjøring der fremme i front innledningsvis dukker de nok begge opp i striden helt der fremme til slutt.

Vår rangering: A: 2 B: 4-6-3-9-10 C: 1-8-7 D: 11-12-5

Spilleforslag
Til V5B-rebusen på Drammen travbane har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 360 og 1285 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens vårt DD-forslag på 100 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld!