En klink vinner!

Foto: hesteguiden.com

Vi står overfor to spennende rebuser i Skien i kveld, og vi har ståltro på at vår hovedbanker for dagen lager hakkemat av dagens konkurrenter!

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Etter en imponerende triumf etter litt pause i den nest siste starten på fine 16.0 full etter en sisterunde i 14-fart var nemlig 2 Cull De Sac maks uheldig i den siste starten, og med helt optimale forutsetninger i V5A-4/V5B-1 har vi vondt for å tro at noen kan tukte Supergill-datteren.

I den siste starten bommet kusk Jeppe Juel totalt i starten, og etter å ha vært nærmest sist inn på den første svingen fra sitt springspor fikk 5-årshoppa en bråstoppende Nopeacelikeheaven i trynet midt i den siste svingen (kjørte seg etter hvert opp i tredje innvendig, og så for dagen helt lekker ut!). Med autostart går det greit for dansken, og han kan fort få en fin dag på jobb i kveld, når han styrer begge våre bankere i A-spillet.

Westergaard-traveren har startet to ganger i Skien tidligere og vunnet begge, så dagens arena takler hun på utmerket vis. Sporet er perfekt i kveld, og dagens konkurrenter egner seg ikke til å skremme.

Ny banker, og da spiller vi samlebonger i A-spillet
Ja, i V5A-3 garderer vi ikke 3 Pia, og etter den siste innsatsen å dømme (vant sprettlett på fine 17.6 full vei etter et tøft løp utvendig) skal ikke Carmody Lobell-datteren ha noen som helst problemer med å legge på til sin andre strake triumf, mot klart enklere motstand i kveld.

3-årshoppa gikk kun på det jevne i sitt debutløp, men det var en kraftig forbedret utgave vi fikk se i lunsjen på Bjerke på torsdag etter litt pause, og dersom denne starten ikke kommer for tett på den foregående er det trolig ikke snakk om saken.

Storfavoritten går på en smell?
Vi støter på dagens største favoritt i form av 4 Rigel Stjernen i V5B-3, og på fart er det liten tvil om at det ikke er noen i dette feltet som matcher Alm Svarten-sønnen. 8-åringen hadde stått opp på rette foten i den siste starten hvor han sprintet inn til en flott seier på 24.0, og dersom ikke Skiaker-traveren ”spytter” bittet siste 100 i kveld tar han trolig sin andre strake triumf.

Det høres ut som optimale forutsetninger for den lynkjappe krabaten, når distansen kun er 900 meter, men spillerne skal være klar over at det er langt enklere å kjøre på seg melkesyre på en slik ekstremt kort distanse i forhold til ved en normal sprint over 1600 meter. Det blir trolig ”full bøtt” hele veien i kveld, og da er vi ikke fremmed for at storfavoritten kan bli lei/få syre før målstreken er passert. Vi snakker her om en 94-prosenter i spillet, og da syntes vi det er spennende med noen garderinger!

Våre V5B-forslag kan du se ved å klikke her!

Rigel Stjernen og Tor Wollebæk er snakk om en veldig hardt betrodd ekvipasje i V5B-3.
Rigel Stjernen og Tor Wollebæk er snakk om en veldig hardt betrodd ekvipasje i V5B-3.

Øvrige vurderinger
V5A-1: Vi står på to hester i dette sprintløpet for varmblodshester i relativt lavt grunnlag, og har god tro på at vinneren er å finne på duoen 1 Negotiable og 10 Whatson Line. Førstnevnte fikk helmaks som fjerde på fine 15.3 over en sprint mot gode hester i den siste starten, og bortsett fra favoritten i løpet er det klart enklere i mot i kveld. Pearshall Hanover-datteren trøblet litt med aksjonen både rundt den første og den siste svingen sist, og vi er litt usikre på om hun takler de krappe svingene på dagens arena.

Annonse: Nye toppgevinster for Grøstad/Lerum på Sørlandet i helgen, over kr 100.000 innspilt

Hvis hun gjør det skal det dog dreie seg om en solid vinnersjanse fra tet eventuelt rygg leder, men dersom sistnevnte har tak i 4-årshoppa til Ove K. Karlsen ut i oppløpet tror vi den flotte Rite On Line-sønnen til Glenn K. Stenberg avgjør løpet til sin fordel. Treneren har snakket varmt om denne hesten lenge, og 4-åringen har innledet veldig lovende (sterk toer på flotte 16.0 full vei sist).

V5A-2: Vinnerkandidatene er mange her, og bred gardering er å anbefale. Ned en klasse går 7 Jærvsøtuva, og selv om 5-årshoppa ikke er helt enkel å lure først i mål skal det være snakk om en naturlig favoritt. Spennende i regi Geir Flåten er 6 Krempilen, og dersom den dyktige treneren (dog ubrukelig taktisk) har fått vekt liv i 6-åringen (tvilsom stridsmoral tidligere) skal det dreie seg om en solid vinnersjanse, mot ikke alt for skarp mortstand.

4 Espe Trym kan fort vise seg frem i en forbedret utgave med løp i kroppen etter lang pause, og når vi også nevner formbomben 1 Brødsjø Blesa (klart bedre enn raden!) har vi snakket om de fire hestene vi har mest tro på i dette løpet. 8 Finsjø Gutten går her opp minst en klasse, mens 2 Minodin er snakk om en fryktelig feig type.

V5A-5/V5B-2: Et heftig sprintløp med en rekke gode hester linet opp bak startbilens vinger venter oss her, og klart mest spennende på kryssene med sine snaue 17 % mener vi 10 Martell D.K. er. American Winner-sønnen er kraftig på gang, og i kveld kan det bli helt riktig for Juel-traveren med tøft tempo i front. Jeppe kjørte seg litt fast til slutt sist etter å ha gått ned på innerfila rundt den siste svingen etter et tøft løp utvendig i 11-fart, og når vi vet hvilke kvaliteter som finnes i denne hesten mener vi det skal dreie seg om en solid vinnersjanse her.

Uforandret fin form holder 9 Why Not A Winner, og fra et optimalt smygspor ser vi ikke bort i fra at Credit Winner-sønnen bokfører sin fjerde triumf for året. Flotte løp i V75`en nå på slutten har 2 Mc. Cormick gått, og sporet i kveld kan ikke kusk Johan H. Undem klage på, i et løp som etter vårt skjønn teller seks vinnerkandidater.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong til B-spillet her.

Why Not A Winner er snakk om en het vinnerkandidat i V5A-5/V5B-2.
Why Not A Winner er snakk om en het vinnerkandidat i V5A-5/V5B-2.

V5B-4: Litt såskummelt, men vi mener duoen 1 Keiko N. og 5 Gri Dynamit hever seg litt over mengden. Førstnevnte kommer tilbake etter en litt kortere pause, men forut for hvilen viste Speedy Herve-sønnen strålende takter i regi Cato Michelsen (vant sprettlet fra spiss i de to siste startene, og det kan være snakk om samme scenario i kveld).

Sistnevnte dukker opp i regi Eirik Høitomt, og da snakker vi med respekt å melde om en radikal trenerforbedring. Championen har nærmest for vane å vinne første gangen ut med sine nyervervelser, og da er Divinator-sønnen snakk om en opplagt strek på kupongene. Vi snakker da om vår DD-banker for dagen hvor laveste odds i skrivende stund (kl. 13.30) mot vår banker i DD-1 er kombinasjonen 5*5 til drøye 30 ganger pengene, og det finner vi veldig spillbart!

V5B-5: Vi støter etter vårt skjønn på dagens mest åpne løp her, og på vårt store system helgarderer vi. Vi mener at duoen 5 Nokentrot og 9 Be My Love er veldig underspilt som et foreløpig femte og sjettevalg i spillet, og da setter vi de fremst. Førstnevnte er litt variabel, men i den siste starten gikk Super Arnie-sønnen et flott løp i tøff konkurranse uten at det klaffet helt som best på veien.

Sistnevnte ble ikke kjørt en meter med etter litt pause sist (helpigg avslutning med ørehetta på i målgangen), og fra dette sporet er normalt Halle-traveren sikret en kremreise underveis.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 72, 360 og 720 kroner (de to største er samlebonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 108, 405 og 1268 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ut her .

Vi har nær sagt som vanlig satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 315 kroner, og de kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på nrk.no nett-tv i kveld eller se reprisesendingen gratis på www.rikstoto.no