En lady som banker gutta

Hoppene har fått 20 meter forsprang i V5-3A og da ser det grønt ut for Lady Centennial på Momarken tirsdag.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: En herlig Coktail

Lunsjtrav Drammen: En vinner fra Bø

Oddstips: Bunnlag til flott odds

Tirsdagen starter opp med lunsjtrav til Bergsåker (vi spiller V4 og DD dit) i Sverige og i Drammen her hjemme, mens det på kvelden er dobbel V5 til Momarken og V65-spill til Jägersro i Sverige som står på plakaten.

Vi måtte nøye oss med fem rette på det mellomste (innl.pris kr 432) og det største V5A-forslaget på Momarken tirsdag og kunne innkassere 1 119 kroner per stykk. I V5B-spillet hadde vi 2. valg på Jotun (4.valg i spillet), 4.valg på Bebe Va Bene (sjuendevalg i spillet) og DD-banker på Victor Invalley (2.valg i spillet). Men tross dette ble det kun tre rette i B-spillet da vi bankerspilte Osingen i B-spillet og ikke klarte storoutsideren Skjeppe Kåre (8.valg) i V5-4A på seks hester.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Gaveløp
I V5-3A som er et løp for norskfødte varmblodshester, har hoppene fått 20 meter godtgjørelse. I tillegg er 2 Zanzara strøket, dermed er dette en drømmeoppgave for 1 Lady Centennial som innfridde som vårt soleklare førstevalg på Jarlsberg nest sist (kom da tilbake etter drøye to måneders pause). Sist på Momarken for fjorten dager siden ledet Midtfjeld-hoppa i det lengste, men måtte da se at lederryggens Pleasures Way slo seg forbi oppunder mål. Det var for øvrig en meget fin norgesdebutant.

Annonse: Spillerne er ikke med på notene i V5-4A/V5-1B, men det er både Øivind Grøstad og kusken som serverer en herlig 20-oddser

Lady Centennial støter her på tre andre strekhester som skriker etter en rygg å gå og tilleggshestene er heller ikke egnet til så skremme. Dermed kan velkjørende Per Oleg Midtfjeld få styre og stelle i front og da har vi svært vondt for å se Lady Centennial tape V5-3A. Banker.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 7-10-8 C: 11-9-5-4-3-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

På vei mot toppformen
Det er usikker form på flere av forhåndsfavorittene i V5-5A/V5-2B, men mon tro om ikke det er dags for 5 Osingen igjen nå? Han har ihvertfall vært forbedret i sine to siste starter, selv om han kanskje burde litt holdt litt bedre fra tet nest sist. Sist var det ihvertfall bedring å spore i et V65-løp på Sørlandet. Da spurtet Bø-hesten flott til andreplass bak klassehesten Tao Prins og det var på full distanse.

Vidar Hop satser garantert mot føringen i kveld (Storm Eld skal ha rygg og det samme gjelder for Bjønnum Odin). Vel i tet kommer Vidar Hop til å få dempe og selv om 2 Kjeltringen tåler å gjøre litt, har ikke hesten vist toppform på slutten. Vidar Hop er en av våre favorittbanker-kusker og vi tror på Osingen i kveld. På V5A-forslaget garderer vi og der får både 3 Storm Eld, 2 Kjeltringen og 7 Bjønnum Odin plass i et forholdsvis svakt felt.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 3-2-7 C: 1-6-9-4-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Overraskende flott klasse på V5-innledningen der det er mange fine hester på farten. Vi liker treårshoppa 8 Gild Score og tiltross for åttendespor bak bilen, setter vi Weberg-hoppa først. Bunnsolid seier etter en tøff sisterunde i debuten og holdt stilen strålende til tredje etter tøff forsering på Bjerke sist i et tøft treårsløp. Gild Score tåler en langspurt og settes først i et jevnt felt.

5 Next Photo Diamant gjorde en fin norgesdebut og holdt da unna fra tet mot gode Renoir (vår V65-banker fra fredag) og Paris Turf (vår V5-banker på Klosterskogen mandag). Glittum-hesten var nok trøtt i mål den dagen, men løp i kroppen har garantert gjort godt. Andrevalget. 3 Quiz Game var overbevisende vinner for Tom Horpestad på Bjerke for drøye to måneder siden, men det var i et svært billig lunsjløp. Betydelig tøffere imot i kveld, men startsporet er bra og hesten under fin utvikling. 1 Fighter Filiokus skuffet sist etter å ha vært bra gangen før. Førstespor borger for et perfekt løp her.

4 Easy holdt koken strålende fra dødens i et svakt lunsjløp i Drammen forrige tirsdag, og er ikke sjanseløs her. 10 Access Hornline prøvde vi et bankerspill på sist på Momarken, men til tross for et helt perfekt løp fikk hesten maks som tredje. Kai Johansen opp i kveld. Garderingshest. Ferske 6 Red Filly er litt vanskelig å sette inn i dette løpet, men kan fort havne på vingel herfra.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 5-3-1-4 C: 10-6-2-9-7-12-11

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Tom Erik Solberg er i ferd med å avgjøre årets landschampionat og ser ut til å ha en ypperlig mulighet til seier med stallhesten 7 Nøstemix i den andre avdelingen. Måtte strekke våpen for lovende Kaptein Sabeltann nest sist og sist var det kapasitetstraveren Steinrig som ble for god. Nøstemix har sittet i tet i begge disse løpene og veien til tet ligger trolig åpen igjen. Dog er det debut bak startbilen og spor langt ute, men det er ingen tvil om at Nøstemix er en bankerkanidat.

Vi tror Cato Antonsens fine treårshoppe,1 Hornnes Vilje; er tøffest imot. Det er fin fart i denne dama, og klarer Cato å kjøre feilfritt er hun farlig. Bak disse er det mer enn uoversiktlig, blant annet et par svenskegjester som er vanskelig å sette inn i løpet. Vi nevner at vi hadde fine notater på 9 Engas Odelsjente fra et par løp i første halvår, men sist var hoppa ursvak.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 1-9-6 C: 12-3-10-4-8 D: 2-11-5

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2640 meter voltestart. Tidsløp. Amatører.
Det starter hester fra seks distanser i dette amatørløpet, der vi tror den eneste strekhesten 1 Sogna Jentao har en fin mulighet til å lede hele veien. Ragnhild Sveen er en bra amatørkusk og er rolig og behersket som kusk. Trolig er Sogna Jentao god for en tid rundt 30.5/31.0 på distansen og da blir det ikke lett for tilleggshestene.

14 Jotun var uheldig i et V75-løp nest sist og ble dermed et lite stallskrik sist onsdag på Bjerke, men Jotun ville lite den dagen. Til tross for 100 meter tillegg på Sogna Jentao er Jotun en opplagt vinnerkandidat her. 12 Greis Vinn har vært en slager for "Stall guttene fra Bergen" de senere årene, men har fått merke sitt høye grunnlag nå. Vant dette løpet for eierrepresentant Per Jørgensen i fjor og kan vinne igjen selv om formen er dunkel. 4 Ederpilen galopperte som vinner på Momarken sist og viste veldig fin fart mellom galoppene.

Lite betrodde 9 Lex Cille er i form og sammen med den rutinerte sportssjefen i Drammen, Trom Gravdal, kan hoppe være et spennende drag. 10 Mjølner Flaks viste tegn til bedring sist og med klaff på veien er ikke Mjølnerød-hesten helt borte her. Vinneren skal være fanget på disse.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 14-12-4-9-10 C: 5-2-11-8-7-6-3 D: 13

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Stallansatte.
2 Vive La France var meget god toer bak kapasitetshesten Laugh At My Face på Momarken nest sist og fulgte opp med et toppløp på Klosterskogen sist. Satt da i dødens underveis, trykket seg til tet mot den siste svingen og var helt klar ut mot oppløpet, da galoppen kom. Kom nedpå igjen etterhvert og spurtet flott til andre. Holder Glittum-traveren seg på beina i kveld, blir han vond å slå.

På vei opp i form er 4 Grandiezel etter en formsvak periode. Satt fast bak gode Marzo Zoot sist på Biri og så sprek ut. Her kan det være så at Dag-Sveinung Dalen bomber til tet og da kan løpet være kjørt. 6 Gary Dancer er muligens god nok til å vinne fra dødens. Varmet strålende sist, men galopperte seg bort direkte. Sindige Hans Wilhelm Storås er fin makker i kveld.

8 Bebe Va Bene var veldig forbedret på Klosterskogen torsdag, etter en strålende styring av Erlend Rennesvik. Spor åtte er imidlertid krevende bak bilen. 11 Casadaem blir ikke mye betrodd, men hesten er i knallform.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 4-6-8-11 C: 3-9-12-5-7-10 D: 1

Annonse: Øivind Grøstad finner ikke hesten på fem på topp i fagbladene, men denne skal spilles i V5-4B

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Øyvind Ruttenborg er en ung travtrener som gjør det bra. Sammen med 6 Alvine S.K. er det slett ikke umulig at det blir ny seier. Var vårt klare førstevalg i Drammen for to uker siden og vant da sprettlett fra tet. Tet kan det bli igjen, det står startraske hester på innsiden.

1 Pål Svint er god fra start og overrasket oss voldsomt ved å vinne sist. Ikke det at han vant, men at han skulle være kapable til å vinne fra dødens. Må passes med dyktige Vidar Hop. 11 Skofteblessen skar ratt gjennom fra andre rekke til tet sist, men klarte ikke å forsvare seg helt inn da. Skofteblessen er en luring oppunder mål, og kanskje best med ryggløp?

5 Kampen Blessen stod på bra sist (løpet ble vunnet av Alvine S.K.) og viste formstigning. Ikke utenkelig at Gøran Antonsen prøver å sitte foran i kveld dersom han kommer dit. 10 Troll Viktor er bra på sitt beste og sammen med 2 Korat aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 1-11-5 C: 10-2-9-7-8-3-12-4

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Det kommer til å bli en luftig startside i V5B-finalen, og ikke veldig lett å forutsi hvem som sitter foran ut av den første svingen. Det kan ihvertfall favorisere 10 Victor Invalley som er en veldig bra spurter. Desserud-hesten skuffet en smule sist etter et solid seiersløp i starten før.

2 Script Kiddy S.E. vant fra tet sist uten å imponere veldig. Fra spor to blir det garantert et fint løp her. 1 Callisto mangler fortsatt det lille ekstra, men er flink til å holde farten helt inn. 7 Mr. Fox Trot trives klart best i tet, men har så startraske hester på innsiden at han neppe kommer dit i kveld (er blitt strøket). Da blir det sjanseartet. 3 W.N.F.L. har galoppert seg bort i sine to siste starter, men denne hoppa er bra når hun fungerer.

Svenske 12 L.O.L. har ikke vunnet i år, men hevdet seg bra der borte og kan dra nytte av forventet høyt tempo. Bak disse igjen er det også potensielle skrellobjekter i en åpen V5B-finale.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 10 B: 2-1-3-12 C: 6-11-9-4-5