En Lucky eller en Lonely story

Foto: Hesteguiden.com

Tom Erik Solberg sitter på nøkkelen i kveld

Jarlsberg travbane like utenfor Tønsberg forbereder seg til sin superpopulære Grand Prix-weekend om fjorten dager. I kveld skal Norges beste fireårige varmblodshopper gjennom kvalifisering til Jarlsberg Grand Prix-hoppeavdeling. Jarlsberg byr på dobbel V5 i kveld og det er flotte spilleløp på menyen, blant disse tre kvalifiseringsløp for hoppene.

Yngst men best
Vidar Hop sitter på den soleklare bankeren i V5-A spillet, i form av den meget lovende treåringen Art Kjarvald i V5A-2. 5 Art Kjarvald har vist solid kapasitet, og sist på Bjerke gjorde hesten en flott opphenting etter terrengtap på startsiden i kruttsterkt selskap. I kveld er motstanden svært mye enklere, og Vidar Hop styrer nok tidlig til tet og da kan ikke Art Kjarvald tape dette løpet. 89% er Art Kjarvald markert kl 12, men en vinner er fortsatt en vinner.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Sportspill har pratet med svært sentrale Tom Erik Solberg nå i formiddagstimene, og Tom Erik forteller overraskende nok at han kommer til å slippe teten med Lonely Story hvis Rita Sensation kommer tidlig. Tom Erik har som vanlig flere interessante oppsitt og slik vurderer han sine sjanser i kveld:

4 T.T. Crown (V5A-3):
- Hesten har kapasitet, men skuffet litt sist. Møter bedre hester i kveld, men har ihvertfall kapasitet til en finaleplass. Kan faktisk skrelle på en virkelig god dag, da de største favorittene har fått bakspor.

Her kan du kjøpe våre eksperttips til Jarlsberg

1 Lonely Story (V54-A/V51-B):
- Jeg har selvsagt ambisjoner med denne, men hun kan bli for stri. Hun tar selvsagt teten, men dersom Åsbjørn Tengsareid kommer tidlig med 4 Rita Sensation, slipper jeg til denne, da den har vært fryktinngytende god i det siste. Det er tross alt en kvalifisering dette, og selv om jeg slipper og skulle bli toer i kveld, er Lonely Story så god fra start at et spor litt langt ute i finalen ikke betyr veldig mye.

6 Sizzling (V5-5A/V5-2B:
- Jeg har ikke vært borti hoppa til trener Jan Kristian Waaler, men det er jo en hoppe med fin kapasitet. Sizzling er ikke mer enn middels fra start, og seiersambisjonene er ikke store. Klarer vi å ende blant de fire første, og få en finaleplass er vi fornøyd.

1 See Me Smile (V5-3B)
- Er ingenting for spillerne, hoppa viser ikke form og selv fra et fint startspor tror jeg en trippelplass er maks. Solberg var også meldt på den store favoritten 4 Opus One F.H., men siden Tom Erik Solberg kjører fast for trener Lars Erik Romtveit, velger han å kjøre 1 See Me Smile. - Opus One F.H. taper ikke dette feilfritt, sier Tom Erik, men har vært ustabil i det siste og galoppert mye så garderinger synes påkrevet.

5 Lucky Story (V54-B):
- Dette er ved siden av Lonely Story min beste vinnersjanse i kveld. Var veldig bra i V75 nest sist, og avsluttet glimrende sist fra en plass i køen mot svært god motstand. God vinnersjanse, mener Tom Erik.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

6 Eirik (V5-5B):
- Vant en trubetont seier nest sist (Johan Herbjørn galopperte som klink vinner), men gjorde et godt løp. Sist var hesten urdårlig fra andre par utvendig. Sprint igjen i kveld, og hesten er god fra start, men jeg tviler veldig på om jeg kan slå formsterke 4 Eld Lynet, som jeg synes ser ut som en banker.

For øvrig melder Tom Erik Solberg at han var kanonfornøyd med fireårige Norheim Faksen i går kveld på Bjerke, og melder om grønne lykter på denne førstkommende onsdag på Bjerke. - Deretter skal han forhåpentligvis vinne Svenskt Kallblodsderby i slutten av juli, avslutter den dyktige og sympatiske eksbergenseren Tom Erik Solberg til Sportspill.

En kald banker
Vi føler vi har en like klar banker i B-spillet som i A-spillet i form av 4 Eld Lynet i V5-5B. Hesten var kanongod på Sørlandet nest sist, der en så god hest som Horgen Yx ble faløpt med 30 meter oppløpet ned. Sist på Biri havnet den helt sist, men avsluttet gnistrende og en litt mer offensiv Kai Johansen hadde vunnet det løpet alle dager i uken med tidligere avansement.

Annonse: Øivind Grøstad hadde Englevakt lørdag, hva byr på han på i kveld?