*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

En Macho til Bergen

Foto: (Hesteguiden.com)

Macho tar turen fra Vikersund til Bergen for på vinne torsdag kveld. Sjekk våre travtips.

Det er Bergen travpark som regjerer alene i Norge på travfronten torsdag kveld og det skal kjøres dobbel V5 på Travparken. Bergen Grand Prix for kaldblodseliten og Bergenspokalen for varmblodseliten som begge har 40 000 kroner i førstepremie har lokket flere langveisfarende gjester til Bergen denne torsdagen og sportslig er det bra kvalitet på løpene for å være en hverdagskjøring.

Klikk her for for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Vi finner vår banker i V5-5A/V5-2B. Det er ikke veldig ofte vi bankerspiller en hest fra spor tolv, men torsdag gjør vi et unntak. 12 Macho gjester Bergen siden stallvenninnen Sweet Case skal ut i Bergenspokalen, og her møter Macho svært skral motstand. Gunnar Austevoll tråkket voldsomt på startpedalen fra spor åtte på Jarlsberg med Macho sist fredag, og det var ikke så rart at det stummet litt tilslutt da. Meget solid i løpene forut og har ikke løpet sist fredag satt seg i beina, skal Macho ta ned denne gjengen av slitne og middelmådige mellomklassehester i Bergen. 7 Made By Lendalund er en brukbar hest, men har ikke vært som best i sine to siste løp, og med litt drahjelp fra tolvtespor så sveper Macho dette feltet i sisterunden. Gunnar Austevoll tar turen til hjembyen torsdag og kan få en flott kveld på Travparken. Vi spiller Macho.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 12 B: 7-3 C: 1-2-6-10-11-9 D: 4-5-8

Klikk her for for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-1A - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Vi støter på en av V5A-spillets største favoritter allerede i den første avdelingen i form av Ove Wassbergs seiersmaskin, 7 Willyne. Åtte seire på tretten starter og over 200 000 kroner innkjørt er sterke papirer, men motstanden blir tøffere nå. Berettiget favoritt her, men vi synes det skal garderes.

9 Nimo gjorde et råsterkt seiersløp på Forus da han lett knakk ledende Horgen Yx. Nimo er tøff og stort sett alltid med i seierskampen de gangene han holder seg unna galoppen. Feilfritt er han en klar seierskandidat. 2 Bottolf innledet med seier i Bergen, men har ikke helt fulgt opp. Trives desidert best i tet, og satt bom fast over mål sist. Kommer Bottolf seg foran her, kan han taue dette feltet hele veien.

10 Krøsus har ikke fått like god uttelling i år som i fjor, men har et fint løp på papiret her. Kommer nå tilbake etter fire måneders pause og kan være seiersaktuell direkte. 3 Konge Blesen har vært ujevn i år, men står fint til her og duger normalt godt. 4 Kandidaten bankerspilte vi sist, men da måtte hesten nøye seg med tredje. Ny kusk nå i Rune Wiig og vi slipper ikke Kandidaten her, det er fin verdi i vallaken i kveld.
Rangering V5-1A: 7 B: 9-10-2 C: 3-4-1-12-6 D: 8-11-5

V5-2A - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
40 000 venter vinneren av Bergenspokalen og selv om feltet er ujevnt, har det samlet noen fine hester. 4 Odins Tira blir stor favoritt, men vi setter 7 Røyns Skatt først da vi tror Gunnar Austevoll styrer seksåringen til tet fra et flott springspor. Stod feil inne i et sprintløp sist, denne oppgaven ser klart bedre ut.

4 Odins Tira har vunnet ti av nitten løp i år og er selvsagt seiersaktuell igjen. Hun er god i alle ender denne dama og fortsetter å utvikle seg, men møter bra hester her. 9 Rokne Eld er som han er, sist ville han lite, men Kjell Teigen reiser ikke til Bergen uten seiersambisjoner. Får Rokne Eld noenlunde bra rygger i sisterunden, har han en giftig speed. 13 Lumjor skal hente 40 meter på Odins Tira og Røyns Skatt, det høres tøft ut, men gamlingen er i knallform om dagen og har han flyt på veien kan det gå.

10 Bjørøy Tulla har som stallkompis Konge Blesen vært ujevn i år, men har vist tegn til fremgang i sine to siste starter. 11 Timor guder godt de få dagene hun går feilfritt, mens 8 Heffalompen holder knallform om dagen.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 4-9-13 C: 10-11-8-3-2-11-6-5-1

V5-3A - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
1 Valle Faxa går fra å være et niendevalg og 42-oddser sist torsdag til å bli favoritt denne torsdagen. Det snur fort i travsporten. Treårshoppa ledet rundt om sist torsdag og det er ikke umulig med gjentagelse her. Det var fin stil på hoppa og hun har helt sikkert mer å gå på, men galopprisikoen er fortsatt høy.

Fra 40 meter tillegg jager en forbedret 8 Torpa Kari og selv om de gikk helt likt tidsmessig sist, aner det oss at Torpa Kari har betydelig mer å gå på, og hun står klar dersom Valle Faxa roter det til for seg selv. 10 Loke Faks har trolig større kapasitet enn våre to forhåndsfavoritter, men er kanskje enda mer usikker enn disse. Sist ville ikke hesten trave i det hele tatt. 6 kaiko Blesen dukker opp i regi Ove Wassberg, har ikke vist allverden så langt, men kan være forbedret. 11 Veslefrikk med Fela har et svært festlig navn, og har fart som rekker, men to disk på rad gjør henne til en outsider.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 8-10 C: 6-11-12-13-9-3-4-7-5-2

V5-4A - Varmblodshester 2100 meter voltestart
Skulle 5 Gigant Queen komme seg avgårde i rett gangart fra start, tror vi det topp vinnersjanse for Øyvind Austevolls fine treårshoppe etter styrkefenomenet Hotblooded Queen. Sist avsluttet Gigant Queen flott til fjerde i løpet som vår banker Why Lane vant. Lars Tore Hauge setter seg opp torsdag, det er ikke noe minus.

6 Shocking Mystery kommer tilbake etter ett års fravær fra løpsbanen. Rune Wiigs fireårshoppe gjorde ikke all verdens vesen av seg i fjor, men her er det billig imot og stallhestene til Rune Wiig er i knallorden om dagen. 13 Pomodori Gubi har trukket bakspor på tillegg, men har en veldig fin oppgave her. Svein Ove Wassberg setter seg opp nå og han forvalter alltid sine oppsitt på beste mulige måte. 7 Ami's Queen gjorde en fin debut i regi Ove Wassberg og har et fint løp her. Kan avgjort vinne. 1 Best Of Boszorg haiket med til tredjeplass sist, fra førstespor kan det bli flott løp igjen. Med maks smyg og maks tur, kanskje.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 6-13-7-1 C: 12-2-4-3-11-8 D: 10-9

V5-3B - Varmblodshester 2100 meter voltestart
Gjentar 1 M.L.'s Martinique prestasjonen fra sist torsdag da hoppa ble tredje i klart tøffere omgivelser enn dette, må det være en topp vinnersjanse for Øyvind Austevolls flotte treårshoppa. Men både kusk og hest er variable og det kan være dundrende galopp direkte og garderinger er påkrevet.

5 Roberto D.K. viste fart i debuten for Rolf Tvedt sist, og det løpet har garantert gjort godt. Klart seiersaktuell her. 7 Safe And Sound fikk aldeles melkesyre sist, men har gjort hyggelige løp før det. 20 meter tillegg betyr lite i et så lite felt. 2 Don Shot var nede på 19-tallet i juli, har ikke startet siden det, og er et lite uromoment. 4 A Capella gjorde en grei debut for stall Wassberg sist, men må nok løfte seg litt for å vinne dette.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 5-7 C: 2-4-6-3

V5-4B - Varmblodshester. Bergenspokalen. 2100 meter autostart
Normalt skal jo dette være et gaveløp for 6 Sweet Case, men millionærhoppa til Trond Torseth er ujevn i prestasjonene, og det er slett ikke hver dag hun kjemper like godt. Legg til en uviss startside her (hva gjør Rune Wiig bak tethesten Conrads On Line), så må det garderinger til. På sitt beste er det neppe snakk om saken, da vinner Sweet Case.

3 Løb Cowboyland har skuffet en smule på slutten, men har også blitt offer for tøff tetkjøring av Åsbjørn Tengsareid et par ganger. Denne torsdagen er vi rimelig sikre på at Åsbjørn velger ryggløp for å spare speeden tilslutt. 4 Conrads On Line var klart forbedret sist og her velger Wiig tet eller lederrygg. Han må nesten regnes etter løpet sist. 9 Investor G.T. var ikke som best sist, nå blir det ryggløp, så får vi om hesten er tilbake igjen her eller om han varslet formsvikt sist. 10 Uppercut Flevo var svak på Forus sist, men god i løpene forut. 1 Shining Lantern er i form, har trukket et strålende startspor og selv om han møter skjerpet motstand kan det gå.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 3-4-9 C: 10-1-7-2-11-8-5-12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
8 Kap Viktoria galopperte i seierskampen på Sørlandet søndag, mun hun hadde muligens ikke rukket frem til vinneren Alva. I dette hoppeløpet har Alm Viktor-datteren en fin oppgave og hun blir vårt knepne favoritt i et jevnt felt. 6 Dag Terna har i en alder av ni år kommet strålende tilbake etter morsplikter og vunnet fire av ni løp denne gangen. Torsdag møter hun tøffere motstand enn tidligere, men hun er selvsagt seiersaktuell igjen.

Fartsfylte 7 Samina Ø.K. duger som alltid feilfritt, men galopperer fryktelig tett for tiden. Skulle hoppa mot formodning gå feilfritt her, har hun vinnersjanse. 11 Hæve Alma var endelig litt forbedret sist torsdag, og løp i kroppen har trolig gjort godt. Vårens seiersmaskin kan runde samtlige. 13 Dalsjento tok en velfortjent seier sist etter mange sterke løp den siste tiden. Det var fra tet og på sprint. Her er det mange hester å runde og i tillegg full vei. Det taler mot gjentagelse. Vi tror vinneren er blant disse fem, selv om 12 Spiklinja fortsatt holder formen (men må ha mye tur herfra). 10 Kringelandseldrina har ikke vunnet på 25 forsøk og gjør det neppe nå heller.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 6-7-11 C: 13-12-10-3-9 D: 15-14-5-2-1-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag