En perfekt kombinasjon

Foto: Hesteguiden.com

Vår banker for dagen må ”kjøres” litt, og da tror vi Jomar Blekkan er en optimal makker.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Vi mener da at 3 Lygne Pål i den tredje avdelingen er en type hest som går og skifter litt i aksjonen, og da gjelder det å ha de godt på bittet hele veien. Trønderen er en mester på akkurat det, og da mener vi Pål Even-sønnen skal ha en topp vinnersjanse mot ikke alt for skarp motstand i et lavgrunnlagsløp.

I den nest siste starten var ikke 7-åringen slått når galoppen kom mot gode Josse Krem, og enn lav 34-tid på en litt sugen bane gikk fløyten ved den anledningen. Røsseng-traveren kan således klart bedre enn sin rekord, og når det går strålende treningsrapporter på den kapable krabaten setter vi et spill.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Mer Jomar?
I trønderens lekegrind er han som vanlig godt forspent med sjanser i de øvrige løpene, og i den fjerde avdelingen setter Jomar seg opp bak 2 Hamblers Poltergeist. Tamin Sandy-sønnen vant lett i den nest siste starten, mens det var umulig å hente noe fra køen når Per O. Midtfjeld fikk kjøre 19.0 den første runden med Evidence Ås i V75`en i den siste starten. Nå er det litt mer normale omgivelser som gjelder for Slettås-traveren, og da skal det dreie seg om en topp vinnersjanse fra et optimalt spor.

Oppadgående form har 4 Kundun, og fra spiss er oldtimeren til Tom Forkerud hesten å fange. Det skal bli spennende å se hva den tidligere ungheststjernen 5 Lucky Buck kan utrette i sitt comeback, og på gamle meritter får Buckaroo K. -sønnen en plass på vårt største spilleforslag.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Hamblers Poltergeist og Jomar Blekkan er snakk om en het vinnerkandidat i V5-4.
Hamblers Poltergeist og Jomar Blekkan er snakk om en het vinnerkandidat i V5-4.

Øvrige vurderinger
V5-1: Et stayerløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. En naturlig favoritt må 5 Fill Joy Dream bli, men med Bjørnen ”sover” Garberg i sulkyen er aldri noe sikkert. Enjoy Lavec-sønnen satt stengt til slutt sist, og dagens lange distanse viste 6-åringen at han takler til fulle i V75`en i den fjerde siste starten på Biri.

De to siste langløpene 12 Merkur Garbo har vært ute i har Gidde Palema-sønnen hoppet seg vekk, men når vi husker den sterke fjerdeplassen i et V75-løp på Jarlsberg i fjor sommer mot Global King & Co er vi ikke i tvil om at Brattås-traveren skal være høyaktuell i en feilfri utgave i et løp som dette.

V5-2: Styrke må også til for å vinne dette løpet, og vi støter her på en veldig ”rusten” gjeng. Best på kapasitet er utvilsomt 10 Fischer Gold, og Good As Gold-sønnen blir fryktelig tung å stå i mot til slutt i en feilfri utgave. Dagens konkurrenter egner seg ikke til å skremme, og spor i andre rekke anser vi for å være en klar fordel.

Vunnet sportrekningen har 1 Håstens Cavalier gjort, og på sitt beste kan King Lavec-sønnen lede rundt om. Tilbake etter lang pause kommer 2 Conseila`s Jewel, og dette er en hest vi vet setter veldig pris på dagens lange distanse. Probe-sønnen innehar fin kapasitet, og 8-prosenteren i spillet bør her vurderes tidlig.

V5-5: Veldig fin form holder favoritten 5 Hemne Nikken, men Braute-sønnen er ikke typen som akkurat rader opp. Vi frykter således at det kan komme en smell i dette løpet, og tyr til bred gardering. Avsluttet veldig godt til seier gjorde 4 Skaugaprinsen på en tung bane på Biri i den siste starten, og selskapet i kveld er ikke verre enn at 9-prosenteren i spillet kan legge på til sin andre strake triumf (og vi mener han er verdt et forsøk til god odds i DD-spillet).

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 72, 432 og 1152 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på nrk.no nett-tv i kveld, eller se reprisesendingen på Rikstoto.no