En praktfull V75-banker

Foto: hesteguiden.com

Det er 38 millioner kroner til en alenevinner under lørdagens V75 på Biri og vi byr på en herlig banker. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Jokerpotten lever i beste velgående og dersom du er alene om å prikke sju rette, kan du da alltså vente deg en utbetaling på over 38 millioner kroner under lørdagens V75-på Biri. Vi har gravd lenge og dypt i det digitale løpsarkivet til Norsk Rikstoto og lanserer en herlig banker (andrevalg fredag kl 13 og markert på 56 prosent).

Frode Hamre som vi har lansert som bankerkusk med hell ved en rekke anledninger de siste månedene, sitter med favoritten i dette løpet i form av 11 D.J.'s Lover, men vi tror ikke den rår på vårt bankerbud i det samme løpet. Og paradoksalt nok ble den hesten solgt fra nettopp Frode Hamres stall for bare noen uker siden til hesteeiere hos Jomar Blekkan.

Det var nemlig en vel forberedt utgave av 3 Tag Endurance vi fikk se i debuten for Jomar Blekkan ved triumfen på fine 15.7 over en sprint, og i et ikke alt for tøft lørdagsløp å være i V75-4, tror vi sjansene for at den andre strake seieren kan komme skal være svært gode. 4-åringen hadde etter de rapportene vi har fått trent veldig fint for tidligere trener Frode Hamre før han ble sendt til Jomar Blekkan i Trøndelag, og måten andrevalget i spillet skylte rundt konkurrentene på nedover den siste langsiden i den siste starten bar bud om at dette er snakk om en hest vi kommer til å høre mer i fra i tiden som kommer.

Det var ikke snakk om all verdens motstand ved den anledningen, men en avslutning på løpet i 13-fart var uansett veldig bra (og det var veldig fin stil på hesten). Uten at vi har inngående kjennskap til startferdighetene (ikke startet fra første rekke bak startbilens vinger før, men Kai Johansen mener i sine kommentarer på NR at hesten er lynkjapp fra start uten at vi vet hvor han har det fra...) ligner dette en type som kan blåse av gårde fra start.

Vi tror således at Jomar Blekkan sikter inne føringen på et relativt tidlig tidspunkt, og i et løp det da etter vårt skjønn ikke blir noe tempo å snakke om på førsterunden mener vi bestemt at Tag The Devil-sønnen skal bli svært vanskelig å fange til slutt med en tilsvarende avslutning på løpet som sist.

Ikke alt for startkjappe 6 Made for Victory (under utvikling, og det ble en knapp men sikker seier på fine 17.4 full vei mot svake konkurrenter sist) og favoritten 11 D.J.`s Lover (veldig bra hest, men ved de to siste triumfene har det vært snakk om billige omgivelser på Sørlandet) må i hvert fall med et slikt scenario som vi beskriver gå en helsvett sisterunde fra forventet sjakkplass ut av den første svingen for å kunne rekke frem til vår banker på en arena som dagens, og selv om Blekkan-traveren trolig ikke er best på kapasitet i løpet forventer vi at han har løftet seg ytterligere med det siste løpet innenfor vesten etter litt pause til lørdagens dyst.

Vår rangering: A: 3 B: 11-6 C: 1-5-10-12-8-7-9-2 D: 4

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

To hester gjør opp
I den sjette avdelingen er vi rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte på våre to største spilleforslag, og hesten å fange fra spiss er 1 Hitchcock snakk om. Det ble som forventet problemer på svingene i Drammen i den siste starten, men godt understøttet av Frode Hamre (et mesterstykke å kjøre i trav rundt den siste svingen) ble det til slutt en kontrollert seier på 17.0 full vei.

Dagens arena passer etter alt å dømme klart bedre, og vi tror ingen henter en lengde på favoritten ned startsiden denne gangen. Windsongs Legacy-sønnen har vunnet på 13.9 full vei før, og vi forventer at 5-åringen kan vise frem 14-tallet under fine forhold på lørdag. Da blir i han i så fall ikke lett å slå, og vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag.

Den som er kapabel til å senke den store favoritten er 2 M.T. Big Business fra utvendig posisjon, og med nærmest lyriske toner med hensyn til vinnersjansene fra trener Morten Juul må vi anse 24-prosenteren i spillet som en seriøs vinnerkandidat. Imponerte voldsomt ved flere anledninger i fjor (vant bl.a. et V75-løp på Forus med 40 meter), og i årsdebuten ved triumfen på 18.2 over 2360 meter så den etter hvert litt aldrende traveren etter sigende helt strålende ut.

Toppform holder både 7 Frameable og 8 Dazzling Lionel, men fra sine spor vel langt ute bak startbilens vinger skal my klaffe underveis på en arena som dagens for at noen av de skal kunne gå helt til topps. Det er opp en klasse for 6 C.C. Seventy Five ved denne anledningen, mens svært kapable 11 Goldomaster rapporteres å være litt tung i kroppen forut for sin årsdebut.

Vår rangering: A: 1 B: 2 C: 7-8-11-6 D: 4-3-9-10-6-12

Annonse: Øivind Grøstad lanserer et brak og årets beste spill i V75-2 på Biri lørdag

Nettavisens V75-forslag til løpene på Biri kan du få levert her.

Hitchcock og Frode Hamre er ekvipasjen å fange fra spiss i V75-6.
Hitchcock og Frode Hamre er ekvipasjen å fange fra spiss i V75-6.

V75-1, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og en veldig tung favoritt med sine 80 % blir 3 French Destiny etter en rekke sterke innsatser nå på slutten. Ingen kunne riktig utfordre Love You-sønnen i kampen om teten i den siste starten, og da hadde kusk Lars Anvar Kolle full kontroll hele veien ved triumfen på fine 14.8 over dagens distanse. Det kan ligge an til et tilsvarende scenario på lørdag, men vi er ikke helt komfortable med å sette hele budsjettet på Anderssen-traveren med noen svært startkjappe konkurrenter rundt seg ved denne anledningen (det var det ikke sist).

Både 2 Jet Caltina (kusk Jomar Blekkan er ikke kjent for å gi ved dørene) og 4 Fabian As (lett for å bli fryktelig stri) har veldig mye fart i beina, og dersom det skulle bli galematiaskjøring ned startsiden åpner vi opp for at storfavoritten kan få det litt mer trøblete enn først antatt (og da tyr vi til noen garderinger på våre tre største spilleforslag).

Vi håper ikke unge Christian L. Kaasa begir seg inn i kampen om teten ned startsiden bak 5 One More Flight (kun markert på hver femte kupong), og dersom det skulle bli et pent utvendig par med tøft tempo der fremme i front ved denne anledningen (blitt to tøffe reiser i ”dødens” de to siste gangene) ser vi ikke bort i fra at dansken feller samtlige til slutt denne gangen. Sterke innsatser til sølv to ganger på rad, og vi synes 5-åringen løfter seg et hakk for hvert løp. TGN mente i sine kommentarer på løpet at det var stive bein til slutt i målgangen sist, men vi hadde ned mot 13.0 siste fem hundre fra utvendig posisjon (og da gikk det enda fortere siste 150), og det er ikke stive bein etter vårt skjønn.

Vi tror således på en topp vinnersjanse med forventet tøft tempo på forestillingen, og på vårt store system åpner vi da også opp for at svært kapable 8 Orion Hindø kan komme inn i matchen ved overpace på løpet. Som tidligere meddelt liker vi Glittum-traveren skarpt, og når Tom Erik Solberg (får enorm fart på hestene) setter seg opp bak 3-prosenteren i spillet ved denne anledningen ser det unektelig litt interessant ut. Galopperte i en trang situasjon i den siste starten, men var fin ved seieren på 15.9 forut for den starten (og i fjor sommer sprintet 5-åringen superfine 13.0, og det sier litt om kapasiteten på denne hesten).

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 6 Iron Rouge (vant V75-løp sist han gjestet dagens arena), men fra et spor litt langt ute syntes vi det ser litt tungt med tanke på seier. Hoppet seg vekk ned startsiden sist gjorde 10 Argwintina, men hesten var i følge Frode Hamre ikke som best etter den fadesen (og da setter vi ham litt på vent).

Vår rangering: A: 3 B: 5-8-6-10 C: 2-1-11-12 D: 4-9-7

V75-2, 2100 meter voltestart
Vi støter på et hoppeløp for kaldblodshester i den andre avdelingen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Vi tror 4 Bokli Pia piler til tet, og tet fra start til mål ser vi ikke som noe usannsynlig scenario (og da er den seiersvante frøkna alt for lite spilt med sine 17 %). I fjor åpnet hun sesongen med å vinne tre strake triumfer etter et års fravær (og da bekymrer ikke litt pause forut for denne starten oss nevneverdig), og at Bokli Balder-datteren ikke har noen problemer med dagens distanse på full form har hun vist ved flere anledninger (vant bl.a. to løp i fjor på full vei).

Etter å ha vært favoritt etter litt pause i den siste starten er 11 Langaard Tiril nede som en 18-prosenter ved denne anledningen, og det ser vi ingen grunn til at den sterke Braute-datteren skal være. Det var en helsvett sisterunde etter grov galopp midtveis 7-årshoppa leverte i årsdebuten, og med løp i kroppen etter litt pause forventer vi en klart skjerpet utgave til lørdagens dyst. Champion Eirik Høitomt sendte hoppa inn til en bunnsolid seier på fine 28.7 full vei sist han kjørte, og vi tror på en topp vinnersjanse på ny.

Etter å ha vunnet et V75-løp i relativt billig lag i den nest siste starten syntes vi 1 M.G. Siri var sjokkerende god til sølv på 28.8 full vei etter en meget rask innledning på løpet i den påfølgende starten i et V75-løp i Drammen mot klart skjerpet motstand, og selv om det er tøft i mot også på lørdag må Flåten-traveren tilmåles solide vinnersjanser fra et fint spor.

Det må klaffe litt med fine rygger underveis for at 12 Brødsjø Stina (og da syntes vi det er snakk om en overspilt favoritt med sine 67 %) skal kunne gå helt til topps denne gangen (og vi er litt redde for at kusk Vidar Hop må vri på i angrep i tidligste laget på en arena som dagens), men en hest som står med tre triumfer på de fem siste startene kan dog uansett ikke avskrives.

Uforandret fin form holder 3 Drivia, mens det er litt spennende når 6 Høgda Lilja dukker opp etter litt pause. Fartsressursene er enorme der i gården, og treningsrapportene forut for denne starten er udel positive. Helt iskaldt er det heller ikke for duoen 7 Jåra Stjerna (G.V. er god på denne typen hest) og 8 Vill Dina (i rivende utvikling), mens vi ikke fikk plass til speedkula 9 Landås Becca samt variable 2 Gullgruva på vårt store system.

Vår rangering: 4 B: 11-1-12-3-6 C: 7-8-9-2 D: 10-13-14-5

V75-3, 2100 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og vi syntes fem hester hever seg litt over mengden. Vi tror Kai Johansen sikter inn føringen med en formtoppet 6 Våler Best, og selv om Spang Best-sønnen tidligere i karrieren har vært litt tvilsom i psyken (og da ikke kunnet gå foran) syntes vi det er snakk om en helt annen innstilling 9-åringen viser i regi dyktige Erik Killingmo (og da mistenker vi at han kan lede rundt om denne gangen). Det er kanonform på hesten, og det var en helpigg avslutning 20-prosenteren i spillet (og da alt for lite spilt etter vårt skjønn) leverte til sølv bak gode Tonar i den siste starten.

Vi dro frem 5 Hågå Elden som en fidus etter litt pause i sin årsdebut på Leangen i den siste starten, og det var en solid innsats til tredje på flotte 27.3 full vei bak to svært gode hester Elding-sønnen leverte ved den anledningen etter et tøft løp utvendig hele veien. Det er tøft i mot også på lørdag, men løp i kroppen skal normalt ikke ha gjort ham noe dårligere. Kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg står formsterke 15 Remelden, men champion Høitomt vet nok å gjøre de rette trekkene underveis. Det ble en kontrollert seier i den siste starten, og tilsvarende oppgaver som dette har den sterke 5-åringen løst før (ofte startet fra lange tillegg).

Vi syntes 8 Valle Verner ser finere og finere ut etter kastrasjon, og en seier er rett rundt hjørnet. Flott innsats til sølv bak den nylige Laumb-vinneren Odins Kjempe i den siste starten, og ringreven Thor Borg er god på denne typen oppsitt. Nydelig inne i løpet på pengene står 9 Høstbo Fredrik, og selv om treneren ligger relativt lavt forut for denne starten krysser vi tidlig (kanonform på denne tiden i fjor).

Etter vårt skjønn ser det litt tøft ut mot klart bedre hester enn hva han er vant til å møte for 2 Ellestad Hero (44-prosenter) ved denne anledningen, og formen er vel også litt tvilsom (og da får han først en plass som C-hest på vårt store system). En perfekt oppgave foran seg har 13 Vorset Ivers, men så langt i karrieren har han vel nesten ikke løst krona utenfor Leangen (veldig vanskelig å reise med denne hesten). Jomar Blekkan setter seg på ny opp bak 7 Mjølner Flaks, og den hesten har trønderen fått voldsomt fart på tidligere. På vei opp i form er 3 Eld Pål, men vi fikk ikke plass til ham på vårt store system denne gangen.

Vår rangering: A: 6 B: 5-15-8-9 C: 13-2-7-3 D: 1-4-10-11-12-14

Nettavisens V75-forslag til løpene på Biri kan du få levert her.

Våler Best og Kai Johansen er snakk om en het vinnerkandidat i V75-3.
Våler Best og Kai Johansen er snakk om en het vinnerkandidat i V75-3.

V75-5, 2100 meter voltestart
Vi har nok et kaldblodsløp å bryne oss på i den femte avdelingen, og vi syntes løpet ser vidåpent ut (men vi har god tro på at vi har plukket vinneren på våre fem utvalgte på våre tre minste spilleforslag). Underspillet mener vi 10 Øyfrisk er snakk om med sine 20 %, og fra sitt flotte springspor sitter den kjappe krabaten i en fremskutt posisjon direkte. Vi har vært litt tvilsomme til stridsmoralen siste biten, men vi syntes ikke det var snakk om antivinnertendenser ved den siste andreplassen på fine 31.0 full vei. Tapte for en meget god hest i form av Tord Viking ved den anledningen, og det gikk veldig fort siste 600 i det løpet etter en relativt rolig innledning.

Vi syntes ikke favoritten 2 Gylden Kongen ligner en hest som verken har fordel av startmetoden eller dagens arena (litt treg ut), og mot klart skjerpet motstand for den litt entaktede Elding-sønnens del mener vi at det skal være snakk om en favoritt i stor fare. Vi likte veldig godt 13 Ulsrud Troll i sin årsdebut ved triumfen på fine 31.0 full vei fra tet, og den meget fartsfyllte 4-åringen skal tilmåles solide vinnersjanser også her (vi tror han er vel så effektiv bakfra). Løp i kroppen har normalt gjort veldig godt etter en lengre pause, og da snakker vi om en litt for lite spilt 18-prosenter!

Løftet seg et hakk til lørdagens dyst med det siste løpet innefor vesten etter litt pause har trolig også 5 Osingen gjort, og når Tom E. Solberg setter seg opp ved denne anledningen er det snakk om en opplagt gardering. Tapte kun for Kleppe Bausa i debuten for Arthur Bø, og vi så vel alle hvor god den hesten er på onsdag. Sannsynlig tethest er 3 Dag Svarten snakk om, og selv om ikke Troll Kos-sønnen så langt har vist seg som den aller tøffest oppunder mål blir han kraftig kuskeforsterket med Andre H. Stensen ved denne anledningen.

På det store systemet som C-hester får vi også plass til 4 Bottem Faks (voldsom kapasitet, men ditto usikker), 7 Jerker Vinn V.H. (langt i fra stabil, men fartsressursene er fine), 8 Teigen Vinn (enorm sisterunde til sølv sist, men er nok blant de siste ut) og 12 Haugestad Opera (lovende 4-årshoppa i årsdebut). Sjokkvant i et V75-løp i den siste starten gjorde 15 Nås Mirko Midas, men vi har null tro på at han gjentar.

Vår rangering: A: 10 B: 2-13-5-3 C: 12-8-7-4 D: 9-14-15-6-1-11

V75-7, 2600 meter voltestart
Vi finner en relativt klar favoritt med sine 74 % i dette stayerløpet for varmblodshopper som avslutter denne rebusen i form av 8 Onassis Neo, og som svært sannsynlig tidlig tethest fra sitt flotte springspor fra 20 meter tillegg skal selvsagt den formtoppede Lindy Lane-datteren tilmåles solide vinnersjanser. Vi er dog litt usikre på stayeregenskapene (ligner en sprinter dette), og da sikrer vi oss med noen garderinger. Vi varslet kraftig for Killingmo-traveren forut for den siste starten etter at hun avsluttet som en vind til sølv på Biri forut for det, men i løpet på Klosterskogen ble 5-årshoppa disket fra seieren, og det var etter undertegnedes oppfatning helt feil (uten at jeg er farget av eget spill).

Dommerne rundt om i det ganske land skal få det travelt i tiden som kommer dersom de skal diske for det de oppfattet som en klar sjenering den gangen (slike episoder ser vi i stort sett hvert løp daglig, og undertegnede har vært i samme situasjonen en rekke ganger). Det er bare det at når ”proffene” foretar seg noe tilsvarende ser det bare litt bedre ut (kommer hardt inn på en urutinert kusk for så å trekke seg litt ut, og når luken så er der etter at konkurrent har måttet ta litt opp fordi han er redd for å ligge igjen i banen er de nede uten at det tilsynelatene er kontakt, men da er det like fullt snakk om en sjenering dersom de mener at dette var det..., og vi mener at luka var der denne gangen). Høitomt kjørte dog bare litt tøffere enn de fleste (vel vitende om at han er seiersaktuell fra rygg leder...), og da så det verre ut enn det egentlig var (og vi mener at Killingmo hadde like stor rett på den luken).

Nok om det, men vi tror som sagt at favoritten ikke er så sikker som de fleste tror, og den som trekker klart størst fordel av dagens lange distanse mener vi 14 Magnifique S.E. gjør. Helt feil forutsetninger som favoritt i den siste starten som varslet, men formen er uforandret fin (voldsomt sterk til slutt denne hoppa). Kapasitet som overgår det meste i dette løpet innehar 9 Pretty Photo, og vi forventer at den steintøffe 5-årshoppa legger igjen galoppskoene i stallen ved denne anledningen (formen er trolig sterkt stigende med et par løp i kroppen etter litt pause).

Vi står på disse tre på våre tre største spilleforslag, og vi fikk ikke plass til verken 7 C.C. Athene (rapporteres å trene strålende, og den lange distansen anser vi bare for å være en klar fordel) eller 15 Madame Lavec (veldig kvikk i vei med voltestart, og det er lite å utsette på formen der i gården) ved denne anledningen. Ingen av de to skal dog ikke avskrives i seierssammenheng, mens de øvrige i løpet ikke tilmåles vinnersjanser av oss.

Vår rangering: A: 8 B: 14-9 C: 7-15 D: 13-5-3-1-10-11-6-2-4

Spilleforslag
Til V75-løpene på Biri har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 150, 450, 900 og 2367 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Biri
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Biri på NRK2 kl. 18.00-19.00 på lørdag.

HTML EMBED