En skikkelig rask en

Vi er rimelig trygge på at Edel Rasken traver først over mål dersom han holder seg unna galoppen.

Klikk her for Nettavisens V5B-tips

Vi har valgt oss B-veddemålet på Forus denne kvelden, og mener å ha en sikker vinner i den tredje avdelingen. 4 Edel Rasken er meget god når han er i form, og det beviste 6-åringen i steintøft V75-lag etter pause sist. Føyk til tet, men galopperte i den store farten. Den edelstammede hingsten kom fint tilbake, og møter minst en klasse svakere konkurrenter i kveld. Vi er ikke i tvil om at kusk Eirik Sund sitter opp på den klart beste hesten, og vi tror V75-vinneren tar livets sjette triumf i kveld.

Dagens største favoritt blir "Nettavisens" 11 Big In Japan i V5-2 - ja, vi føler at det er litt vår hest siden vi oppdaget den og spilte den som totalt uspilt i sin Norgesdebut. Det holdt på å gå veien tross et steintøft løp utvendig storfavoritten Ambrosius D. Etterpå har han selvfølgelig vært hardt betrodd, og bl.a. tatt to flotte seire. Vi skal dog huske på at svenskeimporten ikke er helt til å stole på, og kan galoppere. Sist var han heller ikke helt på topp tross tredje i V75. Helt klart en vinner dersom han traver feilfritt og fungerer som best, men vi synes det er spennende å spekulere mot storfavoritten - og tar med hele syv hester på storbongen.

Prøveløp kanskje
I den første avdelingen kommer nok en debuterende importhest ut - som favoritt og helt umulig å spå eller finne ut av. Kanskje det i det minste hadde vært en idè å kreve prøveløp før man sender slike hester ut i spill om millioner - at kveldens hest heter More Money er jo ganske betegnende. Hester importert fra Tyskland, Nederland, Danmark og tildels USA er det omtrent umulig å sjekke historikken på - og da blir det en sjanseseilas og mye unødvendig og ødeleggende ryktespredning. Dessverre ser det ut til at spilleselskapet og sportsorganisasjonen er totalt handlingslammet, og helt uten innsikt i hva som er viktig for seriøse spillere. Det som gjelder er å tilby flest mulig spill, og om det er en ustartet treåring eller Jetstile som inngår i V5-spillet betyr tydeligvis svært lite - kamelløp neste?.

Big Money eller samlebong
Dersom både danskeimporten More Money og Big In Japan svikter er grunnlaget lagt for realtivt stor utbetaling - innfrir de skal det litt til for at det blir mange tusenlappene når vi i tillegg har banker på favoritten Edel Rasken.

Derfor gjør vi en spennende variant på det store spilleforslaget denne gang. Vi dekker de to innledningsløpene med hhv 8 og 7 hester, men spiller en motbong med banker på begge favorittene. Motbongen får da tre bankere direkte, og er på totalt 6 rekker som vi spiller 50 ganger. Da har vi flere ben å stå på, og mye større sjanse til å få tilbake investeringen som totalt blir på 1.308 kroner.

Ekspertforslag
Legg altså merke til at våre to minste forslag er på 108 og 384 kroner denne gang, og at 300-kronersbongen tilhører det store spilleforslaget som består av en flat bong på 1.008 rekker samt nevnte samlebong der vi prøver å ta V5`en 50 ganger.