En slager på Bjerke

Herlige Sejr Gammelsbæk og Frode Hamre skal i ilden i V65-3 på Bjerke i kveld.
Herlige Sejr Gammelsbæk og Frode Hamre skal i ilden i V65-3 på Bjerke i kveld.

Sejr Gammelsbæk har vunnet åtte av ti starter på Bjerke, og vi tror han peker lang nese til sine konkurrenter også i kveld.

Etter lunsjtravet på Axevalla er over denne onsdagen, kan spillerne hos Norsk Rikstoto se frem til V5-spill til Charlottenlund i Danmark på ettermiddagen, før det hele avsluttes med V65-spill til landets hovedbane Bjerke i kveld.

På Bjerke i kveld er nær sagt som vanlig Frode Hamre i fokus med en hel del hardt betrodde hester, men Hamre har hatt sykdom på stallen den siste tiden. Såre koder som en følge av en mild vinter har rammet en del av stallens hester, og da er det kanskje litt risikabelt å bankerspille en hest fra Hamre.

Det er dog å forvente at de hestene som kommer til start er i orden, og da bankerspiller vi 9 Sejr Gammelsbæk i V65-3 fra stall Hamre i kveld. Dagens største favoritt i form av 8 Lightning Power i V65-1 kommer også fra Hamre, men den prøver vi å spille vekk i kveld (mest p.g.a et sjanseartet spor).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

Klar fordel nestfavoritten
Vi fant vår banker for kvelden i et flott varmblodsløp i V65-3, og hvis vi leser startsiden riktig i dette løpet, skal det være klar fordel 9 Sejr Gammelsbæk. Han står i en nydelig rygg i fra start (2 Credicity blåser av gårde), og da tror vi han er klart foran storfavoritten 7 Photo Va Bene ut av den første svingen.

Trener Frode Hamre sender da trolig 5-åringen til tet ut på den første langsiden (verken 1 Paco Halbak eller 2 Credicity kan ta i mot denne når han kommer), og i fra spiss blir ikke den seiersvante krabaten lett å skubbe seg på. Han har vunnet åtte av ti starter på Bjerke, og vi tror han vinner igjen.

Hesten så helt lysende ut ved triumfen på 14.1 over en sprint i fra "dødens" i den siste starten etter en mindre pause, og han er neppe noe dårligere med det løpet i kroppen til kveldens dyst. Han har kun 25% av innsatsene på seg i kveld (7 Photo Va Bene har 46%), og da finner vi ham svært spillbar i kveld.

Vår rangering V65-3: A: 9 B: 7-11-6 C: 2-1-3-5-4-10-8-12

To hester gjør opp?
I et herlig sprintløp for varmblodseliten i V65-finalen tror vi to hester gjør opp om den gjeveste sjekken, og vi tror 3 Sune Palema blir veldig vrien å slå i fra tet. Westergaard-traveren fikk en tøff åpning på løpet sist, før han satt i teten, og vi synes han holdt strålende til fjerde på 13.4 over en sprint.

I kveld tror vi veien til tet blir billigere, og når han utstyres med yankeevogn samt skoløs rundt om, tror vi på en topp vinnersjanse. Løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt, og han holdt hysterisk form på denne tiden og utover i fjor (han vant bl.a. et sprintløp på 11.5 på Forus 9. april).

Frode Hamre er ikke typen som kjører villmann i "dødens", og da tror vi Hamre setter seg rolig til i "dødens" med 4 Hitchcock. Da låser trolig de to løpet, og da blir det et speedoppgjør til slutt (vanskelig å hente noe fra køen da). Hitchcock har gått to gode løp etter pause, og vi krysser på storbongen.

Vår rangering V65-6: A: 3 B: 4-8-6-7-5-10 C: 2-1

V65-1, 1640 meter voltestart
Et sprintløp for varmblodshester innleder denne V65-rebusen, og her dukker dagens største favoritt i form av 8 Lightning Power opp. Han vant lett på 17.3 full vei etter lang pause sist (så fin ut), og løp i kroppen har normalt gjort godt. Hvis det løser seg underveis, er vinnersjansene gode.

Vi synes dog at innerspor i andre rekke på en kjapp sprint er sjanseartet (ikke mange usikre hester i dette løpet, og da kan han fort sitte i "sekken"), og da velger vi å gardere. Bakker Vidar Hop seg sist, kan det bli langt frem til slutt, og vi synes det er verdt å prøve å spille vekk dagens største favoritt.

Vi ser ikke helt bort i fra at 7 Kosmos Dream piler til tet, og i fra spiss skal han da tilmåles solide vinnersjanser. Han viser en stadig stigende formkurve etter litt pause (fikk fjerde på 17.7 full vei sist), og han har 8% av innsatsene på seg i kveld (ikke glem at han gikk 15.6 full vei som toer i et løp i fjor).

Det ble et for tøft opplegg for 1 Prins Høyvang sist ("dødens" i tøft tempo), og da ble han sliten til slutt. Han står fint til i kveld, og kjemper trolig i fremste rekke. Vi synes det er spennende med Tom E. Solberg opp bak 3 Real Competition (gikk gode løp før hun hoppet seg vekk sist), og vi krysser.

Vår rangering V65-1: A: 8 B: 7-1-3 C: 9-4-2-5-11-12-6-10

V65-2, 2100 meter autostart
Et kaldblodsløp hvor de stallansatte skal i aksjon venter oss i V65-2, og vi ser ikke helt bort i fra at vi kan få en vinner litt på kanten her. Vi garderer således bredt, men en naturlig favoritt skal 6 Egge Elden være snakk om. Han holder fin form (fjerde på 30.8 full vei sist), og han står fint inne i løpet.

Det ble galopp for 3 Lasken Kari i den siste starten, men hun gikk fine løp hele veien forut for den starten. Hun fikk tredje på 30.6 full vei nest sist, og hun rekke langt i en feilfri utgave. Det gjør i aller høyeste grad også 1 Spang Molvin (solid tilbake til femte etter galopp sist), men han er veldig usikker.

Det blir gjort noen utstyrsendringer på 5-åringen i kveld, og det kan fort slå positivt ut. Tilbake etter litt pause kommer 11 Enger Vinnto, og han er av de bedre i løpet på kapasitet. Han vant på 31.0 full vei i den fjerde siste starten, og kusk Ole-C. Kjenner er litt i dytten nå (vant et løp på Momarken i går).

Vår rangering V65-2: A: 6 B: 3-1-11 C: 7-12-2-10-5-4-8-9

V65-4, 2140 meter voltestart
Et hoppeløp for varmblodshester støter vi på i V65-4, og vi synes løpet ser litt åpent ut på forhånd. Vi trekker dog frem fire hester vi har klart mest tro på, og fremst setter vi 13 J.C. Amber. Hun avsluttet strålende til fjerde på 17.6 full vei etter sen luke til slutt sist, og var helpigg i mål i det løpet.

Det var i veldig tøft lag i fra et dårlig spor, og da er hun alt for lite spilt med kun 7% av innsatsene på seg i kveld. Stadig stigende form med noen løp i kroppen etter pause viser 5 I Have A Dream (avsluttet flott til sølv på 18.7 full vei sist), og startkjapp som hun er, sitter hun i en fin posisjon direkte.

Det var muligens litt skuffende at 6 Speedy Mamsell ikke holdt unna til seier sist (fikk sølv på 17.1 på en sprint), men hun må uansett regnes tidlig i kveld. Herdet i tøffe lag i Sverige er 11 Viva La Diva Rick (gikk 14.5 full vei som best som 3-åring i fjor), og det går fine rapporter på hoppa i Hamre-debuten.

Vår rangering V65-4: A: 13 B: 5-6-11 C: 14-7-2-9-15-3-8-1-4-10

V65-5, 2100 meter autostart
Vi finner fem relativt hete vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i V65-5, men fremst setter vi 3 Avalon. Folkehesten Bjerke vant i årsdebuten på 18.3 full vei, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt. Han gikk i tet sist, men den får han trolig ikke nå (dog vel så god med ryggløp).

Vi tror nemlig det blir svært vanskelig å hente en lengde på 1 Kid Curry (åpnet i 10-fart i den nest siste starten), og sistnevnte kan fort lede rundt om. Han var svak sist, men rapporteres å trene sterkt etter en mindre pause. Han gikk fine løp hele veien før den siste starten, og han må krysses tidlig.

Tilbake etter pause kommer 4 Quickstile, og han gikk fine løp før litt hvile. Han fikk sølv på fine 16.8 full vei sist, og han skal duge i dette laget. Helt borte er heller ikke 2 Jobama (vant på 17.8 fulll vei nest sist) og 6 Wayward (utvikler seg stadig), men da tror vi vinneren av dette løpet er nevnt.

Vår rangering V65-5: A: 3 B: 1-4-2-6 C: 11-9-10-7-8