En sterk Løiten redder penga

Foto: Hesteguiden.com

Danske Bo Westergaard blir nøkkelkusk på Forus

Forus travbane utenfor Stavanger avvikler sin årlige storløpshelg denne helgen, med Forus Open søndag som hovedrett. Forreten serveres fredag ettermiddag med et hyperinteressant V5-konsept. Fulle felter og bra kvalitet på hestene gjør at det ligger gode penger i luften for dem som prikker fem rette.

Her finner du våre Forus-tips

Dansk dominans
Danske Bo Westergaard har med seg en rekke flotte hester til Forus travbane denne helgen og fredag kan hester fra hans stall fort finne flere av løpene. Vår sikreste vinner kommer i V5-3 hvor høykapable 10 Løitens Q.C gjør sin første start etter et par måneders pause. Fire strake hadde denne kapasitetshesten i 2010 før det ble knall og fall under Oslo Grand Prix-helgen. Nå er vallaken blitt fikset på av team Bo Westergaard og er hesten sånn noenlunde i orden, skal han blåse rundt et slikt felt. Selvsagt litt usikkerhet knyttet til pause og bakspor og en litt ujevn Bo Westergaard i sulkyen, men de øvrige V5-løpene holder så høy vanskelighetsgrad at 10 Løitens Q-C blir fredagens holdepunkt for oss.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag på nett her!

I den første avdelingen ser det fryktelig åpent ut. Best på kapasitet er 9 All Inn og 11 U.S. Funds, men begge sliter med travet fra tid til annen og er usikre kort. 4 Cull De Sac har flott kapasitet, men middels kusk. 5 Xanadu traver jevne og flotte løp hele tiden og scorer på det her. 6 Pretty Des ventes forbedret og 10 Hip Hop gjorde et sterkt prøveløp og viste klasse i fjor. 1 Greatest Volo vant i V75 på Klosterskogen så sent som i november i fjor og avviste da en så god hest som Lonely Story. Nå er formen helt borte, men startsporet er fint.

Toppkusken avgjør
Et svært uoversiktlig sprintløp utgjør V5-2. Vi har ingen annen løsning enn heldekk, vår utgangshest blir 3 Frescha G.E. Men hoppa har ikke vist vinnervilje i de siste startene, Høitomt nå og han kan kanskje riste liv i henne igjen fra et fint startspor.

To hester skiller seg klart ut i V5-4 og vi setter meget kapable 11 Monseigneur først, meget knepent foran 2 Golden Felix. Men det er bra hester imot også her. 7 Pricetoyou G.T har løftet seg i regi Tengsareid og både 6 Ny Matador og 7 La Diabla holder utmerket form.

Lever våre eksperttips her

2 Made By Lendalund blir tung favoritt i V5-finalen, men på en oppjaget sprint setter vi varsellampene på. Made By Lendalund har en krevende gange og her kan det ende i dunder og brak direkte. Blir vårt førstevalg, men må garderes. Her kommer det til å bli kjøring på startsiden. 7 Moreno trakk seg sist etter en steintøff åpning, 8 Vintage Lindy kom fint tilbake etter galopp sist og 6 Mack Attack S.E kan være tethesten. 9 Inspector Barnaby og 12 Luigi viste begge fremgang sist, og kan tjene på bakspor.

Annonse: Grøstad og Lerum på plass i Stavanger med kanongode spilledrag


Sportspill.no on Facebook