En strålende dessert på Bjerke

Vinner Kriteriet på Bjerke i 2005
Vinner Kriteriet på Bjerke i 2005 Foto: hesteguiden.com

Etter Oslo Grand Prix får vi servert fem knallfine V5-løp. Sjekk våre V5-tips til Bjerke.

Det skal avvikles totalt fjorten løp på Bjerke søndag, der hovedløpet Oslo Grand Prix kjøres det åttende løp. Deretter følger en meget spennende finale i Megaman Cup og løpene 10 til 14 utgjør V5'en på Bjerke denne maratondagen. Det sportslige og pengemessige høydepunktet her kommer allerede i V5-1 i løp 10, der elitehestene for kaldblodshester skal kjempe om 200 000 kroner i førstepremie i Alm Svartens æresløp.

Sportspills meny til Bjerke søndag:
V65-tips: Vidåpent Oslo Grand Prix

V4-tips: Et monster fra Frankrike

Profil: Les om Norges håp i Oslo Grand Prix

Spilletips: Slik spiller du V65

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Vi spiller uten banker i V5-spillet da et par av løpene ser forholdsvis lettløste ut og håper å komme oss gjennom på få hester både i V5-2 og V5-3.

V5-1 - Alm Svartens æresløp
Vi tror fire hester gjør opp i den første avdelingen og setter fartsvidunderet 7 Moe Odin først. Han kommer nå tilbake etter en mindre pause, og på sitt beste speeder han lett ned denne gjengen her. Strålende siste 800 via sporene til fjerde på 22.1 i den siste starten (stod da kjelkete til på tillegg), og normalt har Tor M. Moe satt speedkula i perfekt skikk til søndagens dyst.

Til tet stormer nok 1 Norheim Faksen, og med en tilsvarende innsats som i seierløpet på Norgesrekorden på 20.9 med voltestart, blir selvsagt ikke Romtveit-traveren lett å fange. Dog vist seg veldig variabel, men det er helt åpenbart at 5-åringen vokser et par klasser i tet.

Et imponerende løp leverte 2 Hallsta Lotus til seier på flotte 22.5 full vei i den siste starten, og fra et perfekt spor på søndag, er det slett ikke utenkelig at den femte strake triumfen sitter klokkerent. Dunkel form er det på 3 Åsajerven, men vi vet jo alle hva Aasen-traveren står for på full form. Disse fire får plass på de minste forslagene, men på systemet tar vi med ytterligere fire hester.

10 Bork Odin ga seg skuffende fra tet igjen sist og har ikke fått fullklaff etter den flotte speedseieren i Jacob Meyers pokalløp. Med maksimalt smygløp kan han kanskje vinne dette. 4 Zevs er i ferd med å vokse inn i eliten og får også plass på systemet sammen med 9 Feseth Lynet (som gikk i veggen fra tet i Finland sist) og 6 Amor Even som er i knallform om dagen.
Rangering: A: 7 B: 1-2-3 C: 10-4-9-6 D: 5-8

V5-2 - Megaflis hoppeløp
Vi tror to kanonfine hopper gjør opp om seieren her. 2 Scala Bourbon ei fryktelig bra merr og har nesten passert millionen innkjørt allerede i år på kun sju starter. Perfekt andrespor bak bilen og selv om sprint kanskje er litt kort, må dette være en knallfin vinnersjanse sammen med Joseph Verbeeck.

Roger Walmann viste fram en fantastisk opplagt Tamla Celeber i Drottnings Silvias pokal på Åby travbane i Gøteborg torsdag kveld og en knallsterk Tamla Celeber seilte unna til enkel seier fra dødens og rasket med seg ca 850 000 SEK. Men bortsett fra Tamla Celeber har det vært mye stang ut for Walmann-stallen i år. 5 Don't Wear PJS vant på solide 12.3 i årsdebuten, men hatt utur i sine to løp etter det. Hadde en strålende sesong i fjor med seks seire og over 700 000 kroner innkjørt og står klart nærmest favoritten på kapasitet.

Fra Finland kommer to solide hopper i form av 3 Arctic Love og 1 Amanda Duo som begge har fin kapasitet og trukket fine startspor. De norske hoppene må nok nøye seg med å spille statistenes roller her.
Rangering: A: 2 B: 5 C: 3-1-6-7-8-10-12-11-9-4

Annonse: Øivind Grøstad byr på info fra øversty hylle i V65-5 og byr på en virkelig godbit

V5-3 - Kolsrud Transport 3-årselite
Fra Finland kommer det åtte hester til Bjerke denne søndagen, og en av dem starter her i et flott treårsløp, og ifølge de finske ekspertene er dette Finlands beste vinnersjanse denne søndagen. 1 Brad De Veluwe har startet fem ganger, vunnet fire og blitt nummer to engang. Andover Hall-sønnen viste seg fram på Solvalla nest sist og vant enkelt der. Førstespor bak bilen er perfekt og det må være en topp vinnersjanse påny.

Vi garderer med en hest og det er 7 Staro Foot Loose, som kommer fra nederlandske Arnold Mollemas kvalitetsfylte stall. Mollema har selt ut en rekke vinnere på Bjerke på nettopp denne dagen opp gjennom årene og denne hesten er neppe noe unntak. Trener Mollema er nærmest lyrisk i sin omtale av hesten og med Ørjan Kihlstrøm som kusk kan ikke kusken bli stort bedre. Men spor sju bak bilen på en sprint er alltid sjanseartet.

De norske får det tøft her også, men det blir spennende å se hva norgesdebutantene til Frode Hamre (4 Saturn Blue Chip) og Lars Magne Søvik (9 Southwind Rosita) kan. Trønderen 5 Crazy News holdt koken fint fra dødens i et stort treårsløp på Umeå sist, mens V75-vinneren fra Biri 11 C.C. Simon har vært svært uheldig i sportrekningen.
A: 1 B: 7 C: 2-12-5-9-11-3-4-6-8

V5-4 - Bunnpris 4-årsløp
Tre hester fra henholdsvis Tyskland, Nederland og Finland får vår tillitt i den fjerde avdelingen på de minste kupongforslagene, mens vi helgarderer på det store systemet i et halvskummelt løp. Fra Tyskland kommer meget seiersvante 5 Global Money som til tross for ti seire på elleve starter ikke har mer enn 52 987 kroner på konto, og det illustrerer dessverre litt om forfatningen i tysk travsport (lave premier).

Konstellasjonen Mollema/Kihlstrøm kommer ut med en het seierskandidat her også i form av 10 Alamo Boko som har fem seire på seks starter i år og rapporteres i knallorden. Finske 12 Valiant Kemp kommer med svært positive rapporter fra Finland, men fra spor tolv må det uansett klaffe underveis.

Øystein Tjomsland tar med seg 1 Conclude som står med seks strake seire i Norge, men her må han virkelig bekjenne farge. Det gjelder også for 4 Duen's Photo som var solid på Jarlsberg forrige fredag, mens 2 Pas På Jokum også møter en helt annen verden av hester enn det han er vant til.
Vår rangering: A: 5 B: 10-12 C: 11-1-9-4-8-7-3-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Norsk Rikstotos løp
Bjerkes superdag avsluttes med et løp for stallansatte kusker og her er det vidåpent. Og stort sett bare norsktrente hester. Vi har ved flere tilfeller jaktet 12 Sizzling og vi prøver igjen her selv om Super Arnie-hoppa har trukket spor tolv. Her kommer det garantert til å bli tempo i front (mange ungdommer som vil vise seg fram) og da trenger det aldeles ikke bli feil å starte i annen rekke.

Et helt overdådig løp gjorde 2 Zico H. Limburgia sist. Ble da hengende i tredjespor hele veien, men var likevel treer i mål. Litt mer klaff i dag og det må være en topp vinnersjanse for General November-sønnen sammen med dyktige Herman R. Tvedt. 6 Luciano er også i knallform og klaffer det fra spor seks bak bilen er Holm-traveren seiersaktuell påny.

Stallkompis 4 Zeppelin Boko galopperte seg bort sist, men var strålende i seiersløpet sist sammen med dyktige Mette Fløttum. 5 Min Fønix og 3 Rulettes Giant Star er to andre formhester med to av de beste kuskene i løpet, og 10 Celina de Mill har funnet formen nå og kan sørge for Hans Jørgen Eggens første årsseier.
Vår rangering: A: 12 B: 2-6-4-5-3-10-7-9-11 C: 1-8

Spilleforslag
Til V5-løpene på Bjerke travbane søndag har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 480 og 1360 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V4 kl. 12.00 (løp 1-4)
V65 kl. 14.15 (løp 3-8)
V5 kl. 17.10 (løp 10-15)
DD kl. 15.40 (løp 7-8)